• kokesus

    Ahoj,

    máte někdo zkušenost, jak protáhnout lanko vnitřkem rámu ?Konkrátně Canyon Nerve XC

    Myslel jsem,že mezi vstupním a výstupním otvorem vede rámem nějaká trubička,

    u mojeho rámu tedy žádná trubička nebyla,(což jsem zjistil až po vytažení původního lanka)rám jsem málem rozšlapal vzteky,než jsem se nakonec náhodně trefil do výstupní díry…

    Chystám se opět na výměnu lanka,tak prosím poraďte

    Diky

    Kokes

    0 0
    • thesecond96  

      no nové lanko páskou přilep k tomu starému a protáhni :)

      0 0
    • Marskatin  

      A viděl jsi někdy navlékátko nití do jehel? Nešlo by na tomto pricipu použít kus drátu, provázku…

      Nevím, jak vypadají konce otvorů na tvé stroji.

      0 0
    • Joseph de Sax  

      pokud bys na to měl mentálně, tak se trefíš hned napoprve…ale protože se lidský mozek vlivem supermarketů a fastfoodu zmenšil od Neandrtálců skoro o polovinu, tak je to věda…

      0 0
    • lidumil  

      U Kleina je rámem protažena tenká trubička, kterou protáhneš lanko a trubičku vyndáš. Při výměně lanka postupuješ obráceně. Přes lanko přetáhneš trubičku a lanko vytáhneš.

      0 0
      • lidumil  

        Jsem to napsal ne úplně přesně – jde o plastovou trubičku, která je volně protažena oběma otvory – tedy všemi 4 :-)

        0 0
      • kokesus  

        Jo trubičce rozumím.Zkusím použít trubičku z Nokonů.

        díky

        0 0
    • fíha  

      Horne diery su tesne, dole je ale jedna velka cca 2–3cm siroka a nebol rozhodne ziadny problem to tam volnym pootacanim a smatranim trafit. Tak asi za 1/2 minuty. + batereckou posvietit, ci sa to vnutri nezmotalo.

      Smelo do toho- ak ja, tak potom kazdy!

      0 0
      • fíha  

        r 2009/2010. Aby som nezabudol.

        0 0
        • ememem  

          no mozno, teraz tam urcite nijake 3 cm diera neni(aspon na tom co ma draha urcite ziadna 3cm diera nie je). je to hore jak dole. imho je to na mtb cele chujina, na silnicke povedzme, ale na mtb proste bowden v kuse o ram a je po vsetkcyh problemoch nafurt. to im fakt drbe ze tam nedavaju trubicku?

          0 0
          • fíha  

            Oni tam na samostatnom rame dali trubicku, ale ked som si ju mudro popovytiahol…

            A ta diera je kryta (u mna ) takym plastovym dielcom s normovanymi dvomi dierkami, vytahovacim. Ty too tam uz/este nemas?

            0 0
    • Flinker  

      Canyon 2010 xc

      Na spodku ramu pod stredom je plastova zatka z ktorej vyustuju lanka, a do ktorych sa zasuvaju bowdeny pre salter a smykac.

      Ked menis lanko, tak rovno treba vymenit oba, je to najjednoduchsie.

      Precvakaj jedno lanko (napr u smykaca), kludne ho vytiahni, zisti si ktory bowden mu bol priradeny v zatke a ktory mu bol priradeny na rame – (lanka sa vnutri musia krizit aby nerobili bordel). Poznac si co ako – jeden nikdy nevie.

      Zopakuj s druhym lankom.

      Vyber zospodu tu plastovu zatku, (celkom drzi, tak opatrne).

      Mas otvor asi 6mm na 20mm, zhora daj normalne nove lanko, chvilu sa pohraj, ja som musel bike dat na stojaka a islo to. Prevlec spravnym otvorom v zatke (mimo ramu pochopitelne), zopakuj s druhym lankom, skontroluj, zanadavaj, daj lanka opacne, nasad zatku a daj naspat bowdeny. Skontroluj si ci zatka dobre sadla, venuj tomu pozornost. Inak sa ti bude rozhadzovat radenie.

      Pre emenema je postup rovnaky akurat si musi vyfrezovat ten otvor na spodku :)

      Doporucujem to robit na umytom biku, znacne ulahci celu pracu.

