• Jarque

    Co si o tom myslíte?

    Docela mě zaráží, že třeba na takový Škoda cross, závod, který je všude popisován jako závod pro amatéry jsou elitní profesionálové, třeba takový Jiří Nesveda… Otázka je, proč vůbec dávat na hobby závody prize money 80 000 Kč… :/

    Mají snad málo závodů?

    Nebo je (polo) profi cyklistika tak mizerně placený sport, že si nutně potřebují vydělat?

    Je to fér, soupeřit s masou hobíků s nesrovnatelně slabším zázemím?

    Anebo je to v pořádku, každý má stejné možnosti?

    Vítáte možnost zazávodit si proti profesionálům?

    Anketa: Profíci na hobby závodech?

    Ano
    46x
    40%
    Ne
    68x
    60%
    0 0
    • Lister  

      Tvoje problémy na moji hlavu :-)

      Mě spíš přijdou divný ty tisíce hobíků co si tam huntují těla a materiál, takže záleží na úhlu pohledu…

      0 0
      • Jarque  

        Mě to přijde taky divný, nicméně mě to docela baví :) Smysl to moc nemá – ale pozitvum vidím v tom, že mě to nutí alespoň minimálně potrénovat, udělat něco pro svoje tělo…

        0 0
    • JakeF  

      Tu hranici nikdy neurčíš… Kdo je profík? Ten, kdo za cyklistiku dostává zaplaceno? Ten, pro koho je hlavním zdrojem financí? Nebo podle licence? Tu má dneska kde kdo. Osobně mi přijde kravina to řešit. Profíci jsou proto, že jsou dobrý a že to vydřeli a věnovali tomu daleko víc úsilí, než běžnej hobík. Proč by je teda měl někdo omezovat, kam můžou jezdit a kam ne?

      0 0
      • Orbis  

        přesně :-) mimo jiné cyklistikou se v čechách uživít nedá, takže každý prachy se počítaj :-)

        0 0
      • ¨MZ  

        Já mám tu hranici profíka určenou jednoznačně. Každej kdo dojede na závodech předemnou je profík a takoví nemaj na hobby závodech co dělat :-)

        0 0
        • roud  

          víš jak se to říká nejezdím proto abych vyhrál ale abych nasral co nejvíc lidí co dojedou za mnou xD xD xD

          0 0
        • JakeF  

          :). To je dobrá strategie.

          Je fakt, že na Bínu a Šimůnka jsem byl v Mikulově trochu naštvanej. Nejen, že nebejt jich, tak jsem skončil na bedně, ale Bína ještě dvakrát odmít střídat na čele závodu s tim, že mi to jede hezky a že jsem mladej. Ale zase je to takový hezký, když s nima člověk jede a Šimůnek dává rady, jak jezdit :).

          0 0
      • Mig_all  

        Ale určíš! Licenci rozhodně nemá kde kdo! Osobně neznám nikoho v mém okolí! A kdo ji má je jednoznačně profík se vším co k tomu patří! A už je jenom na něm jestli je takova nula, že se cyklistikou neuživí nebo je dobrej a je za vodou, tak jako tak na hobby zavodech nemá co dělat to jsou paraziti!!! Tam je myšlenka jasná, je to zavod pro běžné cyklisty kteří jezdí pouze pro radost, pro překonání sebe sama, pro překonání ostatních nadšenců, pro ten krásný pocit „závodění“. Ovšem pokud pořadatel uděluje vítězům něco víc než věcné ceny tzn. nejáke těžké price money je otázkou zda-li stale jde o „hobby zavod“ na takovy zavod bych nejel ani kdyby bylo startovní zadarmo. To je pro mě profi zavod a kazdy bez licence kdo se tam pachtí za uspechem je pro mě šašek.

        0 0
        • JakeF  

          V první části se zastáváš běžnejch cyklistů, co tam jezdí pro radost a překonat sami sebe a v druhý části ti vadí, že hodinu před nima jede nějakej profík a kdo se pachtí za nim je blbec… Nestřídáte se vy u toho počítače?

          S tou licencí to tak ty možná nevíš, já vim o čem mluvim. Abys moh jezdit kategorii Elite nemusíš bejt profík a dokonce si myslim, že většina Eliťáků se závoděnim neuživí.

          0 0
        • kubad  

          Blbost licenci ma kde kdo, a licence rozhodne neznamena ze je to profik.

          A pokud na takove zavody nebudes jezdit ideal apon bude o jednoho … min.

          0 0
        • pelhrimov  

          Na závodech se závodí a vyhrát může jen jeden, pokud to nevíš.

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Rofl… už 5 let jsem profík se vším všudy a ani o tom nevím. :-D

          0 0
        • roud  

          v dnešní době ke licence jen o pemězích můžeš ji ,ét klidně i ty…

          0 0
        • Blade  

          Dobře ty :D

          0 0
    • Prtko.cz  

      Tvoje starosti bych chtěl mít.

      0 0
    • ¨MZ  

      S Nesvedou jsem jel letos ve skupině Tour de Brdy, po té, co se to v kopcích roztrhalo, a v půlce závodu radši slezl. Takže toho bych se nebál, MTB není Lopatárna :-) Spíš Milan Spěšný, ten asi bude chtít vyhrát :-)

      0 0
    • kubad  

      Ale copak :-) co ti brani potrenovat a porazet je?

      Jinak je to problem poradatelu, ale nevim jak bys jim chtel zakazovat start.

      0 0
      • pelhrimov  

        Někdy je to naopak, pořadatel dobrým závodníkům ještě musí a chce zaplatit bokem, aby přijeli, minimálně cesťák.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud je závod uveden jako hobby a určený pro amatéry, tak by správně měl profesionál startovat v samostatné kategorii. Třeba na některých amatérských závodech v jiných sportech je tomu tak zvykem.

      Profesionálem myslím registrovaného sportovce (registrovaného v dané asociaci při čstv). Pro registrovaného sportovce by mělo být pod úroveň startovat v hobby kategorii a je to jen honění trika.

      0 0
      • kubad  

        Tak vetsinou je na zavodech kategorie Elite ne?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ano. Tak je tomu v sériích KPŽ, Velo nebo Galaxy a podobných (hádám). To jsou závody primárně pro profíky s hobby kategoriemi. Ale pokud propozice závodů jasně deklarují, že jde o závod amatérů a žádnou elite kategorii nevypisují, pak je to jasné a jako profík bych se měl minimálně začervenat.

          0 0
          • kubad  

            No nevim moc zavodu kde by bylo v pravidlech neco takoveho neznam.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Třeba zbartosem propagovaná Soběšická Mulda.

              Já teda nechci nikoho zbytečně omezovat, to chraň bůh, ať si startují, kde chcou. Ale dřív jsem se věnoval závodně jinému sportu 20 hodin týdně a hanba by mě fackovala, kdybych si jezdil pro trofeje získaný nad těmi, kdo se sportu věnují pro zábavu 1–2× týdně.

              0 0
              • zbartos  

                Já ten závod nejen propaguji, já ho i vymyslel a pořádám ho…

                BTW Jestli myslíš trofejemi ty papírové diplomy, co dostávají na Muldě http://www.czex.cz/mulda medailisté, tak to je jistě co závidět. Překvapuje mne, že po čtrnácti letech konání tohoto závodu, se najde ještě někdo, komu vadí, že závodí s Honzou Jobánkem či s Ondrou Fojtíkem.

                Nemyslíš, že ty kluky prostě MTB závody baví a když takové závody mají pár metrů od domova, tak na ně prostě přijdou ?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  O pořadatelství vím, jen jsem neuvedl všechny tvé funkce.

                  Nechci, aby z toho byl zbytečně oheň na střeše. Jen mě pak překvapí, že propozice závodů začínají větou o amatérech. Vůbec nechci diskutovat s pořadateli, je to spíš zamyšlení nad závodníky, jestli se cítí být amatéry.

                  0 0
                  • pelhrimov  

                    Oni těmi amatéry třeba skutečně jsou, je třeba se jich zeptat. Někde jsem četl, že Ivan Rybařík učí na půl úvazku ve škole. Třeba elitní plavci jsou mladí nejenom proto, že ve 30 už nelze plavat, ale ze sociálních důvodů. Jsou to totiž studenti, mají tím pádem čas a zázemí pro trénink, protože plaváním se nelze uživit (teď nemluvím o několikanásobném vítězi Olympiády).

                    0 0
              • HROOLI  

                Mě to vůbec nevadí, naopak. Je to motivace :)

                0 0
      • pelhrimov  

        V Čechách je profesionálů jen několik :) Zaměňujete amatérský výkonnostní sport (vítězové bike maratonů) s vrcholovým (Kulhavý).

        0 0
        • Smazaný účet  

          Záležitost terminologie. Věřím, že chápeš, jak jsem to myslel.

          Závod, kde jede vítěz systémem start-cíl a druhý závodník ho už od začátku nemá ani na dohled nemůže být atraktivní.

          Jde tu opravdu jen o to, že když se v propozicích objeví slůvko „amatérský“, tak tam očekávám jen neregistrované závodníky, nebo rozdělené kategorie.

          Jaký význam má jinak slovo amatérský v kontextu účasti registrovaných či dokonce elite závodníků? Pak to přece není amatérský závod.

          0 0
          • pelhrimov  

            Amatérský v řeči pořadatelů = závod pro širokou veřejnost = co nejvíce startujících. Já Ti rozumím, jsou to ty úhly pohledu :)

            0 0
            • pelhrimov  

              Na Vysočině se léta jezdil triatlon, kam nesměli registrovaní závodníci a protože i neregistrovaní jsou dobří, tak tam nesměli ani Ti co se někdy zůčastnili Českého poháru a pak ještě pořadatel rozhodl, že kdo to zajede pod 1h30minut je profik. Přitom amatér co trénuje několik hodin denně to také v pohodě zajede v tomto čase. Co třeba studenti? Ráno jsem se v 6 vzbudil a šel na dráhu, pak do bazénu, pak na 4h do školy a večer znova do bazénu a ve 22 spát. Byl jsem ryzí amatér.

              0 0
              • vlasto  

                Ha, ja sel v sest do bazenu, pak tri hodiny skoly, hodka halovejch sportu, tri hodky skoly a vecer lyzba(byl jsem lyzar) a triatlonu jsem se ucastnil jako amater. Srovnani s profikama bylo vzdy prinosem. Je prinosem i ted

                0 0
            • Smazaný účet  

              Pro širokou veřejnost je třeba Velo série. Nazval bys Šelu, Drásala, Krále Šumavy, Sudety, Zaskar, … závody pro amatéry? Oni se tak sami nenazývají.

              Zeptám se tedy filozoficky: Co asi vede pořadatele k tomu, aby závody pojmenoval jako amatérské?

              Snad mi ji někdo zodpoví.

              0 0
              • pelhrimov  

                Ano, všechny tyto závody jsou pro amatéry a pořadatelé utrácejí desítky tisíc za marketing, aby těch platících amatérů nalákali na start co nejvíce. Závod pro profíky je Světový pohár, ME, MS, Olympiáda plus exhibice typu Pražské schody

                0 0
              • pelhrimov  

                Teď Ti možná začínám rozumět: Ty myslíš, že když pořadatel zdůrazdní slovo AMATÉRSKÝ, tak očekáváš nějaký komornější závod s jinou atmosférou, bez extrémní řevnivosti. Když na něco takového přijede eliťák, tak tomu říkám: Vraždění neviňátek. Tak to myslíš?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Ano. Protože pokud vezmu tomu slovu jeho význam, tak už nemám jak nazvat závod nižší kategorie. Myslím tím závod a závodníka, který netrénuje, ale jezdí na výlety.

                  Pak si přečte nějaký plakát a řekne si: amatérský, to by mohla být sranda, hecnu se. Tak si dá do kapsy banán, do bidonu vodu a jde na start. A ejhle! Vedle něj stojí závodník, který startuje s podporou sponzorů a profi týmu. Kde je chyba?

                  0 0
                  • pelhrimov  

                    Ale, někteří pomalejší jezci to za chybu nepovažují, hecnou se a zkusí se s profíkem udržet z recese alespoň kilometr. Staršně moc záleží na typu závodu. Na toto doplatila atletika, na dráze je strašně vidět ten rozdíl mezi dobrým a horším běžcem, proto všichni utekli na Pažský maratón, kde se rádi utkají s elitními běžci z Keni a jsou přitom schovaní v davu a není vidět jejich slabá výkonnost. To samé platí na XC. Také bych na závod v Rynárci nešel, protože Martin Bína je z Pelhřimova a ztrapnil by mne, dal by mi kolo a nebyl bych klasifikován, proto nejezdím na okruhu, kde je vše strašně vidět, ale jezdím maratony a tam už mi eliťáci nevadí.

                    0 0
                  • pelhrimov  

                    A nepřeceňuj sponzory: Je to často naleštěná bída typu nechci tu slevu zadarmo. Nakonec právě Ti nadšenci mají nejvíce pomalované dresy, kdybych to bral podle dresů, tak jezdí jen profíci :)

                    0 0
          • pelhrimov  

            Teď jsem si vzpoměl na dyslektické třídy, odklady školní docházky a podobné opičárny :) Sport je demokratický v tom, že se dodržují pravidla a že každy má teoretickou šanci uspět. Už teď se občas vyhlašuje v cyklistice podle váhových kategoriíí, zatím je to spíše recese, ale za pár let …

            0 0
    • Fuglsang  

      Jako promin, ale nemuzes prece nikomu zakazovat start protoze je moc dobrej.. V tenise se taky obcas na nejaky mensi turnaj prihlasi TOP hrac aby se rozehral a naopak to tomu podniku prospeje prijde vic lidi a slabsi hraci se s nim muzou porovnavat.. to sami v ostatnich sportech treba ve fotbale se hraje pres zimu halovej turnaj, jsou tam i nejaky ty prize money. Ucastni se Slavoj Houslice, AC Ester a FC Kotehulky a dalsi a za ty Kotehulky nastoupi treba Rosicky protoze se narodil pobliz a delaj z toho souperi nejakou vedu? naopak se pak muzou pred kamaradama vytahovat ze si zahrali proti Rosickymu..

      0 0
    • CraObs  

      toto sa mi tiež moc nezdá.. profi jazdcov by som tam kludne aj pozval ako čestných hostí, tým majú možnosť sa ludia porovnať s profíkmi.. a je to celkom dobrá motivácia..

      ale aby jazdci ktorí súperia o miesto v repre jazdili s hobíkmi maratóny a dvíhali tam hrdo poháre a medajle je prinajmenšom divné..

      otázka je kolko z tých jazdcov by potom prišlo, keby z toho mali „len“ porovnanie s ostatnými..

      0 0
      • Rychlej turista  

        Ale zase když nějakého zařízneš nebo s ním vylezeš na bednu nebo dojedeš jen pár minut za ním, tak je to docela dobrý pocit :-)

        0 0
        • CraObs  

          to j.. ale nato nemusí byť na bedni.. kludne ti može pogratulovať a odovzdať pohár a pod.

          0 0
          • JakeF  

            Bože. Prostě jeden trénoval víc a vyhrál, druhej trénoval míň a dojel za nim… Co na tom mění, že první je třeba náhodou profík, co na sebe cyklistikou sotva vydělá a má licenci, stejně jich většina chodí normálně do práce, třeba i víc, než ty, který porážej.

            0 0
            • CraObs  

              platí to čo som písal nižšie.. málo z nich chodí na trate o diplom, trepú sa hlavne na maratóny o prachy.. tým je jasné že nejde ani tak o maratón ako taký ale o to aby sa o prachy pobili tí traja profíci..

              0 0
              • JakeF  

                Když nepřijdou dobrý závodníci, nebudou další rok sponzoři, nebude žádná prize money a ty si pojedeš závod stejně jako loni, umístíš se o 5 míst líp a budeš z toho mít stejný prd jako loni. A ještě se sníží šance vyhrát něco pěknýho v tombole :).

                0 0
                • Pavel  

                  A přesně o tom to je!

                  0 0
                • PjSky  

                  blbost. me se jezdeni kasickaren nelibi, 1000 amiku zaplati profikovi jizdu a to ti prijde ok? :) kdyz je tak dobrej tak at si to jde vyzavodit v poradny konkurenci a zavod s amikama at odjede treninkove.. zlaty voci, neprijel by…

                  A kdo trenuje vic ten zere? Je opravdu rozdil kdyz trenujes od 12ti a pod dozorem a kdyz rves po 25tce hodinku na jezdeni mezi praci a rodinou. Ten druhy se snazi vic ale neudela nic extra, hodiny a trener hovori.

                  Ale jo je to kseft, zavodu je ted uz tri ******, ani se to neda odjezdit za rok, vsude je to stejny: at je reklama videt frajere, uz at tam ses.

                  Komu se to nelibi tak at nejezdi zavodit s profiky ale jedou si v klidu na Drtice nebo tak.

                  „Drtič není závod, Drtič je poloorientační nezávodní hobby mtb maratón.

                  Maratón je svou délkou a náročností. Jinak je to vlastně celodenní „pohodová“ vyjížďka ve volné přírodě, nejede se na umístění, hledají se horské hospůdky a tajné kontroly. A přitom budete odkázání jen na mapu, turistické značení a na sebe, popř. na své kamarády.“

                  0 0
    • destr  

      No jenže aby takovej závod byl, tak taky musí bejt nějací sponzoři, a co je víc zviditelní? Vítězství nějaky Franty Pomalíka nebo Milana Spěšného? Takovy lidi dělaj závod, táhnou sponzory a díky tomu se ten závod vůbec může uskutečnit.

      0 0
      • CraObs  

        no len profík na závod o diplom nepríde, ale pokial je hlavná cena 1000€ tak stojí v prvej rade..

