rada s problémem nové kazety a řetězu :-(

32 nepřečtených
  • lith

    Zdravím, potřebuju radu nějakýho odborníka :-) Měnil jsem řetěz(SRAM 951),kazetu(SRAM 980) a pro úplnost, ikdyž s tím to asi nemá co do činění, tak i prostřední placku(SH. XT).Člověk by si řekl že po výměnně to musí být ok,ale na pátým (nebo šestým??? hlava děravá přes noc ztratila data :-)pastorku na kazetě to střílí. Nemusím ani zabírat moc silou. Jinak všechny ostatní jsou ok.....čili situace, která mě dokáže fakt rozhodit :-( Na kazetu jsem koukal, nic na ní oticky špatnýho není. Nevíte někdo co s tím?? Krom toho vynechávat ten špatnej pastorek?? :-)

    0 0
    • revish  

      ty jo, to mas blbe, ja jsem se trapil s podobnou veci kdyz bylo moje kolo nove, ale strilelo mi to jen na nejmensim kolcu. 5–6 kolco se mi zda dost velke na to, aby to strilelo i v malem zaberu, sorry vim, ze jsem ti nijak neporadil.

      0 0
    • revish  

      jinak taky jsem nedavno menil komplet pohon, kazeta SRAM PG 850, retez SRAM PC 68 tusim, kliky Truvativ Firex GXP, vse zatim ok, nic mi nestrili

      0 0
    • MlokCZ  

      Zkontroval bych jestli není ohnutá patka nebo přehazovačka, když je jen trošku, tak se to často projevuje jen na pár pastorkách.

      0 0
    • Vilém  

      Nemas nahodou kazetu 8sp a spojku nebo celej retez 9sp?Myslim ze zlaty spojky jsou 9sp a v novem systemu znaceni SRAM retezu jsem se jeste nestih zorientovat.

      0 0
    • rock  

      Něco podobného už jsem měl taky, navíc mi to na ten převod i špatně řadilo. Nenašel jsem vůbec nic, žádný rozumný důvod a zmizelo to až s další novou kazetou. Pro sebe a potichu si říkám, že asi byl ten jeden pastorek v kazetě špatně (možná křivě ?) usazený, ale nevím.

      0 0
    • ehvie  

      Keď pominieme možnosť že kazeta je od výroby vadná, tak je tu možnosť že problém je v nastavení radenia, t.j. povol lanko, nastav znovu dorazy a vylaď to. Mal som podobnú skúsenosť, lenže s ojazdenou kazetou, kde som na 100 percent čakal že problém je s ojetými pastorkami, syndrómy sú identické s Tvojou situáciou. No a keď som menil lanko tak to prestalo. Mal som to celé nastavené o stupeň vyššie alebo nižšie.

      0 0
    • McBlacky  

      no mě to dělala 980 taky, nová i s řetězem. U mě je to trochu i blbou konstrukcí patky kdy při dotažení upínaku se zkroutí do vrtule :( asi jsem někde napálil rám. Myslím ale že to je i konstrukcí kazety kdy jsou spojeny tři největší, pak 4 menší a dva volně. Není to tak přesné jako když máš 6vcelku a tři volně.

      0 0
    • morlo  

      Taky jsem s tim mel problem novej retez 971 a nova kazeta 990, sedlo si to cca po 50 km, od te doby je to ok. Potrebuje to trochu zajet.

      0 0
    • lith  

      no díky za názory.....

      zkusím omrknout to řazení, jestli to není v nastavení. Ale myslím že řazení chodí jako po másle. S tím zajetím nové kazety a řetězu nevím, jezdím už nějaký ten pátek a nikdy jsem to zajíždět nemusel..... Asi mi nezbyde fakt vynechávat jeden převod :-) Udělám si z toho osmičku kazetu :-)

      0 0
      • morlo  

        S tim zajetim jsem to zazil taky prvne, ale proste je to tak, ze zacatku me to strilelo skoro na vsech prevodech pri silnejsim zaberu, to ale zmizelo cca po 20 km a pak jeste sporadicky ustrelily nektery prevody, cca po 50 km to zmizelo uplne. Pravda, mel jsem to v kombinaci Raceface prevodnikama s cca 2000 km, ale to podle me nemelo velkej vliv.

        0 0
        • lith  

          no jdu to dnes projet…včera jsem tomu dal někakejch 30 km.....když jsem vjel do kopců a zjistil co to dělá, tak jsem se znechuceně vrátil.

