prosím o radu - pumpička tlumiče

13 nepřečtených
  • Petr Svoboda

    Ahoj,

    stala se mi taková věc. Vypustil jsem vzduch z tlumiče a pročistil vnitřní vzduchovou komoru. Pak jsem tlumič zase složil ale nejde mi napumpovat. Tlumič těsní. Profukuje mi vzduch okolo hlavičky s ventilem na konci hadice. Zkusil jsem pro kontrolu nasadit na vidlici. Upustil jsem z 5 barů na 3 a zase zpětky dofoukal na 5 a vše šlo jak po másle. Na prázdný tlumič se ale pumpička nechce chytit. Nevíte někdo nějakou nápomocnou informaci, nebo radu?

    Beto pumpička

    Díky

    Petr

    0 0
    • Petr Svoboda  

      oprava:

      už jsem to vyřešil, takže přidávám jako případnou radu pro ostatní

      na prázdný tlumič jsem nasadil dílenskou pumpu na pneu a jednou stlačil, do tlumiče skočilo 5 barů a poté se už hustilka na tlumič chytla a zas funguje jak má. Problém je zřejmě v malém objemu válce ruční pumpičky. Velká pumpa tak překonala počáteční odpor rychleji a vzduch neutíká zpátky.

      0 0
    • josee  

      Když jsme u těch pumpiček, jakou by jste mi doporucili koupit? Staci za 500kc třebas http://hustilky.heureka.cz/airbone-zt-802/

      Nebo přidat? Nějaké tipy? Díky

      0 0
    • Mimilda666  

      Čau.Mám tenhle ****** dva roky a už jednou měněná v reklamaci.Nová tlakovala od nuly,ale po roce přestala.Potře­bovala mít nějaký počáteční tlak jak tady píše Petr Svoboda.Reklamoval jsem,poslali novou a po roce ten samý problém.Bohužel už je po záruce a jak je v tomto státě zvykem eshop na mail aby mi poradili co s tím nereaguje.Koupil jsi,máš po záruce,tak neotravuj!(Bi­kesport Liberec)

      Rozebrání a namazání manžety nepomáhá.Podle mne je uvnitř nějaký mikro zpětný ventilek který ten počáteční minimální tlak neuzavře a pustí zpět.

      0 0
      • Vilém  

        A co kdyz bys zkusil „zlomit“ hadicku, aby byla zacpana a u toho soucasne pumpnul? Tlak v hadicce by mohl ventil zavrit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.