• kona_kula

    Dobry den. Cely zivot jezdim na mtb pouhych cca 2000 km za sezonu zvazuji nakup prvniho silnicniho kola jako doplnek. Nasel jsem si viz odkaz https://www.giant-bicycles.com/cz/contend-1 v mem okoli je jedine co je i v obchode coz je v dnesni dobe zazrak. Pocitam ze na nem najezdim okolo 1000 km za sezonu. Muzete mi poradit zda je cena 25 000,– adekvatni vuci kvalite osazeni apod. Vazim 75 kg merim 187 cm. Takze takovy chrt. Tato castka je pro me strop a myslim ze kola od podzimu, kdy prijdou nove na sklad pujdou nahoru. Musim.se do dnesniho odpoledne rozhodnout pak ho daji do prodeje. Predem dekuji za nazory.

    0 0
    • Tomcat  
      • Ne kola od podzimu nepůjdou nahoru protože opičky na kola zapomenou do jara pak to budou řešit za 5minut dvanáct. Stejně to nedojde ani v bazaru kde mnoho lidi nezaregistruje že dodávky byly obnoveny. A bohatství v prodeji „youtimer emtébé 26 supemarket“ se nekoná.
      • tohle za 25 je docela dost
      • zkusil bych spíše bazarové nebo i Decatlon lepší kolo jde pořídit vždy lépe nebo vylepšit. Ale nevhodného se zbavit půjde hůře
      0 0
      • AussigBiker  
        1. Youngtimer kdyz uz, ne youtimer
        2. Ze se nebude zdrazovat a ze dodavatelsko-odberatelske vztahy jsou v normalu ted nebo pred rokem, mluvime-li o kolech na pristi sezonu, bych si tak jistej nebyl. Protoze se to vsechno musi ladit s predstihem. A ani si nemyslim, ze budou v pohode pristi a prespristi rok :)

        A navic cena dopravy kontajneru z Asie vylozene nezlevnuje, spis zdrazuje.

        Takze kaslat na spekulaci o cene, pokud se ti neco libi, tak to vem. Pokud bys koupil toho Gianta a kdyby te to nebavilo nebo bys na to nemel cas, tak ho za rok, za dva prodas s minimalni ztratou.

        1 0
        • McBlacky  

          Vzhledem k tomu, ze nektery znacky uz uzavrely objednavky na 2023 a pristi rok je uplne vybrano s tim ze i velky znacky typu Trek otevrene rikaji, ze kol dodaji mene nez prodejci chteji, bych si nebyl vubec jisty jak to bude. Pohledem do ceniku na 2022 si dovolim nesouhlasit s tim, ze se zdrazovat nebude ;)

          1 0
          • cyklista86  

            Třeba CUBE ma ceny stejne co jsem se díval.

            0 0
            • McBlacky  

              Jasny ze to neni pro vsechny znacky stejne. Osobne bych rekl, ze tech co nezdrazi bude minimum. Musi se reagovat na ceny vstupu a dopravy a u nizkomarzovych znacek jako cube neni moc prostoru to kompenzovat.

              0 0
              • JachymP  

                Souhlas, zdražovat se rozhodně bude, a to u kol rozhodně víc než o inflaci, která teď nějakou dobu bude kolem 5 procent (možná i víc), u kol můžem klidně čekat následující 3 roky každý rok v průměru minimálně 10 procent. To celý bude doprovázeno krachem prodejen kol, které nebudou mít co prodávat, přeskupováním vlastnictví mezi výrobci kol, ústupem menších značek, které neseženou komponenty (i „českých“), zastavením vývoje a koncentrací trhu na pár velkých značek. Teprve za 3 a více let doufejme z této situace něco zajímavého vykvasí, ale v krátkém horizontu bych nic moc dobrého nečekal. Už se to táhne skoro 2 roky a že by se to obracelo, to se mi nezdá. Pokud se nedá sehnat shimano kazeta microspline ani na internetu (nepočítám XTR), tak je něco špatně (když je to zároveň nejprodávanější pohon v posledních letech).

                Takže jestli je něco solidního ke koupi teď, já bych rozhodně na nic nečekal.

                0 0
    • DonE  

      Jak píše Tomcat, za 25.000 to není nic moc. Mě by nejvíc vadila ta 9sp. Sora s kazetou 34z. To odstupnovani bude zlo. Nevím, kde s tím chceš jezdit, ale převody 1:1 na silnici jsou celkem overkill.

      0 0
      • kona_kula  

        Bydlim v Novohradskych horach. Takze jezdil bych tam, pak na rakouske strane Novohradek tam jsou paradni silnicky a zadny provoz a na vyslapabi trebonsko. Dekuji za reakce.