        0 0
        • JakeF  

          Ano a pokud to zakážeš, tak profíci, aby se uživili, tak budou jezdit bez licence a vyhrávat stejně, aby se uživili. Není to v tom, jestli je člověk profík nebo ne, ale jestli má v nohách na to, aby vyhrál.

          0 0
          • pelhrimov  

            jo a ještě Tě doplním, že se to může řešit opačně: Některé amatérské triatlony se mohli absolvovat pouze s licencí a člověk si musel koupit licenci na startu, dokonce snad byly jednodenní licence :)

            0 0
            • Pavel  

              Jednodenní licence existují stále…

              0 0
    • mr.antik  

      jsou „hobíci“ co maj třeba firmu nebo jsou rentiéři maj víc času a peněz a lepší podmínky než profíci.

      0 0
    • vlasto  

      vitam,poucim se

      0 0
    • Beeda  

      ja se tesim, ze vyhraju naky prasule, jsem profik:-))

      PS: nesvadba se v bahne zahrabe:-)

      0 0
    • Pavel  

      Nechápu, o co ti jde. Když potkám před závodem Mlynáře, tak mu prostě „vynadám“, že kvůli němu zase nevyhraju :-)), oba se tomu zasmějeme (ale Mlýny dodá, že proč ne, když budu lepší jako on). No a pak ho vidím až při vyhlašování vítězů, pokud teda stihnu na vyhlašování vůbec dojet do cíle… Vždyť je to zábava, teda aspoň pro mne ano. Jo vlastně, to jim závidím: zdraví… Že jim fungujou kolena, klouby, nervy…

      0 0
      • mr.antik  

        navíc má každej možnost volby na takový závody nejezdit a zvyšovat si ego někde jinde…

        0 0
    • black.horse  

      Tvoje myšlenky znám, kdysi dávno jsem jezdit dual slalom neboli dual (předchůdce dnešního 4× závodu), jezdit jsem vlastně pořádně neuměl, jezdil jsem jen pro zábavu, ale stejně mě deptalo, když přišli kluci z BMX klubů a nás hobbíky-samouky poráželi jako by nic. Ale časem mi došlo,že to jejich umění nedostali zadarmo, vydřeli si ho, víc než kdokoliv z nás „hobíků“ a to, že nás poráželi byl zasloužený úspěch. Takže dle mě není důvod proč by výkonostní jezdec nemohl přijet na hobby závod, nevyhraje proto, že by měl protekci, ale proto, že v životě na tom dřel víc než ostatní a mnohdy na úkor řady jiných věcí v životě s kterými se třeba musel rozloučit. Pokud má závod dělené kategorie hobby a elite, je na cti a ambicích každýho z jezdců kam se přihlásí (nestanovuje-li to pořadatel přímo závazně svými pravidly). Nehledě na to, že ani pořádně nelze stanovit hranice kdo je a není hobbík. Jako kluk jsem na dual taky měl licenci ČSC a jezdil českej pohár a prd jsem uměl:-D

      0 0
      • tom_777  

        tohle je smysluplný, s tím se stotožňuju – co se všichni divěj že je někdo lepší než jsou oni? Prostě víc trénujou víc uměj a proto jsou lepší…

        tady na okrese máme takový okresní závody a skoro vždycky to vyhraje ten jeden kluk co má licenci, ale on třeba chodí běhat do lesa do vrchu v listopadu kdy je nejvíc hnusně, zná v lesích okolo každou pěšinku a sjezdík. Prosztě do kola investuje víc energie než kdokoliv jinej tady a taky má podle toho výsledky…

        0 0
    • MIC  

      Fajn, tak sem napište definici profesionala, at vsichni vime na cem sme! Tohle placani do vody moc lidi nebavi.

      0 0
    • Martyss  

      Je to fér, soupeřit s masou hobíků s nesrovnatelně slabším zázemím?

      Anebo je to v pořádku, každý má stejné možnosti?

      Život není fér. Ohleduplné je, pokud se ceny losují.

      0 0
    • scoty  

      Dle mého by závody pro hobíky měly znamenat závody pro neregistrované bajkery. Pokud pořadatel pouští na takovéto akce regi borce samo ze zištných důvodů, tak je to unfér.

      No třeba v hokeji se to řeší tak, že v „odborářské lize“ se nerigistrovaní hráči zaregistrují(:-) a každý manšaft má povolen třeba 3 svazově regi hráče.

      0 0
    • destr  

      A co teprve hobíci na profi závodech :-D

      0 0
    • rainbowone  

      Na MTB závodech je ještě jakesi fér prostředí to se ale nedá říc o silnici. Tam závodíš proti borcům v týmu co mají profi zazemí doprovodná auta rezervní kola … Jak potom chceš konkuravat lidem co jedou v týmu a dovezou si s doprovodného auta občerstvení a ty musíš stavět na občerstvovačce . Týmový jezdec píchne a dostane s doprovodného auta náhradu ty musíš lepit duši nebo měnit galusku. 50km před cílem „Závodník“ píchne a ty mu ujiždíš a po dojetí do cíle zjistíš že ti ten samý člověk dal 10minut ale jak pak to udělal ,když jsi ho kolem sebe neviděl projet.

      A co mi vadí nejvíc je jak se někteří chovají a jak se chovají týmy. Tím jak riskují sundají půl balíku a vůbec jim to nevadí ,jenže „profík“ dostane nové kolo ale já si třeba nový rám nemůžu dovolit. Je dobrej amatér a nebo i profík ale nemá šanci ,protože proti němu jede 9 jezdců jednoho týmu a ti si v závodě vlastně mohou dělat co chtějí. A proč byk pak jezdil na závod kde si to rozdá 30 profíků a 100 amatérů jim tam dělá křoví. Závod pak je o tom dát si pozor aby tě nepřejelo doprovodné auto těchto profíků co se plete do zbytku pelotonu a ohrožuje 100 hobýků. To ušetřím několik 100korun a pujdu se projet sám a v klidu.

      0 0
      • Kovki  

        Škoda, že ses nejel s náma projet na Tour de Bechyně. To by se ti (i jiným, kteří preferují opravdové hobby závody), myslím, líbilo. Vítěz se akorát zapíše na pohár (ten mu nedáme), vyfotí se s věncem (ten mu taky nedáme), všichni si pak spolu dáme jedno (nebo deset, podle chuti), a rozjedeme se spokojení zase zpátky domů… :-) {Doprovodný vozidla a tak známe jenom z televize.}

        0 0
        • PjSky  

          :)) no prosim, a pak ze nerostou.. tohle ma pro skalni amatery hodnotu. Jezdit proti nadupanemu vlacku s ze zazemim je fakt blbost, kde te maximalne nekdo sestreli pro par bodu. Profik ma uraz a peci jako krava, ty ses bez vejplaty par tydnu v loji, a jeste muzes prijit o praci.

          0 0
      • Jonáš1  

        Bohužel ale je to pravda co píšeš že na tej silnici to tak funguje že pro takovýho jakoby normálního hobíka je tohle nespravedliví resp. když se ti něco stane tzn. poraď si sám.

        A když se něco stane profíkům tak auto je hned na dosah popř záložní kolo a jede se dál když to amatér zuby nechty si říká doufám že mně nepraskne galuska atd. Oni tohle vůbec nemusí řešit.

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Profík teda nejsem, ale taky pro mě není žádný problém zajistit si doprovod v autě. Jenom chtít…

        EDIT: Vlastně jsem, mám licenci! :-D

        0 0
    • BEgineer  

      Já to vidim takhle: Jestli ti to vadí tak taky tolik trénuj abys ty profíky předjel, a nevadilo ti to…jinak na závody nejezdi, protože to pro tebe nemá cenu ;)Co si ti profíci asi říkají o tobě? „Co sem ten hobík jezdí??“

      0 0
      • rainbowone  

        Asi mu vadí že jede něco co se jmenuje HOBBY Závod proti lidem co se cyklistikou živý ,mají tým , sponzory a zázemí.

        Měla by to být zábava a né profi závod.

        0 0
      • nox159  

        //Co si ti profíci asi říkají o tobě? „Co sem ten hobík jezdí??“ // – spatny argument ;-) – je to hoby zavod!! ;-)

        kdyz si vemes – mas zavod motorek s obemem 125 a prijede tam borec na petistovce – co s tim poradatel udela?

        0 0
        • HROOLI  

          Ale nesrovnávej motorky s cyklisikou. Motorky jsou o výkonu motoru- ten je daný,každý si takovou motorku s tímhle výkonem může koupit. Když si koupíš kolo za 100 000, tak ti stejně bude bez kondičky k ničemu. Profíci jsou super k porovnání a všechno to majéí vydřené. Když se ti to nelíbí,tak bud profík taky :)

          0 0
          • nox159  

            tak kdyz to beres takhle tak proc jsou licence a proc se do nekterych zavodu bez licence nedostanes…

            je to jasne nektere zavody jsou delane jen pro profiky – tam at si zavodi mezi sebou samozrejme – hobika na takový zavod nepusti.

            proc by teda meli na hoby zavode ( uz z nazvu vyplyva ze jsou to zavody pro hobiky) jezdis profici? si tam jezdi honit triko nebo co?

            uvedu priklad ze zivota:

            v jedne vesnici tady u nas poradaji kazdy rok hokejovy turnaj (pro mistni), domluvi se par lidi postavi se par tymu a hraje se – vsechno pro zabavu pak se pije… :D

            jen jednou si jeden chytrak vymyslel ze si k sobe do tymu veme lidi z okoli co to hrajou " profesionalne"

            samozrejme ze vyhrali ale cely turnaj byl skazeny hobici se moc k puku nedostali a profici si tam jen honili triko…

            0 0
            • JakeF  

              Problém je v tom, že na bajkovejch závodech se nedostáváš „k puku“, jedeš úplně stejně svojí rychlostí a že daleko před tebou jede o 5 profíků víc nebo míň, se tě absolutně netýká. Jedinej, kdo si má právo stěžovat jsou ty, který by jinak zajeli bednu. A ty to naopak berou často rádi s tim, že se můžou porovnat, jak daleko za těma nejlepšíma jsou…

              0 0
              • nox159  

                jj v tomhle mas sice pravdu ale : ja se jim neresu na „jejich“ zavody (bez licence na vsechny nemuzu) tak proc by se měli oni srat na „moje“? :)

                kdyby na hoby zavodech nezavodili lidi s licenci tak si zabednim na kazdem mistnim ;-) – ale o tohle tedka neresim ( nevim jestli budu vubec pristi rok zavodit… takze to jde lehce mimo me :)

                0 0
                • HROOLI  

                  to jsou ta kdyby ,zas tě to může více těšit,že si dojel třeba těsně za něma..

                  0 0
                  • nox159  

                    proc by me to mělo těšit?

                    kdyz uz na startu vim kdo v cili bude stat na bedne tak je to celkem nuda nemyslis? :(

                    0 0
                    • JakeF  

                      Stejně je to pořád jen a jen v nohách… Dojet za někym, kdo je lepší, neni ostuda.

                      Ale člověk to fakt musí brát čistě z existencionálního hlediska. Dneska je u menších závodů docela problém, že je málo startujících a pár dobrejch jezdců ty lidi přitáhne. Pár se jich naštve, že kvůli nim nemaj na bednu, ale 3* tolik jich přijde si to projet jen tak a dojet ve druhý půlce startovního pole.

                      0 0
                      • nox159  

                        je to i o tom jak se ten profik u toho zavodu a po nem chova…

                        pokud je arogantni a chova se jak maly 15ti lety spratek co se predvadi pred babama tak je to smutne… – ale o tomhle se tady rozepisovat nechu… to je na dlouhe povidani

                        kazdy mame proste jiny nazor a bereme mozna i tu cyklistiku trochu jinak :)

                        jinak samozrejme je to v nohach ale ne jen v nich… ( ale to je tez na delsi povidani – tymy sponzori penize podrazy vymluvy prestupy… )

                        0 0
                        • pelhrimov  

                          Ty jsi strašný kecka, nikdy jsi pořádně nezávodil natož, aby Tě nějaký profík připravil o bednu :)

                          0 0
                          • nox159  

                            pan je nejspis jasnovedec ;-)

                            ale ani kolo nema :D

                            0 0
                            • Beeda  

                              no s tavouhle spatnou psychikou nebudes nikdy na bedne, skuz na tom zapracovat;-)

                              0 0
                              • nox159  

                                uz jsem s tou spatnou psychikou byl ;-)

                                a jestli jeste jeste budu ? no to fakt nevim vaham mezi FR a XC tak podle toho jak se rozhodnu :)

                                0 0
                                • HROOLI  

                                  už je nejvyšší čas, listopad se blíží :D

                                  0 0
                                  • nox159  

                                    furt cekam az Dr.Pažickému prijdou „pasky“ na testovani laktatu :)

                                    0 0
                                    • HROOLI  

                                      to mě doufám čeká na jaře

                                      0 0
                                      • nox159  

                                        ja mam rekneme sezoni praci takze kdyz je pekne tak se maka, takze pres zimu mam casu dost takze pres zimu kdyz nenatrenuju tak jsem v prdeli :D

                                        0 0
                            • PjSky  

                              hele kdyz tak ctu pelhrimova tak mam pocit ze sem snim uz osobne nekde pokecal :)

                              neber veci na tomhle foru moc vazne noxiku, na stranu druhou pelhrimov muze bejt klidne nekolikanasobenej mistr repubilky na draze ;) a co ti tu pise nejsou treskyplesky.

                              mno aspon jednu vec ti tu dam: musis mit talent a vuli, a tim nemyslim jen vydrz v treninku, ale taky cojones, koule, raketu v zadku :))) proste neco co te dopredu potlaci I PRES diru v rozpoctu sil, pad, ztuhly koleno a kdovico… muzes trenovat cely dny a neda ti to nic, kdyz predchozi dve veci nemas.

                              0 0
                              • nox159  

                                zkusenosti mit muze, muže to byt mistr ceho chce ale jak muze vedet neco o me kdyz me nezna – jak me muze soudit ? ;-)

                                jinak vazne to neberu ( lecim tedka narazene koleno tak si tady kratim dlouhou chvili ;-)

                                ale nabizel mi tady za bednu v zavode nejake prachy ( mysli ze to neni realne )tak ja bych do toho sel ale on se neozval takze spis keckou bych mohl nazvat ja jeho ;-)

                                ciste muj nazor je takový, ze cyklistika o zavodeni neni :)

                                0 0
                                • Beeda  

                                  to mas jednoduchy, napises 3–4 otazky nebo domenky a kdo jezdi par let tak si mu jasnej aniz by te potkal osobne. Neco jako kdyz vlk koukne na stado ovci tak hned pozna, ze jedna kulha;-)

                                  0 0
                                  • nox159  

                                    tak jinak pelhrimov se asi vyzna ale napsal primo ze za bednu mi da klidne prachy a kdyz dojedu kousek od bedny ze mi pujci 8kg kolo.

                                    pokud je si jisty tím co tvrdi proč si za tim nestoji ? ja bych do toho sel… ;-)

                                    0 0
                                    • PjSky  

                                      treba ma bike shop :) ti pak muze pucit cokoliv.

                                      no ja nevim, proc by sis chtel koupit bednu? zni to priserne.

                                      Podle me by te zatahl do baliku byvalejch profiku a podmazl ty ostatni co nebudou sedet ve vlacku s vama. jestli mas neco najeto udrzis nejake tempo tak se povezes jak namazanej.

                                      to je dost smutny ne?

                                      0 0
                                      • nox159  

                                        čti a pak piš :)

                                        kdo si chce koupit bednu? tzn co pises je trochu z cestne ;-)

                                        tady je to co psal Pelhrimov: Pak si vyber nějaký závod a napiš, domluvíme se spolu kolik tisíc Ti pošlu za umístění na bedně. Jen Tě upozorňuji a to samé platí pro nick Nox159 a další adolescenty, že umístit se na bedně v hlavní kategorii, znamená 10 let každodenního intenzivního tréniku. Samozřejmě to nemusí být 10 let tréninku na kole, třeba Lukáš Bauer a další elitní lyžaři běžci se umístí, i když mají kolo jako doplňový sport, ale zase platí, že už mnoho let intenzivně trénují. Pokud by jsi dojížděl pár sekund od bedny, tak Ti horské kolo pod 8 kg zapůjčím na důležité závody.

                                        tzn → tvrdi ze nemam na bednu snaci ( 10 let intenzivniho treninku pise ze je minimum), ( proto pise ze klidne neco zaplati kdyz tam dojedu → predpoklada ze nedojedu )

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          By mě zajímalo, co na oplátku z toho bude mít pelhrimov…

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            Srandu.

                                            0 0
                                          • nox159  

                                            bych to videl tak, ze to napsal stylem, ze je to podle nej nemozne takze se muže onahaet prachama i dobrym kolem protoze si mysli že to nemam šanci tu bednu dat.

                                            ja jsem přesvědčený o opaku, a šel bych do toho ale on už se nějak víc nevyjádřil… :(

                                            0 0
                                            • HROOLI  

                                              Neřekl bych,že to je tak snadné . Že si řekneš,že chceš ty prachy,tak začneš jezdit a všechny porážet (ne na místních závodech) . Určitě ne z ničeho,když jsi na to ted „kašlall“ :)

                                              0 0
                                              • nox159  

                                                o prachy mi teda vubec nejde…

                                                jde o to ukazat ze to jde… a ja osobne se bavim i o malych zavodech… :)

                                                0 0
                                        • Beeda  

                                          muj navr na pristi rok by znel nejak takto ;-)

                                          okresni prebor s 20-ti ucastniky – 0kc

                                          krajsky prebor ala Galaxy – 100kc

                                          cesky prebor ala KPZ – 1000kc

                                          exaliga CP XC U23 – 10000kc

                                          evropa – svet U23 100k – 1 mega;-)

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            To je dobrý začátek. Na to, že nox nevyhraje vůbec žádné prize money podle beedovy tabulky vypisuji kurs 1,01:1

                                            0 0
                                          • jonti  

                                            Myslim, ze to Galaxy je jeste vcelku realne.

