Pumpička na sifonové bombičky - dělá se?

10 nepřečtených
  • RUMcajs

    Zajímá mě, jestli se dá někde sehnat pumpička na sifonové bombičky, určitě by vyšel provoz mnohem levněji.

    Kámoš říká, že je v s. b. úplně jiný tlak, že ta sifonová má silné stěny a ta co se normálně používá jak plechovka od coly.

    Další věc je, že se plyn při rozpínání ochlazuje a při těch –73C co má CO2 v pevném stavu (sníh) by asi zničil duši, páč plasty a v zimě křehnou.

    Tak teda nevim, kde je pravda a jestli by stálo za to, nechat si vysoustružit nějakou redukci.

    Používáte to někdo (sifon) a jak je to s ochlazováním u klasiky?

    0 0
    • jecnak  

      Sice tuhle vec nepouzivam, neb ji nepotřebuju, ale kdyz sem ji videl, tak bombicky jsou specialni, ale napln je stejna – CO2. Kdyz se s tim kolo fouka, tak to taky pekne mrzne okolo. Nekde (myslim, ze na starym BF) se to resilo a nekdo tvrdil, ze to jde predelat na klasicky bombicky. Sam zkusenost nemam, ale co tak lidi tvrdili, tak s tim stejne kolo poradne nenafouknes – spis tak na dojeti. Nejlepsi je asi s sebou tahnout pumpicku. Myslim, ze takovej ten malej duopist neni o moc tezsi.

      0 0
    • Bobor  

      Teď ve Velu, byla pumpička na co2. Vyrábí ji Sigma sport a stojí 489 Kč. Náhradní náplň 5 ks 329 Kč. Název pumpičky Sigma Aero.

      0 0
    • djano  

      Vella CZ robila pumpicku na sifonove bombicky, v cenniku ju maju (dopredaj – www.vella.cz), snad sa da zohnat este v obchodoch. Je za par korun, pouziva klasicke bombicky na vyrobu sody. Kedze je tam kratka hadicka, s tym ochladzovanim to nebude take zle. Nemam skusenosti, som zastanca klasiky. Pumpa mi na teple neexploduje a nemoze sa stat ze nenahustim (bombicka moze byt aj prazdna a tvarit sa ako plna…).

      0 0
      • RUMcajs  

        Stále vozím Vela Duopíst, ale radši bych měl i „pojistku“ pro co nejrychlejší nafouknutí. Na biku jezdím celoročně do práce, a přestože vyjíždím o 10min dřív abych měl časovou rezervu na opravu defektu, radši pro jistotu chci ještě bombičky.

        Ono je to také nesporně pohodlnější a těch pár deka se v báglu s oblečením nebo v podsedlové brašně lehce ztratí.

        0 0
    • Vojtíšek  

      Používám Innovations Ultraflate Pro. Koupil jsem to kdysi asi za 10,– dolarů.

      Má to automaticky přizpůsobitelnou hlavu na všechny druhy ventilků. 1 bombička (kupuju ve zbraních/střelivech stejný jako do paintbalových pistolí za cca 12–13 Kč) nafoukne duši na dojetí. 1 a 1/2 bombičky nafoukne natvrdo. Výhodou je, že to není jen na bombičky, ale i nouzová pumpička. Takže když dojdou bombičky, nebo nejsou zrovna při ruce, tak člověk není nezůstane na holičkách. Několikrát jsem to zkoušel a fouká to spolehlivě. Další výhoda je, že se nechá odpustit jenom tolik CO, kolik je treba a zbytek zase znovu pouzit.

      0 0
      • M@rtin  

        A neví někdo o pumpě, která se dá sehnat v Čechách a má možnost odpustit jen tolik, kolik kdo potřebuje?

        0 0
        • djano  

          Vella robi aj taku (CO2-GOLEM), cena by mala byt asi 300,–CZK aj s bombickou. Info na www.vella.cz.

          0 0
          • RUMcajs  

            A co stojí jedna bombička? Buď jsem ji v ceníku přehlédnul, nebo ji tam nemají.

            0 0
            • djano  

              Obcas nie je na zahodenie pouzit vyhladavanie textu :-). Bombicka je v cenniku ako prislusenstvo : 11077 BOMBIČKA CO2 – 16g – GOLEM 63,00 Kč

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.