          0 0
    • vlk  

      Mrknul bych s ezda nemáš zohlou patku u přehazky.Zkusil bych vyměnit lanko případně bowdeny-jestli to někde nedrhne.A nebo pokud máš doma nějakou starou rozbitou apod přehazovačku od shimana, tak bych tam zkusil dát z ní tu kladku co je u kazety tu tzv. plovoucí.

      0 0
      • lith  

        no jak jsem psal Vlku řazení je myslím ok…měnil jsem pohon po té vyjíždce,to mi odešel ten řetěz,myslím že si vzpomeneš :-) Pak jsem se proháněl 14 dní na zimáku (ještě že ho mám) V pátek jsem dal řetěz i novou kazetu,ale pak jsem zjistil že střílí i střední talíř. Tak jsem dal v sobotu i placku a včera to jel projet na Kopeček a střílelo to. První co mě napadlo, tak že je špatně seřízený řazení, tak jsem s tím v lese trochu laboroval,ale bez výsledku..... Asi Mongoose opravdu zazimuju a do jara si to nějak sedne :.-)

        0 0
        • vlk  

          Možná tam na té kazetě bude nějaká nepřesnost při výrobě.Těžko říct.Právě z tohoto důvodu dává shimano na své přehazky tu jednu kladku plovoucí.Jenže to zase trošičku znepřesní řazení.

          0 0
    • oxyaction  

      Změřil bych šuplérou mezeru na pastorku vedle kolečka který střílí.Jestli je mezera menší,možná to je ten důvod.Nejsem odborník,tak se mi kdyžtak nesmějte.

      0 0
    • ivaneck  

      Kdyby ti už nic nepomohlo, tak zkus obrátit tu spojku. Už tady někdo psal, že mu střílela a přestalo do, když ji dal obráceně.

      0 0
      • Lipon  

        s tou spojkou to střílí u u Connexu, když se obrátí, a to na posledním pastorku 9kola (tušimže Sram 970), panč tam je ta spojka taková do Mka (nebo W, podle toho jak jí tam dáš :-)), zatimco u Sramu je stejná ať ji tam dáš jak chceš když jsem tu Connexovou otočil, střílet to přestalo …

        0 0
        • ivaneck  

          No já myslím, že není úplně stejná, ale asi nedělá problémy jakkoli otočená ;) Dal jsem ji tam tam, aby se ten nápis dal hezky číst ;)))

          0 0
    • jonti  

      Mam presne ten isty problem, naplno sa prejavil vcera na osme. Povedal by som, ze trosku zle nastaveny salter je pricinou. Kym sa slape kludne, a prilis do toho netlaci, tak nie je problem. Ak zatlacis, tak to blbne. Tiez by som sa pozrel na dotiahnutie kazety na orechu.

      0 0
    • martt  

      Namaz tu retaz olejom. Ta konzervacna vazelina z tovarne moc nemaze a mozno mas na retazi stuhnuty clanok. Toc s retazou naprazdno a sleduj ci niekde na prehadzovaci neposkoci.

      0 0
    • lith  

      tak včera jsem tomu věnoval hodně času abych zjistil čím to je. Takže dělá to šestej pastorek a to ne že by střílel přes zuby,ale má to snahu se chytat na sedmej pastorek. Tak jsem měřil mezeru a je menší než na ostatních asi o 0,5 mm. Vzhledem k tomu, že 980 je složená z více dílů a zrovna mezi 6 7 pastorkem je distanční kolečko, tak to půjdu pořešit do servisu, kterej mi to montoval. Tak snad to bude ono…

      0 0
      • grafik  

        pak dej vedet

        0 0
      • McBlacky  

        to je to co jsem psal… je to blbě navržený.

        0 0
        • kungpao  

          Rovnaký problém mám aj ja, reťaz sa neudrží na osmom pastorku, furt chce ísť hore. Šubleru nemám, takže zmerať to nemám ako. Asi to pôjde do koša, kedže pavúk na pastorku je z jednoho kusu. A dlho si nekúpim asi nič od SRAMu, za dvojku ma to serie. Najhoršie je že nemôžem nájsť bločik…

          0 0
    • lith  

      no po včerejší návštěvě servisu je jediné řešení…dát mezi 6 a 7 pastorek distanční kroužek o 0,5 mm větší. Zajímalo by mě, jestli je to případ mé 980 nebo je to chyba v sérii. Každopádně zklamání… :-(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.