• milan.v

    Právě přichází první konkurenční zařízení na trhu pro Garmin Varia Radar, a to nečekaně od Brytonu – Gardia R300.

    Zatím jde o vypuštění v rámci veletrhu Eurobike 2022, který se nyní koná ve Frankfurtu, budu sem postupně dávat další získané informace.

    • 130 éček,
    • výdrž větší než Varia Radar,
    • módy svícení prakticky stejné jako Varia Radar,
    • montáž do stávajícího držáku od Garminu by měla jít také.
    4 0
    • KRoser  

      Vypadá to parádně, konečně nějaká konkurence pro nenažraný Garmin :). Snad to bude i dobře fungovat.

      1 1
      • DDDD  

        Tak evidentně to taková hitovka pro výrobce nebude, když tomu nenažanýmu garminu vyrostla konkurence až teď… Tolik jako mobilů neprodají a vývoj zaplatit nějak musíš

        0 0
        • snas89  

          To asi nebude tak jednoduchy.

          Varia radar byl docela “blesk z cisteho nebe”.

          Teda aspon myslim:)

          Otazka je, jestli to tak dlouho trvalo, protoze to neni moc terno a nebyli presvedceni, nebo to trva tak dlouho technologicky dotahnout do konce a do vyroby.

          0 0
          • Vrci  

            Mám pocit, že původní řešení byl nějaký start-up, který Garmin koupil. Důvodem výlučnosti, respektive toho, že se teď objevilo několik řešení najednou budou legislativní překážky. Patent nebo pravděpodobněji chráněný průmyslový vzor.

            0 0
            • milan.v  

              Pokud jde o původ Varia Radaru, ano, byl to startup, který Garmin koupil. Ostatně ta horizontálně postavená krabička byl v podstatě jen ten obrandovaný prvovýtvor se SW propojením s Garmin ekosystémem…

              0 0
    • orm  

      Chce to zjistit, zda to bude umet „smart“ funkce a pujde to pripojit do light network u garminu (nevim zda nekdo jiny ma podobnou funkci). Pokud ne, tak to konkurence neni :-).

      0 0
      • KRoser  

        To je taky pravda. Na první fotce jsem si ale všimnul dole toho nápisu s hvezdičkou.

        *Not including brake light and radar warning light features

        To myslím zní hodně nadějně, že to smart light network podporovat bude, ale uvidíme.

        1 0
      • milan.v  

        Neboj, zatím nevíme, ale brzy se to dozvíme…

        Vypadá to ale, že ti dva to tam viděli poprvé, takže si budeme muset na kvalitní recenzi počkat…

        1 0
      • easton  

        Tak co se týká připojení do light network u Garminu, tak to umí třeba i světla od Bontrager. Jedno přední používám a funguje spolehlivě. Otázkou je jestli k tomu nemusí Garmin Bryton radar „připustit“

        0 0
      • blue  

        It paired up just like a Varia Radar as both an ANT+ cycling radar unit and a connected bike light unit.

        kromě toho je další radar od Magene

        https://www.dcrainmaker.com/…r-units.html

        2 0
        • milan.v  

          Jo, vypadá to čím dál tím lépe…

          0 0
        • virtualcop  

          Tak hlavně je super, že je potvrzeno, že Bryton i Magene používají proprietální ANT+ a BT Smart protokol, tedy že funkčně by to mělo být připojitelné k jakýmkoliv cyklopočítačům, které radar umí. A předpokládám, že tedy po doplnění specifických kódů pro tyhle přístroje s tím budou umět pracovat i IQ App doplňky.

          BTW: ten Magene se mi líbí nejvíc (design, přítomnost „brzdového“ módu), ale zase má maximum „jen“ 20 lumenů, což jsou hodnoty vcelku obyčejných „blikaček“ – z kilometru a půl (jako Garmin Varia) to asi vidět nebude :)

          0 0
          • orm  

            Coz je dobre. Jet nebo jit na cyklostezce za nekym kdo ma zapnutou blikacku na radaru je peklo. Bohuzel uzivatele hloupych cyklopocitacu (cti ne garmin) nemaji moznost si nastavit blikani jen, kdyz radar detekuje vozidlo. To je za me fail toho radaru.

            1 4
            • koko0925  

              Asi nepamatuješ, ale když jsme vozili radar od Garminu v první verzi, tak jediná výtka byla, že to moc nesvítí…

              1 0
              • orm  

                To si fakt nepamatuji :), ale ted hned poznam, ze ma nekdo radar :)).

                0 0
            • virtualcop  

              Ano, pokud má někdo 515 naplno, je to samozřejmě obtěžující, pokud jedeš přímo za ním. Proto alespoň ten Peloton mod. Osobně se divím, že Garmin nezapracoval na více módech nastavení intenzity (elektronika k tomu je, problém by to nebyl, to zapracovat do firmware – ideální by bylo si moci zvolit třeba ze tří intenzit v každém módu).

              Nemyslím si, že můj cyklopočítač je „hloupý“ oproti Garminu (minimálně po stránce funkční a jednoduché navigace bych to viděl skoro naopak :) ). Mám možnost si konkrétně vybrat na počítači jednoduše stažením roletky režimy – stejně jako u Garminu v základu. Co nemůžu použít a nastavit si, je specifické chování diody radaru jako reakci na detekci auta – to jde jen v těch IQ doplňcích pro Garmin. Pokud by tohle šlo nastavit třeba tou Varia aplikací a „nastřelit“ to do radaru, který by to pak v nějakém „custom“ režimu používal, bylo by to samozřejmě ideální.

              Zase někde specificky v mlze nebo naopak za silného slunce na silnici je vysoká intenzita toho svícení přínosem – 20 lumenů (u Magene) není úplně moc za těchto podmínek ideální.

              1 0
              • orm  

                Chodim se v podvecer projit po takove 1.5km dlouhe rovne stezce a je to peklo. Netusil jsem, ze karoo ma ekvivalent light network, vim, ze wahoo to nema. Moznosti te iq aplikace smart lights jsou skoro nekonecne.

                0 0
                • virtualcop  

                  Karoo ekvivalent Light Network umí – umí radar a jeho ovládání režimu, protože na to je ten proprietální protokol, kde jsou asi ty režimy přednastavené. Stejně tak umí ovládat ANT+ světla (od Garminu, Bontrageru a dalších značek) protože to je opět implementace ANT+ světel. Nemá a neumí implementaci IQ aplikací, tedy další nastavení možné není.

                  Největším problémem u světel, blikaček a radarů nejsou toliko jejich funkčnost s počítači, ale debilita či absolutní neohleduplnost lidí, kteří je používají – věř mi, že debil, který pálí svých 2000 lumenů čiré optiky ještě natočené kuželem na kilometr deleko na cyklostezce mne štve rovněž úplně maximálně.

                  0 0
            • milmat  

              Neumí to out of the box, ale se Smart Bike Light jde i toto dobře vyřešit.

              0 0
              • virtualcop  

                Jasně, pokud předpokládáš, že jedinej kompjuter na řídítkách je Garmin s IQ App :)

                0 0
          • sohaj  

            Bryton má mit brzdovy mod taky.

            0 0
          • milmat  

            Megene: Brzdové světlo je celkem k ničemu, malý výkon LED a cenově (to platí pro oba konkurenty) to zase není až tak levnější než Garmin. Nehledě na ten pootočený quarter mount. Pak tu asi stále může být problém s patentem Garminu :-).

            Ale konkurence prospívá.

