Prujezd pres Maly a Velky Javornik

23 nepřečtených
  • jannk

    Pro znalce vychodni Moravy: (skoro) nikdy jsem tam nebyl, ale ted planujeme nejaky prujezd – da se prosim na MTB, pripadne krosovem kole projet tohle: http://mapy.cz/s/lcLh

    Myslim primerene projet, ne vetsinu tlacit v tretrach pres kameny a koreny :)

    diky!

    0 0
    • vp2  

      Na MTB naprosto v pohodě a bez problémů, akorát úsek Lemešná – Sedlo pod Lemešnou – Pod Soliskom je pravda trošku prudší. Jinak nádherná hřebenovka.

      0 0
    • Singlespeed  

      Na běžných krosových gumách kolem 35 mm šířky budeš tlačit docela dost. O šutry a kořeny tam nouze opravdu není, i když, pár hladších flow úseků se tam taky najde :-).

      0 0
    • jannk  

      Dik. Vezmu si teda Continental X-king Performance 2.2, takze nejaky koren zvladnu. Ze tam je prudky kopec vim (asi ne jeden), co vyslapu to vyslapu, s 22×36 spise spadnu z kola nez ze by nejaky kopec byl prilis prudky :)

      Ale vim, ze moje technika neni idealni – treba neco takoveho http://www.alpicenter.cz/…icenter4.jpg (nahodne vybrany obrazek) nedam ani nahoru ani dolu, obcas nejaky kousek klidne prejdu, ale kdyby to melo byt nekolik kilometru, tak bych to snad radeji objel.

      0 0
      • vp2  

        To, co je na obrázku, tam opravdu nenajdeš. Jinak já jel tuhle štreku za vytrvalého deště na Continental Race-king Performance 2.2 a v pohodě, takže ty X-kingy to zvládnou, pokud tedy nepřijde nějaká týdenní průtrž:-)

        0 0
    • Pavel  

      Naprosto pohodý úsek, kamoš to jel na skládačce. ;-) Jen, ostatně jak píše vp2, v úseku Lemešná – Sedlo pod Lemešnou – Pod Soliskom tlačka pár stovek metrů.

      0 0
    • Muraj238  

      Nejkrásnější hřebenovka, co znám. Mělo by to na horaku být v pohodě.

      0 0
    • jannk  

      tak jo, ponecham v planovane trase (tohle je jen kousel z asi 110km cesty, ale zbytek je na mapach nebo mtbmaps znacene jako cyklostezky); vrstevnice okolo sedla pod Lemesnou vidim, ale to vypada na max 1km, coz bych v pripade potreby vytlacil. Diky!

      (ted jeste aby v rijnu vyslo pocasi, drive to nestihneme)

      0 0
      • vlasto  

        Sice sem tam jezdil pred 20-ti lety, ale od Kohutky az po Melocika sem netlacil nikde. Na starem olpranu bez pruzeni a gumy vesmes ojeta katastrofa. Ale chystam navstevu rodne hroudy v zari, tak se tam urcite opet podivam. Na ty zmeny jsem zvedavy.

        0 0
    • krikli  

      Jel jsem to loni na jaře. V klidu, jen sjezd a výjezd Pod Soliskom -Sedlo pod Lemešnou – Lemešná je prudši… Dolu to šlo, nahoru jsem od pulky tlačil… Doporučuji borůvkové kledliky na Kohutce

      0 0
      • Tecka  

        Knedlíky jsou výborné, jen doporučuji před objednáním obhlídnout velikost a zvolit správný počet. Větší počet kousků ve štíhlém cyklistickém těle může způsobit že člověk vypadá jak čerstvě nažraný had :-)

        0 0
        • Pavel  

          Tak to naštěstí řešit nemusím, já vypadám jak čerstvě nažraný had furt… :)

          0 0
    • jannk  

      jen update – tak to mam za sebou, fakt super hrebenovka … jen Pod Soliskom -Sedlo pod Lemešnou – Lemešná jsem nedal ani nahoru (krome par metru) ani cele dolu, protoze jsem mel neodvratny pocit, ze musim prepadnout pres riditka, i kdyz jsem prdeli brousil zadni kolo :)

      A dalsi uzasny kousek byla Krkostena (taky jsem ji celou nesjel)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.