        1 0
        • McBlacky  

          To je super lokalita na silnici

          0 0
        • Jason Voorhees  

          Weitra, Gmund, Nový Hrady, Dobrá Voda atd? Jezdím tam každej rok a 34/34 teda užiji dost, ale na 11s kazetě, jinak by to odstupňování bylo už na shit.

          0 0
          • kona_kula  

            Ano presne tam. Krasny vyjezd na Mandelstein, Nebelstein, Pohori na Sumave a take smer na Kaplici.

            1 0
            • Jason Voorhees  

              Na Kaplici jsou taky slušný kopečky, tam 34 nebo 32 zubů vzadu užiješ. Aspoň odpočinou nohy, ale fakt to chce 11s kazetu, jinak se budeš trápit s velkejma skokama v převodech.

              0 0
    • Gwaihir  

      Projeď se na něm kolem prodejny a uvidíš aspoň trochu.

      0 0
    • cyklista86  

      1000km za rok na silnicni kolo je fakt žalostně málo. Jinak teď bych nic nekupoval a počkal na 2022 kola. Třeba CUBE bude met fakt pěkný kola. Za 25 mají tu základní silnicku.. Ja půjdu asi do toho jejich gravelu za 28 tisíc. Jestli budu teda brat něco levnějšího..

      0 0
      • kona_kula  

        Tak jsem nakonec koupil letosni mirne jete kolo cube attain race s tiagrou. Bylo trochu levnejsi jak giant. tak snad jsem udelal lepe. Dekuji vsem za nazory.

        2 0
        • Gwaihir  

          Tak se pochlub v profilu :)

          0 0
        • cyklista86  

          Dobrá volba..

          0 0
        • kona_kula  

          Dekuji za predesle reakce k rozhodovani pred nakupem kola. Spatne jsem to v predeslem prispevku napsal, aby to nevyznelo, ze se dozaduji reakci na koupene kolo i kdyz se jim samozrejme nebranim :-)

          0 0
        • Jason Voorhees  

          Škoda načasování, před 14i dny jsem byl v Novohradkách jezdit (tady Svébohy), tak příští rok se ozvu a projedeme to. Ale jenom kvůli tvýmu nicku, Kona byly dvě moje první pořádný kola ;-).

          0 0
    • Aduldinho  

      Je s podivem, kam se ty ceny šplhají, v roce 2006 jsem dal za mou první silničku Merida stejný peníz, ale byla tam alespoň Tiagra, sice taky 2×9 a s dospěláckýma převodama. Dobře, máme tu nějakou inflaci, ale zase vývojově by tohle vše mělo být už dávno zaplacený :-)

      Byla to tato střela: https://kolo.cz/…-903-27-2006

      Akorá převodník byl 52/39, tuhle trojplacku jsem měl původně v merku, ale kamarád zkušenější silničář mi ji zakázal :-)

      1 0
      • Aduldinho  

        Joo..už jsem to našel, měl jsem přesně toto: https://kolo.cz/…-903-18-2006 , dobrý kolečko do začátku to bylo :-)

        0 0
        • Honzis  

          Kolem roku 2010 byly ceny nejníž , to už se fakt nevrátí. Běžné jsou stejně vybavena kola o třetinu i vic dražší, ale to je se vším.

          0 0
          • Aduldinho  

            Asi máš pravdu, tenkrát se dala koupit top karbonová silnica za kilo, teď na tom místo Dury bude viset 105ka s hliníkáčema, divná to doba :-(

            0 0
            • nomecz  

              v únoru jsem kupoval celokarbon na ultegře s karbonovejma kolama a oboustraným watmetrem za 90 … nové a model 2021, takže se to dalo řešit i letos …

              0 0
      • McBlacky  

        průměrná mzda narostla od 2006 o 80%, takže dneska bys za to měl:

        https://www.cyklopoint.cz/…_d66818.html

        což je na 105ce s kotoučema :) a to kolo je lehčí než to tvoje z roku 2006 na ráfkových.

        Takže ceny se nikam podle mě nešplhají.

        1 0
        • Aduldinho  

          No dobře, ale to zase vycházíš z nějakejch celorepublikovejch průměrů s tou mzdou. No mě asi o něco narostla, vždyť já byl teprve pár let ze školy, žil jsem prakticky za minimálku :-)

          V roce 2009 jsem za o 5 tisíc víc měl moje první karbonový kolo: https://aduldinho.rajce.idnes.cz/Fondriest_RP3/

          Jasně, ty sady se furt technologicky vyvíjí, přebírají technologie z vyšších řad, atd. Celkově design je taky jinde. Navíc, dnes lidi utrácej desetisíce za spotřebák jako jsou mobilní telefony, tak není divu, že vše stojí to, co stojí :-)

          0 0
        • nomecz  

          ještě jsi zapomněl na inflaci

          0 0
    • Honzis  

      Jako doplněk za mě ok pokud chceš nový kolo. Giant má dobré jméno a případně se bude i dobře prodavat. Něco vylepšit se dá vždy ale pro tisíc dva za rok bez honění vteřin bych to neřešil a počkal až něco umře nebo bude nějak vadit.