            0 0
            • virtualcop  

              Brzdové světlo (pokud je to vyladěné opravdu dobře) není například ve městech na dojíždění úplně blbý nápad. Už jen z logiky řidičů, kteří na náhlé intenzivní rozsvícení zadního světla/blikačky reagují. Ceny stanoveny nebyly, u Brytonu je asi předpoklad startovní ceny kolem ±130–140 dolarů, což je ± o čtvrtinu levnější, než Varia 515 za běžnou cenu, pokud budu předpokládat stejné funkce a funkčnost jako u Varia, je předpokladem podstatně větší výdrž + tedy asi i „Brake Light“ funkce.

              U Magene bych cenu odhadl pod 100 dolarů (možná ještě lepší) a opět při stejné funkčnosti i výdrži srovnatelné s Varií mi to pak dává smysl i pro cyklisty, co jim investice do Varia radaru za cca. dvojnásobek připadá vysoká.

              Patenty asi řešit nikdo nebude – respektive vysvětloval to trochu DC, že původní patent z Kickstarteru (či odkud) již vypršel, Garmini maj sice nějaké formy patentů na verzi s kamerou (715), ale proaktivně se s nikým nikdy moc soudně neštajgrovali. Pokud by v tom principu patentu byl už zpočátku problém (a Bryton či Magene, které také nejsou úplně malými firmami by to samozřejmě zjistili), asi by se do stejného kusu hardware vůbec vývojem a výrobou nepouštěli. Nejsou to prostě čínské lokální firmy, co si s „kopírováním“ funkcí nebo vlastností jiných „značkových“ věcí nedělají hlavu.

              0 0
              • blue  

                no tak u tý zadní strany Magene by mě zajímalo, co na to Garmin, jestli je tohle možný, že si jen tak od spřátelenýho číňana nechají vylisovat naprosto shodnou polovinu obalu radaru

                0 0
                • virtualcop  

                  Nojo no :)

                  Ono to opajcnutý ve všech směrech v podstatě je, jak od Brytonu (tam to obšlehli i se jménem :)) , tak od Magene – o tom žádná :)

                  Na druhou stranu – tenhle design radaru asi jinak moc nevymyslíš, aby se tam vešla ta plocha pro čidla, byla tam někde LEDka či soustava LED a vešla se tam nějaká rozumná baterka. Vracet se k designu obdélníku ala Varia 500 asi nikdo nechce (lidi řvali, že to není aero :) ), vymejšlet vzhledem k umístění v 99% na sedlovku nějakej úplně jinej „revoluční“ tvar taky asi moc nejde.

                  Každopádně to Garminu asi tak nějak moc nevadí, jinak fakt předpokládám, že by si to Bryton ani Magene asi nedovolil vůbec vymejšlet a následně dávat do výroby. Magene možná, Bryton rozhodně ne.

                  0 0
    • Aduldinho  

      Paráda, jen houšť ;-)

      1 0
    • Raf  

      Ta cena mi přijde dost nízká. Podle nové 800 se považují za premium výrobce a že by radar takhle podkopli? Za stejné peníze teď garmin nabízí nový předsazený držák s kablíkem na nonstop dobíjení Edge :D Každopádně dobře pro nás.

      0 0
      • macomb  

        Tak RTL515 už je kolo 4 tisíc, tak nějakou motivaci tam museli nasadit :)

        0 0
      • Aduldinho  

        No mohlo by to být ještě krapet levnější, to by se pak prodávalo jako rohlíky ;-)

        0 0
    • xpj  

      Snad to nebude fungovat jen s jejich app …

      0 0
    • milan.v  
      • USB-C
      2 0
    • rasto  

      přikládám kvalitnější foto https://www.clien.net/…ike/17402684#…. váha je ± stejná, jako u radaru. mohli na černou plochu nalepit odrazku, aby v případě vybití alespoň něco odráželo světlo.

      0 0
      • Aduldinho  

        Tak za ty prachy si tam nějakou reflex odrazku dolepíš sám, né? :-)

        0 0
      • Aduldinho  

        Trošku nerozumím tomu psanému textu, můžeš mi to, kámo, prosím přeložit? :-D

        0 0
        • rasto  

          omlouvám se. zadával jsem ráno, v rychlosti. – doufám, rozespalý. nicméně, chlapi již odpověděli.

          výrobci – garmin, briton se mohli pochlapit zabudováním např. odrazným kruhem okolo ledky – když už nechtěli dávat reflex na radarovou černou plochu…

          0 0
      • Velomiwookie  

        otazka je jestli by to nerusilo detekcir aut, kdyz tam neco nalepis… zkousel nekdo u garminu?

        0 0
        • Aduldinho  

          Dobrý postřeh, též mě to zajímá ;-)

          0 0
        • Raf  

          Měl jsem na Garminu dodatečnou malou blikačku na 2×2032 článek a bylo to naprd s detekcí.

          0 0
        • milmat  

          Když to nebude kovové, tak by to nemuselo vadit. Zkusím tam nalepit reflexní fólii a vyzkouším.

          0 0
        • jIrI___  

          Ano, zkoušel jsem to. Reflexka (konkr. tato 3M) nalepena na černou plochu radaru pod blikačkou bohužel snížila počet zachycených aut tak o 80 %…

          2 0
          • jirkous3  

            Já mám uprostřed světla radaru nalepeno kolečko (kvůli částečnému zastínění) z odrazové folie na dopravní značky a funguje minimálně dva roky naprosto bez problémů.

            0 0
            • xtonda  

              Tak celkem logicky, ten radar není ve světle, ale v té černé ploše.

              Taky mě napadlo na černou plochu radaru dát samolepicí reflexní pásku, ale podle toho co píše jiří to asi nebudu ani zkoušet. Což je škoda, ono pokud není dlouhý blatník není moc míst kam zadní odrazku dát.

              0 0
              • koko0925  

                Jejda já ji tam mám léta a nepozoroval jsem změnu, ani mně to přiznávám nenapadlo…je to ta z Kup kola co přidávali grátis.

                0 0
                • xtonda  

                  Tak že bych to zkusil? Nechce se mi dávat dolů lepidlo pokud by to byl problém, já mám pásku z Ali.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Je fakt, že taková ta tenká páska (třeba Force zmíněná tady) by fungovat mohla, to jsem nezkoušel a popravdě mě to ani nenapadlo. Ty více odrazivé pásky jsou na mikronovém hliníkovém nosiči a možná zrovna ten bude radaru dělat problém. Taky určitě bude roli hrát to, na jak velké ploše bude reflexka nalepena. Odpoledne zkusím nějaký zbytek té tenké pásky vyhrabat a vyzkouším :)

                    0 0
                    • xtonda  

                      Já mám tohle, a že by v tom mohla být kovová folie mě nenapadlo

                      https://www.aliexpress.com/…1932716.html

                      0 0
                    • Aduldinho  

                      Jirko, zkus a poděl se ;-) Já o radaru už nějaký pátek uvažuji, já vím, že za bezpečí není žádná investice velká, ale znamená to koupit jinej komp (teď mi naprosto vyhovuje základní Bryton Rider 15) a i ten radar se mi nezdá zrovna nejlevnější, proto mě těší každá konkurenční vlašťovka ;-)

                      0 0
                      • xtonda  

                        RTL515 je teď v Electroworldu zase za 4000 Kč a je to už odladěná 3. generace zařízení. 130€ za Bryton je 3250 Kč a je to novinka, než se ukáže jak dobře to funguje a než to případně vyladí, neuvažoval bych o to dřív než na příští sezonu. 750 Kč není zas takový rozdíl.

                        2 0
                    • jirkous3  

                      Teď jsem se byl podívat ve skladu na Oracal Reflective (ta má certifikaci na dopravní značky). Nějaká velmi tenká stříbrná vrstva ze strany lepidla je, ale nepřijde mi to kovové, alespoň na magnet to nereaguje.