                                            0 0
                                          • nox159  

                                            kdyby to pelhrimov napsal takhle tak neprotestuju :) „nevydelal“ bych si pomalu ani na peknou veceri s pritelkyni :D

                                            jen tak pro zajimavost kam bys zaradil treba cyklomaraton tour ?

                                            0 0
                                            • Beeda  

                                              CMT jekonkurencne vic variabilni, takze 300–500, bavime se o hlavni trati, ta detska je samozrejme za 0;-)

                                              0 0
                                              • nox159  

                                                tim padem pokud beres hlavni zavod jako dlouhou trat a to u vsech zavodu tak drzím hubu :)

                                                na kratke , jak ty pises " detske" by se s trochou stesti podle me zabednit dalo.

                                                0 0
                                                • Beeda  

                                                  no ale furt by jsi byl profik:-), alespon na kratkych tratich;-)

                                                  0 0
                                                • Beeda  

                                                  hlavne, motivaci nesmi byt bedna, motivaci musi byt porazet lepsi soupere, tzn. jezdit kvalitejsi a obsazenejsi zavody…

                                                  0 0
                                                  • marios  

                                                    To jistě, ale stejně by bedna potěšila, když jseš 4× za sebou na bramborách.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    motivace u me bedna jiste neni, tohle cele jsem tady resil proto ze si myslim ze to jak to pelhrimov napsal, ze to trochu prestrelil. Kdyby to napsal tak jak jsi to napsal ty tak je to trochu o necem jinem…

                                                    ja mam svoji motivaci jinde nez v zavodech a zavodnim nasazenim… ani kvalitni priprava trenink nemusi byt kvuli zavodeni… :)

                                                    0 0
                                                • HROOLI  

                                                  Asi jo, ale určitě ne bez nějaké přípravy :-) Já jsem jel z cmt jen MČR ve Vřesině,ale dojel až 5. Myslím,že jsem s tou trochou štěstí,jak ty píšeš tu bednu mít mohl. Kvůli pádu několika lidí z dlouhé se nám odtrhlo pár lidí, takže pak už se to jelo na dojetí,ani tempo nebylo vysoké,každý se pral s kolem motající se ze strayn na stranu v bahně.. Ale pořád je to jen krátká .

                                                  A vítěz se na to MČR očividně vykašlal a už snad jezdí jen závody :D ,aspon výsledky tomu odpovídají :)

                                                  0 0
                                                • pelhrimov  

                                                  Na krátké trati je sice daleko větší šance se dostat na bednu, ale ve své kategorii 18–39 let se u toho také docela dost zapotíš a bez tréninku to nepůjde ani se štěstím. Už jsem to psal individuální VYTRVALOSTNÍ sport není to samé co penalty ve fotbale. Největší omyl tohoto vlákna je ten, že mnoho lidí vůbec nenapadne, že ty rychlejší závodníky kolo prostě baví a je to jejich životní styl trénovat a závodit. Kdo se s tím neztotožní, tak nikdy vyhrávat nebude a bude jen vykřikovat: A ke mám záruky …

                                                  0 0
                                                  • nox159  

                                                    neríkam ze bez uplne treninku jen rikam ze tech 10 let neni potreba,

                                                    na kratky zavod jde natrenovat celkem rychle, a pokud mas trat najetou tak ti to tady par minut prida…

                                                    pak jde o to jak maji kategoriji ( nekde maji 18–39 nekde treba 18–29 uz jsme videl i 18–23…) , kolik lidi prijde, jake je pocasi, s jakym „vetsim“ zavodem se to kryje…

                                                    0 0
                                                  • pelhrimov  

                                                    Zase špatně, je to přesně naopak. Do objemu je každý zdravý jedinec v kažkém věku velice snadno trénovatelný. Na proti tomu rychlost, síla a technika se musí rozvíjet od malička, neustále a ty tréninky bolí. Pro amatéra je snažší se umístit v ultramaratónu než v krátké chrťárně. Ty pořád vycházíš z toho, že na startu krátké budou dva kadeti a pár recesistů.

                                                    0 0
                                                  • nox159  

                                                    vychatim z toho co mam najeto ja, nemam najete objemy… nejezdival jsem treninky delsi nez 2h, hodne mam najete s kamošema stylem ze to rveš co to da ale jen chvili… (cca20km)

                                                    dlouhy zavod by me zabil už i 50km je pro me hodne…

                                                    pisu jen to co mam vyzkousene nic vic

                                                    ( z toho co pises mas asi o dost vic zkusenosti i srovnani… ja na kole jezdim 4 roky, ale to co pisu jsou porad moje zkusenosti a postrehy :)

                                                    0 0
                                                  • HROOLI  

                                                    tak,že to rveš,co to dá není nic neobvyklého, taky tak občas trénuju.

                                                    0 0
                                          • pelhrimov  

                                            Ty jsi tedy drsňák, tu Galaxy sérii jsi docela přiškrtil:)

                                            0 0
                      • karliner  

                        Sorry, ale osobně neznám nikoho, kdo by na závod jel jen kvůli tomu, že tam bude nějakej profík…

                        Navíc i kdybych chtěl jet na nějakej maratón, abych si zjistil, jestli mi nějakej „profík“ ujede zase o dvě hodiny, jako vloni, tak to stejně nezjistím, páč v drtivé většině nejsou uvedeni předem v seznamu startujících.

                        0 0
                        • JakeF  

                          Spíš jsem to myslel tak, že o takovym závodě je víc slyšet, napíše se o něm v nějakým cyklistickym (online) magazínu a dostane se do širšího podvědomí → přijede další rok víc lidí.

                          0 0
                          • karliner  

                            Ale jo, to je možný, moc bych to však nepřeceňoval.

                            0 0
                          • PjSky  

                            hrozna spekulace :)

                            muj prvni zavod v kostce: urval sem si misto v baliku, skvele prezil prvni pasti a v pulce zavodu tahoun jedny slecny ji povida: mame to v suchu, ceny jsou nase (s vysilackou u pasu).

                            byl to mega mr…es maratonek udelany ciste jako reklamni akce. Gratuluju profikum co to tam vyfarmili a nakrmili svuj bike shop.

                            A je mi lito tech chudaku, co se zapsali a doufali se vyhrajou kolo a nejaky ty ceny.

                            Komu tohle prijde ok? Spatne pomery v cyklosportu? Podle me tohle lidi jen odrazuje.

                            0 0
                            • McBlacky  

                              měl bys napsat jaký to byl závod, když už to tady tak očerňuješ

                              0 0
                              • PjSky  

                                A hned uvidite kdo to byl, je tam verejna vysledkova listina. A ten je clenem BF vc. jeho teamu a kaslu na to.

                                Aha koukam kdo jsi a vidim.

                                0 0
                                • karliner  

                                  Tedy nevím kdo to byl a je mi to i celkem fuk, ale když se řekne A, sluší se říct i B…

                                  0 0
                              • martin_bakov  

                                tipnul bych si Avion cup… ale fakt hadam

                                0 0
                                • karliner  

                                  Na Avion cup s vysílačkou? To sou věci…

                                  0 0
                                • McBlacky  

                                  jsem si myslel taky, ale právě na Avionu vyhrála ženy Šárka, nikdo ji tam nejel dělat tahouna a už vůbec ne s vysílačkou. Navíc vyhrál Kníže před Taťkou a myslím, že oba neměli s pořádáním nic společnýho.

                                  0 0
          • blaf  

            z toho co tu píšeš mi vychází, že když dostaneš mašinu jako Rossi tak budeš jezdit stejný časy jako Rossi? tak to mi dovol se zasmát, profíci na mašině to maj vydřený úplně stejně a přijde mi to i celkem podobný

            0 0
            • HROOLI  

              máš pravdu,je to podobné.. Ale já to myslel tak,že si tu motorku -stejně,jako kolo ( přesně takové,co jezdí profíci) koupit můžeš,ale na kole jim jen s takovým kolem stačit nebudeš (pokud nemakáš,jako oni) .Přitom na motorce můžeš dosáhnout stejné rychlosti – aspon na rovince :D ale jinak asi moc stíhat nebudeš. Takže to byla špatná poznámka,ale mě ti profíci nevadí.

              0 0
              • blaf  

                mě ti profíci taky asi nevadí, ale záleží jak kde, třeba u toho příkladu co uváděl nox159 by mi to sakra vadilo, ale na závodech typu Král Šumavy nebo Sudety mi nevadí a myslím, že bez nich by to bylo o ničem

                0 0
      • Jarque  

        Netrénuji mnoho, jelikož mám jiné priority – škola (a opravdu nechodím do školy na 3–4 hodiny, jak tady někteří popisují (ach jo, ty technický obory..)), přítelkyně, rodina… Jo a taky jsem občas línej :)

        Říkám si, že příští rok se nejspíš na nějaké závody asi vyprdnu.

        Ok, třeba takové KPŽ nebo CMT s elite kategorií beru, v prvním kopci se balík roztrhá, mají vlastní kategorii, jedou si svůj vlastní závod. Jsem ale trochu rozladěn, když se profíci cpou na závod na trati SP CX, na 2,5 kilometru… Je tam asi tak 150–200 lidí, takže na to prdím, nehodlám se zmrzačit. Závod je vypsán jako amatérský a má prý sloužit k popularizaci cyklokrosu.

        0 0
    • karliner  

      Neřeším, jestli jedu závod s nějakou pojízdnou chemickou laboratoří typu Hrušky nebo ne. Řeším, jestli se mi líbí trasa a organizace a jestli tam jedou kamarádi.

      0 0
      • marios  

        jo

        0 0
      • Darkson  

        přesně tak. mě navíc vůbec nevadí měřit si odstup od absolutní špičky, i když je to někdy dost tristní:-)

        0 0
        • roud  

          nevím jak ty ale já měřím odstup od absolutní spodiny xD xD xD tskže mě špička vůbec netrápí xD

          0 0
      • Pebe  

        to jsou zase pindy :-)

        třeba zrovna Hruška je překvapivě férovej na „hobby“ závodech, myslím zrovna závody kde není Elite kategorie…

        0 0
    • alinceb  

      Já závody vůbec nejezdim. Letos jsem jel jen krátký triatlon a tam mi přišlo, že míchání výsledků amatérů a profíků je jen na škodu.

      Nejde o princip toho, že přede mnou jede nabušený profík, který mi pravděpodobně naloží několik minut popř. desítek minut. Jde čistě o motivaci, kdy si člověk, který dělá sport jen pro zábavu chce čas od času zazávodit (chce se dobře umístit, třeba i na bedně), ale protože se závodů účastní i profíci, tak nemá nárok ne solidní umístění.

      Pro profíky je to spíš jen jako lehčí trénink a ty tam můžeš vypustit duši. Jasně, že oni dřeli víc než já, tak si to asi víc zaslouží, ale na druhou stranu mají úplně jiné podmínky: moje 13ti kg kolo vs. jejich 8mi kg; moje plavky vs. jejich profi neopren, moje obyč. kecky vs. jejich superlehké tretry.

      Závodníci s licencí se tu samozřejmě bijou za to, že je správné, že mohou jezdit s hobíkama. Ať jezdí, ale taky ať se to zohlední ve výsledkové listině…

      Hranice profík/amatér je podle mě právě v té licenci…

      0 0
      • tom_777  

        jenže ta výkonost není : 100% nejlepší profík 95%nejhorší profík… pak dlouho nic a 60% nejlepší hobík

        většinou jsou nejlepší hobíci ve špičce a občas i na bedně

        (mluvím o bajkovejch závodech, ale na silnici to v českejch pomínkách o moc jiný nebude kromě whirpool)

        0 0
      • Beeda  

        tak si udelej licenci a budes profik, ja to ted udelal;-)

        0 0
      • pelhrimov  

        Tak se přihlaš do nějakého oddílu a nech si vystavit licenci. Pak si vyber nějaký závod a napiš, domluvíme se spolu kolik tisíc Ti pošlu za umístění na bedně. Jen Tě upozorňuji a to samé platí pro nick Nox159 a další adolescenty, že umístit se na bedně v hlavní kategorii, znamená 10 let každodenního intenzivního tréniku. Samozřejmě to nemusí být 10 let tréninku na kole, třeba Lukáš Bauer a další elitní lyžaři běžci se umístí, i když mají kolo jako doplňový sport, ale zase platí, že už mnoho let intenzivně trénují. Pokud by jsi dojížděl pár sekund od bedny, tak Ti horské kolo pod 8 kg zapůjčím na důležité závody.

        0 0
        • nox159  

          to prihlašeni do oddilu a vystaveni licence beres jako podminku? Pokud to neni podminkou tak

          Kolik dáš za mistní zavod?

          Vyhrabat se na bednu v kategoriji v mistnim zavode se da s jednou pořádnou zimní připravou :) Tak me zajima kolik penizku dostanu :)

          0 0
          • pelhrimov  

            Klidně bez licence, protože licence s výkonnostní přímo nesouvisí, někdo by dokonce řekl, že licencí jen podporuješ bafíky. Dej jsem odkaz ne web závodu a na letošní výsledkovou listinu, ať vidíme o jakých závodech se zde vlastně dohadujem.

            0 0
            • nox159  

              na webu ho asi nenajdes :)

              ale kdybys chtel proplacet i zpetne tak nejake propozice a vysledky bych nasel :)

              0 0
              • pelhrimov  

                Tak za staré propozice nejsou placeni ani skuteční profíci, za staré výsledky někdy ano, tomu se říká žít ze slvávy :)

                0 0
                • nox159  

                  mysleno trochu s nadsazkou stejne jako to tvoje placeni za vysledky ;-)

                  pokud bys mel seriozni nabidku tak pismi mejlika :-)

                  0 0
        • JakeF  

          Taky se hlásím jako zájemce :). Jak velké to musí být závody?

          0 0
          • HROOLI  

            problém je v tom,že já nejel letos (jakožto svou 1 sezonu) ani jeden hlavní závod (nejdelší byla Šela 60km) ,ale hlavně 30tky a na KPŽ svou kategorii, tj fitnes jízda.. Ted už budu jezdit hlavní závody , a taky trénink bude jiný. Odhad je 18–19 tis. km rok.

            0 0
            • JakeF  

              To asi nemělo být na mě… Přijde mi, že to kapku dost hrotíš… Ale uvidíme, kde za pár let budeš. Mně přijde 50km na den vážně dost a to bys musel jezdit od ledna do prosince a vynechávat regenerace. Takže když to vezmu čistě, tak na kole bys měl být cca 250 dní a ujet každý z nich 72km, což i s oblíkáním, svlíkáním atd. odhaduju na 4 hodiny, takže 1000 hodin ročně tj. měsíc a 11 dní čistého času na kole, to radši budu žít :).

              0 0
              • HROOLI  

                sám jsem zvědav..Ale já se letos hrozně flákal,až v létě jsem začal pořádně jezdit a zjistil jsem,že 1300 km /měsíc mi nedělalo větší problém – a když ted budu jezdit hned po škole až do večera,tak to nějak půjde,všechno jde :D

                0 0
            • pelhrimov  

              V 16ti letech je NAPROSTÁ PITOMOST JEZDIT HLAVNÍ ZÁVODY MARATONŮ typu Šela. Pokud jsou pořadatelé trošku seriozní, tak Tě ani nepustí na start. Najezdi intenzivně 5 tisíc kilometrů a je to až až. Přes 18 tisíc kilometrů je fantasmagorie. To nezvládneš, maximálně se budeš plížit rychlostí cca 20 km/h po asfaltu a to jako trénink stejně na závody nestačí.

              0 0
              • HROOLI  

                všakto bylo poprvé a naposledy, pak už jsem jezdil rychlé 30tky. S těma km nevím,ale s 5000 nic nezajedu..

                0 0
                • Orbis  

                  ale zajedeš… jen je musíš správně „nadávkovat“ :-)

                  0 0
                  • HROOLI  

                    a k tomu se musím donutit :) ( vyloženě trénink rychlosti )

                    0 0
                    • Orbis  

                      ono to není tak jednoduchý :-) to jak se co trénuje ví každý – objem, tenze, síla rychlost. kouzlo trenéra a tím i jeho um, je v tom umět do správně načasovat a vyvážit

                      0 0
                      • HROOLI  

                        a právě proto bych začnu sezonu vyšetřením u doktora a následným tréninkovým plánem ( a doufám,že to na sobě poznám)

                        0 0
                        • JakeF  

                          Hlavní je si nedávat malý cíle :). Já si na tréninkový trase v zimě říkal, že pod 2 hodiny bude pěkný, pak že teda těch 1:50, pak, že 1:40 v nejlepší formě s bezdušákama by možná taky mohla jít… No a jak jsem dal těch 1:40, tak už jsem se vlastně neměl za čim honit a začal to flákat :). Takže příští sezónu je cíl 1:30 :D.

                          0 0
                          • nox159  

                            ja si zacal davat jine cile.

                            sjedu to nejak pomalu abych lenehl → sjedu to nejak plynule → dam si i ty 2 skoky co tam jsou → sjedu to jak prase → najdu si jiny sjezd a znova :D

                            0 0
                        • Orbis  

                          poznáš :-) ale testy před sezonou jsou řek bych zbytečný… protože když začínáš je každej tejden znát… objem stejně musíš najet tak jako tak – k němu testy nepotřebuješ, testy jsou směrodatné před začátkem intervalového tréninku

                          0 0
                          • HROOLI  

                            první závod by měl být v dubnu,takže kdy je to tak nejlepší ? Respektive do kdy mám jezdit jen objemy ?

