Rám pro atypickou postavu - trochu kratší nohy oproti trupu

9 nepřečtených
  • Jurass

    Zkouším si hledat komponenty na kolo a nejsem si jistý rámem. Mám trochu atypickou postavu, kratší nohy a delší trup než je běžný průměr. Na mém trekingovém kole Acstar které už 10 let mám se mi při zabírání jakoby vykřivují nohy v kolenech, ačkoliv jsem si správně nastavil sedlovku podle olůvka. Na kamarádově kole se mi třeba jede o něco líp.

    Chtěl bych sestavit kolo tak do 23tis., ale třeba takové RB a o ostaních meianstremové mají jen pár velikostí rámů. Tak si říkám, jestli raději nenašetřit víc a nekoupit Duratec MTB 29 za 35tis. (už je to pro mě dost velká investice) s tím, že to bude kolo přesně pro mě na míru a budu si na něm spokojeně jezdit třeba 15–20 let.

    Díky

    0 0
    • scota  

      RB umí také custom geometrii, ale otázka zda je to nutné. Zda není lepší koupit menší rám a doladit posed.

      0 0
    • Jurass  

      Tak se mi to potvrdilo když jsem zadával Duratecu do kalkulátoru rámu svoje míry, upozornilo mě to že jsou mimo statistický průměr :D Ale na druhou stranu ten DC mi stejně vybere rám z těch jeho několika rozměrů, nenarhne mi sám custom geometrii, tak nevím.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Nemohl by admin některým jednotlivcům přidělit limit na zakládání nových vláken? Jestli se nepletu, tak toto už je šesté podobné za posledních 10 dní. (Předešlé – identické – bylo toto a před tím třeba toto, stačí se ostatně podívat do profilu).

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Budu se také opakovat (http://www.bike-forum.cz/…-kratsi-nohy#…)

      Čáry-máry-fuk, pohledem do křišťálové koule Ti bude ideálně vyhovovat velikost rámu 53,524 cm a představec přesně 97,5 mm. Třeba takové RB by – při troše snahy – udělalo také rám na míru. Konkrétně RB není velký problém zapůjčit na testování, když se Ti líbí. Tak co tady vlastně pořád řešíš? Zavolej si k nim a domluv se.

      Ale mohu Tě uklidnit: pokud kolo nemáš na výkonnostní účely (a to nemáš), srovnáš se na rámy ze sériové produkce, jen bude potřeba se nastavení řádně věnovat.

      Pozici sedla doladíš odpovídající sedlovkou, délku rámu třeba délkou představce (terény nejezdíš, takže o manévrovatelnost Ti až tak nejde, to spíš oceníš tankoidnost a stabilitu).

      Takže buď té lásky, pokud chceš opravdu nějakou rozumnou radu, tak přestaň kalit vodu, pošli sem obrázky s naměřenými hodnotami a výsledky měření z kalkulátoru, k tomu rač sdělit, jak vysoko či nízko oproti sedlu chceš/sneseš/pot­řebuješ řídítka a je vymalováno.

      Někdo jiný Ti pak určitě rád poradí, jak, v jaké velikosti a zda vůbec se na Tebou zvolený rám podkládáš.

      0 0
      • BlickM  

        Krabe, potřeboval bych zjistit délku představce, dík :-)

        0 0
    • Lister  

      Jasně pokračuj v tom dál a fakt tě většina lidí akorát pošle do háje. Přitom stále nejsi schopný změřit aspoň základní tělesné parametry, takže mám pocit, že nic nevybíráš, jen z nás děláš blbce.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.