• jannk

    Muzete mi prosim nekdo doporucit nejakou silnicni 100–150km pres Klinovec a Fichtelberg? Start v podstate kdekoliv u nejake velke cesty, prijedu tam autem. Takovy klasicke pozadavky – dobry asfalt, malo aut a pekny pocasi :) Diky moc.

    0 0
    • pOne  

      https://mapy.cz/s/2EcOS

      Start v Ostrove u Lidlu.

      0 0
      • Radek A. S.  

        Kdyby tam nebyl požadavek na pěkný asfalt, tak bych ho Z Perninku vyhnal na Horní Blatnou, blateňákem přes Bludnou na Rýžovnu a na Božák :-) Blatenský kopec je po výjezdu z Hroznětína taková třešinka :-)

        0 0
        • jannk  

          dik – me trochu desi ta silnice 1. tridy – na ni byva provoz ok? Ja to zatim spise planoval objet https://mapy.cz/s/2Eeej

          ale nikdy jsem v tehle koncinach nejel … nejake postrehy k tehle trase?

          Start jsem zatim taky uplne neresil, treba ja v Klasterci taky nejaky Lidl :)

          0 0
          • Radek A. S.  

            Sice už bydlím pár let jinde, ale měl jsem to hodně projeté od spojnice Boží Dar – Ostrov na západ.

            Silnice Boží Dar – Ostrov byla vždy v pohodě. Dával jsem si to z Ostrova na Klínovec nebo aspoň na Božák tréninkově tak třikrát týdně. Asfalt býval dobrý, přecijen to je spojnice s Německem. Po Jáchymově se dá svištět 75 km/h. Bacha, pokud budeš sjíždět – serpentýny nad Jáchymovem dost vynášejí :-)

            Silnice Abertamy – Boží Dar přes Hřebečnou a Rýžovnu je výrazně horší, nebo tedy bývala – hlavně ta spojnice Božák – Blatná. Ale jestli už pojedeš do těhle částí, tak si klidně dej i tu Horní Blatnou – ten výšlap zpět k Rýžovně je fakt výživný :-) I když je to v opačném směru než to plánuješ… Silnice 219 z „Abertamské křižovatky“ do Abertam bývala vždy mnohem lepší povrch.

            Sjezd z Perninku do Hroznětína je OK, až pak kolem Velkého rybníka je to trochu horší. A pak ze Sadova do Ostrova je to skoro bez provozu – od doby co zprovoznili „dálnici“ 1/13 tam je minimální provoz.

            0 0
        • jannk  

          To zni spise na MTB, ja bych tentokrat vzal radeji silnicni :)

          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • bodlak2  

      Hezky se jede z Chomutova, Bezručovým údolím, kolem přehrady Křimov. Po vršku Výsluní, Mědënec, Klínovec. Když jsem to jel, nebyl tam kdovíjaký provoz.

      0 0
    • jannk  

      Jeste se k tomu vratim: z Ostrova do Klasterce ma cenu jet po silnici prvni tridy (13: https://mapy.cz/s/2Fws7) nebo je lepsi to nejak objet? Par aut preziju, ale silny provoz moc ne … Kopce mi uplne nevadi, ale ty male silnicky severne od 13 vypadaji dost hrbolate, a ja tentokrat chtel fakt vzit nejtenci plaste a nejlehci kolo (takze zadny komfort). Pripadne jak se dostat z Ostrova to Klasterce jink … pres vojensky ujezd to predpokladam asi nepujde a cely ho objet asi nestihnu. dik.

      0 0
      • n_bye  

        Je tam cyklostezka podle vody. V těchto místech dokonce podel obou břehů řeky. Pravý břeh po proudu je trochu kopcovitější.

        0 0
        • Ice-goofy  

          Takže se na těch cyklostezkách dá jet na silničce? Díky

          0 0
          • mrozu  

            Na pravém břehu je normální silnice, jen mezi Jakubovem a Stráží je šotolina/polňačka, ale za sucha to se skřípěním zubů na silničce projedeš, případně se to dá objet druhou stranou po silnici. A v Okounově nepřejížděj řeku, ale pokračuj dál na Kotvinu, tam je úplně nový asfalt. Levému břehu se vyhni.