                            0 0
                            • Orbis  

                              to nejde takhle obecne říct :-) v tvém případě bych si našel nějakého trenéra:-)

                              0 0
                              • mr.antik  

                                a ještě lepšího lékaře :-))

                                0 0
                              • JakeF  

                                Kolik jich je? :( Taky by se mi hodil…

                                0 0
                                • Orbis  

                                  jestli myslíš trenérů? copak já vim:-D hodně :-D

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    Aha… No, teď mi vyjmenuj ty možnosti, aby člověk nemusel platit 2 tisíce měsíčně a mít plán podle tabulek s konzultací akorát přes mail.

                                    0 0
                                    • Orbis  

                                      možností je dost, promin, ale je nebudu tady jmenovat

                                      0 0
                                      • JakeF  

                                        To pak mělo velký přínos, že jsi sem přispěl.

                                        0 0
                                        • Orbis  

                                          Tak promiň omlouvám se…už to bez tvého souhlasu neudělám.

                                          0 0
                                    • přišlapávač  

                                      za služby se většinou platí ne? :-)

                                      0 0
                                      • JakeF  

                                        Tak pokud člověk nemá výsledky, tak to tak bývá… Počítám, že existujou týmy, kde trenéra maj a berou tam samozřejmě lidi s odpovídající výkonností. Ne, že bych chtěl měnit tým, ale dobrý tohle info mít.

                                        0 0
                                    • Rychlej turista  

                                      Chce to opravdového trenéra, tedy takového, který tě zná a vidí, co s tebou jeho pokusy dělají :-D To ti žádná tabulka za 2 tisíce nezajistí.

                                      0 0
                                      • HROOLI  

                                        tu tabulku bych ani nechtěl – ačkoliv se něčím podobným chci v budoucnu živit :))

                                        0 0
                                      • JakeF  

                                        Proto jsem to taky psal, že mi to takhle přijde dost kravina. Dávat se mi to za to moc nechce, ale vrtá mi to hlavou dost, že bych ten trénink nějak zefektivnil…

                                        0 0
                                        • Rychlej turista  

                                          Takhle na dálku napsaný trénink může být přínosem jen pro někoho se zkušenostmi. Jenomže kdo ty zkušenosti má, zase za něj nebude platit, protože si ho může napsat sám :-)

                                          0 0
                                    • Sipal  

                                      Jednu máš na mailu.

                                      0 0
                            • pelhrimov  

                              Do dubna příštího roku nestihneš natrénovat to, aby jsi byl na Šele na bedně. To bude trvat mnoho let, pokud se bavíme o hlavní kategorii. Něco jiného bude, když Vás tam bude 5 juniorů. Jako junior uspět někde můžeš, jako plnoletý si neškrtneš.

                              0 0
                              • alinceb  

                                Já bych to tak černě neviděl. Kolo je sice i o technice a taktice, ale hlavně o šlapání. Jsou to jen svaly, plíce a srdce. Pokud odmala sportuje a plíce a srdce má, tak svalovou hmotu nabere a třeba to půjde… je to jen o tom, jak velký má cíl a co všechno mu obětuje…;) Pochybuju, že chce jet Šelu na bednu…

                                0 0
                              • JakeF  

                                Jak dlouho musí člověk trénovat a jak, aby měl moje výsledky? (Podle toho, co jsi psal, tak jsi jich pár viděl :))

                                0 0
                                • HROOLI  

                                  Šelu na bednu ? To vůbec,já chci být do 15,nejlépe do 10.. Poprvé jsem byl 22…Vůbec jsem neměl natrénovanou ryxchlost,jen vytrvalost.

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    Tobě to řazení moc nejde :D. Teď mi pelhrimov neodpoví na původní dotaz, kterej mě docela zajímá, vypadá, že o tom ví dost…

                                    0 0
                  • jIrI___  

                    Dovolím si tě opravit. ale zajedeš… jen se musíš správně nadávkovat :)

                    0 0
                • malamala  

                  Kadeti z jednoho nejmenovaného týmu jezdí ročně 5.000 km. Ale tréningově, myslím že ne vše je o najetých kilometrech, ale o systému tréningu. Předpokládám, že při té dávce o které píšeš začneš někdy v únoru ve Španělsku, nebo Itálii najíždět km :-).

                  0 0
            • jonti  

              Vis co najede juniorska spicka? 12–16 tisic km rocne?

              Jestli nejezdis kousek od bedny na MCR tak staci najet 10000km.

              A v 16ti jezdit dlouhe maratony moc rozumne neni, dva nebo tri za sezonu klidne, ale soustredit se na ne je nesmysl.

              Spis by to chtelo dobreho trenera.

              0 0
              • HROOLI  

                tak to jsem nevěděl :) tak to bude stačit mín (kolem bedny určitě nejezdím- a když už jo,tak v kategorii na kpž a cmt)

                0 0
            • Biker jak Pes  

              V 16 jet 18 tis/rok se akorát zničíš. To máš skoro trojnásobnou dávku oproti loňsku. To nemůžeš zvládnout. Max by se mělo přidávat po 30%. Takže v tvém případě max 10 000km a ne takovou pálku…

              0 0
            • Rychlej turista  

              Jestli jsi letos sám v 16ti letech jako svoji první sezónu najel přes 7 000 km, tak příští rok bude 9 – 10 000 km až až. I tak si ale najdi nějaké odborné vedení, jinak na sobě můžeš nadělat dost škody. Dobře řízený trénink tě s tímhle objemem musí výkonnostně vystřelit. Na dlouhé závody zatím zapomeň, v tomhle věku trénuj na kratší divočiny a něco delšího si dej jen na chuť.

              0 0
          • nox159  

            neblbni, vzdyt pelhrimova uplně zrujnuješ ;-) :D

            0 0
            • HROOLI  

              :D pravda :D

              0 0
            • JakeF  

              :) Ten byl dobrej. Nejdřív bych musel začít jezdit, teď jediná moje bajková aktivita je, že se snažim nahodit dušovýho RaceKinga bez tmelu na CrossRide bez pásky, jen s vystřiženym ventilkem :-D. Na ukrácení dlouhý chvíle dobrý a jestli se mi to povede, tak budu za většího machra, než kdybych jezdil na bednu opravdu :).

              0 0
              • HROOLI  

                :D ale výsledky máš luxusní… někdo hold umí :)

                0 0
                • JakeF  

                  Ale houby, příští rok, maximálně přespříští, mě budeš dávat naprosto s přehledem, pokud budeš trénovat aspoň z poloviny, co plánuješ ;-).

                  0 0
                  • HROOLI  

                    pokud vůbec někdy… :D ,tak až ten přespříští. Nejdřív musím začít trénovat podle tepu a mít nějaký plán ( KPO jsem četl asi 100×,ale stejně v tom mámguláš :/ )

                    0 0
                  • HROOLI  

                    pokud vůbec někdy… :D ,tak až ten přespříští. Nejdřív musím začít trénovat podle tepu a mít nějaký plán ( KPO jsem četl asi 100×,ale stejně v tom mámguláš :/ )

                    0 0
                    • JakeF  

                      Neblbni, je ti 16, těch příštích pár let ti výkonnost půjde nahoru sama s věkem. S tim plánovanym tréninkem máš pravdu, pokud tomu chceš věnovat tolik času, tak by byla vážně velká škoda, dělat tréninkový chyby a zbytečně si škodit.

                      0 0
                      • HROOLI  

                        před jarem půjdu do Ostravy na vyšetření,at ty tréinkové kiksy zredukuju..Mys­lím,že to nejsou vyhozené peníze.

                        0 0
                    • nox159  

                      toz zajima me jak to bude vypadat na jare, jestli me na skodabiku uz das nebo si jeste udrzim neco z tech 14 min co jsem mel k dobru :)

                      0 0
                      • HROOLI  

                        no já nevím,jestli ho pojedu..Naštvali mě s tím společným startem,jak jsme stáli tak v polovině a před náma byli úplně ve předu tak 10 leté děcka , a pak se to tam na sjezdovce úplně šprajclo a bylo po závodě :/ Ale kdo ví,třeba to změní.

                        0 0
                        • nox159  

                          nezmeni :D jsou to blbci, ale proste se naserem dopredu a bude :D

                          zahravam si s myslenou ze to pojedu bud na singlovi nebo na skladacce :D

                          0 0
                          • HROOLI  

                            no jestli to není nějak hlídané,tak jo :)

                            tyvole ty si blázen :D :D

                            0 0
                            • Chaingang  

                              na ŠkodaBiku to není nijak hlídany(ostatně jako na většině závodů).Prostě přijedeš 5 minut před startem zepředu a pokud máš na to jet vepředu,nikdo ti neřekne ani slovo.

                              0 0
          • pelhrimov  

            Tak třeba ty závody co jsi letos jezdil :) Ty jsi přesně ten typ zde kritizovaného profíka, jezdíš za tým s dlouhým anglickým názvem, jezdíš vložené krátké trasy maratonů pro širokou veřejnost (např. krátká Náměšť). Budeš zdravotně v pořádku po tom Kácově nebo jsem blbě četl vlákno o úrazech? Můžeme začít v Tálíně, tam jsi byl na krátké 9. a na bednu v kategorii jsi ztrácel 72 sekund nebo na jaře se jezdí něco v Příbrami, to máš kousek. Uvolní Tě Atombike na některé závody?

            0 0
            • JakeF  

              Na jaře se jezdí u Příbrami Plešivecká držka, kterou jsem vyhrál, jen tak na okraj, ale byla to klika, o žádném jiném závodě nevím, neříkám, že není. Já si dělal spíš srandu, profík nejsem a licenci taky nemám. V pořádku budu, ale nechápu, proč by mě měl Atombike uvolňovat, o tom, že by se mělo jezdít v Tvém dresu nepadlo ani slovo.

              0 0
        • alinceb  

          Je mi 24, přijde ti tento věk jako adolescence?

          0 0
        • JakeF  

          Tak jak to s tím vypadá? Sezóna se nám pomalu blíží, tak jaký budou podmínky? Hlavně by mě zajímaly ty na půjčení kola, jsem bez jednotky…

          0 0
      • mr.antik  

        jenže dneska si i ten obtloustlej amatér může koupit 8kg kolo, triatlonový drezík a závodní boty…

        0 0
      • pelhrimov  

        Jo a ještě mi prosím vyjmenuj ty triatlonové profiky, kteří Tě ve zmiňovaném závodě porazili. Ono je těch profíků v triatlonu u nás jen několik a asi bych je dokázal vypsat na jeden řádek. Řekl bych, že třetina z těch co Tě porazili jsou studenti, další třetina úředníci a třetina jich maká na tři směny u mašiny. Pochybuji, že jsi s nimi závodil, protože honí body v Americe a Asii, aby měli šanci se kvalifikovat na Olympiádu.

        0 0
        • alinceb  

          Zřejmě si nepochopil nebo nedočetl moji definici „profíka“ – není to v tomto kontextu člověk, kterého to živí, ale člověk, který je v nějakém teamu, má nějakou licenci, nějakou sponzorskou podporu a nějak organizovaně trénuje.

          Šlo o lokální závod Hrádecký triatlon – v mé kategorii M20 jsem dojel 9tý a přede mnou byl jen 1 závodník s nevyplněnou kolonkou teamu (není rozhodující), minimálně 3 byli přímo triatlonisté (TT Cyklorenova, TSK Praha, Tri-Ski Horní Počernice), 1 orienťák, 1 neidentifiko­vatelný (EPO-TEAM.cz). Pokud by se odečetli závodníci, kteří závodí za některý TT team, tak bych byl do 5. místa…

          Organizátor závodu je můj kamarád a pro příští ročník hodlá jít touto cestou – rozdělí závodníky na registrované a amatéry. Tento závod byl myšlen od začátku hlavně pro hobíky a dle propozic 0,4 – 4 – 16 je to zcela zřejmé. Pro triatlonistu je to spíš jen taková lehká tréninková jednotka…

          PS: Na tenhle triatlon jsem trénoval takto: běh – 0km, plavání – 1km, kolo 1500km, takže se svým umístěním jsem byl více než spokojený…:)

          0 0
          • tom_777  

            když se na triatlon připravuješ neběháním a neplaváním tak brečíš úpně na špatným místě…

            (ten EPO-TEAM.cz mě pobavil :)

            0 0
            • pelhrimov  

              Až ten jeho kamarád nepustí TRIATLONISTY NA START, tak tam bude mít tak 10 závodníků. Řešením je nedělat veřejný závod, pak si ale zase těžko namastí kapsu na příspevcích sponzorů :)

              0 0
              • alinceb  

                On je samozřejmě pustí na start, ale budou mít vlastní výsledkovou listinu…;) Ty asi nečteš moc pozorně, že? Standa Dvořan to rozhodně nedělá pro peníze, ale pro zábavu. Letošní ročník byl charitativní. Startovné je 70k a dostaneš jídlo, ponožky:) a pár drobností. Od sponzorů jsou většinou věcné dary pro vítěze a do tomboly…;) Nesuď, pokud o tom nic nevíš…;)

                0 0
                • pelhrimov  

                  Já o tom vím hodně a řeknu Ti co se příští rok stane, když bude kategorie elite zvlášť. Oni se totiž Ti chrti znají mnoho let, tak už zdálky uvidí čí kola a auta jsou na parkovišti odhadnou své síly a někteří se přihlásí do elite a někteří do hobby kategorie a rozdělí si bednu mezi sebe. Vydělají na tom eliťáci, protože místo třech míst na bedně se jich najednou bude nabízet šest. Když jsem jezdil na triatlony, tak mi stačilo několik sekund rozhlížení a už jsem věděl, jak dopadnu. To samé atletické krosy, tam kdo na to má si před hlavním závodem dá ještě mílaře, aby byl dvakrát na bedně. Někdy už je to docela hnusné, když reprezentant na dlouhém triatlonu T.B. ještě s jedním machrem si klidně střihne mini triatlon pro rodiče a 5ti leté děti v celkovém trvání 10 minut a pak ten jeho kolega napíše článek, že druhé místo za T.B. byla povinnost. To už je zrůdnost v tomto s Tebou souhlasím.

                  0 0
                  • alinceb  

                    Já si myslim, že Standa primárně uspořádal tenhle závod proto, aby přilákal zájem širší veřejnosti o TT – prostě aby se i naprostí amatéři nebáli to vyzkoušet. Je tam spousta srandatýmů a amatérů, co si jdou je zkusit, o čem tem TT je. Když mezi takové lidi pustíš závodníka, který se tím zabývá a má natrenováno, tak je to pro ty lidi demotivující. Nikdo z nich nemá zájem objíždět pohárové závody a nemají zájem o to, aby si na nich trénovaní borci honili ego. Naopak, když se nějaký hobík bude cítit, tak si střihne kategorii s „profíkama“. Proto ta extra kategorie pro TT závodníky…doufám, že už chápeš, o čem to je.

                    Myslím, že tak je to myšlené i co se týče „profíků“ na čistě cyklistických akcích a proto existuje kategorie Elite…:)

                    0 0
                    • pelhrimov  

                      Jenže Ty nechceš chápat to, že když si nadšenec zkusí na Vašem triatlonu kategorii elite, tak se také stane to, že zkušený závodník se přihlásí ho hobby kategorie. To, že někdo uvede při prezentaci nějaký klub, totiž neznamená, že má platnou licenci. Za druhé, ČAS (Český atletický svaz) má na svém webu registr atletů, ale ČSTT (Český svaz triatlonu) je jen Potěmkinovou vesnicí a nemáš šanci si ověřit, kdo licenci má a kdo ne, resp. nezjistíš, když Ti licenci závodník zapře.

                      0 0
                      • pelhrimov  

                        To nemá řešení, podle mne, když to pořadatel zkusí řešit, tak si nase.. do bot. Čeká ho nekonečná řada protestů, které nebude schopen na místě rozhodnout.

                        0 0
                        • alinceb  

                          To mě taky napadlo, ale mám takový pocit, že s tím nějak počítá. V ČR zas tolik lidí TT nedělá a tak se alespoň ti nejlepší triatlonisté eliminují. Navíc je to jen lokální malý závod, kam jezdí většinou lidi z okolí, takže se lidi mezi sebou celkem znají…takže uvidíme, jak to bude.

                          Sám bych chtěl na příští ročník trošku víc potrénovat, abych nebyl za úplnou lamu. Hlavně to plavání a běhání. Letos jsem nehrál ani futsal jako roky předtim, takže jsem měl naběháno fakt O a bylo to znát…:(

                          0 0
                          • pelhrimov  

                            (teď to ber jenom jako vtip) ‚Eliminovat nejlepší‘ teď jsem si vzpoměl na to, jakou čistku provedl Stalin v 30. letech v armádě :) Je otázka jestli je moudré při závodech nebo obeceně ve společnosti eliminovat ty nejlepší.

                            0 0
                            • alinceb  

                              Já to myslel spíš tak, že když tam bude dobrý „provařený“ závodník, tak nebude v hobby kategorii, protože by ho každý poznal. A když tam bude někdo neznámý, tak třeba nebude jeho výkonnost o tolik vyšší, aby s ním hobíci nemohli závodit…;) A nejde o celkovou eliminaci ze závodu, ale jen papírovou. Samozřejmě, že když na to budu mít, pojedu hobíky a budu stíhat špici profíků (v mém případě je to totální sci-fi), tak budu mít přímé porovnání v celkové výsledkové listině…;)

                              0 0
                      • nox159  

                        u mensich mistnich akci do rekneme 100 lidi se to tak da resit. Nahodit kategoriji „hoby“ a „profi“ a funguje to bez problemu. Startují lidi z cca 4 tymu + nadšenci z okoli + par cizich. Větsina lidi ma dost soudnosti a slusnosti na to se přihlásit tam kam patri :) Pokud se přihlási borec co ma licenci jezdi pravidelne kazdy tyden zavody… do kategorie „hoby“ je to jeho sice vec (nikdo to resit nebude ) a rekl bych i jeho trapas… protoze kazdy vi jak to je ;-)

                        0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Možná máš rozdílný pohled kvůli tomu, co si představuješ pod pojmy hobík, amatér.

