Prosím o radu - Author Corsa nebo Maxbike Napo?

17 nepřečtených
  • Marlaine

    Zvažuji koupi těchto dvou značek. Kolo potřebuji na poměrně časté ježdění a občas na delší výlety, převážně silniční provoz. Author je obecně známější a zdá se mi, že se možná více platí za značku. Vedle toho výbava Maxbike Napo mi přijde také dost dobrá, a to za nižší cenu. Nicméně jsem laik a ráda bych si nechala poradit. Jaké přednosti v kterém kole vidíte? Díky.

    0 0
    • DaSnail  

      napo

      corsa

      8o)

      0 0
    • Scully  

      Co třeba něco takového.

      Jinak aspoň napiš, co je pro tebe časté ježdění. Popřípadě na jakém kole do teď jezdíš. A jakou maximální částku si ochotná do kola investovat, protože v cenové relaci kolem těch 10tis je každá pětistovka znát.

      0 0
      • Scully  

        Ještě mě tak napadá značka Vautron. Třeba na tomhle kole je kompletní sada, což muže být pro někoho taky výhoda, protože se řiká, že kompetní sada funguje líp než mix.

        0 0
      • Marlaine  

        Dík za odkazy – shrozmažďuju další adepty=) S tím častým ježděním je to tak, že jsem na kole denně, jakmile se ojaří. Zkrátka hlavní dopravní prostředek. Maximálně jsem ochotná vložit 13tis, ale to je už opravdu strop. Od toho Authora nějak pozvolna upouštím, zdá se mi totiž, že za takové peníze ostatní výrobci mnohdy nabízejí i lepší produkty. Momentálně si mě získává Acstar Montana SX Lady. Akorát teda vůbec neznám nikoho, kdo by měl s tímhle výrobcem zkušenosti…

        0 0
        • Hejdik  

          acstar je jedna z mnoha značek,která se zaměřuje na produkci spíše levnějších kol.Pokud jde o kolo jako takové,tak se od ostatních takovýchto značek v postatě ničím zásadním neliší.Jsou to kola postavená na rámech,která jsou valnou většinou dělaná pro více značek a pak už jen záleží na nápisu,který se na ně aplikuje a na výbavu,kterou je ta nebo ona značka osadí.tzn.,že u kol v této třídě přípliš nezáleží na referencích ke konkrétní značce.Prostě se zaměř hlavně na porovnání toho,co která značka nabízí za vybavení v porovnání s cenou kola,potom samozřejmě jestli máš správnou velikost a zda ti kolo prostě sedne pocitově,no a samozřejmě se ti kolo musí taky líbit že. U kol jako je author zkrátka musíš počítat s tím,že navíc zaplatíš za ten nápis.

          0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Me v posledni dobe zaujal Pells Demon, pokud chces cross spis na silnici a netrvas na damskym ramu. Nema mizernou tezkou „odpruzenou“ vidli, na deore/SLX a bude o 3 kila lehci nez vsechno to co tu pises. Nazivo jsem ho nevidel. Asi najdes neco podobneho i u jinych znacek.

          Jinak klasicky damsky cross v teto relaci treba Ghost na cistem aliviu.

          0 0
          • t29  

            Podobný tomu Demonovi je Superior Speedster, toho jsem viděl i naživo, resp. bratr si koupil staršího Dragona na stejném rámu. To kolo je fakt lehoučké, 11 kilo proti 13ti až 15ti kilům klasického crossu je poznat.

            Zeptal bych se na výšku tazatelky a taky, jestli plánuje na kolo montovat blatníky a nosič (ten by případně šel pořídit i na sedlovku) – např. ten Speedster je jen ve velikostech 19" nebo 20", což diskvalifikuje lidi pod 170 cm a pokud se pamatuju (když si vzpomenu, mrknu zítra do garáže), tak rám klasické blatníky nepobere, leda ty plastové náhražky.

            Z dvojice Author Corsa / Maxbike Napo dám přednost Maxbiku, z klasických crossů by za zvážení stály ještě např. Pells Crono Pro nebo Superior RX 610.

