řazení sl-m8000 i-spec2 montáž na br7120 i-spec-EV

13 nepřečtených
  • LukyCZ

    Zdravím, a prosím o radu s montáží i spec 2 řazení na páku se systémem i spec ev, nevím čím v shimanu přemýšlej nebo co berou ale ty jejich patenty jsou na zabití.

    Existuje adapter ? Momentálně mám řazení na objímce s ukazateli a při delší vejletech mě bolí palce od řazení jak musim furt natahovat palce.

    Už delší dobu hledám ale nic jsem nenašel a začínám bejt zoufalej že snad na příští sezonu koupim EV řazení protože v tom ispec bordelu se vubec nevyznám!

    0 0
    • Slavik  

      Co si něco přečíst o kompatibilitě na stránkách Shimana?

      Jinak se to zde probíralo mnohokrát, kup kompatibilní řazení a zapomeň na ukazatel.

      :-)))

      0 0
    • LukyCZ  

      Asi jsem našel řešení, boužel se jedná o nesehnatelnou položku jako všechno v týhle době …

      https://www.pinkbike.com/…istcomments/?…

      0 0
    • Hadato  

      M8000 řazení by mělo jít namontovat na M71000 páky po vyndání adaptéru na I-Spec 2. Matice se nechá a je potřeba jen doplnit podložku pod šrou – ten origo je moc dlouhý a kolidoval by s řidítky. Měl jsem M9000 řazení na M8100 páce a je tam stejné uchycení. Jediné, co nebylo optimální byl úhel řazení vůči brzdě – nešlo až úplně nahoru k brzdě tak, jako u EV. Jezdil jsem s tím několik měcíců, nebylo to ideální, ale bylo to v pohodě. Ale mám celkem extrémní pozice brzd (hodně dolů), pro většinu lidí by to neměl být problém.

      1 0
      • LukyCZ  

        To jsem potřeboval vědět že to jde a muže to fongovat, furt to bude lepší než řazení daleko že se na něj natahuju a brzdy mám spíš vzpřímené takže by to problém být neměl.

        0 0
        • vysmátej bajker  

          a nemá 12 a 11 stejný chod? pak by stačilo koupi nové řazení s EV.

          0 0
          • duk  

            Stejný chod má, ale ve smyslu stejného tahu lanka, rozteč pastorků je jiná, takže to nepůjde.

            0 0
            • Hadato  

              Ale půjde, možná to nebude optimální, ale normálně to funguje. Měl jsem M9000 přehazku na 11r. E*Thirteen kazetě v kombinaci s M8100 řazením a fungovalo to obstojně. Rozdíl proti M9000 řazení (kromě chodu páček) jsem nezaznamenal. Nikdy jsem to sice nevyladil ke spokojenosti, ale to bylo následkem E*Thirteen kazety, která byla jeden velký horor.

              0 0
            • vysmátej bajker  

              pokud páčky tahaj za lanko stejně daleko tak to pujde. pravděpodobně bude jiné přepákování na hazce. ale chce to od někoho ověřit,ja nemám jak to zkusit.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Namontoval jsem m8000 řazení na m6100 páku a mám pocit, že si vykloubím palec… řazení trčí hrozně nahoru, je od páky odkloněný. Fakt se s tim nedá nic udělat? Nějaká podložka mezi, aby se řazení srovnalo s pákou?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.