                      Já si jako „naprostého amatéra“ v TT představím někoho, kdo chodí do práce, školy bez úlevků, a závodí v jiném sportu, třeba v cyklistice. Tu „širší veřejnost“, jak si asi představuješ Ty, která sedne na kolo jednou za čas, neřadím ani mezi hobíky, ale mezi rekreanty.

                      Hobby je něco, co člověka opravdu baví, vážná zábava, proto se jí snaží věnovat více času (který si prostě najde, i když ho třeba není tolik kolik by si představoval). V případě cyklistiky jezdí pravidelně, když je zdravý a někdy jen když je hezké počasí tak se snaží několikrát týdně ušetřit na kolo čas (a nejen jako dopravu nejkratší cestou do práce, hospody). Jestli má na sobě bavlněný triko, obyčejný dres nebo dres místního klubu, který z hecu založilo pár hobíků/amatérů, je jedno. V tomhle se, myslím, většina shodne.

                      Amatér je pro mě hobby sportovec, co jezdí prákrát do roka na oblíbené závody, nebo závodí i pravidelně.

                      Takže když je závod prezentován jako hobby a amatérský, nepředstavuju si, že se na něj nahrnou jen strejdové a tetky z vedlejší vesnice, kteří vytrvalostní sport jako hobby neberou. Polemizovat se dá o přítomnosti „profi“ a co si budeme říkat, i o tom, kdo profík je či není. Je amatér, který chodí do práce, ale pořídí si licenci, už profík nebo ne? U lidí živících se sportem je to jasné, ale pro ty neostré hranice radši používám označení „elite“. Eliťák je někdo, kdo má licenci, ať se tím živí nebo třeba i tráví více času prací a rodinou než já a jezdí po večerech. A já je na závodech vítám, důvody byly popsány jinými.

                      0 0
          • pelhrimov  

            Tak hlavně mne zaujalo, že i devčata měla rychlejší kolo a běh a to je napováženou. Tobě žádná licence nepomůže, když se necháš předběhnout od prošité holky na krátké trati, kde rozhoduje rychlost (= síla). Plavání je něco jiného, to každý nemá možnost trénovat a u plavání je důležitý trenér.

            Dokud nebudeš v tréniku běhat třeba 10 1km za 3:20 a lepsí s dvouminutovou pauzou, tak si ani neškrtneš na ametétských závodech.

            0 0
            • alinceb  

              Pokud si nepochopil, tak mě o žádnou licenci nejde…Na kole jezdím aktivněji jen tuto sezonu a to bez soustavné přípravy, běhaní a plavání jsem vůbec netrénoval. Primárně jsem měl jen jednoho soupeře – „skorošvagra“. Všeobecně nemám ambici objíždět jakékoliv závody – tohohle jsem se zúčastnil jen pro srandu a zjištění, jak na tom vlastně jsem.

              Ty holky, co mě daly byly obě triatlonostky z TT Cyklorenova. S vítězkou jsem doplaval a snažil jsem se jet s ní, ale přiznávám, že sem neměl nárok. Prostě jela jako mašina. Předpokládám, že její příprava se neskládá z blbnutí po městě na fixie a vyjížďek s přítelkyní…;)

              Buď tak laskav a uvědom si, že tak 90% uživatelů BF nemá závodní ambice a jezdí jen pro zábavu a nesuď nás…;)

              0 0
          • JSt  

            podle vysledku tvou kategorii vyhral borec, ktery neumi plavat. kdyby tam byl nejaky profik nebylo by tohle mozny ;-).

            0 0
            • alinceb  

              Profík nebyl, ale očividně nejel první triatlon v životě…:) Ona holka co vyhrála doplavala se mnou a to je v TT týmu. Ono to totiž na tom plavání až tak moc nezáleží – nejvíc dělalo kolo…;)

              0 0
              • přišlapávač  

                tak zrovna Iva Loubková těch triatlonů a xterr má za sebou uz pomerne dost :-)

                0 0
                • alinceb  

                  Však to sem pochopil po prvních 2km na kole, když se mi ve stoupání začala vzdalovat…Kaž­dopádně prohrát s nabušenou holkou, která na triatlon trénuje, pro mě není ostuda. Naopak jsem hrdý na to, že mi nenasadila víc…:)

                  0 0
                  • Beeda  

                    ale trochu te to hryze, ze te dala holka vid;-)

                    0 0
                    • alinceb  

                      Vubec…na to, že sem „lama bez kondice“, mi trénovaná holka zas tak moc nedala…;)

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Tý jo, srovnávat se s holkou. To je skoro ještě horší, než když se 20ti letý Nox159 chce srovnávat s 16ti letým HROOLIm :-(

                        0 0
                        • nox159  

                          ale no tak… :) to nebylo stovnani jako takove. spis jde o to ze me to zajima jak tedka dojede – ja nejezdim skoro vubec on trenuje jak o zivot tak me zajima kolik to udela :)

                          tak z toho zas nedejel vědu :)

                          0 0
                          • HROOLI  

                            přesně tak

                            0 0
                          • Rychlej turista  

                            Já z toho nic nedělám, ale je to v bleděmodrém totéž. Prostě nejste (nejsou) sobě rovni soupeři. Mě by hanba fackovala, kdybych se měl takhle veřejně srovnávat s 60ti letým důchodcem, třebaže veteránským Mistrem světa. Když mě zařízl (a že se to skoro před 15 roky stalo), tak mě to sice ukrutně štvalo, ale určitě by mě nenapadlo s tím lézt na veřejnost a hledat všechny možné a nemožné důvody, proč k tomu došlo.

                            0 0
                            • HROOLI  

                              dva známý se srovnávají čistě orientačně (na ten závod mě navíc dostal Kuba,stál se mnou na startu,radil mi – tak ted je zvědav na pokrok) a já taky :)

                              0 0
                            • alinceb  

                              Takže chceš říct, co? Pokud tě zajede holka tak se to nepočítá, protože je to holka a patří do jiné, neporovnatelné kategorie? Pokud tě zajede veterán, tak se to taky nepočítá, protože je to veterán? Na celkové výsledkové listině jsou uvedení a zajeli tě. Pokud je to holka nebo veterán, co ročně najede 15tis. a tvrdě dře kvůli výsledkům, zatímco ty si za sezonu zajedeš jeden závod na pianko, na který ani netrénuješ, tak to podle mě ostuda není…

                              Teď nemluvím o sobě, ale o každém, kdo v jakémkoliv smíšeném závodě skončí za první ženskou (veteránem, juniorem). Má se ten dotyčný hned jít zahrabat, že ho dala ženská (veterán, junior) a nebo si říct, že se to vlastně nedá srovnávat? :)

                              Já bych jen chtěl od odborníka vědět, jak k tomu mám teda přistupovat…

                              PS: Nikdo tu nehledá možné nebo nemožné důvody selhání. Ona trénovala a já ne a proto mě v 80minutovém závodě zajela o necelých 6 minut…

                              0 0
                              • nox159  

                                pokud te da holka tak je to trapas, pokud se da veteran tak ho muzes obdivovat a pokud te da junior tak musis zacit vic trenovat :D

                                jinak 6 min na 80min zavode je ukrutne moc ;-)

                                0 0
                                • alinceb  

                                  Tady má každý hned odpověď, ale málokdo se zamyslí nad postatou… Já to beru jako úspěch, ale pro příští rok se hodlám lépe připravit…:)

                                  0 0
                              • Rychlej turista  

                                Chci tím říct akorát to, že je jaksi mimo mísu honit si triko na slabších. Ne na slabších výkonnostně (ale jinak sobě rovných), to je v pořádku, ale slabších jaksi už z podstaty věci. Holka je prostě slabší, než chlap v nejlepších letech a obstarožní veterán taky.

                                Jinak co se týče toho celkového hodnocení a rozdělení do nejrůznějších kategorií, tak s tebou plně souhlasím. Nechal bych akorát mládežnické kategorie a pak ženy a muže od 18 let až smrt. Je opravdu hodně podivné, když jeden závod má několik vítězů a kolikrát je až směšné, když při menší účasti jsou skoro všichni na bedně.

                                Když jsem kdysi na silnici přecházel z 18 – 40 let do kategorie nad 40 let, tak jsem se těšil, že konečně budu bednit, ale skutečnost je taková, že i když jsem ty bedny jezdil, bylo to jen takové honění trika pro okolí, jak jsem dobrý, ale ve skutečnosti mě vždycky zajímaly výsledky cekové a když jsem zajel celkový slušný výsledek a čas, měl jsem z toho daleko větší radost, než z té bedny, která je (na rozdíl od toho výkonu) vidět. Stejně tak, dokud se 24 hodinovky jezdily jen v kategorii 18 let až smrt, neměl jsem s tím problém, i když jsem to jinak bral jako ukrutnou nespravedlnost. Jenomže když se vloni zavedla kategorie od 40 let, tak se situace opakovala a místo toho, abych měl radost, ztratil jsem motivaci, protože jsem neměl s kým závodit. I přesto jsem jel ještě poslední závod ve Vimperku, protože jsem si myslel, že i když pojedu jako veterán, ale pokud podám solidní výkon, tak si toho lidi všimnou. Skutečnost však byla taková, že ani novinář a ani pořadatelé nevěděli, že jsem závod vyhrál celkově (s dvoukolovým náskokem na vítěze hlavní kategorie), protože byl rozdělený na kategorie a všichni sledovali hlavní kategorii, protože tam i vítěze očekávali. Podkategorie prostě nikoho nezajímají a dělají se jen proto, aby se i další lidi dostali na bednu a mohli si honit triko. Pokud je ale jen jedna výsledková listina a obstarožní veterán na ní uvidí své jméno hodně vysoko, tak je to dost dobrý pocit a tu bednu k němu ani nepotřebuje. A naopak, mladý boreček, který by si jinak honil triko, se chytí za nos, když vidí, kolik vetošů se před něj dostalo a s jakým časem a třeba začne něco dělat, aby se to neopakovalo.

                                0 0
                                • alinceb  

                                  Jasně, že 6 beden je trošku nesmysl a každého spíš zajímá, jak dojel celkově. Jen to míchání „profíků“ a „hobíků“ je podle mě blbost.

                                  Mě by teda asi nejvíc fackovala hanba, kdybych jel triatlonovou štafetu (která se nepřevléká, ale jen plácá po zádech) a porazil mě jednotlivec, tím spíš, kdyby se moje štafeta umístila na 34. místě celkově a přesto bych byl na bedně…:D

                                  0 0
                                • nox159  

                                  mas pravdu ale…

                                  Napřiklad ja porovnávám sve výkony s těma co znám a neřeším kolik mu ( nebo ji) je… Ale ne ve stylu tedka jsem te předjel jsem borec a ty nejsi nic… :D

                                  Ale ve stylu o kolik jsem se přibližil k dotyčnému. ( nejlip se to samozrejme porovnáva s kamošema co jsou stejne staři jak ja ) ale treba šef mi da v pohode 6 min a to jezdi v kategoriji 50 a vice. a az se mi ho podaři na zavode dat tak z toho budu mit radost v tom smyslu ze jsem se zase posunul o kus dal…

                                  honit si triko na tom ze jsem predjel 3 holky to je hnus ale myslim ze neni spatne porovnavat svuj postup vuci komukoliv jinemu…

                                  neco ve stylu jak sme řešili výše s HROOLIm – neporovnávam o kolik jsem lepsi nebo horsi nez dotycny ale o kolik sme se za ten rok posunuli dal a to i vuci sobe… :)

                                  0 0
                                  • Rychlej turista  

                                    Jasně, každý má jinou výkonnost a proto se taky srovnává s někým, kdo je na tom podobně. Ale současně ho zajímá i odstup od vítěze a všechna tato srovnání se nejlépe dělají na jediné výsledkové listině. Na některých závodech se už ani celkové výsledky neuvádějí a jak chceš potom něco srovnávat? A kategorie jsou posány v nesrozumitelných zkratkách, takže nezasvěcený ani vůbec neví, o co jde. Prostě jede se jeden závod a ten by měl mít jednoho vítěze, muže a ženu. Ve výsledcích si pak podle věku a pohlaví už každý může udělat obrázek o tom, jak na tom kdo je.

                                    0 0
                                    • nox159  

                                      Prostě jede se jeden závod a ten by měl mít jednoho vítěze, muže a ženu – naprosto souhlasim :)

                                      jsem tedka nekde videl zavod kde byly snad kategoje po 5 letech, v kazde kategoriji cca 3–10 zavodniku… smešne no :(

                                      0 0
                                    • karliner  

                                      Když už jsme u toho jednoho vítěze – proč muže a ženu?

                                      0 0
                                      • nox159  

                                        asi to bude kvuli tomuhle

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          No a?

                                          Závod má mít jednoho vítěze psal turista.

                                          0 0
                                        • PjSky  

                                          vem si mliko, budes pro nem velkej a silnej, spenisem nebo vaginou…

                                          0 0
                                      • martin_bakov  

                                        Zeny maji vlastni kategorii – je to takove reziduum z historie protoze ted je vsude rovnopravnost. Snad se to casem sjednoti na toho jednoho viteze ;)

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          Něco mi říká, že v téhle oblasti žádná feministka proti dělení na muže a ženy nebude…

                                          0 0
                                      • Rychlej turista  

                                        Ideální by bylo, aby ženy startovaly odděleně od mužů, ale to je prakticky technicky neproveditelné. Proto vítězka žena a vítěz muž. Pokud by odděleně startovaly i věkové kategorie, tak by se to taky dalo strávit. Třeba mistrovské závody na silnici se tak jezdí.

                                        0 0
                                        • pelhrimov  

                                          I jinde, třeba dlouhá léta byl český ženský rekord v běžecké hodinovce snadno k překonání, protože na jeho uznání by bylo potřeba, aby ženy měly vlastní závod bez mužů a to se jaksi nikdy moc nekonalo, protože je to okrajová disciplína. Pak se do toho vložila Zlatá tretra v Ostravě se svými miliony a nejprve tam zaběhl nový světový rekord Heile a v dalším roce tam běžely dobře obsazenou hodinovku ženy z Afriky plus naše kvalitní běžkyně.

                                          0 0
                            • PjSky  

                              no muj trener z juniora letos (43) jel 60tku casovku s jeho trenerem (60+) na jednom meetingu, proti nim nastoupili i nasi skutecni profici a dedek je vsechny vyklepl. 2. ztracel silenych 7 minut.

                              A vcil mudruj.

                              0 0
                              • Rychlej turista  

                                Jo, dědci jsou kolikrát neskuteční. Zvlášť na časovkách, taky tady jednoho takového máme. Už třicet let podle svých slov skoro nejezdí a je úplně v … , ale kdykoliv se ho zeptáš, jak zajel poslední časovku, tak že zase vyhrál :-)

                                0 0
              • JSt  

                takze co s tebou pristi rok? nepojedes uz prvni triatlon v zivote, soupnou te teda do elite kategorie? :-))

                zabednit neni vubec jednoduchy. dostat deset minut od tretiho na zavode lehce pres hodinu je docela zasadni zasek. dal musis pocitat s tim, ze jestli zavod za neco stoji bude kvalitnejsi startovka, takze jestli pristi rok obhajis devatej flek, muzes to povazovat za uspech ;-)).

                0 0
                • alinceb  

                  Dobře ty..:D Elite nepojedu, ale chtěl bych se chtěl a v celkovém hodnocení se posunout dopředu, což při troše tréninku není nereálné.

                  Btw. koukal sem na výsledky seriálu Xterra a Pelant tam je na asi 30.fleku celkově, takže se dá pokládat za triatlonistu, i když teda podle tebe neumí plavat…:)

                  0 0
                  • JSt  

                    to neni podle me, anobrz podle vysledku. kdyz dostane na 400m vic jak 6min, neumi plavat ;-).

                    0 0
          • Beeda  

            ty tam taky nemuzes, ty jezdis za ufnukanek.cz;-)

            0 0
            • jonti  

              +1

              0 0
            • alinceb  

              Já jezdím na kole pro zábavu a tohle byl můj první závod, když nepočítám TOUR de BIER před 6 lety. Dlužno dodat, že jsem v podstatě na kole začal jezdit kvůli loňskému ročníku, kde jsem byl jen jako divák a řekl jsem si, že za rok to zkusím taky. Tak sem si postavil MTB a tím začala moje „cyklistická oddyssea“:). Letos jsem tam šel s cílem porazit „skorošvagra“ a to se mi s rezervou povedlo.

              Pokud se pamatuju, tak tu nikde nebrečím, jen mi příjde logické, že nemá cenu míchat výsledky lidí, kteří se závoděním aktivně zabývají a hobíků, kteří to jedou zkusit jednou za rok.

              Jinak chápu, že když máš naježděno a máš výsledky, tak lidmi, co jezdí pro zábavu asi pohrdáš. Aspoň z tvého výsledku to vyloženě čiší…

              0 0
              • Rychlej turista  

                Právě, že hobíci jezdí hlavně pro zábavu. To je taky důvod, proč jsou tak dobří, protože jezdí furt a jelikož je to baví, pořád nemají dost. To takový profík to má mnohem těžší, protože jet musí, aby měl třeba na bobule. Proto mají můj obdiv, když třeba dokážou jet déle, než 8 hodin, protože mě by přesčasy bouchat rozhodně nebavilo :-)

                0 0
              • Beeda  

                a brecis a brecis;-)))

                0 0
                • alinceb  

                  Asi nemá cenu tě komentovat, ty chytráku… Kdo nechce, ten nepochopí;)

                  0 0
                  • Orbis  

                    bud jezdíš pro zábavu a je ti jedno, kdo tě předjede – ar amatér nebo profík

                    nebo jezdíš pro výsledek a pak to hold řešíš. :-)

                    0 0
                    • alinceb  

                      I když jedeš pro zábavu, tak řešíš umístění…nebo spíš já sem na kole řešil „+/-“ body a v běhu jen „-“ body, protože jsem neměl šajn, na jakém fleku se asi pohybuju…:)

                      0 0
                      • Orbis  

                        to pak ale není zábava :-)

                        0 0
                      • tom_777  

                        prostě buď budeš muset trenovat, nebo už nikdy na žádnej závod nejezdit, protože jsi ze svýho bídnýho výkonu evidentně na nervy :)

                        0 0
                        • alinceb  

                          Z čeho tak usuzuješ? Ty mě znáš tak dobře? Nebo to poznáš přes monitor? Nebo si jasnovidec? Nebo tu jen blbě kecáš?

