• my.space.radon

    Dobrý den,pánové. Poradíte mi s výběrem,prosím? Patřím zřejmě mezi průměrné cyklisty.

    1. Rozhoduji se mezi dvěma koly. Radon QLT T.O a Radon ZR Team Only 7.0.

    2. Vždy jsem jezdil pouze MTB Hardtails.Takže nevím jakou velikost rámu zvolit u Radonu MTB full ? Ideální MTB Radon je pro mě velikost rámu 20". Bude pro mě ideální i Radon full velikost 20"?

    3. U kola Radon QLT T.O nedokážu posoudit kvalitu zadního odpružení.Napište mi své názory na toto kolo,prosím.

    Předem děkuji.

    Anketa: Radon QLT T.O vs. Radon ZR team only 7.0

    16x
    89%
    0 0
    • MlokCZ  

      Radon QLT je to samé po funční stránce jako Cube AMS Pro a o tom toho tu je v historii dost (aspoň já o něm toho tu psal už hodně). Podrobně to znova psát nebudu, jen že ten rám je funčně výborný. Ten tlumič jsem nejezdil (AMS Pro máme doma s jiným tlumičem), ale měl by snad být také ok.

      0 0
      • my.space.radon  

        Děkuji za reakci.Pokud se rozhodnu pro Radon QLT T.O bude to můj první full. Pokud mi vyhovuje Radon hd 20" bude pro mě vhodná u QLT T.O taky velikost 20"?

        0 0
        • MlokCZ  

          Ten full je o 5mm delší. Záleží s jakým ti ten HT Radon seděl představcem. Pokud ne kratším než 100mm, tak bych vzal fulla taky 20tku a dal pak o 1cm nebo i více kratší představec.

          0 0
          • my.space.radon  

            U Mtb Ht Radon mi seděl představec s délkou 100mm. Přesně jak píšeš.Délka se může malinko doladi představcem. Více se mi jedná o výšku rámu. Není mezi Ht a Full nějaký zásadní rozdíl ve výšce horní rámové trubky?

            0 0
            • MlokCZ  

              Je. Bude výše o to o co je výše střed. Nemá to velký vzdvih, takže nic hrozného, to bude tak o 2cm.

              0 0
          • my.space.radon  

            Radon 20" mi sedí s představcem 100mm.Kratší představec o 10mm mi možná bude sedět líp.Nikdy jsem nezkoušel jeho výmněnu.Zkusím představec od přítuky.Na kole má 90mm představec­.Delší představec určitě nechci. Kola přátel s 90mm představcem ve mě vždy zanechli dojem lepších jízdních vlastností.Před­stavovali pro mě větší jistotu a přesnost.Taky v přímém směru se mi jeví jako jistější.

            Starosti mi dělá výška rámu u Radon 20" full. S výškou 510mm u 20" HT jsem na svém maximálním maximu. Výškově mi seděl Radon 18".Ovšem na délku jsem se citil lépe na 20". Samozřejmě u výšky rámu 20" je vše vykoupeno malou rezervou mezi horní rámovou trubkou a rozkrokem. Po­kud přidám již zmíněné 2cm.Může to pro mě představovat v určitých situacích zdravotní riziko. :-)

            Radony mají již z výroby představce o délce 100mm.

            Nemám raději volit u Radona QLT T.O. (full) velikosti rámu 18" ?

            0 0
            • MlokCZ  

              Pokud to není u standover zcela kritické (tím myslím, abys měl možnost se postavit oběma nohama na zem a v tu chvíli tam měl aspoň pár mm nebo lépe 1–2cm rezervu), tak bych volil ten větší rám.

              Já na obou fullech mám rezervu také malou, tedy pokud si stoupnu hodně dopředu až k řídítkům, tak tam už dojde ke kontaktu a v místě co stojím normálně (cca v 1/3 od sedla k řídítkům), tak mám rezervu hodně malou (tak 1–2cm, více ne) a nijak mi to nevadí.

              0 0
    • my.space.radon  

      V dnešní době nikdo nechce MTB HD ?

      0 0
      • Lišák  

        Když můžu mít za rozumnou cenu pohodlí, proč si ho nedopřát? Nejde mi o závodní výkony=>nepotřebuju HT. Já tedy ano, jako tahač pro Crooser :-) 

        0 0
        • my.space.radon  

          Pokud všemu rozumim správně.MTB full je +/- stejně funkční jako MTB HD,ale jednoznačně pohodlnější.

          0 0
      • MlokCZ  

        HT jede (se stejnými plášti) jen o malinko lépe (na rychlém snadném povrchu). Jakmile je to malinko rozbitější (a nemusí to být nit technického), tak jede aspoň v mojem případě už jasně hůře (na fullu prostě sedím a plynule šlapu, na HT musím ze sedla každou chvíli).

        A pohodlí se prostě vůbec nedá srovnat.

        Ale jinak třeba já HT chci, před týdnem jsem koupil. Ale místo silničky jako asfaltový speciál :-)

        0 0
        • my.space.radon  

          Přivedl jsi mě na jednu myšlenku. Koupím Fulla (kvůli pohodlí) . Na jaře pak taky koupím Crossové kolo na silnice.