                      0 0
                      • milan.v  

                        Tak a tím bych tu debatu k páskám zde uzavřel, zpátky k tématu… ;o)

                        1 2
                        • Aduldinho  

                          Nebuď tak despotické :-D

                          1 1
                        • xtonda  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                          0 0
                        • MaPa  

                          Děkuji, že nám, které to zajímá, překopíruješ diskuzi i s následnými odpověďmi do patřičného vlákna. Vyhledávání tu funguje napříč vlákny, je velmi pravděpodobné že výsledek pro Garmin bude naprosto shodný s Brytonem, fakt nevidím důvod proč by to tu nemohlo být. Vlastně jo, nemohl bys odkazovat dotazující se na správné vlákno :-/.

                          1 2
                      • drood  

                        Od které doby hliník reaguje na magnet :D. I když, kdo ví, co s ním v tom Humpolci provedli…:D

                        0 0
    • Feďa  

      Radar nepoužívám, ale chtěl jsem se zeptat, jestli u některého modelu existuje nějaká statistická funkce – kolik aut mě na daném úseku minulo, a případně jestli se to nepřenáší do nějaké interaktivní mapy. Např. na úseku A-B mě v čase 17:00–18:00 minulo 2450 aut (sebevražedný úsek), nebo 3 auta (bezpečná cesta).

      0 0
      • paw_jh  

        Něco takovýho existuje https://apps.garmin.com/…c3b871e9e733 Nezkoumal jsem to blíž, nevím, jestli to umí zpřístupnit i data ostatních nebo jen tvoje nahraný.

        0 0
      • virtualcop  

        Tohle umí Garminy Varia 515 (asi 715 s kamerou), tedy ty, které mají BT.

        Vzhledem k tomu, že jseš ve vlákně o Brytonu, kterej je tak nějak divně a potichu „představenej“ jen pár dnů a mimo statických videí a fotek jej v provozu ještě nikdo neprezentoval, tak je otázka, zda bude možnost nějakou podobnou statistiku přenést i z Brytonu.

        Jedna věc je to, že radar je od Brytonu „zkopírovanej“ celkem totožně (tvar, velikost, funkce, výdrž…), druhá věc je, jak budou fungovat případné protokoly ANT+ a BT vzhledem k počítačům (co budou schopné cyklopočítače či telefony přes nějaké aplikace nebo jen z ANT+/BT protokolu schopné přenést a jak s tím pracovat). To ti nikdo teď neřekne, dokud ho Bryton nedá testrům a ti nezveřejní svoje výsledky používání.

        Nicméně pokud koupíš Varii 515/715 a použiješ Garmin počítač či aplikaci pro telefon, tak budeš mít přesně tu statistiku, na kterou se ptáš :)

        0 0
        • horolezec  

          Umí to i 510, ale jen s pomocí doplňku.

          0 0
          • xpj  

            Je to funkce computeru a asi to mají jen Garminy. Používám garmin radar s wahoo elemnt a ten to do fit nedává…

            1 0
            • horolezec  

              Ano, máš pravdu. Je potřeba mít výše zmíněný doplněk. Reagoval jsem spíš na to, že to umí i 510.

              0 0
              • virtualcop  

                Ano, 510 tedy asi také. Jen tedy potřebuješ Garmin radar 510 a vyšší a k tomu Garmin počítač s IQ app. Nevím, zda to jde nějak jen ve spojení s telefonem.

                Ale jsme v threadu o bryton kopii Varie, tak by bylo asi lepší to rozebírat v příslušném vlákně :)

                Jestli něco takového bude možné i s Gardia (kurník, i ten název zajímavě opajcli :) ), to zatím nikdo neví.

                1 0
      • AussigBiker  

        Umi, nekdo v nedavny galerii z vyjizdky tam daval foto z Garmina kolik aut ho predjelo, byly tam auta na casovy ose, ale uz nevim kdo a neumim to najit.

        0 0
    • gollum  

      Ještě doplním, že Bryton není jediný, kdo přišel v těchto dnech s konkurencí radaru, i Magene přišel s vlastním Radarem…

      https://www.dcrainmaker.com/…r-units.html

      0 0
      • Aduldinho  

        A, děcka, když už tlacháme, poradíte mi prosím nějakou nejekonomičtější kombinaci komp + radar? Vím, že to momentálně nabízí jako výhodný set 530 + 515, je ještě něco výhodnějšího? ;-)

        Ale asi počkám i na ty konkurenty, to by mohlo lehce zahýbat cenou.

        Je někde seznam kompů, který si s radarem od Garminu povídají?

        Jinak mám Vivoaktivky 4, ty sic radar umí, ale výdrž při záznamu prachbídná a čím chladněji tím horší. Proto vozím základní Bryton Rider 15 ;-)

        0 0
        • jIrI___  

          Vlákno k radaru od Garminu je zde: https://www.bike-forum.cz/…bike-radar-2

          0 0
          • Aduldinho  

            OK, dík, někdy si to za dlouhých zimních večerů třeba překouskám :-D

            0 0
            • jIrI___  

              Přelouskat to nemusíš :). Spíše je větší šance, že ti na dotaz někdo odpoví v příslušném vlákně než ve vlákně týkajícího se odlišného výrobku.

              0 0
        • xtonda  

          Nejlevnější komp s podporou radaru je AFAIK Bryton 420 – 109 €

          https://www.bike-discount.de/…-rider-420-e

          Přímo od Garmina pak Edge 130 Plus 144 € / 4000 Kč.

          A nebo ten mobil.

          0 0
          • petyn  

            Ta obrazovka je z mobilu? A v jakem programu nebo appce?

            0 0
            • xtonda  

              Je to mobil, Xiaomi Redmi 7A s Android 10 (MIUI Global 12.5.3). Přes celou obrazovku je LocusMap s OSM mapami z https://osm.paws.cz/ a se spuštěnou navigací podle GPX z mapy.cz, v pravém dolním rohu překrytá aplikací Garmin Varia v plovoucím okně. Stál mě dvojku v Březnu 2020.

              0 0
          • Aduldinho  

            Děkuji za odpověď, na tu 130 jsem neslyšel moc chválu vzhledem k výdrži zvlášť v chladu ;-)

            Navíc potřebuju, aby ten komp vydržel minimálně těch 15h v běhu jako současný Bryton Rider 15, i to je třeba na 3kilo málo, ale to jezdím tak jednou za rok a většinou doměřím Vivoactivkama, powerbanku se mi tahat nechce ;-)

            0 0
            • koko0925  

              530, 830, 1030, 1030+,1040

              0 0
            • KRoser  

              Jestli na nákup extra nespěcháš kvůli dlouhé výdrži bych zkusil počkat na nový garmin 540 (určitě to snad v dohledné době bude představeno) pokud pohnou s výdrží jak s 1040 oproti 1030 tak 540 bude super věc na výdrž. Potom za předpokladu že ten Bryton radar bude fungovat dobře podle recenzí to bude s 540 super kombinace na výdrž. Tak to plánuju taky.

              0 0
              • DDDD  

                Tak když čtu teď od 1040 tak ani nemám chuť si ji koupit a počkám až ji vychytají. Takže pokud bude 540 stejně problémová, tak bych ji hned nekupoval.

                0 0
    • jircy  

      Tak 28.12.Bryton Gardia R300(122,91€) odeslán z Itálie a v pátek 30.doručen do práce,ale byl jsem tam až dnes a dnes tedy i namontován.Spo­jení s komputerem Bryton S800 a s appkou bez problému.Jak funguje v reálném provozu zatím nevím.

      https://evolutionbikes.it/…gardia-r300/

      2 0
    • virtualcop  

      Další lehké srovnání Gardia vs. Varia, porovnání jen svítivosti a funkce.

