• spv

    Vážení bikeři,

    prosím o radu. Dají se najít pro trekové kolo (28") lehká kola s ráfky pro V-brzdy, náby s průmyslovými ložisky ?

    Pro srovnání – obě zapletená kola 29" Sram X.9 (ráfky Remerx 7325 PRO, 622×17, náboje SRAM X.9), které asi pro V-brzdy nejsou, mají mít i s rychloupí­náky 2100g.

    Díky

    SPV

    0 0
    • oddie  

      Tak záleží na tom, kolik do nich chceš investovat. Např místo nábojů X9 dát Novatec…

      0 0
    • Jakobo  

      Nechat zaplest Remerx Galactic a nejake naboje na prumyslech, treba Novatech nebo snad nejake DT Swiss, zalezi kolik je penez. Rafky stoji do 1000 Kc, draty zeslabovane taky asi 1000 Kc. Ja mam ty rafky s nabama XT a hmotnost je presne 2050 g. Minimalne 100 g se da usetrit na nabojich, ty XT jsou porad jeste tezke, vepredu mam 3× krizeny vyplet, slo by to i s radialnim, ale zase vsude Alu niple.

      Hotove se asi nekoupi. Lepsi by bylo zadat pozadavky a nechat kola zaplest u nekoho.

      0 0
      • Singlespeed  

        Hmotnost XT nábojů je velmi dobrá (cca 500 gr/pár), podobně lehké náboje na průmyslech jsou několikrát dražší.

        0 0
        • Jakobo  

          Naboje jsem vazil, ale hmotnosti jsem zapomnel. Predni mel kolem 200 g a zadni asi 350 g. Neni to moc, ale taky to neni malo. Mne starsi Shimano naboje vzdycky dobre slouzily, tak jsem zapletl nove XT 770. Bohuzel ty starsi verze byly vychytane, ty nove nekdy od roku 2011 jsou na tom spatne. Deore uz dnes nemaji ani takove ty gumove prachovky po stranach a XT maji hlinikove osy, kuzel a kontramatice jsou zalepene loctitem aby to na tom hliniku nejak drzelo, servisovat to je bida, ten hlinikovy zavit toho moc nevydrzi.

          Kvuli sirsi ose je maji i novy typ orechu, mne po kratke dobe prestal fungovat 1 praporek, tak misto 32 POE mam ted jen 16, udajne je to casta zavada. Jeste jsem to nerozdelal, poslu to na reklamaci pred koncem zaruky.

          Je to skoda, protoze jinak jsem spokojeny. Ten novy system temer vylucuje jakoukoliv udrzbu. Po druhe uz je nekoupim.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.