      0 0
      • kona_kula  

        Dekuji take to tak citim a procitanim v diskuzi se utvrzuji ze pro nakup kola uz bylo lepe a vyhledove bude hur. Pamatuju se kdyz sem koncil na skole 2010 tak silnicka podobnych vlastnosti okolo 15 000 (jasne jine platy). Tady na jihu je to horsi s nabidkou ojetych kol. Neni tak velka jako v Praze a okoli. Vetsinou pro mensi lidi nebo draha a kdyz kloudna je hned pryc. Vsem dekuji za reakce

        0 0
    • mr.antik  

      S timhle nájezdem bych se podíval na všemožný bazary. Hliník, 105 a nějaký trošku kola by se měly do 25tis vejít v pohodě.

      0 0
    • K.a.j.l.87  

      Za 25 000,– se dají sehnat na bazarech pěkné kousky, jen člověk musí vyčkat na správnou nabídku, ale zrovna trufnout tady toho Gianta nebude opravdu problém. Jde jen o to, zda člověk překousne, že kolo prostě nebude mít status „nové“. Na tak malý nájezd bych koupil raději nějaké pěkné starší kolo a k němu pořádné záplety. Pojede to ve finále líp než ten nový Giant (který bude mít otřesné ráfky) a bude to i na lepší sadě (Sora je úplný základ).

      0 0
    • tomcat5  

      Přesně tak, za těch 25 000 když budeš trpělivý seženeš i Shimano 105 s 2×11 převody.

      0 0
      • Honzis  

        to se asi podaří, ale taky to může znamenat pár cest a zkoušení, hledání, čekání … I za 15 se dá sehnat slušný bazar v hliníku, fakt záleží jestli to kolo chce ještě teď jezdit nebo mu nevadí očumovat měsíc inzeráty a ve finále uklidit kolo na konci září po 2jízdách zase na jaro :-)

        0 0
      • prodi  

        I Ultegru, až to nafotím a hodím na bazar;)

        0 0
      • kona_kula  

        Tak sleduju bazar teprve mesic. Zatim bez uspechu. Chtel bych jezdit jeste napodzim. Nasel jsem na bazaru na bike forum pekny ojety tak na neho kouknu a pokud se domluvime tak pujdu do neho. Diky vsem za nazory

        0 0
    • tomcat5  

      Já bych to neuspěchal, po sezoně toho bude na prodej asi nejvíce.

      0 0
    • Prazak0  

      Na rozdíl od jiných si myslím, že ta cena je docela slušná. Dle mého názoru i slušná značka kola. Nemá smysl porovnávat s koly s Decathlonu. Tam kolo s jejich rámem (značkou) bývá obvykle osazené slušnými komponenty. Ale celková hmotnost kola neodpovídá té řadě, co tam je, odpovídá spíš té ceně kola.

      Cena kol i komponent šla nahoru, ale i dříve, třeba kola Author, když byla nová nová, tak nebyla vůbec levná. Pokud bys chtěl jednou kolo prodávat, tak se značkou Giant půjde prodat dobře, tj. za slušnou cenu. Osobně bych se nebál toho, že tam je Sora. Řazení 2×9 bohatě stačí, řadí hladce, spolehlivě. Naopak to má své výhody, např. možnost mít vzadu i MTB přehazovačku, která umožní mít velký pastorek, třeba i 40 z. 10 nebo 11 pastorků je trošičku lepší, má to význam pro lidi se závodními ambicemi ap. Pro rekreační ježdění opravdu není nutné.

      Jestli se ti líbí kup a asi hned. Kola levnější nebudou, ani náhodou. Levnější nebude asi nic, inflace tu už je, dost věcí zdražilo a bohužel se zdá, že proces bude pokračovat. Kdyby ti kolo nesedlo, tak ho za rok možná prodáš bez potíží i za vyšší cenu, přestože jsi na něm něco najezdi. Bazarové kolo bych fakt neradil, navíc v řadě případů se tady člověk může docela slušně napálit. Někdy může udělat dobrou koupi, ale častěji spíš narazí na vykuka a nepoctivého prodejce. I kdyby ses v kolech hodně vyznal, tak není vidět vše, jestli rám byl někdy bouraný ap.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.