      Závěr – svítěj defakto stejně (v denním režimu je ta intenzita asi hodně obdobná i dle videa), nicméně Gardia je neznatelně pomalejší v detekci, jestli jsem to z toho překladu dobře pochopil, tak Varia má i lehoučce větší dosah (vidí auto na větší dálku), ale především Gardia více trpí na False Alarm (detekuje auto, i když tam žádné není) a k tomu je Varia lepší při jízdě v balíku – Varia většinou auta detekuje i tak dobře, Gardia o poznání hůře (pokud jsou za radarem další cyklisté a lehce mu kryjí záběr).

      Prostě Gardia je dobrej, ale Varia je trochu lepší :)

      https://www.youtube.com/watch?…

      2 0
    • jirkous3  

      Jen tak pro zajímavost. V poslední verzi Locusu existuje podpora radaru od Garminu. Nezkoušel jste někdo i Bryton? Oficiálně ho Locus – zatím – nepodporuje, ale pokud mají společné BT kódy? Kdoví?

      0 0
    • milan.v  

      Bryton Gardia R300 Review: Sacrificing Safety for Savings?

      https://m.youtube.com/watch?…

      0 0
    • jenda78  

      Chtěl jsem se zeptat – máte někdo dlouhodobou zkušenost s redarem Gardia? Recenze ze začátku nic moc. Psal jsem na podporu Bryton, prý falešná hlášení – auta duchů vyřešili poslední aktualizací firmwearu. Za jakýkoliv postřeh díky. Zvažuji koupi radaru a mám počítač Vryton Rider 750, tak jsem si říkal svůj k svému. Ale garmin je o 1000 dražší, což už čert vem, jestli by byl o hodně lepší.

      Zde odpověď z Brytonu:

      I have to say the false alerts issue has been solved with the latest version 4.13 (released yesterday). We kept making it better. I ride with it and a Garmin Varia RTL515 every day. The performance is great. I won't say there is no false alert at all. Garmin has it too. But with the latest firmware update, I could say it rarely happens. Sometimes environmental interference is too disturbing. You won't regret it and will feel satisfied.

      0 0
      • larssen  

        Zrovna si s ním hraju. Ještě teda zkusím ten nový firmware, ale doposud to bylo dost špatné. Občas úplná pohoda, potom falešné pípání třeba po deseti sekundách a deset minut. Pak zase nějakou dobu klid. S radarem od Garminu jinak cyklopočítač Bryton funguje bez problémů.

        0 0
        • jenda78  

          Díky, hodil jsem ti zprávu.

          0 0
        • felda  

          Podařil se vyřešit problém s novým FW?

          0 0
          • jenda78  

            Ahoj, psal mi Larssen do zprávy, že po aktualizaci FW vše funguje ok, plus má Gardia funkce navíc, plus je levnější. Tedy objednal jsem a uvidíme. Třeba sem Larssen hodí ještě nějaké postřehy.

            0 0
            • milan.v  

              Škoda, že pak takové informace proudí přes soukromé zprávy…

              0 0
            • virtualcop  

              A jaké nové funkce navíc konkrétně – to ti napsal? To by asi všechny celkem zajímalo…

              0 0
              • larssen  

                Psali jsme si, jestli k cyklopočítači Bryton koupit raději Garmin nebo Bryton. Původně jsem byl pro Garmin, je to jistota, ale pak jsem změnil názor.

                S aktuálním firmwarem zmizela falešně pozitivní varování. Před tím to bylo hodně otravné, až jsem začínal ta pípání ignorovat. Teď už všechno funguje (zatím teda ověřeno jen zhruba na stovce kilometrů).

                Výhoda je, že Bryton Gardia se světlem ve stavu Off stále bliká při detekci auta. U Garminu se toho dá dosáhnout jen externí aplikací. V létě mimo větší silnice je to ideální režim.

                Blikání při brzdění se mi nepodařilo ověřit, že funguje.

                Z cyklopočítače Bryton se dá vybírat ze všech šesti světelných režimů. Když je Gardia připojená ke Garminu, tak z jeho displeje lze volit jen tři režimy (všechny pak jdou manuálně tlačítkem na radaru).

                K tomu USB-C, Garmin má staré USB Micro.

                2 0
                • virtualcop  

                  Jasný, díky, pochopil jsem to z toho vysvětlení níže.

                  Tak to jsou celkem slušné novinky a vylepšení, hlavně aby opravdu zmizela ta falešná hlášení.

                  0 0
    • jenda78  

      Dovolím si citovat:

      "S novým firmwarem je funkčnost už stejná, ale komu navíc:

      USB-C

      Standardně režim Off, který nesvítí, ale při detekci auta začne blikat. U Garminu je na to potřeba IQ aplikace. A nevím, jestli v kombinaci počítač Bryton + radar Garmin je to vůbec nějak řešitelné.

      Z displeje Brytonu můžeš ovládat všech šest režimu svícení, z Garminu jen základní tři (Solid, Flash, Off)

      O čtvrtinu nižší cena"

      0 0
      • jmaselnik  

        No to céčko je lákadlo, Varia a 1030+ jsou moje poslední kousky s micro, takže vyměnit jedno značí vyměnit rovnou i druhé :)

        0 0
      • KRoser  

        Cau, ty ten Bryton radar máš doma? Opravdu ten režim OFF funguje tak jak říkáš (pořád světlo vypnuté, pouze jak detekuje auto tak začne blikat)? Na internetech moc info o tom jsem nenašel.

        To by bylo celkem super jen kvůli tomuto modu svícení trpím Garmin Edge, jinak by už letěl z domu.

        0 0
        • larssen  

          Jo, přesně tak to u Gardie funguje. Ať už je připojená k Brytonu nebo Garminu, režim Off nesvítí, ale při detekci auta začne blikat.

          0 0
        • Daf  

          Jestli máš cyklocomputer Edge, tak si přece můžeš nastavit světelnou síť TRAIL. V tomto módu Varia přes den nebliká, pouze při setmění se automaticky zapne noční svícení.

          0 0
          • larssen  

            Moment, pomaleji. Jakou světelnou síť trail? Jak se k ní dostat?

            0 0
            • Daf  

              V Edge 530 je to následovně:

              Status – Sensors – Lights – Network Options – Light Mode

              0 0
              • Forester  

                Já myslím, že Larssena mate to, že ty máš garmina v angličtině a on v češtině … si myslím já :-)

                0 0
              • larssen  

                Ano, je tady. Nemůžu ale nikde najít podrobnosti k chování. Co přesně myslíš tím „přes den nebliká“? Jako že vůbec nesvítí, pouze bliká při detekci auta vzadu?

                0 0
                • Daf  

                  Přesně tak.

                  0 0
                  • larssen  

                    Rád bych věřil a co nejdřív to zkusím. Ale divím se, že to nikdo (kromě tebe jednou) nezmínil ve fóru u radaru Garmin. A to se tam řeší pořád dokola a znovu doplněk Smart bike lights, který toto chování zajistí. A má to být přitom tak jednoduché?

                    0 0
                • Daf  

                  Omlouvám se, je to ještě trochu jinak. Nedalo mi to, tak jsem to ještě vyzkoušel :) Takže v Trailu to přes den nesvítí ani nebliká při detekci auta, ve tmě svítí v nočním režimu a taky bliká při detekci auta.

                  0 0
                  • larssen  

                    No proto :) Tohle by mě po těch letech s radarem fakt překvapilo.

                    Takže pro režim „nesvítí, ale na auto bliká“, je u Garminu potřeba použít doplněk. U Brytonu to jde standardně.

                    2 0
                    • skaj  

                      Neda mi to, nerejpam, ale – k cemu se tenhle rezim hodi?

