• Danekp

    Ahoj vsem, mam pumpicku (plaste), ktera je ale uz v poslednim tazeni a k nafouknuti kol 29" a sirce plastu 2,2, bych uz potreboval nahradni ruce a navic uz nestiha dofouknout do potrebneho tlaku (max. tak na dojeti). Mrkal jsem napr. na tohle, ale zda se mi tam ten manometr zbytecny. Tak jestli nema nekdo alternativni reseni a predevsim zkusenost??

    Diky moc

    0 0
    • Breakpain  

      Jestli je to na MTB pouze, hledej pumpu, co dává malý tlak → tím pádem dá vetší objem při jednom stlačení. U MTB ti je 8barů k ničemu, bohatě stačí pumpa, která dá 4bary.

      Lezyne, Topeak verze se šlahounkem ve verzi „MTB“ ;).

      Na MTB a na silničku mám každou pumpu jinou, protože jinak je to o kompromisech. Raději „vyhodím“ pár stovek navíc, pokud bude foukání příjemnější…

      0 0
    • DADMTB  

      Otázkou je zda jezdíš duše nebo bezduše. Na duše snad ano, ale u těchto miniatur mám zkušenost, že tak na 26" ještě jo, ale 29" to byl vždy boj. No a na bezduš, jako na dofouknutí snad, ale při defektu kdy to „ufoukne“ vše jedině CO2 a nejlépe s regulací proudu toho tlaku a pokud možno s hadičkou, ty nasazovací, to je tak na zlomení ventilku, ale to může být i „rukama“ :-). Sám mám Airbone no ta je fakt tak na 26" , potom s dílenskou pumpou SKS byla přibalená plastová asi 25cm ---no jako pumpuje a přibývá tlak, ale je nasazovací, no do batohu ok ale nejvíc fungovala a pomohla Force na CO2 a tu vozím vždy. Možná něco od Lezyne, myslím mají i kombinaci hustilky a CO2 a hlavně mají hadičku.

      0 0
      • Danekp  

        No, jezdim na dusich. Takze hlavne ten ventilek a CO2. Zkusenost s tim nemam, ale jak tak mrkam po netu, vypada to v klidu. Co ty naplne? Jsou bezne k sehnani?? :)

        0 0
      • Danekp  

        A ta jedna napln do CO2 pumpicek, predpokladam zvladne nafouknout ten plast… asi blba otazka ;)

        0 0
        •  

          Nezvladne

          0 0
        • DADMTB  

          Tak na dojetí určitě, já jezdím bezduš a zatím vždy nafoukla a hlavně nahodila i patky (jen vozím 29/1.95 nebo 29/2,0 a tlak mám 1,8 –2,1) každopádně mám dvě bombičky, tuším že jsou bombičky 16g a asi i 20g. Hele já s tím mám zkušenost, že právě CO2 nahodila patky a na min. 1,8 natlakuje (ty moje rozměry), zbytek můžu pumpičkou:-) prostě první pomoc se mi takle lepší takhle než to hustit hodinu a pak hodinu necítit ruku.

          0 0
    • bradek  

      Ja už tady radili, tak s Topeakem RaceRocket mám dobrou zkušenost, šlahounek se našroubuje přímo na ventilek a nikde nic neuniká, je na oba typy ventilků, maji dvě verze, tuhle pro horská kola s větším objemem:

      http://www.topeak.com/…rocket_mt_sl

      a tuhle:

      http://www.topeak.com/…ocket_silver

      Používám tu druhou, protože je kratší, ale 29×2,2 se s ní nafoukne bez problému.

      0 0
    • Morchella  

      Mám asi 10 let stejnou, jako máš v odkazu, ale bez manometru. Nafouknu s ní max. 3,5 Baru s pláštěm 26"/2,1"

      0 0
    • drood  

      Pořiď si novou sedlovku:) https://www.eta.co.uk/…why-so-rare/

      0 0
    • ubo  

      Jestli mohu doporučit, tak si kup s hadičkou. Já mám třeba Lezyne HV Drive asi za 600,– a jsem s ní super spokojený, nafoukneš co chceš a bez námahy. Něco podobnýho http://hustilky.heureka.cz/…p-drive-abs/

      0 0
    • mirace  

      Mám LEZYNE TECH Drive HV S ABS – doporučuju jak na nromální foukání tak na vidlici, 6 bar je reálných, do vidlice dávám 5.1 bar a jde to.

      EDIT: jak ta v předchozím komentu, ale kovová hlava

      http://www.roadbikeshop.cz/…-S-ABS-Black

      0 0
      • Smazaný účet  

        Clovece, ono taky zalezi jakou mas vidli…je spise nahoda, ze tva vidle tou pumpou jde nafoukat, nez aby to bylo univerzalni pravidlo a jeste aby bylo mozne nafoukat vidli 2× stejne…

        0 0
        • mirace  

          Pochopitelně, proto uvádím 5.1 bar (ověřeno manometrem). Původní záměr byl uvést, že 6 bar ta pumpička dá. Já osobně nemám ani manometr, takže podle citu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.