            0 0
            • Marlaine  

              Tak s tou výškou to bude horší – měřím 167cm. Blatníky i nosič plánuju. U blatníků bych dala přednost klasickým. Ještě mě tak napadá otázečka, zda je dobré mít odpruženou sedlovku? Nebo je to zbytečnost?

              0 0
              • Hejdik  

                Záleží na tom jestli máš nějaké potíže se zádama,pokud ano,tak se tak ti za tu investici poděkují,pokud ne ,tak myslím,že správné pohodlné dámské sedlo plně dostačuje.jinak zde platí to co jinde "v jednoduchosti je síla a za kvalitu se platí."tzn ,že pokud ji budeš opravdu chtít,tak bych se vyhnul nějakým extra levným kouskům.

                0 0
              • t29  

                Nejlepší je vyzkoušet si kolo naživo, hlavně si nechat nastavit sedlo podle potřeby a třeba vyzkoušet i větší nebo menší rám. Prodavači jsou ochotní, když nakupuje holka ;)

                Na 167 cm je ten Speedster opravdu moc, leda že by sis libovala v závodnickém posedu nebo natahování na skřipec. Ale nemusíš zoufat, pokud se rozhodneš pro tenhle druh rychlého silničního crossu, Pellsův Demon je k dostání i v menších velikostech. Jenom je otázka, jestli pobere nosič a blatníky.

                U blatníků bacha, některé jsou pospojované jenom kouskama plastu a ty se na prvním hrbu ulomí. Šroubek a plech je trvanlivější řešení.

                Tam, kde se nedá přišroubovat klasický nosič, jde použít nosič s uchycením na sedlovku – nevýhodou je, že unese menší váhu, než klasický trekingový, montovaný na rám.

                Odpružená sedlovka pomůže zvýšit pohodlí, ovšem spíš doporučuju pohodlné sedlo, dobře vybrané pláště a rozumně nafoukané pneumatiky.

                Co tě vlastně vede k vybírání těch dámských rámů? Jsi zvyklá nasedat „prostředkem“ ?

                0 0
                • Marlaine  

                  S vyzkoušením kola počítám, proto si vybírám ze značek dostupných u místních prodejců (i skrz servis). Rozhodně přes internet objednávat nehodlám.

                  S těma plastovýma blatníkama mám právě podobné zkušenosti – není příjemné je zpětně sbírat na silnici za plného provozu:)

                  Na dámský rám jsem zvyklá, proto jsem o pánském kole po pravdě ještě neuvažovala… Ale asi teda začnu. V jiném nasedání nevidím problém a vypadá to, že v pánském provedení je rozhodně větší výběr:)

                  0 0
                  • t29  

                    Až teď mě napadlo podívat se do profilu a vidím, že jsme možná sousedi :)

                    Ohledně dámských rámů – máti si stěžuje, že ani Author Corsa a podobné rámy nejsou dost nízké, aby na kolo v pohodě nasedla (je zvyklá nasedat „prostředkem“). Potom zbývá jedině tvar rámu jako má Dema Alizee:. Pokud s nasedáním nemáš tenhle problém, tak klidně vybírej z „pánských“ rámů.

                    0 0
    • Hejdik  

      Rozhodně bych se vybodl na klasickej „dámskej“ rám.

      0 0
      • Pakos  

        Taky potřebujue radu , abych se vyhnul otravnému zakládání nového vlákna na jeden dotaz, napíšu jej přímo sem ..

         

        Kolo na obrázku , „4Ever“ ale dál ?.. S googlem,mtbs apod. sem nenašel absolutně nic … Neví někdo co to je přesně za rám?

        0 0
        • Smazaný účet  

          no není to sem sice úplně k téma tu, ale taky jsemto kolo hledal, na stránkách 4everu o tom nic není, hodně to kolo a ten jezdec byli vidět v tom Freeride časopisu od Vela a na tom DVD Czech Around..

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.