                      0 0
                      • petyn  

                        Setri baterku a kdyz jedes pred nekym, tak mu neblikas do oci.

                        2 0
      • Raf  

        A ten režim off jde zapnout teda i bez Bryton computeru?

        0 0
        • larssen  

          Ano, i z Garmina. A vlastně i tlačítkem přímo na radaru, ve smyčce tam jde postupně všech šest režimů.

          1 0
          • RUSH  

            Jak zapnu režim Off přímo z Garminu (530)?

            0 0
            • petyn  

              Radar musis pripojit na 530 jako svetla ne jako radar. Pak rezim off funguje.

              0 0
              • RUSH  

                Díky, zkusím.

                0 0
                • larssen  

                  Já jsem ho vždycky připojoval jako radar, světla si to našlo samo. Potom v kontextovém menu, kde se nastavuje režim světel, stačí vybrat Off.

                  0 0
                  • BB  

                    a potom je světlo vypnuté a začne blikat až když zachytí auto ???

                    0 0
                    • larssen  

                      Ano, tady se liší chování Gardie (vypnuté, ale při detekci bliká) a Garminu (vypnuté a nebliká).

                      0 0
                      • ladys  

                        Garmin při detekci bliká, je to výchozí režim po připojení.

                        0 0
                        • BB  

                          Při vypnutém světle nebliká. Na to musíš mít aplikaci Smart bike lights.

                          0 0
    • jenda78  

      Já tedy Gardii včera objednal, jakmile budu mít vyzkoušeno, dám sem info

      3 0
    • felda  

      Tak mam Gardiu dva dny a po dvou vyjížďkách jsem nezaregistroval žádnou detekci „duchů“ a ani se nestalo, že by nějaké auto nezachytilo. S aktuálním FW to tedy vypadá, že funguje spolehlivě. Spárováno s Garmin Edge.

      1 0
    • Pety  
      • Detekuje a ukazuje i vic aut "ve fronte " , tak jako Varia ?
      • Zkoušeli jste jestli s Gardiíí funguje Vehicle Count ?

      https://apps.garmin.com/…c3b871e9e733

      0 0
      • larssen  

        Ukazuje. Občas dvě u sebe i v případě, kdy jede větší auto :) Celkově je ale trochu méně citlivý/nakali­brovaný, nezachytí blížícího se cyklistu. To mi trochu začíná vadit, s Garminem mě nikdo nelekal, když se objevil vedle mě a zdravil.

        Vehicle count funguje.

        2 0
        • jenda78  

          Ano detekce cyklisty by byla fajn, tak třeba v další aktualizaci. Zatím jsem s tím jel 3× do práce a přijde mi to ok. Jediný co mi vadí je, že po dojetí na světlech za mnou dojíždějící auto zmizí a už se neobjeví. Ale rozumím tomu, že radar reaguje na pohyb, takže tohle je asi neřešitelné. Ale jinak zatím ve zkušebním öbdobí a snad ok.

          1 0
          • jenda78  

            A bohužel, mám starší verzi počítače Rider 750, ze kterého světlo nejde ovládat. Buď tedy přímo na radaru, nebo z aplikace.

            0 0
    • MilanT  

      Zeptám se hodně laicky,ale nedá mi to.

      Musí být radar upevněný nahoře na sedlovce pod sedlem aby správně detekoval auta anebo stačí těsně pod vysouvací částí teleskopky?

      Jde mi o to že se dost přesouvám s bikem po silnicích než se dostanu do lesa a na teleskopku bych ho dát nemohl páč by nešla používat.

      Já vím,blbý dotaz,ale co už.

      0 0
      • DDDD  

        To je jako pane Lorenc uvezu to… pokud bude výška taková, že nebude vadit zadní kolo, tak to fungovat může. Nebo se dá radar přidělat na lyžiny sedlovky, min. na ali držák koupíš

        0 0
      • StuntJ  

        To se dá řešit držákem za ližiny sedla od číňana, stojí to pár K4 a je vyřešen problém s teleskopem ::)

        0 0
    • MilanT  

      Tak tedy díky za podněty,ale........

      Pod sedlem mám brašničku s vercajkem,co včíl?

      Ten radar potřebuje vidět jen horizontálně anebo tam musí být jakoby vyzařovací kužel na tu detekci?

      0 0
    • jenda78  

      tady obrazně

      0 1
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • MilanT  

      Tak je to jasné,kužel.

      Díky

      0 0
    • HWSpeedy  

      Může prosím někdo vysvětlit proč u světla výrobce uvádí delší výdrž na denní blesk než na noční blesk?

      0 0
      • virtualcop  

        DC říká, že night flash/day flash 17/17h.

        Sice denní záblesk je 73 lumenů, ale bliká jinak, než ten noční s 20. Tudíž spotřeba je podobná (prostě u nočního je sice menší výkon, ale delší doba svícení = stejnej odběr = ± stejnej čas výdrže).

        1 0
    • milan.v  

      Aktualizace FW mu prospěla…

      https://youtu.be/ms68enWvBlg

      0 0
      • lith  

        Velmi kvalitní srovnávací test s Garminem. Ještě nějaké drobnosti tam jsou, ale nic co by mi vadilo a určitě to další FW ještě posune dál.

        0 0
        • StuntJ  

          Záleží jak dlouho to bude Číňany bavit ladit, tyhle čínské kopie nemají moc dlouhou dobu podpory …

          0 0
          • lith  

            Používáme v rodině Bryton computery už několik let a za mě spokojenost. To už nemůžeš brát jako noname Aliexpres značku, snaží se a je to poznat.

            0 0
            • StuntJ  

              No já mám Bryton Rider rR11? tachec starej rok, zabugovanej, nestabilní a tech suppor na to už hází bobek a hlásí obsolete product, tohle si nepředstavuji jako znělou značku, takže šel jako hračka mladému a vybírám něco lepší .)

              0 0
              • tompca  

                Já zase R330, starý 5–6 let, tenkrát kupovaný na Ali a funguje úplně bez problémů.

                0 0
        • virtualcop  

          Ono záleží na tom, jak moc je možné třeba následným firmwarem odladit třeba o trochu horší (méně citlivý) hardware.

          Tam je pak zase šance, že nějakým firmwarovým zvýšením citlivosti či rychlosti detekce budou zase přibývat „ghost riders“ či podobné chyby.

          To nikdo moc neví dopředu.

          1 0
    • Paja1971  

      Ahoj. Tak jsem pořídil Gardia r300l a můžu jen doporučit, vše funguje na jedničku. Líbí se mi režim radaru bez světla, které se aktivuje až při detekci auta. Používám s Edge 530 na silničce a už jsem to měl i na MTB.

      Dotaz na ty, co jej mají spárovaný také s Garminem. Má význam mít radar spárovaný i jako světlo? Já jsem to zrušil, protože jsem nevěděl, jaký režim na radaru je vlastně aktuálně nastavený a nenašel jsem v menu Edge, kde by se daly režimy měnit. Nebo jsem to někde přehlídl? Díky

      0 0
      • 2K2K  

        Funguje ti firmware update, jo? Přes co to děláš?

        0 0
      • Pety  

        Ahoj. Mám ho asi tejden , spárovaný jako světlo ho nemám (EDGE 530), pak mi nejde nastavit ten režim vypnuto (blikat jen při detekci) a jdou jen režimy, co jsou v Garminu , ale manuál sem zatím nečetl :)

        Jak ti funguje detekce cyklistů – pokud tě nějakej předjíždí ? Mě pravidelně na cestě z práce lekne paní s nákupem na řidítkách na éčku a na tu mne to ne a ne upozornit :(

        0 0
        • milan.v  

          První a pro správnou funkčnost se Radar páruje právě jako to světlo…

          0 0
          • Pety  

            Já ho jako světlo poprvé napároval, ale pak šli nastavit jen 4 režimy co jsou v Edge. Pak jsem ho ze sítě světel odebral, přepínačem na radaru si nastavím režim vypnuto (blik při detekci) a funguje vše bez problemu. Az na tu bábu s nákupem, ale třeba je to tím , že ten rozdíl našich rychlostí není tak velkej jako auto-kolo ?