            0 0
            • Ice-goofy  

              Jakubov a Stráž na silničku tedy ani se skřípěním zůbů není :D ale na chůzi někde ano …

              0 0
            • Ice-goofy  

              Noo nevim… :)

              0 0
              • mrozu  

                Je to otázka vkusu, ale se širšíma silničníma pláštěma není takováhle polňačka nic, co by nešlo s trochou opatrnosti přejet. Já to jel loni na 28mm pláštích v noci za deště :)

                0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Frankq  

      Na zpět můžeš i přes Ostrov – Krásný les – Srni – Pernštejn a pak jet zadem Lužný – Kotvina. Nebo Ostrov – Vojkovice – Stráž – Korunní chvíli jedeš po 13 ale jen par km ktery jsou dost rychlý. Všude na silnicce jezdím kde jsem napsal trochu horší je to nad Krásným lesem ale do kopce to tolik nevadí asfalt tam je.

      0 0
    • gersa  

      Budu pár dní v KV a na zítra jsem si vymyslel tuto trasu

      Může mi ji někdo zrecenzovat? Hlavně by mě zajímala kvalita a sjízdnost cest na silničče

      0 0
      • Jaarque  

        Nevím, jak ten sjezd z Loučné, ale zbytek určitě více než sjízdný. Kolem Kyselky je to spíš na vikend, v týdnu tam dost lítají kamiony z Mattonky. Dá se to docela pěkně objet přes Velichov – Ostrov – Hroznětín – Děpoltovice – Nový – KV.

        0 0
      • pOne  

        Jel bych to opačně. Hlavně kvůli sjezdu z Klínovce dolů směr Damice. Tam si to člověk na silničce nemůže užít. Nikdy bych to dolů nejel tudy.

        Z Perninku bych jel jinudy. Buď přímo do Hroznětína anebo přes kopec do Nejdku a pak směr KV (ale tuhle hlavní silnici nemám zrovna v lásce a nejezdim tam moc). Pernink-Hroznětín je v poho.

        0 0
        • jannk  

          sjezd Pernink-Hroznětín je boží!

          A taky je dost dobré Klasterec – Medenec – Klinovec (Bozi Dar)

          0 0
          • pOne  

            Kor jak to ted udelali novy :)

            0 0
            • jannk  

              No ja tam jel jenom jednou, takze to znam jenom opravene. Prekvapive tam neni Strava segment (mozna je uz z Blatne, ale ja jel Blatna-Pernink-Plesivec-Pernink-Hroznetin) … ale podle Garmina jsem tam mel 5km usek s prumernou rychlosti 58km/h :)

              0 0
              • pOne  

                Tak ho udelej, neni nic lehciho :)

                A jaka byla vyjizdka? Hod sem odkaz na trasu ze Stravy…

                0 0
                • jannk  

                  Vyjizdka skvela, dik za vsechny tipy! Dva spolujezdeci teda po asi 2 vyskovych kilometrech trochu odpadavali, takze ostatnim kazili prumer, ale rozjet jsme se nechteli. Zpestrenim byl usek Oberwiesental-Vejprty, kde jsme jeli srot (po nemecke strane), takze za Vejprtami jsme vsichni trochu zaplatili :) A na Fichtelbergu byla nejaka akce, takze nechutny provoz na tech poslednich 2km, ale jinak pohadka. Treba kopec na Medenec bych jezdil kazdy vikend.

                  Stravu neposlu, paranoia meho povolani nedovoli cokoliv sdilet. Ja vim, uchylka :) Stejne zadny zazrak, asi 140km/2900m, prumer 22. Na pomery BF pochopitelne trapny vykon a to jsme se museli zastavit a najist, jedno jablko a voda nestacily …

                  0 0
                  • pOne  

                    Na prumer hazet bobek, dulezity jsou kulturne-sportovni zazitky :)

                    0 0
    • petr81cz  

      zvracim, kdyz jenom vidim ten kopec z 300m → 1200 a to ani nemusim jet :)

      0 0
      • pOne  

        Ono se to da, neni to zadna vrazda. Je to vydatny, ale zas zadnej brutus.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.