• rehor

    Zdravím všechny,

    Protože se stále častěji množí nejrůznější krádeže všech možných kategorií bicyklů, rozhodli jsme se udělat centrální registr kol. Na adrese http://www.kradenakola.cz/ si jednoduše a bezplatně zaregistrujete vašeho miláčka. Pře tuto databází, pak může každý ověřit majitele kola podle čísla rámu, zobrazí se i fotodokumentace (pokud bude vložena). Možno využít při koupi z druhé ruky atd. S danou databází už pracuje i PČR, která nás občas osloví. Aby ovšem mělo všechno smysl je třeba celý registr „naplnit“ (v současnosti je registrováno cca 700 uživatelů). Pokud budete mít chuť, budeme rádi za každou registraci, popřípadě pokud budete naši myšlenku šířit dál. Fungujeme rovněž na FB, kde se na nás obrací nešťastní majitelé ukradených kol. Snažíme se jejich příspěvky sdílet a předávat dál (prví úspěchy už se nám také dostavují), opět je ale potřeba i tuto komunitu „nafouknout“ aby dosah byl pokud možno co největší https://www.facebook.com/KradenaKola.cz/. Opět budeme rádi za každý like, sdílení, komentář a šíření dál.

    Jsme banda cyklistických amatérských nadšenců. Moc dobře víme, že centrální registr kol není všelék na všechny lumpárny, ale pokud se podaří objasnit byť jen 1 % tak to má snad alespoň trošku smysl.

    Díky

    Za tým KradenýchKol

    Pavel

    0 0
    • bard57  

      Ahoj, chápu to tak, že jde o obdobný projekt jako je již dřívější „CEREK“ (CEntrální REgistr Kol). Takže mě trochu uniká smysl několika „centrálních“ registrů.....Kdyby šlo o „džob“, tak bych se nedivil – konkurenční, ale v tomto případě ?

      0 0
    • madik  

      At si prosadí zákon o povinné registraci kola do databáze PCR hned po zakoupení nového kola, nebo kola z druhé ruky.

      0 0
    • Fran7  

      Nějak mi neštimuje název servru s databází ještě neukradených kol? Jako dobrý nápad, ale logika věci, registrací na kradená kola rozumím nahlásit kradené kolo.

      0 0
      • Milan  

        Další registr ještě neuKRADENYH KOL. Jsem pesouš tak snad zakladatel omluví. Zrovinka se mi kolem baraku prohání gang corkaru kol a mám lehkou depku že to neuchranim. Zatim dve noci. Dva vikendy. Dvě kola. čtyři vloupání na pozemku rozlohy fotbalovyho hřiště. Vždy pajcr. Vždy jen kola. Neberou ani lyže,laserový tiskarny. Nic. Jen biky.

        Až bude registr kol vcetne spz jako na auta státem vedenej a garantovanej bezpecnostne pak snad. Do ty doby to nikdo hledat nebude. Ani datatag nikdo nehledá.

        0 0
    •  

      Ahoj, Dobrý nápad!

      dle mého zatím nevadí, pokud je více takových databází – samozřejmě-ideální by byla povinná registrace.

      Takže jdu se registrovat a taky vám dělat propagaci

      Roman .

      0 0
      •  

        povinná registrace – to už tady bylo před pár desetiletíma – n…t

        0 0
    • Revolt06  

      Ahojte nema tady nekdo kontak na ..vitek 83 Bylo mu ukradeno kolo viz nove baiky. Vcera to stejne kolo tady i na cyklobazaru bylo na prodej. Dnes uz tu inzerat neni. Mam kontak na ptodavajiciho.

      0 0
    • Revolt06  

      Podivej se na fotky nove biky ma tam zeleneho treka.

      0 0
      • Vilém  

        Asi to bylo na mne.

        Bohuzel se v tvem popisu vubec neorientuju. V sekci Foto zadne nove biky nevidim. Myslis Nase biky? Kdyz se podivam do nich, tak tam na prvnich dvou strankach zadneho zeleneho treka nevidim. Myslis Trek, nebo trek? Nebylo by jednodussi vlozit odkaz na konkretni foto?

        0 0
      • Vilém  

        Aha, tak jsem to dohledal.

        Zelenym myslis toho co je zjutej, ze?

        Pokud nezabere SZ, tak zkus napsat Jecnakovi, nebo adminovi, ti by to mit mohli.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.