            0 0
            • virtualcop  

              Tohle je spíš vlastnost detekce – při malém rozdílu rychlosti i Garmin občasně nesignalizuje, rovněž malá plocha toho „předjíždějícího“ (pokud je to třeba cyklista, bruslař, běžec…) vede k tomu, že někdy radar prostě nedetekuje.

              Je to primárně dělané a nastavené na auta (jejich velikost a rychlosti). Tudíž detekci „báby s nákupem“ na é-čku ti to prostě nezaručí vždy.

              Proč ti to funguje, tak jak píšeš (když ho spojíš jako světlo, tak nemáš možnost ovládat režim se svícením jen po detekci) to taky nevím.

              0 0
              • magadafagada  

                trochu bych oponoval, páč garmin zaznamená i když máchnu rukou směrem k němu. dojíždějícího cyklistu to zaznamená úplně spolehlivě. včera několikrát, když jsem čekal na kámoše než mě dojede. a když mi ujede a dojíždím ho, tak podle blikání radaru poznám, že mě radar zachytil. pokud se k němu přibližuji po centimetrech a dlouho mi trvá ho dojet, tak mě to nechytí, ale pokud ho dojíždím rychleji tipnu rozdíl cca 5km/h tak mě nahlásí

                0 0
                • KRoser  

                  Souhlas, Garmin Radar funguje i když postavím kolo a přicházím pěšky ke kolu ze zadu tak mě to zaznamená :).

                  Jak moc Garmin nemám rád za jejich softwarové praktiky u edge tak u radaru to zatím mají pořád bezkonkurenční a asi se moc v tomto šetřit nevyplatí.

                  3 0
                  • jenda78  

                    Souhlasím, dnes už bych nešetřil a i přes to, že Garmin taky nerad, raději bych šel do něj.

                    1 0
                • virtualcop  

                  Já neříkám, že detekce cyklisty, běžce, bruslaře… nefunguje, jen to, že díky obvykle malému rozdílu rychlostí a malé ploše „jednostopých“ objektů ta detekce není rozhodně tak skoro 100%, jak to funguje u aut na silnici. Zajeď si někam na opravdu frekventovanou cyklostezku a ten rozdíl rychle poznáš. Pokud jsou pro radar podmínky ideální (rovina, minimálně objektů v okolí), pak samostatného předjíždějícího cyklistu obvykle detekuje správně.

                  Tím jen chci říct, že na silnici je detekce aut řádově 99%, zatímco na frekventované cyklostezce bych to hrubě odhadl tak maximálně na 80% (vzhledem k detekci cyklistů, bruslařů, běžců…).

                  Což i tak není špatně – je to prostě udělané a nastavené primárně na auta. Že to vcelku slušně (byť né 100%) funguje i na kola, bruslaře, běžce… je pro mne defakto bonus.

                  Zkušenosti (dlouhodobé) mám jak s Varií 500, tak s 515 – detekce stejná.

                  Gardia je podle všech „testů“ a testrů ještě o chlup méně citlivá a pomalejší v detekci, takže předpokládám, že bude ještě o krapínek „horší“ při detekci cyklistů.

                  0 0
                  • jenda78  

                    Mě cyklisty nedetekoval nikdy a teď po posledním update firmware totální tragédie. Fakt nechápu, jak to takhle mohli podělat.

                    0 0
                    • virtualcop  

                      Tak je skoro pravidlem, že poslední dobou u většiny podobných přístrojů nedotáhnutý firmware zabíjí jinak slušnej hardware. Je taky faktem, že Garmin radary jsou v podstatě od prvních firmwarů hodně dobrý – není na nich potřeba nic vylepšovat a ladit – funguje to, tak jak má a jak by si člověk představoval.

                      U Gardie asi stále ladí firmware tak, aby se funkce a výkon co nejvíce přiblížil Garminu a zatím jim to úplně nejde. A jak jsem psal vejš – taky jde o to, co lze z jejich hardware reálně vytáhnout, protože pokud je Gardia HW „slabší“ než Varia, obávám se, že firmwarem se to nikdy dohonit úplně nedá – buď to bude méně citlivé (ve smyslu dálky a přesnosti detekce, nebo se to firmwarem vyšroubuje na maximum a pak zase hrozí False Alarm detekce či další „chyby“, které asi u radaru nikdo nechce).

                      1 1
    • 2K2K  

      Za mě dost děsný. Dnes přišel a absolutně nefunguje firmware update přes Android app. Zkoušel jsem na třech zařízeních a ani na jednom to není schopné dokončit update. Nechápu, že radar ukazuje verzi 0.5.7, ale chce aktualizovat na verzi 0.4.13.

      Appka dycky zamrzne a neděje se vůbec nic. Takovej typickej čínskej nedotaženej shit prostě. Jestli nepomůže podpora, tak to vrátím a jdu do Garminu.

      0 0
      • StuntJ  

        Nedělá se update přes win?

        0 0
        • 2K2K  

          Ne, to jsem taky zkoušel. Ta jejich Win app na update je jen pro cyklocomputery. Radar mi to vůbec nenačetlo.

          0 0
      • tompca  

        Mě šel update přes Android app. jako po másle.

        0 0
        • 2K2K  

          Asi vadnej kus no… Podpora z Brytonsport.cz úspěšně mlčí :(

          0 0
          • tompca  

            Zkus to ještě jednou, jsem si vzpomněl, dělal jsem ho přes datové připojení, přes WiFi doma se mi to poprvé kouslo, ale byl jsem venku na zahradě pod pergolou a tam má hodně slabý signál.

            0 0
            • 2K2K  

              Já to zkoušel už na třech telefonech a vždy se to hryzne. Zkoušel jsem wifi i LTE a furt to samé. Nejdřív to ukazovalo 1/2 stahování a hryzlo se to na 100%, pak na druhém tel. to začalo dělat 2/2 kopírování do radaru, ale taky se to hryzlo. Teď už to ukazuje jen 1/1 stahování, pak radar dvakrát blikne a odpojí se od wifi. Nechápu, že to kokoti nemají možnost udělat přes kabel k PC.

              0 0
      • 2K2K  

        UPDATE: Vrátil jsem první kus a koupil na prodejně jiný. U druhého proběhl update přes mobil úplně v pohodě. U prvního zkoušeli update i na prodejně a nešlo jim to. Používali tablet, se kterým předtím aktualizovali několik radarů a stejně to nešlo, takže asi nějaký vadný kus. Jinak prodavač říkal, že jeho telefon se taky zasekává a nejde mu to aktualizovat, tak to asi nebude úplně ojedinělá chyba… A prý má brzy přijít nový update.

        0 0
    • milan.v  

      Slovenská recenze

      https://youtu.be/89sgnaKMITA

      0 0
    • Jenda  

      Nedaří se mi na webu Brytonu dohledat kompatibilitu radaru s jejich computerama. Co jsem vygooglil tak že to funguje od 420 výše ale pak je tam že v podstatě i s jakýmikoliv ant+ zařízením by to mělo běžet. Nemáte někdo zkušenost jestli a jak to chodí s 320? Funkcemi mě 320 zcela stačí a rozdíl v ceně oproti 420 je asi 1300. Nebo má 420 něco zásadního navíc bez čeho nemůžu být? :-D

      0 0
      • xtonda  

        Podpora radaru je uvedena na produktových stránkách jednotlivých kompů a 320 podle toho co tam vidím podporu nemá. 420 má navíc např. navigaci (bez mapy), podporu elektronického řazení, trenažeru, workouty.