          0 0
    • coffield  

      O tlumičích DT Swiss jsem jeden čas dost silně uvažoval, ale zkušenosti ostatních mne nepřesvědčily… neznamená to, že by byly horší než třeba Rock Shox tlumiče, ale jistě ne lepší než opěvovaný Fox. Prý že jsou méně lineární, a pak máloco překoná jednoduchost propedalu. Aůe nevím, nemám to podložené žádným měřením ani osobní zkšeností.

      0 0
    • horemdolem  

      Zdravím, chtěl bych se tu trošičku pozeptat na kola RADON a dozvědět se něco trošku více – třeba i kde se to vaří a kvalita výroby a td.

      Zatím jezdím na HT 26 a rád bych si koupil nové kolo – uvažuji proto dost nad fullem ale dost váhám zda 26 nebo 29. Kdybych dnes kupoval HT tak bych šel do 29, ale u fullu nevím. Jinak jezdím převážně lesní a polní cesty/necesty tak z toho HT jsem už občas vydrncanej od fullu si slibuji větší pohodlí a, že to trošku víc pustím ve sjezdech. U 29 fullu bych si představoval zdvih asi 100–120 mm u RADONU je v nabídce 130mm jako jediná 29 full což mě právě zarazilo zda to není moc – model SLIDE 130 29 2014. U 26 fullu by ty zdvihy měli být tak 120–150 max zaujal mě tam model SKEEN, ale tam jsem naopak čekal 29 palcová kola a je s 120mm postaven na 26 – prostě tyto dva modely mi přijdou tak nějak poskládané naopak než bych čekal – neříkám, že to je špatně jen mě to na první pohled zarazilo – u lehčího nízkozdvihového SKEENU bych čekal 29 kola a naopak u AM SLIDE bych spíše čekal 26 kola.

      Fully jsem nikdy nějak moc nejezdil a už vůbec né v 29 proto by mě zajímalo co by ste doporučili jako takovej univerzál se kterým člověk dá nějaký ,,švih,, s kamarádem po cyklostezkách a zároveň to snese AM ježdění bez omezení.

      Zaměřit se tedy na SKEEN ?

      Zaměřit se na SLIDE 29 ?

      Zaměřit se na SLIDE 26 ?

      Jinak jiné značky taky jsem procházel třeba Canyon, ale ten Radon mě dost zaujal designem a taky sem to naživo nepotkal – osazení vypadá navržené kvalitně a rozumně – dále čekám, že nabídka 2014 se ještě rozroste takže zas tolik to nespěchá jinak cenově strop je 60 ideálně se vejít kol 50.

      Ještě tedy ve mě hlodá červíček v podobě ZR RACE v nejvyšší dostupné konfiguraci – zatím jen model 2013, ale to bych počkal na model 2014 až bude v nabídce.

      Současné HT kolem 14–15kg takže i ten full by byl kapánek lehčí a v případě skeenu už výrazně lehčí – ten červíček to by byla raketa, ale asi je moudřejší šáhnout po fullu hlavně na to AM – myslím tím sjezdíky jízdu přes kameny/kořeny občas nějaký ten skoček a td.

      Ještě doplním výška 186 váha 85–87

      Díky za rady a doporučení ;)

      0 0
      • horemdolem  

        Ještě doplním – dá se třeba čekat SKEEN v 29 ? Zvládne Skeen AM jízdu nebo je to spíše – což si myslím – kolo na XC a byl by proto vhodnější SLIDE ?

        0 0
        • horemdolem  

          Nikdo nic…? :(

          0 0
          • horemdolem  

            Za každou větu s radou dám pivo :D

            0 0
            • tonik666  

              Radony Slide jsou moc pěkný, osobně bych vzal 26 se 150mm, pokud chceš Radona.

              Pokud chceš nít s dobou, šel bych do 27.5 se 130mm zdvidu, třeba SC Solo, nebo klidně nějakou levnější konkurenci. To by byla stavba, a to přes rozpočet. Jinak levnější Bantam, kterého udělali nedávno, bude za lepší peníze, ale furt dost a už je to jen jednočep.

              Pokud chceš sériovku, tak to bude chtít počkat na nové modely, tj. bude chvíli trvat, než budou k dostání. Pokud teď bajk máš, tak bych čekal a plánoval toho bajka opatřit do dubna příští rok, to by mohl být lepší výběr i v sériovkách.

              0 0
              • horemdolem  

                Díky no SC taky pěkný, ale ta výbava mi přijde už dost horší na tu cenu. Mě se právě hodně líbil od Radonu ten Skeen – jen bych si ho spíše představil s 29 nebo 27,5. Ten Slide se 150mm tady se zas bojím zda to bude ještě dostatečně jezdivé.

                Určitě nespěchám takže bych počkal na zimu co a jak jen se o tom chci začít pídit a trošku si ujasnit co a jak. Jinak bych to rád s osazením XT nebo X9 a ideálně FOX – RS taky ještě zkousnu ale spíše Revelation než SID a Reba. SLX co by měl být asi jediný dostupný SC Solo mi moc nevoní… :( ale kolo pěkný to jo ještě na to kouknu taky.

                0 0
                • madcat  

                  U Canyonu budou mít pro sezónu 2014 zajímavý kola na 27,5" a 29" kolech – řada Nerve Al a Spectral.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.