• rhapsody

    Ahoj,

    chtěl bych vás poprosit o několik rad. Před několika týdny se ke mě dostal starší mtb bike značky Reta – Heron. Komponenty jsou od značky Sachs, tedy přehazovačka, přesmykač, náboje, ráfkové brzdy a tuším že i řazení, pamatuji si označení Sachs rival 7000 a sachs maillard, vidlice je SR Duotrack 8001 (asi 30mm).

    Bohužel (nebo bohudík) sem biker mladší generace, a značka Reta mi vůbec nic neříká, natož komponenty Sachs, něco málo jsem se snažil vygooglit, ale žádné z hledání Reta-Sachs-Reta heron – mi nedalo nějakou obsáhlou odpověď na mé otázky. Proto bych se chtěl obrátit na vás, zda by jste mi někdo mohl objasnit výše zmiňované pojmy, rád bych se dozvěděl jak starý tento model může být, něco o výrobcích reta, sachs ..

    Jinak bike je ve velice dobrém stavu, moje plány jsou jen vyměnit brzdové špalky, dát nové gripy, obě duše a oba pláště. Poslední věc je přesmykač, bohužel je ulomenej a bude nutné ho vyměnit, a tak by mne také zajímalo, zda myslíte že by se dal například zde v bazaru nebo jinde přes inzerci ještě nějaký přesmykač značky Sachs sehnat.

    Je to sice něco úplně jiného než moje bývalá merida tfs900D, ale nějak se mi tendle stařík zalíbil a tak snad toho ještě hodně spolu najezdíme. Díky za vaše rady.

    0 0
    • Vilém  

      rok to bude ± 95. Rival 7000 byla u sachsu vcelku vysoka sada. Smyk muzes pouzit jakykoli jiny, pro dany pocet zubu prevodniku. Sachs prehazky chodi s shimano razenim a naopak.

      0 0
    • Majan  

      Ja měl Retu někdy v r. 95. Už bych jí nikdy nechtěl! Než Sachs tak raději Sh. SIS. Vzadu to špatně házelo. Rám byl slabý jako papír. Horní rámová trubka se prohla jen při opření o nějaký strom, zadní patky uložení kol se ohýbaly. Tragedie! Ale vážím metrák, tak třeba proto.

      0 0
      • Omen  

        tak muj přežil srážku s autem při které jsem si nadvakrát zláml nohu a měl šrouby jen ho musel táta trochu srovnat. Ale pak jsem si stavěl hned nové kolo na barešovi a už na něm nikdy nejel ale je pořád někde ve sklepě a rovnej :-)

        0 0
    • MlokCZ  

      Měl jsem kdysi bike HotRock (nebo jak se to jmenovalo) a bylo to také osazené Sachsem, tuším, co konkrétně za typ řazení to bylo už nevim a byl to gripshift. A bylo to nejhorší řazení, co jsem kdy jezdil. I první můj bike, co jsem měl předtím, což byl superlevný šrot s 3*6 rychlostmi a Sis řazením byl subjektivně lepší (myslím to řazení, jinak to bylo horší kolo celkově).

      0 0
      • MlokCZ  

        Ale měl jsem tam tu sadu do Sachsu nějakou nižší, asi 3000, už přesně nevim. Takže dle toho to nepůjde srovnávat.

        0 0
    • rhapsody  

      S fotkama již můžu položit pointu tohoto threadu – myslíte si že má cenu investovat do toho kola ještě čas a peníze, nebo mám raději šetřit na jiné? :))

      Jenom upřesním že na tomto kole jezdim málo, jelikož ho mám u příbuzných, kde zase tak často nejsem, investice by do něj snad velké nebyly, funkčně je vcelku ok, plánoval sem dokoupit novej přesmykač, představec vyměnit, s tím i řídítka a gripy plus dát nějaký potah na sedlo  – ty dražší věci bych kupoval asi použité – podle mě už nemá cenu na něj kupovat nové věci, ale spíše co nejlevněji ho udržet funkční.

      P.S.: Příště ho pořádně umyju, slibuju ;))

       
      0 0
      • rhapsody  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • Volf  

      Teď si prohlížím ty  fotky a na tvém místě bych do toho nehrabal. Nechal bych ho tak, protože je dost původní a jednou bude mít třeba i cenu, protože těchto kol zde moc nenajdeš. A hlavně, vývoj ušel od doby vzniku tohoto kola velký kus cesty a ze starého prostě nové neuděláš…

      0 0
      • rhapsody  

        a nevíš ten představec je taky původní? nějak mi tam vůbec vzhledově nesedí k tomu kolu :))

          
        0 0
    • pepek  

      Hlavně bych ty lanka u kantíků dal víc na ležato, takto to snad ani nemůže brzdit.

      0 0
    • RomulusP  

      Kupoval jsem před cca 13 lety Hot Rock bike,měl barvu leštěného hliníku a fialové nápisy (podobné měl Heavy Tools),s výbavou Sachs Quarz s gripy (nejvyšší tehdejší výbava).Byl to můj první bike,sice dost těžkej,ALE gripy fungujou dodnes,přehazka a přesmyk rovněž,kolo má tchán (ale už je stříknuté na modro),kolo rozhodně nešetří a šlape to dosud.Co mě skutečně dostalo jsou tehdejší náby Sachs Quarz Mailard (fr.firma co to pro ně dělala),na ty náby za tu dobu nikdo nešáhl,asi to bude znít divně,ale jsou to taková klasická prům. ložiska co mají auta.Žádná vůle,žádné štelování či dotahování,ono ani není čím.Tohle dělat dneska,tak se výrobci neuživí!

      0 0
    • RomulusP  

      Tuším,že jde o složeninu jména a příjmení,Reta snad sídlila v Ústí n/Labem…třebo to někdo ví přesně.

      0 0
    • rhapsody  

      Ještě sem hodím tu poptávku na ten přesmyk, třeba si toho někdo všimne než todle téma zmizí z dohledu :)

       

      TEDY POPTÁVÁM PŘESMYKAČ ZNAČKY SACHS ŘADY RIVAL 3000/5000/7000,

      PŘÍPADNĚ PŘESMYKAČ ŘADY SHIMANO DEORE A VYŠŠÍ, PIŠTE PROSÍM SEM NEBO NA MAIL

      DÍKY

       

      mail: dnbliver@yahoo.co.uk

      0 0
    • rhapsody  

      Našel sem takovehlej stahovací potah na sedlo, nevíte zda by se dal sehnat v nějakém cyklo shopu?

      http://aukro.cz/…a_sedlo.html

      díky

      0 0
    • Hejdik  

      No myslím si,že kdyby se to kolo trošku vkusně poladilo,tak z toho může být docela povedený jezdítko.Mimochodem ty "cantíky"vypadají hodně dobře(zajímavě):-)

      0 0
      • rhapsody  

        díky a prosimtě co máš na mysli s těma cantíkama ? :O

        0 0
        • Hejdik  

          Brzdové čelisti typu Cantilever:-)

          0 0
          • rhapsody  

            ahaaaaaaaaa :)) tydle se docela dobře štelujou, akorát asi bude problém až tam budu vyměňovat špalky, ale snad si s tim nějak poradim ;))

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.