        0 0
      • xtonda  

        Jinak na téma levného zobrazovadla k radaru je tu samostatné vlákno.

        https://www.bike-forum.cz/…dlo-k-radaru

        0 0
      • tompca  

        320 podporu radaru nemá, kup 420 tady (vyjde levněji jak 320 v ČR).

        https://www.tradeinn.com/…/137402703/p

        • poštovné DPD tuším 140,– do 3–5 dnů to máš ze Španelska doma.
        0 0
        • Jenda  

          Díky za tip! Rovnou jsem jej objednal :-) Ta cena je neuvěřitelná, tak snad bude fachat jak má :-)

          0 0
          • tompca  

            Před měsícem jsem tam kupoval R500 a Gardii a vše funguje.

            0 0
        • 2K2K  

          Trade inn rozhodně nedoporučuji. Okradli me o DPH při nákupu na firmu. Zákaznická podpora strašná. Na netu je dost stížnosti i na nedodání zboží, nebo strašně dlouhé dodací lhůty.

          0 2
    • lith  

      Gardiu jsem teď koupil mladýmu. Aktualizace na první dobrou. Poutko na uchycení daleko lepší než u Garminu. Líbí se mi mód, kdy bliká jen při detekci. Je to jedna z možností, kdy v případě, že s tebou (za tebou) jede parťák, který nemá přístroj kompatibilní s radarem, o blížícím se autě ví také. Mladej a ani já, když jsme jeli spolu, tak jsme žádné chyby v rozpoznání vozidel nezaznamenali. Někdy si ho půjčím na vyjížďku a uvidím, jestli nedělá chyby v zobrazení v počtech aut jedoucích těsně za sebou. Ale to se mi stalo někdy ve městě i s Garminem.

      0 0
    • jenda78  

      Pozor, Bryton vypustil novou aktualizaci firmware – verze 1.11(95), která je bohužel úplně k prdu. Nestahujte! Tato aktualizace jenom vrací staré problémy, jako je detekce neexistujících aut. Už jsem jim psal a určitě nebudu sám, tak snad to brzo opraví. Škoda, že si to víc nehlídají, před tím vše fungovalo ok.

      0 0
      • Paja1971  

        Podle mě to 1.11.95 je verze android aplikace, verze firmwaru bude RO.5.14.

        Já jsem dnes aktualizoval, tak uvidím, jestli bude nějaká změna.

        0 0
        • jenda78  

          Ano, máš pravdu, je to tak, jak píšeš. Dej pak vědět, mě přijde, že je detekce mnohem „tupější“ než před update.

          0 0
    • Paja1971  

      Ahoj. Po měsíci používání radaru můžu říci, že jsem spokojený. K výše uvedeným příspěvkům. Aktualizace přes aplikaci mi funguje normálně. Za celou dobu se mi nestalo, že by radal neviděl auto nebo motorku. Ale už se mi několikrát stalo, že mi radal stále detekoval auto, které už tam nebylo, buď odbočilo nebo mě předjelo. Byly to ale vždy takové řekněme složitější situace jako více aut za sebou, které jely pomalu ve městě atd.. Radar neexistující auto držel třeba minutu, než ho pustil.

      Cyklistu který mě jednou v kopci pomalu dojížděl to neregistrovalo.

      Jednou jsem najížděl na kruhač, jel jsem po něm, zprava najíždělo z dalšího výjezdu auto, které se mi přilepilo na zadek a vyjíždělo stejným dalším výjezdem, tak to mi nedetekovalo. Zřejmě kvůli stejné rychlosti mě i auta.

      Super je režim bez světla, když člověk jede např. ve dvojici. Nebo to používám na MTB, když jedu mimo silnice..

      0 0
      • jenda78  

        Až do aktualizace jsem byl také spokojený. Pomalu jedoucí auta to sice detekuje špatně, cyklisty, podle mě, vůbec, ale na to jsem si zvykl a umím s tím žít. Ve městě je to vždy složitější. Ale včera na švihu v okolí Prahy, s novým firmware, to prostě blblo. Už odjeté auto se objevilo znovu. 2 x detekoval neexistující auto. Zkrátka, to co dělal na úplném začátku prodeje (a na co si stěžovali recenzenti) a co řešil předešlý update, se posledním updatem částečně vrátilo a je to škoda.

        0 0
        • Jenda  

          Lama dotaz – když dám aktualizaci firmware, lze si tam nějak vybrat kterou nebo prostě mi to nacpe tu nejnovější?

          0 0
          • jenda78  

            Myslím, že tu nejnovější. Já už jim psal, že tohle podělali :) Jak přímo do Bryton, tak přes jejich dovozce do ČR. Prý to řeší.

            0 0
    • virtualcop  

      Navrhuji vytvořit nový thread pro (celkem v tichosti) vypuštěnou „novinku“ – iGPSport SR30 – kupodivu :) další radar, opět podobný design i „papírové“ parametry jako konkurence, nicméně zase přidáno otřesové čidlo pro sleep mód a tak je reálná výdrž ještě hodně za hranicí Varia 515, velmi dobrá viditelnost ze stran, vlastní aplikace pro ovládání i pro zobrazování na Android/iOS atd. Negativa (proti Garminu) také, takže detekce snad jen do rozdílu rychlosti 120km/h, opět asi trošku pomalejší detekce.

      A znovu celkem sebevědomá cena – v ČR kolem 3000,–

      Thread bych klidně vytvořil, ale nechci se do toho plést zasloužilým tvůrcům… :)

      0 1
    • Jenda  

      Tak jsem si tu Gardii pořídil a asi jsem úplně blbej ale nechápu, jak lze nastavit ten mód, že je světlo vypnutá a bliká jen když detekuje auto?

      Druhý problém je, že mi furt bryton rider 420 pípá jak to začne detekovat auto a nepodařilo se mi to pípání vypnout – jak v appce na mobilu tak na tachometru mám zvuky vypnutý ale furt to dělá. Na mimoměstských okreskách je to sive fajn, ale ve městě je to neskutečně otravný.

      Nedával jsem teda aktualizaci firmwareu po tom co tu jenda78 psal že ta poslední to doj.ebala.

      Mám aktualizovat a funkce smart svícení se objeví?

      Nebo jsem blbej a jen nechápu jak ta fce funguje? Nebo je to daný spárováním se základním rider 420?

      A co na to Jan Tleskač?

      0 0
      • jenda78  

        Ten mód nastavíš buď aplikaci, nebo přeoínáním tlačítkem na samotné Gardii.

        0 0
        • Jenda  

          No jo ale mě to nabízí jen s nějakým svícením a nebo bez, že běží jen radar. Nebo to je snad on? Se mi to blbě testuje samotnymu a ještě na cestě do/z práce

          0 0
          • Pety  

            Jop, to je on. Radar a jeho nastavení se nejlip testuje stáním na chodniku vedle silnice s provozem a koukáš co to dělá, jak to bliká a kdy :) Za jízdy to je vo držku …

            0 0
            • Jenda  

              Dík, to teda moc dobře popsaný není. Tip s tím testovat na chodníku mě nenapadl, přitom je to tak prosté, milý Watsone :-D holt jsem radarový začátečník.

              Teď ještě se zavit toho pípání a budu spokojenej :-) snad.

              0 0
              • Pety  

                S pípáním nevím , mám to ke Garminu.