                          0 0
                          • tom_777  

                            když netrénuješ tak na žádný pitomý bedně nikdy nebudeš, takže buď už nikdy na žádnej závod nechoď, nebo musíš trenovat

                            0 0
                            • Beeda  

                              a muzes trenovat a na bedne taky nebudes, a muzes byt na bedne a stastnej nebudes a muzes byt posledni a mit nejvetsi radost ze vsech:-)

                              no alinceb zatim na to nema ani psychicky, musi na sobe hoch zapracovat;-)

                              0 0
                              • alinceb  

                                Tyhle psychology pres monitor mam nejradsi…ty me znas? Videl si me nekdy? Mluvil si se mnou? Kde? Pokud ne, tak nechapu, kde beres tu drzost soudit moji psychiku ty komiku…?

                                0 0
                                • karliner  

                                  Beeda je úplně v pohodě a to co napsal:

                                  a muzes trenovat a na bedne taky nebudes, a muzes byt na bedne a stastnej nebudes a muzes byt posledni a mit nejvetsi radost ze vsech:-)

                                  je 100% pravda.

                                  0 0
                                  • JSt  

                                    …muzes byt na bedne a stastnej nebudes…

                                    tim narazis na beedovo lonske ss mistrovstvi? :-DD

                                    0 0
                                    • Beeda  

                                      tak tam jsem radost mel, protoze to byl sranda zavod v –14c kde plnil i bobriky alkoholu :-)

                                      ovsem reakce „zavodnika“ me docela sklamala, to jsem nezazil ani na normalnich zavodech, skoda ze se dotycny neprihlasil o cenu rad bych mu ji predal, aby si ji vystavil na policku…ale svet cykla je maly, tak verim ze se jeste prihlasi, on tu beha mezi nama;-))

                                      prychologicky takovi lide nebudou nikdy dobry pripadne spokojeni sami se sebou, neumi prohrat, neumi prat druhemu, neraduji se z uspechu/driny druheho…o tom to je…

                                      0 0
                                      • JSt  

                                        ja tam nebyl, ale bylo to pry cele volake cudne :-))

                                        0 0
                                        • Medunka  

                                          to bylo i letos, ale bere se to jako sranda akce no. Kde jinde v rámci závodu do sebe kopneš na ex plzeň a pak dva panáky zelené

                                          0 0
                                          • JSt  

                                            lukin petr porada takovou casovku tady ve slapkach pro kamose. teda jen se skopkama, aby se setrely vykonnostni rozdily v jednotlivych disciplinach :-)).

                                            0 0
                                          • Obi-wan  

                                            Já měl jenom jednoho :-)

                                            0 0
                            • alinceb  

                              Zjevně nečteš. Letos sem trénoval jen kolo a to se taky projevilo v závodě. Na příští rok chci potrénovat i běh a plavání, protože tam se mi potvrdilo, že mám obrovské rezervy a proto bych se chtěl příští rok výsledkově (jde mi hlavně o celkové pořadí) posunout. Letos to bylo spíš jen testování, jak se věci mají…to z mých příspěvků vyplývá. Rozhodně ale nemám závodní ambice ve směru odjíždění nějakého TT seriálu…

                              0 0
                              • tom_777  

                                Takže Tě tvý bídný výsledky žerou a trénovat budeš? To je dobře – určitě se příští rok výsledkově posuneš.

                                Mě se to stalo v roce 2007 – jsem si dal cígo, a vyrazil na svůj první závod. Bylo to 85 kiláků a fakt to bolelo… jel jsem to snad 6 hodin

                                Letos jsem už byl na okresních závodech do desítky absolutně (skoro vždycky vyhrál kluk s licencej-jen jednou ho porazil kluk bez licence:), v kategorii na bedně. A na velkejch závodech v horních 20% …

                                třeba tě to taky začne bavit, nemá ale cenu si stěžovat na přitomnost neférově dobrejch soupeřů

                                0 0
                              • Darkson  

                                ale jestli budeš cíleně trénovat, bude vůbec morální startovat? :-D

                                0 0
                  • Beeda  

                    hehe, skorosvara rikal, ze te radeji nechal, prej by s tebou bylo k placi;-)))

                    0 0
              • HROOLI  

                já sem třeba při svém 1 a 2 závodě byl rád,že jsem dojel ( u Šely to platí dvojnásob) a výsledek bral ,jako pěkný bonus – a to jsem šelu dojel až 195

                0 0
            • black.horse  

              to bylo přísný :-D

              0 0
          • Advid  

            Ono je to celé složitější.

            Tak třeba já – licenci mám, v týmu jsem, sponzorskou podporu nemám a trénuji organizovaně. Jenže tréniji na dlouhý triatlon a triatlony typu Hrádecký triatlon, Železný knedlík, Kytlický XC duatlon apod. jezdím pro zábavu a bez nějakých ambicí na bednu.

            A vůbec mi nevadí, že je přede mnou nějaký hobík, co umí jezdit rychle a technicky na biku. Sice mě štvalo, že jsem docela dlouho sjížděl nějakého ďábla na trekovém kole, ale to je tak všechno. :-)

            Rozdělění na profíky a hobíky je těžko proveditelné a jestli myslíš, že bys po rozdělení byl na bedně, tak jezdi jen na závody, kde to rozdělené je a pokud budeš mít podezření, že někdo podvádí, podej protest. Ale je to na dlouhé lokty a když tě to neživí, v podstatě jde o ho… :)

            0 0
            • alinceb  

              Mě to zas tak moc v žaludku neleží;) Tohle je jediný závod, který sem jel, jinak na závodění moc nejsem:) Jen sem projevil myšlenku, že rozdělení pole na závodníky s licencí a bez, by bylo lepší a za to jsem byl po zásluze potrestán:) O bednu mi nejde – ta poznámka o 5. místě byla spíš myšlená tak, že ten závod nebyl zas tak těžký…

              Jestli jezdíš dlouhé triatlony, tak to si to plavání a kolo musel vzít hodně zlehka, naopak běh ses asi kousnul a šel do toho dost naplno:) Ta letošní trať ani moc na trekové kolo nebyla. Stoupání a hřebenovka ještě jo, ale ten kamenitý sjezd byl mazec (na HT sem byl vyklepaný jak rosol) a to ještě Standa nakonec zrušil sjezd po mokré louce – to by bylo sado maso. Jel sem to den předem a i na mtb to v mokré trávě nebyla sranda:)

              Pamatuju si, jak to loni jel týpek na klasické Esce (oblouky, blatníky, 2×5, brzdy spíš na okrasu), ale to byla trať prý o něčem jiném (byl jsem jen jako divák)…:)

              0 0
              • alinceb  

                Našel jsem fotku té Esky :D

                0 0
                • Advid  

                  To není ono. To „moje“ nemělo blatníky a mělo rovná řidítka.

                  0 0
                  • alinceb  

                    A na čem si jel?:)

                    0 0
                    • Advid  

                      Na tomhle: http://tthradek.rajce.idnes.cz/…d_Nisou_-_2/#…

                      Je to Apache Santa Fé. :) Jinak plavání mi moc nejde a kolo jsem nevypouštěl, ale prostě mám vytrvalost, ale ne sílu a rychlost. O technice nemluvě. :)

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Příště si dej číslo rovně a usřihni ty cancoury, vypadá to hrozně :-)

                        0 0
                        • Advid  

                          Určitě si s sebou na závody budu brát nůžky. :)

                          0 0
                          • JakeF  

                            A ne snad? :O

                            0 0
                          • jIrI___  

                            U mě to vždycky jistí nůžky v autolékárničce :)

                            0 0
                            • pelhrimov  

                              … ono stačí ty pásky protočit po utažení o 180 st. a máš je schované za číslem mezi bowdeny. Profíci mají v týmu člověka se speciálním nářadím na zastřižení pásek. Je zajímavé, že tato výhoda profíků se zde ještě neřešila.

                              0 0
                              • jIrI___  

                                :-D

                                0 0
                              • jIrI___  

                                „Profíci mají v týmu člověka se speciálním nářadím na zastřižení pásek.“ :-D. Pásky můžu otočit, to je jasné, ale stejně po závodě potřebuju sundat číslo dolů a to ty nůžky nebo nůž už člověk užije chtě nechtě.

                                0 0
                              • Medunka  

                                a ten člověk, co tam je jen pro zastřihování pásek, bere tak nehorázný prachy – s tím by se mělo něco dělat :-)

                                0 0
                          • nox159  

                            ja to střiham klestema na bowdeny :)

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Ty s sebou běžně vozíš na závody? :-D

                              0 0
                              • nox159  

                                ano :)

                                mam doma takovou malou krabici ( od bot) ve ktere mam vsechno naradi co potrebuju na rozebrani a slozeni kola a vzdycky jak jedu na zavody tak ji hodim do kufru ( kdyby nahodou ) :)

                                0 0
                              • McBlacky  

                                jasně, občas je potřeba něco fixovat stahovací páskou. navíc to štípání pásek na čísla a čip je fajn, hlavně při sundavání. Nůžkama nebo nožem to je pruda

                                0 0
    • Siddha  

      To sou pindy jak noha. Trenuj, makej a pojedes i Nesvedu. Elitni profesional – jako neni to spatnej jezdec, ale Tvou definici „elitniho profesionala“ bych fakt chtel slyset. Kdybys hovoril alespon o Frantovi Rabonovi, Krizakovi, Kulhavym…

      Na zavode necht jedou ti, ktery tam pusti poradatel. Pro pravyho hobika – amatera, kterej to dela pro radost, by mela byt cest, ze si muze zazavodit a porovnat se s nekym lepsim. Tecka.

      80 litru? To jde, sance je fakt mala, ale vetsi jak v sazce – kdyz se straslive zrakvi vsichni lepsi (jak hoblici, tak ti straslivi a zli „profici“) – tedy vetsina startovniho pole – mam sanci na vitezstvi – pucte me nekdo bajka, na silnicce to nepojedu. Pokud me vsak nekdo pojede, budu rvat, ze i kdyz sem letos najezdil na silnici nejakejch 7 tisic kilaku, ze vsichni lepsi byli urcite profici a nemeli tam co delat :))) (pac meli licenci, byli vic opaleni, meli cervenejsi a tedy jak znamo rychlejsi, nebo drazsi kolo) ja se z toho podelam, ja nevim, jak to vubec lidi furt dokola napada?

      0 0
      • bagr  

        Myslim ze je dobre ze tohle tema nekdo otevrel jelikoz me to taky dost sere.Zacatkem definice profesionala-clovek co nedela nic jinyho nez ze jezdi na kole a zivi se tim, amater je clovek a co chodi do prace a po ni trenuje.A podle toho by meli bejt zavody pro profiky a amatery kde by byla jasny pravidla kdo kam muze.Profik s platnou svazovou licenci proste na zavodech typu Kolo pro zivot nema co delat!Nerozumim co si tam lidi typu Hruska,Spesny atd dokazujou,pro me sou chudaci!Ale bohuzel zijeme v Cesku a CSC je jen banda kasparu.Poradatel ho tam nema vubec pustit a ne aby se jeste vytahoval ze tam ma profiky a pak je z toho tnhle paskvil.Nejde jen o prachy ale i o to ze jdyz tihle nasi „profici“ jezdi Kolo pro zivot kde maj to svy jisty pak jedou Ceskej pohar nebo nedej boze Evropu nebo Svetak tak sou v prdeli.

        0 0
        • prodi  

          sedni na kolo a trénuj, zařízni Hrušku i se Spěšňákem a pak až sem piš ty svoje moudra

          0 0
          • karliner  

            Ale s jeho poslední větou jdyz tihle nasi „profici“ jezdi Kolo pro zivot kde maj to svy jisty pak jedou Ceskej pohar nebo nedej boze Evropu nebo Svetak tak sou v prdeli nejde nesouhlasit…

            0 0
            • kubad  

              no otázka je co mají jisté :-)

              ty peníze z těchhle závodů je fakt neuživí

              0 0
              • karliner  

                Asi to stačí jejich lokálním sponzorům, protože když vyrazí mezi evropskou nebo světovou konkurenci, jejich výsledky jsou tristní.

                0 0
              • bagr  

                Slovo profesional znamena:ze je to jeho zamestnani a od zamestnavatele dostava za to vyplatu.

                Premie za bedny sou navic.

                0 0
          • bagr  

            Trenuju si myslim max. toho co pri praci jde a proto bych se chtel merit na amaterskejch zavodech se sobe rovnejma a ne s clovekem co ma za praci kolo a min 10 hodin navic k treninku a regeneraci a jeste vsechno zazemi k tomu.Jestli tohle nechapes tak mas stejne v ty hlave nasrano jak ty profici co jezdi kolo pro zivot

            0 0
            • kubad  

              kolik těch profíků tam jezdí? :-) a pokud tam jezdí tak v kategorii elite. tak nechápu kde je problém, jinak ti samozřejmě nic nebrání být profesionálním cyklistou :-)

              pak budeš mít dost času trénovat a vyhrávat.

              0 0
    • prvniodkonce  

      Nesveda se dá v kopci urvat :)

      V kalendáři ČSC je shit, ty amatérské ligy jsou mnohdy kvalitnější, proto tam jsou.

      0 0
    • padlos  

      Tak o penize snad nejde ne? Alespon vidis jak daleko mas jeste k vrcholu…

      0 0
    • fík  

      co Ti odpověděli pořadatelé na Tvé otázky?

      0 0
    • Volf  

      Jestli berou startovné a pak ceny, tak je to jen ukázka jejich morálky. Ono vytahovat se na hobíka, který cpe svoje vlastní velké peníze do svého materiálu a pak mu ceny vyžerou ,, eliťáci ,,je dost trapné a ukazuje to, že prostě něco shnilého ve státě dánském. Zkus se ty postavit na start jejich závodů bez licence. Argument, že se porovnáš s absolutní špičkou je minimálně úsměvný. Asi proto má naše cyklistika tak dramatické úspěchy na evropské nebo potažmo i světové scéně.

      0 0
      • karliner  

        Pěknej hajzl je taky Gibo Simoni, kterej mě před 2 lety na Salzu tak otrávil, když jsem ho viděl na startu, že mi to vůbec nejelo a skončil jsem asi 800. :-)))

        0 0
        • Volf  

          No mohl jsi klidně být 799. to fakt nasere :-)

          0 0
        • kámen úrazu1  

          Sviňa jedna. Takhle Tě připravit o jistou bednu. :-)

          0 0
          • karliner  

            Chtěl jsem mu to v cíli jít vytmavit, ale cestou jsem zahlédl Gary Fishera, tak jsem mu ukázal jak má vypadat pořádný horský kolo. Ale to jsem asi neměl dělat, protože ho to chudáka tak zdeptalo, že radši tu svoji fabriku zavřel :-)))

            0 0
      • pelhrimov  

        O jakých cenách mluvíš, byl jsi letos někdy vůbec na bedně, že máš takový přehled? Hodnota cen se v drtivé většině případů ani nevyrovná startovnému při registraci. Můžu Ti prozradit, že v těch taškách co se rozdávají na bedně je prakticky to samé co dostane každý při prezentaci :) Teď jsem si vzpoměl, že jednom jako by nóbl závodu, kde ceny předávali velcí páni jsem dostal půlkilový ioťák, ten většinou ve startovní tašce nebývá. Dnes se již pořadatel ani nenamáhá koupit madaile dětem, dostanou nějakou tretku od spozorů typu propiska, kalendář, přitom ty děti po medaili strašně touží, je to něco co se běžně nekupuje, pastelky koupí babička kdykoliv :) Z toho, že kolem stupňů vítězů je milion velkých bannerů sponzorů závodník nic nemá, to je jen taková hra podnikatelů se sportovními šíbry, kteří vyvádějí peníze z firem a potřebují to mít pro berňák v uvozovkách zdokumentováno pro případ kontroly. Startovné eliťáci berou na různých exhibicích, které se jezdí ve středu měst. Startovné mu zaplatí pořadatel, který to pak pomocí různých účetních kouzel a faktur za něco jiného zaplatí z grantu obce nebo kraje. Přímo to udělat nemůže, protože v podmínkách grantů z veřejných rozpočtů je přísně zakázáno využívat tyto prostředky na personální výdaje.

        0 0
        • pelhrimov  

          Pokud jsou někde finační odměny, tak bys ještě musel ošetřit start cizinců. Z atletiky mám takovou zkušenost, že jakmile se někde dávalo od 200 Kč výše za umístění, tak tam vždy naběhlo několik zedníků z Ukrajiny, kteří vystudovali Tělovýchovný institut v Moskvě:) Je zedník, který spí v noci u ohně na staveništi amatér nebo profesionální sportovec?

          0 0
        • Volf  

          Nechceš si dát k obědu masový řízek ? Nevidím jediný důvod, proč jsi se do mě tak navezl. Nebo jsi jeden z těch eliťáků co takto objíždí pouťáky aby měl na chleba a nemusel hákovat v Kolbence ? Konec konců absence hodnotnějších cen je třeba vyžene a závody se vrátí zaje jen nadšeným amatérům a jejich radosti s měření sil s podobně ,, postiženými ,, lidmi.

