• Trambus

    Zdravím bikery,

    prosím o pomoc, radu. Kde bych sehnal prostřední přesmykač na Meridu sub 50? Stav viz foto. Přeskakuje mi řetěz. Není to žádný fofr kolo. Běžné turistické ježdění. Díky moc. Jo a kolečko na přehazovačce je asi KO co? Děkuju.

    0 0
    • novas752  

      Kolik to má zhruba najeto? Řetěz se má měnit zhruba jednou za cca 2–3000km, kazeta jednou za 3–5 řetězů (6–9 000) a převodníky za 2–3 kazety (15–25 000).

      Pokud to má najeto hodně, tak musíš vyměnit i řetěz (starý je vytahaný a nový převodník by zbytečně ničil) a i kazetu (nový řetěz by prokluzoval a zbytečně se o starou kazetu zničil)

      Velkej převodník je na výměnu no a prostřední bude brzo taky.

      0 0
    • Trambus  

      Převodníky budou asi ještě původní, takže najeto hooodne. Kazeta relativně nová, řetěz taky (neměřil jsem, vytahaný být může). S novým řetězem mi to najednou začalo na prostřením převodníku přeskakovat a nešlo vůbec na kole jezdit. Kolo je starý, nechci do něj vrážet velký peníze, ale přeci jenom na letošek s ním ještě počítám… je nějaký shop kde bych náhradní díl koupil?

      0 0
      • novas752  

        Budes potrebovat vedet pocet zubu a roztec der pro srouby (vzdalenost jejich stredu) – nejspis to bude 32z stredni, 44z velky, roztec 104mm. Podobny ne-li stejny kliky jsem mel a dost casto je vidim na starsich kolech, takze to asi pujde bezne sehnat…

        0 0
        • iiki  

          Tudy vede cesta. Spočítat zuby,

          převodník

          i dkyž je to 9sp, na 7–8čce chodí bez problémů (odzkoušeno), jen bude možná třeba lehce pilníkem přibrousit patky převodníku, není to takový problém.

          Kazeta – dle fotky jsou zuby ok, v podstatě nové.

          Kladky,

          teoreticky

          někde v dílně mi leží X5 přehazka, mrknu, jestli jsou to ony.

          0 0
    • Trambus  

      Supr, díky moc.

      0 0
    • antt  

      bude to po smrti komplet, i ta kazeta. Jestli do kola nechceš vrážet peníze, tak dej zpět původní řetěz a nějak to dojezdi.

      To bude ještě 3×8 jestli se nepletu, ideál koupit nějaké levné kliky i s převodníkama, kazetu, kladky a nový řetěz. Jen nový prostřední převodník tohle nevyřeší a je ho škoda. Za slušný převodník dáš většinou tolik, jak za nějaké základní kliky.

      Svěřil bych to servisu, do 1500,– by ses mohl vejít a máš pak na delší dobu klid, popřípadě to snadněji prodáš dál

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.