                S tím chodníkem sem byl u nás na dědině za vola, co tam blbnu a blikám jak tydýt …

                0 0
              • jenda78  

                S tím pípáním tedy nevím. Já to mám zaplý, tak zkusím vypnout a uvidíme. Případně napíšu, když na něco kápnu.

                0 0
      • lith  

        To ti pípá trvale než auto předjede? Nebo jen při prvotní detekci? Předpokládám, že jen prvotní detekci. A to ti přece nemůže vadit, pro mě je to zásadní bezpečnostní vlastnost. Když občas jedu se sluchátky a poslouchám hudbu z mobilu, tak pustím i appku a ta mi dává zvuk i do sluchátek. Jasně, ve městě možná lehká otrava, ale mimo město velké plus

        0 0
        • Jenda  

          Asi mě víc než to pípnutí vadí že se mi nepodařilo najít jak ho vypnout :-)

          Ve městě je to fakt pakárna ale tam vlastně ani radar nepotřebuju protože v podstatě pořád vím že za mnou někdo je. Mimo město je fakt, že můžu víc vypnout mysl a nemít tak našponovaný uši.

          0 0
    • RUSH  

      Omlouvám se pokud se to tu už řešilo. Občas se mi stane, že radar detekuje auto za mnou, toto se zobrazí na Garminu, jenže auto mě předjede a výstraha na Garminu zústane, tečka se pomalu pohybuje nahoru a dolu, ale za mnou nic nejede. Po pár minutách se to vypne. Co s tím?

      Aktualizaci jsem provedl a jinou na mobilu nevidím.

      0 0
      • Paja1971  

        Taky se mi to občas stává, dnes jsem zkusil aktualizovat firmware, i když prý se to nedoporučuje, tak uvidím

        0 0
    • Paja1971  

      Včera jsem se byl projet na silničce po aktualizaci firmware a už se mi nestalo, že by auto zůstalo viset, i když už dávno projelo.

      0 0
    • Paja1971  

      Ještě poznatek k horší detekci po aktualizaci (jenda78). Taky mám ten pocit, že radar nyní detekuje auto, až když je blíže než to bylo před aktualizací.

      Jel jsem ve městě a v dálce jelo auto, o kterém jsem věděl. Radar ho detekoval až bylo tak 50 metrů za mnou. Bylo to k večeru a radar byl otočen přímo proti silnému zapadajícímu slunci, tak jsem si říkal, jestli to nebylo tím. I když z principu by asi slunce vadit nemělo? Bylo to ale jen jednou

      0 0
      • jenda78  

        Ano, auta detekuje později, až v bližší vzdálenosti, než to bylo před tím. Zároveň mám pocit, že před aktualizací dokázal radar detekovat i pomaleji jedoucí vozidla, než je tomu nyní.

        0 0
        • tompca  

          Přesně a po aktualizaci se mi stává, že detekuje auto a když je donuceno jet cca. stejnou rychlostí jako já, tak zmizí. Autobus v předchozím firmwaru detekoval radar jako dvě spojená auta a nyní jako jedno.

          0 0
    • Paja1971  

      Takže doufám že bude další aktualizace, kde to nastaví tak nějak mezi tím jak to bylo a jak to je teď ????

      0 0
      • jenda78  

        Tak já psal hned, jak jsem nedostatky po update zaregistroval, jak dovozci Bryton do ČR, tak na zákaznickou podporu do Bryton. Dovozce reagoval dobře, zjišťoval co a jak je horší s tím, že info předá. A pak psal, že se tomu v Bryton věnují a že čeká, že tak do dvou týdnů to pořeší opravnou aktualizací. Zákaznická podpora přímo v Bryton je, dejme tomu, špatná…nejříve popletli typová označení verzí pro Android a iOS a pak už se raději neozvali vůbec.

        0 0
    • Paja1971  

      Dnes se mi stáhla nová aktualizace firmware 5.15. Tak jsem zvědavý. Odpoledne se jedu projet.

      0 0
      • Jenda  

        Tak já počkám :-D

        Předvčíremjsem stáhnul tu Jednou78 kritizovanou aktualizaci, protože mi radar bez ní začal ukazovat šílený množství ghostů – jel jsem po polňačce a podle pípání jsem si připadal jan na dálnici. Za mě i ta kritizovaná byla lepší než co jsem tam měl z fabriky.

        0 0
      • jenda78  

        Jdu na to :) Horší už to snad nebude:)

        0 0
    • Cavendish  

      Běžte do háje. Já to chtěl od Ježíška :)

      0 0
      • Jenda  

        Hele já nemám zkušenost s ničím jiným či lepším, ale za mě v pohodě. Má to svý mouchy ale můžu díky tomu na silnici daleko víc vypnout hlavu a jen šlapat. Na cesty z práce ideál.

        0 1
      • Pety  

        Kdybys to chtěl otestovat osobně, tak bydlím přes kopec a v říjnu se na kolo asi moc nepodívám, klidně ti to půjčím…

        0 0
        • Cavendish  

          Díky, možná toho využiju v Říjnu na dojíždění do práce. Přece jen po cestě do Jihlavy a hlavně z Jihlavy je míry silný provoz. Jen doufám, že to nerozbiju :(

          0 0
    • Paja1971  

      Tak dnes projížďka s novým firmware a vše vypadá ok.

      Žádní duchové, detekce i více aut bezchybná.

      Jednou jsem slyšel auto dříve na prázdné rovné silnici, než ho zobrazil radar. Ale to auto bylo dobrých 500 metrů, když jsem se ohlédl. Jak se přiblížilo, tak se zobrazilo.

      0 0
      • jenda78  

        Jo, vypadá to mnohem lépe. Zítra otestuje na větší vyjížďce

        1 0
        • Pety  

          Ahoj, jak to vypadá po týdnu ? Nemusíme se poslední verze bát ? :)

          0 0
          • jenda78  

            Bohužel jsem musel dát kolo do servisu, odešly ložiska ve středovém složení, takže jsem nejezdil a nesbíral postřehy :(

            0 0
    • Paja1971  

      Dnes mi přišel gumový obal z Ali.

      Snad to nějak neomezí funkčnost.

      Aspoň nějaká ochrana, na MTB dostával radar zahul..

      0 0
    • Paja1971  

      Dnes jsem byl na silničce cca 65 km a vše funguje ok. I se silikonovým obalem.

      Duchové už se nevyskytují, auta nezůstávají viset po předjetí, detekce více aut taky v pořádku.

      1 0
    • Bacon  

      Dnes mi aplikace nabídla nový firmware do R300L, verze R0.6.16. Pozorujete někdo nějaké změny?

      0 0
      • Bacon  

        Mám pocit, že auta, která mě předjíždí, mizí z radaru okamžitě, nikoliv se zpožděním jako na minulé verzi firmwaru.

        0 0
        • Cavendish  

          To by bylo fajn zlepšení. To mě při testování Gardie trochu vadilo

          0 0
    • romachain  

      Tak jsem si konečně taky pořídil radar na silničku, konkrétně tenhle Bryton z Aliexpresu, do týdne doma a cena o pár stovek nižší než na našich eshopech. Vypadá to funkčně, jak aplikace, tak na hodinkách Fenix 6. Upgrade na poslední firmware proběhl bez problémů. Zkoušel jsem to dnes jen krátce a marně jsem po skončení aktivity hledal statistiku kolik aut to zaznamenalo. Umí to? Nebo to umí jen Garmin Radar? Někde jsem to někdy viděl takovej výstup po aktivitě, ale Garmin Conect jsem to nikde nenašel…

      0 0
    • Pomiatkos  

      Neskusal niekto? Da sa pripojit aj viac zariadeni na jeden radar? Garmin to tak ma…

      0 0
    • Pomiatkos  

      Thx

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.