          0 0
          • pelhrimov  

            Navážím se do Tebe, protože jsi úplně mimo. Za vítězství v pouťáku nedostaneš ani korunu ani zaplacený cesťák. Už jsem ten termím použil několikrát veřejné závody jsou naleštěná bída a i ti z bedny si musí peníze na svého koníčka-cyklistiku získat mimo ni, buď v zaměstnání nebo ti mladí od rodičů. Je obludné, že někdo dokáže závidět i to co ve skutečnosti není. Absence cen eliťáky nikam nevyžene, protože hlavní činností závodníka je trénovat a závodit. Koncentraci eliťáku je možné snížit jedině velkým počtem závodů. Tebe eliťáci neohrožují, protože v Tvé kategorii už žádný profík asi není.

            0 0
            • Volf  

              Mně je to celkem hádej kde, ale prostě to vidím tak jak to vidím. Jestli někoho uráží, že si honí ego na hobících a někdo mu to připomene, tak je to jen a jen jeho problém. No a pokud je hlavní činností závodníka jezdit a trénovat na pouťácích, tak to snad ani nebudu komentovat. Na druhou stranu nevěřím tomu, že nějaký eliťák si jede protáhnout kosti na nějaký hobby závod jen tak zadara. To si myslím, že tam bude minimálně nějaké startovné.

              0 0
              • JSt  

                vis co znamena myslet :-)). dostane prikazem tam a tam si stoupnes na start a on to provede ;-). pripadne si jede z vlastni iniciativy vyzrat ceny ;-).

                0 0
              • pelhrimov  

                Hlavní činností závodníka je trénovat a závodit. (tečka, to ostatní tam podsouváš) Z tohoto vlákna jsem si odnesl nový poznatek a to ten, že soupeři nejsou jen sportovní soupeři, ale že jsou to také nepřátelé v pravém slova smyslu, takto to vlákno vyznívá.

                0 0
                • karliner  

                  A to jsi se naučil až v tomto vlákně?

                  O těch nepřátelích?

                  0 0
                • Volf  

                  Aha. Takže ve své podstatě není až tak důležité, koho porazím, ale to že jsem vyhrál. A že to byl někdo, kdo chodí do fabriky to neřeším. Já měl vždy radost pouze z vítězství nad stejně dobrým nebo lepším soupeřem. A nikdy by mě nenapadlo dělat ve svých 15 letech machra třeba na 12 kluka. Ale to je asi otázkou něčeho úplně jiného.

                  0 0
                  • JSt  

                    tomu nerozumim. jak muzes vyhrat nad lepsim souperem? :-D

                    0 0
                    • karliner  

                      V cyklistice nevím, možná pumpička v ruce leccos vyřeší, ale třeba ve fotbale to není zas až takový problém.

                      0 0
                    • Volf  

                      Víš mám pár známých kteří dělali nebo ještě dělají vrcholový tenis a ti ti řeknou, že například mezi první desítkou jsou tak malé rozdíly, že rozhoduje třeba to, jak se vyspíš.

                      0 0
                      • JSt  

                        s tenisem mam ciste nahodou taky neco do cineni, ale v prvni desitce jsem nikdy nebyl teda ;-)). jako to, ze porazis papirove silnejsiho soupere znamena jedine – tentokrat jsi byl ve skutecnosti lepsi ty.

                        0 0
                        • Volf  

                          Za určitých okolností může vyhrát i ten dlouhodobě papírově slabší… A nejen v tenise. Myslím si, že když teď Federer dostal klepec od Murraye, ak niikdo asi nepochybuje, že Federer je stále lepší tenista.

                          0 0
                          • JSt  

                            presne tak. ale tehdy na tom kurte byl murray lepsi.

                            0 0
                        • karliner  

                          Hele, to je kravina, že vždycky vyhraje lepší.

                          0 0
                          • JSt  

                            zkus nastinit, kdy lepsi prohral? ;-)

                            0 0
                            • karliner  

                              Podívej, to nemá cenu, protože ty sem pak lípneš, jak to, že když byl lepší, tak že tedy prohrál a takhle bychom se mohli hádat do nekonečna a to nechci. Ale třeba lepší prohrál ve finále letošního MS v hokeji :-)

                              0 0
                              • pelhrimov  

                                Už jsem to chtěl poznamenat dříve, když někdo mluvil o fotbale. V jedné odrhovačce se zpívá: … fotbal to je HRA … to samé platí pro hokej a ostatní kolektivní sporty. Kdo měl ve škole matematiku, tak by se mu slova HRA mělo okamžitě spojit se slovy pravděpodobnost a náhoda. Vzdělanci někdy používají termíny: Náhoda je blbec, Občas sedne štestí na vola, … To je prakticky možné jen v kolektivních sportech. V Kole pro život to nefunguje, je tam moc jednotlivců.

                                0 0
                                • karliner  

                                  téhle odrhovačce :-)

                                  0 0
                                • JSt  

                                  nahoda je ve hre ;-) v kazdym sportu a stesti preje pripravenym. :-))

                                  jsem ochotny uznat, ze treba „sikovny“ rozhodci muze celkem zamichat prubehem mace, ale jinak jsou takove ty reci, hrali jsme lip, a presto jsme prohrali alibismus, dokonce si to i protireci ;-).

                                  0 0
                                  • pelhrimov  

                                    Myslel jsem to tak, že při troše štestí mohou Votice porazit Spartu, stačí jedna penalta. Závod Kola pro život netrénovaný závodník těžko někdy vyhraje, protože, když si favorit závodu zlomí nohu (defekt nestačí, ten opraví a porazí nás stejně), tak je tam třeba ještě tisíc dalších lepších závodníků. Cyklistika, atletika není hra, kde by k dobrému výsledku stačilo štestí. Někdy může favorit smolně přijít o dobré umístění, ale jednotlivec se nikdy náhodně neprosadí proti tisícovce dalších závodníků. Cyklistů je na startu velké množství, ale fotbalová můžstva jsou na trávníku jen dvě. Se stěstím můžes dát penaltu, ale jen štěstí Ti nestačí k tomu, aby jsi skočil přes 6m o tyči, když je bežný výkon v II. lize 2,5 až 4 m

                                    0 0
                        • Biker jak Pes  

                          Tohle mi připomíná, když Bakalář komentuje.

                          Závodníci dojíždějí do cíle a on začne vyjmenovávat kdo jak dojede podle předchozích výsledků. :-)

                          0 0
              • C.A.C  

                Na Svaté Trojici, což byl pouťák jako vyšitej, se pravidelně objevovali „eliťáci“ Kořínek, Kaňkovský, Boudný, Šíbl, Čábelický, Radová-Manďáková, Čuříková … A věř tomu, že NIKDY nedostali žádný „všimný“ a naopak startovný uhradili jako každej jinej. Prostě si přijeli zatrénovat a holt závod vyhráli. Triko si na nikom nehonili, ve startovní lajně a později třeba ve frontě na sprchy se s něma dalo pokecat. Ale neměli to zadarmo a místní kofři je někdy pěkně potrápili. A dělení na my a oni nikdo neřešil !

                0 0
            • bagr  

              Se nejdriv podivej kolik je za bednu na Kole pro zivot nebo na Cyklozavodech okolo mest.Minimalne nekolik tisic a podobnejch zavodu je vic.

              0 0
              • alinceb  

                O penize za bednu vetsine lidi fakt nejde. Jedou si zazavodit, overit si vykonnost, pohecovat se s kamosema, uzit si den a pocit viteze, kdyz si v cili reknou: „Zvladl jsem to!“. Kdyz si vsimnes obhajcu smisenych pelotonu, tak to jsou casto registrovani zavodnici, co krom poharovych objizdeji i poutaky (jestli kvuli egu, sponzorum nebo pricemoney je jedno) a takovi ti nereknou, ze mas pravdu. Kdyz jim dojdou objektivni argumenty, tak se pusti do tebe a tve vykonnosti, at vic trenujes a jezdis taky „profi“. A vlastne co jineho se da cekat od internetoveho fora? Tady je kazdy hrdina…;)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Souhlas!

                  0 0
                • Jonáš1  

                  I tak se do dá říct.

                  Jinak já jsem zatím s profíkama žádnej problém nikdy neměl, mně se nejvíc líbí na závodech jak oni vždycky přijedou oháklí nablejskaný stroje, nohy, tretry a jezdí si jako páni, ale zase tak je to taková zajímavá sorta lidí, ale fakt je ten že zase máme nebo alespoň já si to myslým že máme všcihni stejný možnosti tak proč to nezkusit a dostat se knim blíž.

                  Tuhle jsem jel časovku kde samozřejmě byly silničáři nablejskaný a já jsem tam jel normálně na biku na slickách ty mně zdrhli normálně před čumákem jako pára nad hrncem a já normálně na tom biku jsem to bzučel těžkopádně jak čmelák, ale tak jako pro prdel si to zkusit z profíkama je to pěkný jako si to zkusit jen tak.

                  0 0
                • JSt  

                  vis, co je ale uplne nejhorsi? ze mne kolikrat ujedou aji bajkeri, co maji najeto min nez ja. to je teprv hruza, takovy bych strilel :-D

                  0 0
                  • Jonáš1  

                    Ale jo no tak stane se no.

                    Bohužel pracující člověk musí trénovat v rámci možností když chodí do práce starat se o rodinu (já se naštěstí ještě o rodinu nestarám) a nebo má jiný starosti, tak holt bohužel se stím musí vyrovnat.

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Tak to musíš najíždět míň km a pak každý, kdo ti ujede, má najeto víc než ty a není se teda za co stydět (moje taktika) ;-))

                    0 0
                  • alinceb  

                    No jo, ale to je proto, že si na fixe už zapomněl řadit a jezdíš to jako single. V technických pasážích se pak snažíš skidovat a dycky skončíš ve křoví, protože máš volnoběžku…:D

                    0 0
                    • JSt  

                      od doby, co mam festku jsem snad na zadnym rejsu nebyl :-D

                      0 0
    • Jonáš1  

      Zajímaví téma docela se to tu rozjelo, já teda taky přidám názor.

      Minulí rok asi tak v březnu jsem se tady v Plzni přihlásil jakoby do cykloklubu kde jsou skoro všichní profíci co mají licenci z toho titulu že chtějí jezdit cyklokross v zimě a pořád mně uhánějí abych jezdil s nima, máme teda sponzory věci na kolo poloviční ceny dresy zadara atd, fakt je tedy ten že klukům co jezdí tak prakticky nesahám ani pokolena, ale jsou fajn všichní ono mně trošku kazí i to moje zamněstnání kde je člověk v zimně rád že je rád a jezdit nějakej cyklokross v zimě to už nevím jestli bych vůbec byl schopnej jako tohle ještě praktikovat přeci jenom nachodit se v zimě o noční šichtě 25 kilometrů v –12 stupních je sice dobrá příprava na letní cyklistickou sezonu, ale člověk je pak fyzicky unavenej.

      Takže dalo by se říct že jezdím závody na který mám čas, nebo třeba tam kde mně klucí vemou samozřejmě se ty profesionálové všichní mezi sebou znají a to ještě mají VIP místa na závodech na předních příčkách samozřejmě aby měli větší šanci než hobící, což mně zase příjde oproti těm amatérům nespravedlivý, ale zase na druhou stranu to člověka nutí aby se jim co nejblíž přiblížil a snažil se je dohnat a pořád trénovat a mít je jako vzor a říkat si že na ně mám atd.

      Já prakticky nejsem ani hobbík ani amatér ani eliťák, ale říkám si spíš leťák.

      Na příští sezonu mi klucí ( Petr Getz) postaví týmovou silničku no a zkusím trénovat s tím že teda bych začal zkusit jezdit SUACi a časovky atd. A pokud možno se domluvit se zaměstnavatelem si naplánovat dovolenou na rok dopředu na nějaký závody jak silniční tak bajkový.

      Takže obyčejný pracují člověk který se tomu chce opravdu věnovat tak to má těžký, ale má stejný šance jako ostatní, holt se někam propracovat trvá o něco dýl.

      0 0
    • Jonáš1  

      Teď na to zrovna koukám tam je opravdu oficielně napsáno tohle:

      V sobotu 23.10.2010 bude na programu od 10 hodin ŠKODA CROSS – závod amatérů na horských kolech na trati Světového poháru.

      Jenomže koukám na seznam přihlášených ha je tam poměrně dost profíků takže ty jsou opět z obliga. Já jsem to měl jéct taky ale bohužel jdu do práce ráno nástup ve 4:30 takže budu fandit klukům.

      Takže asi to ůplně pro amateri nebude že??

      0 0
    • camlost  

      to pelhrimov: Martin Bina ti v Rynarci kolo neda. je to kratky zavod, nestihne to. a ruce uz si tam taky nezlames, trat je jednodussi. coz je trosku skoda.

      ja jezdim mizerne, ale snazim se, aby to bylo min mizerne nez loni. ambice? byt zdravy a uzit si to. nervozitu pred startem (nekdo mi nekdy vysvetlete, proc jsem nervozni), vlastni jizdu (zamerne nerikam zavod), unavu v cili.

      kazdy zavod jedu proti sobe a proti casu.

      a stvou me jen veci, s nimiz souperi nic nenadelaji – spatne znacena trat, pripadne strzena paska tu trat vymezujici, defekty, moje jezdecke chyby. jo, stvou me kecy politiku pred startem a v cili. :-)

      pak tu padlo neco o motivaci hobbiku k ucasti. u mne to je nekolik duvodu, casto jejich kombinace:

      • pekna trat
      • chut podporit startovnym poradatele, aby mohl zavod usporadat i priste
      • srovnani sveho vykonu s predchozim rokem
      • zkusit, jestli to zvladnu
      • nekdy pocit „povinnosti“ (oni pomohli nam, my pomuzeme jim)
      • a letos poprve beru ohled i na pripadny start nejneznejsiho clenarodiny :-)

      ostatni budou mit zrejme podobnou motivaci. uprimne – ucast nejakeho elitaka se me nijak netyka. koneckoncu, vzdycky startuju z konce sve startovni vlny. jestli mam na to vyhrat, vyhraju to i z konce. (elitaci jsou srabi, vyhravaji jen z prvni rady :-D)

      0 0
    • Chlupatej Bobr  

      Až jednou budu pořádat nějaký závod, chtěl bych to udělat s následující myšlenkou a to takovou ať se každý zařadí kam si myslí, že patří (kdyžtak mi řekněte, že je to blbost :o)

      1. To jestli se někdo cítí jako profík s nadějí na danném závodě

      uspět si každý určí sám, takže chceš-li jet o prize money zaplatíš vyšší startovné např.1 500 Kč, za takový startovný se přihlásí 20 lidí, v banku je tedy 30 tis.Kč, vezmu v úvahu, že náklady zaplatí snad sponzoři, takže těch 30 tis.Kč je pak zároveň i prize money 1.flek 10 000, 2.flek 6 000, 3.flek 5 000, 4.flek 4 000 Kč, 5.flek 3 000 Kč, 6.flek 2 000 Kč. To vše by se odvíjelo podle počtu přihlášených.

      1. Ti kdo se cítí jako hobby zaplatí obvyklé startovné a rozdají si

      i ceny obvyklé, které hobbíkovi udělají radost.

      Myslím, že kdo si věří, tak se nebojí za sebe dát nějaký vklad, ostatní si zazávodí mezi sebou.

      Pozn.: ty částky jsou jen tak, aby se to líp počítalo

      0 0
      • Rychlej turista  

        Takhle jsem někdy před 15ti roky vyhrál stovku za 2. místo v časovce do vrchu. Startovné bylo 20 Kč, takže jsem tehdy v poměru ke startovnému dostal o 25% víc, než bych měl od tebe :-)

        0 0
        • pelhrimov  

          POZOR: On nepíše o rozdělování startovného, ale o tom, že ten, kdo chce odměnu za bednu, tak musí zaplatit zvýšené startovné a to určitě v té časovce nebylo, podle jeho modelu by jsi musel zaplatit startovné 60 Kčs a ostatní jen 20 Kčs.

          0 0
        • Beeda  

          doufam ze jsi to bernaku priznal do prijmu:-)

          0 0
          • Rychlej turista  

            Sakra, budu si muset dát větší pozor na to, co píšu. Člověk nikdy neví, kdo ho sleduje :-D

            0 0
      • pelhrimov  

        Pořádal jsi někdy nějaký závody? Děláš z toho poker, sportovci na toto nemají asi mentalitu. Závodník, který něco umí nebude přeci platit zvýšené startovné, pokud ho tam pořadatelé chtějí mít, tak naopak musí zaplatit oni jemu. Pokud se nedokáže závodník prodat, tak se stává amatérem a chodí do zaměstnání a jezdí pro radost a pro své ego. Zatím je to tak, že Ti dobří neplatí žádné startovné, tak jsem zvědavý jestli se Ti podaří otočit kormidlem. Ono by to šlo udělat, ale ne jako závod v Horní Dolní, ale jako nějaká reality show třeba v TV, ale zase bude platit, kdo něco doopravdy umí, tak ani v TV se nebude chtít ztrapnit zadarmo.

        0 0
        • karliner  

          No, na principu, který Bobr popisuje čátečně fungují dostihy, třeba na Velkou Pardubickou majitel vysolí za koně 80.000 a zbytek do prize money dodají sponzoři, peníze si rozdělí asi 8 koní (nevím přesně) a zbytek ostrouhá. Obdobně to funguje na všech dostizích. Proč by to tak nemohlo u profíků být taky? Vystartovali by o pár minut dřív, před hlavním polem, aby se jim nemotali pod kola nabuzení amatéři a jeli by si svůj závod. Mě to přijde jako dobrej nápad, ale jsem přesvědčenej, že čeští profis by se do toho systému moc nehrnuli.

          0 0
          • McBlacky  

            protože v ČR je profi pole takový, že šanci na bednu když se všichni sejdou má jen cca 10 bikerů. Zbytek by pokaždý strouhal.

            v reálu je to tak, že se adekvátní počet elite přihlásí na krátkou i dlouhou, viz třeba přehlašování na místě atd.