      0 0
      • fíha  

        Ano. A niektorym (cumbajšpíl mne) ide ta zátka uplne volne lahko.

        0 0
    • zdendos-rb  

      Canyon Ultimate 2014. Žádné trubičky uvnitř rámu nejsou, lanka procházejí rámem přímo. V rámci výměny lanek je nasnadě vyměnit obě (přesmyk a přehazovačka) lanka najednou, protože aby bylo možné lanka protáhnout, je nutné obě povolit a demontovat plastový kryt, kterým procházejí pod středem. Ten stačí vyloupnout nehtem, jakmile jsou lanka povolená, není to žádný problém. Díky tomu se dají nová lanka nasměrovat na patřičná místa. Celá výměna je pak otázkou pár minut. Pro protažení lanka přehazovačky přes zadní stavbu jsem použil plastovou trubičku, kterou jsem protáhl od přehazovačky ke středu a tou protáhl lanko k přehazovačce. Není to nikterak složité.

      0 0
    • 96  

      Taky jsem to několikrát lepil tou izolačkou a šlo to krásně.

      Měl jsem v rámu ještě takový duralový průchdky,tak jsem jim nakonec trochu zvětšil otvory a protáhl tam rovnou celý bowden.

      0 0
    • tromboonen  

      Trochu toho selskeho rozumu jak nekdo poznamenal..

      Kdyz tam mas stavajici lanko, je nejjednodussi nasunout na nej tenkou trubicku a tou pak protahnout nove lanko a pote ji vytahnout… lepsi nez napojovat dve lanka a riskovat ze se rozpoji, taky je to mene prace..

      Kdyz uz se Ti povede to stare vytahnout, tak existuje par figlu, kterymi se dostanes i do dost malych otvoru, pokud to nema nejakou velkou diru pod stredem (coz ale vetsina ramu ma):

      • ocelove lanko plus silny magnet a zahnuty drat nebo ten navlekac, dostanesto pod otvor a pak uz vytahnes tim hackem..
      • nit/provazek, nasoukat jej do ramu, pomoct si gravitaci, na druhou stranu(k dire) prilozit vysavac, ten jej vycucne a mas to

      .. v obou pripadech pak opet jednodussi na to co mas provleceno navlict provizorni trubicku atd..

      0 0
    • Preclicek  

      mně se osvědčil silný magnet ze starého pevného disku. Tím si lanko nasměřuješ rovnou na díru. Pokud je ale díra „ve vzduchu“, zasuň víc lanka, ať díru „přeskočí“. Pak si magnetem nasměruj lanko tak, abys ho v díře viděl a pomalu jej vytahuj. Pak ti vyskočí hezky ven…

      0 0
    • Johny_r  

      Oživím to tady dotazem. Potřebuju protáhnout lanko pro teleskopku. Jak na to? Na spodní trubce mám volný port s krytkou na šroubek. Mám tam strkat lanko v bowdenu nebo jen lanko a pak na to natáhnout bowden a hlavně, jak docílím toho, aby se nad středem zahnulo do sedlové trubky? Díky

      0 0
      • Libas  

        Rozeber střed :)

        0 0
        • Johny_r  

          No, pressfit doma nerozeberu, takže jestli to nejde bez toho, tak asi jedině servis. :(

          0 0
          • Aussig  

            Můžeš vyzkoušet magnetem ale půjde to blbě.. Hlavně jestli to není origo pro teleskop tak zjisti jestli je to jenom díra, nebo to má vnitřní trubičku na nějaké konkrétní místo.

            0 0
            • Johny_r  

              Je to příprava na teleskop, ale jestli je tam nějaká trubička, nevím. Zkusím se podívat do sedlový trubky se světlem, třeba se něčeho dopátrám :)

              0 0
      • Lister  

        Asi bych na to šel přes tu sedlovou trubku a zkusil protáhnout jen lanko. Můžeš si pomoct magnetem nebo to lanko prostě ohni a pak před středem otáčej než zapadne kam má.

        Jestli tam máš připravenou vnitřní trubičku poznáš jednoduše – nacpi bovden do portu ve spodní trubce a pokud nevyleze sedlovkou tak tam přípravu nemáš :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Existuje na protažení lanka/bowdenu nějakej nástroj, nebo to všichni dělají metodou MacGyver? :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.