            0 0
          • pelhrimov  

            ano, ale problém je to ZVÝŠENÉ (třeba trojnásobné) STRATOVNÉ pro ty co chtějí odměnu. Přečti si ještě jednou návrh Bobra.

            0 0
            • karliner  

              Já jsem ho četl, proč myslíš, že ne? Kdo chce jet o peníze – zaplatí vyšší startovné, kdo chce jet o diplom, pumpičku nebo bidon, zaplatí normální výši. Kde je problém?

              0 0
              • pelhrimov  

                Problém je ten, že na jednom místě najednou pořádáš dva závody a jeden z nich může být fraška. Pokud pokud by to byl jeden závod, tak nevím co bude, když se umístí ten co platil nižší startovné. Letos něco podobného praktikovali triatlonisti, elita zvlášť, tzn. že na uzavřené trati jezdí 6 žen, které často stejně elitou nejsou, protože ta na domácí závody nejezdí :) Pak teprve s velkým odstupem třeba odpoledne nebo dopoledne jedou Age Group, kteří mají menší objemy aniž by je chtěli. Je to celodenní fraška a už jen pohled na výsledkovou listinu na net je hrozný, hrůza hrůz. Když si přečteš články třeba Triatlet.cz, tak už zjistili, že je Český pohár v pr… Marketingového partnera ztratili loni a letos dostal ČSTT mimo státní peníze pouze 100 tis. od ČEZu, to byl podle materiálů jediný příjem sro společnosti co má financovat triatlon. (snad jsem těm materiálům pro Valnou hromadu rozuměl dobře) Přemíra pravidel dříve či později jakýkoliv systém položí, to samé platí pro hledání absolutní spravedlnosti a rovných podmínek pro všechny.

                0 0
                • pelhrimov  

                  MTB má obrovskou výhodu v tom, že veřejné závody jsou masovou záležitostí, bez složitých pravidel, kde někdo peníze vydělá a někdo je dobrovolně utrácí, protože chce. Jakmile začneš regulovat, tak to dopadne jako se silniční cyklistikou a triatlonem.

                  0 0
                  • karliner  

                    Žádný závod nepořádám, možná máš pravdu ty, ale přišlo mi to jako životaschopný nápad, je mi však úplně jedno, jestli bude tak anebo jinak, případně zůstane vše při stejném :-)

                    0 0
                    • pelhrimov  

                      Tak třeba k tomu někde dojde, všichni vidíme, že je snadné to takto zkusit.

                      0 0
        • alinceb  

          Určitě to chodí tak, jak píšeš. Ale příjde mi smutné a nefér, když stovky amatérů zaplatí běžné startovné do závodu a pak přijede pozvaný profík, dostane cesťák popř. odměnu za to, že přijel udělat „show“, zajede na bednu, shrábne prize money a jede domů. Jasně, že ho to živí, tak potřebuje vyhrávat, ale ten systém je vůči hobíkům hodně nespravedlivý. Věřím tomu, že 85% závodníků vůbec nezajímá, že pojede nějaká cyklocelebrita tím spíš, že by na ní měli ještě doplácet…

          0 0
          • pelhrimov  

            Nejvíce nespravedlivé je to, že stárneme a epší už to nebude :( Platíš pořadatelům za to, že Ti připravili nějaký zážitek, když se umíš zabavit sám, tak na závody nemusíš. Nebo provozuj sport doopravdy a trénuj jezdi pohárové závody s nějakým oddílem, pokud ještě nějaké cyklistické oddíly existují. Záměrně píšu sportovní oddíl a ne XY Shop Team, kde jediná povinnost závodníků je nakupovat, nakupovat a nakupovat na jednom místě.

            0 0
            • McBlacky  

              s XY shop teamy mám opačnou zkušenost. Peníze do teamu přináší a částečně se o ně starají, nabídnou např servis zdarma atd. Rozhodně není tvojí povinností něco kupovat zrovna u nich.

              0 0
          • pelhrimov  

            Ještě upřesním, on ten eliťák nemusí být samozřejmě vyplácen z peněz pořadatele. Jen by mne zajímalo jestli by jsi se v případě náhodného vítězství zřekl odměny.

            0 0
          • Beeda  

            zase brecis ze je neco nefer;-)

            0 0
          • Orbis  

            pokud jezdíš závody pro zábavu, tak tě nemusí štvát kterej profík přijede a vyhraje a schrábne všechno ne? tvoje odměna je „užitej“ závod :-)

            0 0
            • alinceb  

              Jde o princip, ne o to, co z toho mám. Btw. já na závody nejezdim…;) Dát 500K za plácání v blátě na rozbité trati, trochu ionťáku a pár banánů, v lepším případě tričko mi nepříjde zrovna super…:)

              0 0
              • pelhrimov  

                Já závody sice občas jezdím, ale v tomto s Tebou souhlasím, moc racionální to není :)

                0 0
          • Biker jak Pes  

            Ježíšikriste, tak trénuj a poraž ho. Pořád dokola tohle. Co ti brání…

            0 0
            • alinceb  

              Radši nic nepiš a snaž se pochopit. Nejde o to, někoho porazit, ale čistě o ten paradox. Nikde nepíšu, že chci vyhrávat, jen můj názor na princip organizace závodů v ČR. A vy mi napíšete, ať trénuju a porážim je…nepřipadáte si blbě (platí pro tebe a pár dalších „mistrů světa“ v tomhle threadu)?

              To je jako kdybych napsal: „To je dneska venku krásně…“ a ty odpovídáš: „To nevadí, já mám žlutou tříkolku…“

              0 0
              • JSt  

                ja ti taky nerozumim. kdyz nechces vyhravat, proc jsi tak vsetecny a resis to? :-))

                0 0
                • alinceb  

                  Mě to nervy nedrásá, jen když se člověk zamyslí, jak to funguje, tak mu to příjde nesmyslný…

                  No a jinak sem asi prostě rád v opozici…:)

                  0 0
                  • JSt  

                    kde vidis nesmyslnost? uchazis se o praci, ti slepsi kvalifikaci, referencemi a schopnostmi by meli mit vetsi sanci uspet. naopak je nespravedlnost, kdyz vyhraje lempl :-))

                    0 0
            • Beeda  

              nech ho byti, utapi se v zavisti:-)

              0 0
          • Cryzyy  

            Svet je plnej nespravedlivosti a treba tahle mi tak velka neprijde, tak snad mas velkou zasobu kapesnicku :)

            0 0
          • alinceb  

            Koukám, že jak to někdo projeví názor, který není zdejším „mistrům světa“ po chuti, tak je to špatně. Opět jste nepochopili princip diskuze a místo argumentů a přemýšlení se jen snažíte druhého jen zesměšňovat a leštit si svoje ego…

            Pak člověk přemýšlí, jestli má cenu ztrácet čas nějakou diskusí…:(

            0 0
            • karliner  

              člověče, tebe vůbec nikdo zesměšňovat nemusí, ty si vystačíš sám…

              0 0
              • Beeda  

                jsi osklivej diskuter, reknu to mamince! :-)

                0 0
              • alinceb  

                Aspoň se nesnažím udělat ze závodů pokerový turnaj ;)

                0 0
                • karliner  

                  Sakra, kdo mi to říkal, že jseš maajkee II.? Plácneš nějakou kravinu a pak jsi schopný se donekonečna dohadovat, převádět řeč úplně jinam a jinak se snažit dokázat, že nejsi úplná ***** :-)))

                  0 0
                  • alinceb  

                    Pokud jde o tuhle moji kravinu , tak mi řekni, v čem se mnou nesouhlasíš? Viz. tvoje příspěvky: 1 2 ? Já obvykle řeč jinam neodvádim, to spíš jiní se tu uchylují k osobním útokům místo argumentace…

                    Jinak to už řešit nehodlám, s některými lidmi se hold nedá komunikovat, tak se nebudu snažit…;)

                    PS:čekám, že za chvíli tu zas supercool vtipný Beeda napíše, že zas brečim…klasika…:)

                    0 0
        • zbartos  

          Ad placení kvalitním závodníkům za účast na závodě:

          Možná je to v ČR výjimka, ale na Muldě http://www.czex.cz/mulda ti nejlepší (Honza Jobánek, Ondřej Cink, Martin Loo, Lukáš Vlach, Lucie Veselá, Martina Němcová, Jarda Rygl- MTBO, Karel Zadák-duatlon+XTERRA, Miroslav Podborský-kvadriatlon atd.) platí normální startovné jako ostatní účastníci.

          Že pak za bednu dostanou jen papírový diplom a absolutní vítěz na 30 km dostane krásný křišťálový PUTOVNÍ pohár http://www.czex.cz/…iposs:86.jpg?… , to už jsem tady asi psal.

          0 0
          • destr  

            Tímm že účel tohoto závodu je co nejvíc vyrejžovat, bych se moc nechlubil ;-)

            0 0
            • Beeda  

              jsi tak trochu vul, ale pocitat umis, protoze za kilo startovnyho a sto let bude poradatel milionar ;-)

              0 0
              • bagr  

                Proc to tady de a jinde nejde a chtej petikilo a vic?Protoze si z toho delaj zlatej dul,smejdi!Jinak nerozumim tomu proc par mistnich hnupu nedokaze pochopit rozdil mezi profesionalem a amaterem.Asi proto ze sou to ti profici a museli by uznat ze maj jezdit se sobe rovnejma a ne si honit triko na amaterech.Tipoval bych to na libor von ***** oplt tym.

                0 0
            • zbartos  

              Petře, co jsme Ti udělali, že na nás všude kydáš tuhle špínu ? Loni ses sám přihlásil, že nám chceš pomoci jako pořadatel v den závodu a teď tohle…

              Jen pro pořádek:

              1, náklady na pořádání Muldy (bez odměny nám pěti hlavním pořadatelům z o.s. Defekt) jsou asi 90000,– Kč.

              2, v losovaní na Muldě a v cenách pro každého na Muldičce byly věci za cca 62000,– Kč.

              3, za startovné jsme dostali cca 25000,– Kč

              4, chybějících 127000,– Kč nám dali „sponzoři“

              Až nám „sponzoři“ nic nedají, tak bude závod bez cen v losovaní a každý nad 18 let bude muset zaplatit místo současného startovného (100,– či 150,– Kč) asi 400,– Kč (při předpokládané účasti cca 230 lidí 18+).

              0 0
              • karliner  

                Třeba to myslel jako vtip, kterej se moc nepodařil no… Je tam „smajlík“.

                0 0
                • zbartos  

                  Na smajlíky jsem už moc starý a nemám náladu se učit co znamenají…

                  BTW Nějaký Petr nám napsal něco o napakování se na Muldě přímo na fórum na webu Muldy, tak na tohle jméno ve stejné souvislosti tady reaguji podrážděně…

                  0 0
              • destr  

                Tak ted sem se zasmál. Nikde jinde sem nic nepsal, to zaprve, a ano, přihlásil sem se loni, ale to jenom než sem zjistil jako to vypadá. Je zajimavy, že na jinechjch závodech, kde je desetinová účast a i nižší startovny, můžou bejt i fajn ceny.

                0 0
                • JSt  

                  to dej typ na nejaky takovy rejs :-)).

                  zdenek ti tady muldu rozuctoval. za nim nestoji zadna velka firma. nechapu, proc se snazis znechutit poradatele v tuto chvili nejtradicnejsiho brnenskeho zavodu…

                  0 0
                  • destr  

                    Já se nesnažim nikoho znechutit, já nepsal jenom kraťounkou jízlivou větičku, ale jak je vidět, tak sem píchnul do vosího hnízda a patrně nejsem jedinej, kdo si to myslí. Co se týče těch závodů, tak zbartos určitě ví, co mám na mysli.

                    0 0
                    • Vilém  

                      To jako myslis pohar drahanske vrchoviny? Ten jsi vyhral, pokud koukam. Na mulde byla velka konkurence, tak radsi nestartujes a kydas hnuj?

                      0 0
                      • HROOLI  

                        co, byls poslední,že jsi tak nabroušený ?

                        0 0
                      • destr  

                        Třeba PDV a je i spousta jinejch. A konkurence byla obrovská, to máš pravdu. Ale přijde mi divny dat 150 za startovny a bojovat o diplom ;-)

                        0 0
                        • nox159  

                          prece nejde o to abys neco hodnotneho dostal ne… staci diplom – proste vzpomonka…

                          vanoce taky nejsou o darkach, ale hodne lidi si prestava nektere veci a skutecnosti uvedomovat :(

                          0 0
                          • destr  

                            Ano, jsem vyvrhel, protože očekávám na závodě pro vítěze cenu. Nechápu proč všude jinde na závodech nějaky ceny maji, dyť je stejně asi nikdo nechce.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Jsem rád, že takové věci my závodníci z prostředku a druhé poloviny výsledkové listiny nemusíme řešit :-D

                              0 0
                            • karliner  

                              Nejsi vyvrhel. Jsi blbeček.

                              0 0
                            • nox159  

                              prave ze ja z dvou beden ( nic velkeho samozrejme) nemam zadnou vzpominku i blby diplom by me potesil. Ze jsem tam dostal plno kraviny je mi vcelku jedno z toho neni postupem casu nic, diplom nebo blby plastovy poharek by mi aspon zustal jako vzpominka :)

                              0 0
                            • alinceb  

                              Já teda nevim, ale zas mi příjde lepší dostat diplom a zapsat se třeba na pohár, než vyfasovat igelitku s propiskou a bločkem od sponzora, popř. s osuškou…Když si spočítáš, co stojí organizace závodu (plakáty, časomíra, audiotechnika, stany, lékařský dohled, občerstvení, trasování atd.), tak 150K není zas tolik a rozhodně na tom organizátoři nerejžují, protože prostě nemají z čeho…a ceny od sponzora se losují v tombole…kde je problém?

                              0 0
                              • HROOLI  

                                zas ten dar od sponzora nemusí být vždycky špatný- já jsem dostal za 3 místo modrou sadu multiklíčů od park t. ,kterou jsem používal tak často,až se rozpadla . Naštěstí jsem na dalším závoděvyhrál totéž :D

                                0 0
                            • mr.antik  

                              jo, medaili by aspoň mohli dát…

                              Fakt nechápu, že někdo jezdí pro ceny. A možná si ještě řiká amatér. Když jsem někdy něco na závodech vyhrál, byla to z 80procent nepotřebna hovadina

                              0 0
                            • RomanH  

                              Mulda je od zacatku deklarovana jako zavod pro hobiky. Nikdy v zivote me na zadnejch zavodech nevadila ucast „profiku“, ba naopak jsem si rikal, kolik mne nadelili. Paradoxne me ale nasrali nekteri pred nekolika lety na Mulde, kdyz me kousek pred ni brali prvni o kolo – je tam uzka pesina obrostla keri a hulakali neco sprostyho, at jim uhnu. Ja bych rad, nemel jsem zajem nikoho brzdit, ale tam to proste neslo. Proto jsem rad, ze se na Mulde davaj za prvni mista diplomy, vetsina lidi to bere jako zaver sezony a takovou vicemene „spolecenskou“ udalost.

                              0 0
                            • Darkson  

                              tebe opravdu trápí, že vítěz na závodě se startovným 150,–Kč dostane jen diplom?! tomu nevěřim:-)

                              0 0
                              • destr  

                                Já sem nejel a kdybych jel, tak bych nedostal ani ten diplom, takže jako takhle je mi to fuk. Ale přijde mi to podivný.

                                0 0
                                • JSt  

                                  nebo bys treba vyhral za jakejkoliv flek let balysem. opravdu podivny, spravne by to mel, jako nejhodnotnejsi cenu, brat vitez. :-))

                                  s tim, zes nechces pochopit filosofii muldy, toho asi moc nesvedem…

                                  0 0
                        • JSt  

                          pdv jsou ty drahany? jako jo, tam jsou super ceny. vzpominam si, ze loni dostal kamos za prvni flek v brezove maketu vetrne elektrarny :-DD

                          0 0
                    • zbartos  

                      1, nejsem anonym abys mi říkal zbartos, díky

                      2, a absolutně nevím, co máš na mysli ohledně „těch závodů“

                      3, píchnuls ne do vosího hízda, ale do pěti lidí (hlavní spolupořadatelé z o.s. Defekt), kteří vědí, že řádově 10–15 dní za rok musí věnovat Muldě a nic z toho v podstatě nemají…

                      0 0
                      • Beeda  

                        asi dalsi Petrik co nebyl na rautu:-)

                        0 0
                      • destr  

                        Jenom říkám, že na jinejch, a i mnohem menších závodech to jde.

                        0 0
                • zbartos  

                  Jestli myslíš Pohár Drahanské vrchoviny, tak tam je startovné přesně stejné jako na Muldě = 100,– Kč !! Viz http://www.czex.cz/mulda/pozvanka .

                  Takže tady záměrně, nebo z nevědomosti LŽEŠ !

                  Doufám že se tady alespoň omluvíš a příští rok to napravíš bezplatnou pomocí jako pořadatel na Muldě.

                  0 0
                  • bagr  

                    Jak sam tady pises tak velkou polozku na zavode delaj ceny asi 62 000kc.A to je ten problem.Nechapu proc na amaterskejch zavodech sou tak vysoky ceny.Pak se to samozrejme promitne i do startovnyho(myslim zavody kde je startovny cca 500kc).Dalsi vec je ze se tam pak stahujou nasi slavní radobyprofesi­onalove.Kdyby tam mel dostat malej poharek za bednu tak tam ani nepachne.

                    Jeden z poslednich pripadu je svetak v cyklokrokrosu v Plzni,kde se jel v sobotu zavod Skoda cross,cituji poradatele- urceny pro amatery a sirokou verejnost kde bylo za 1flek 5000 2flek 3000 atd.Samozrejme timto ten zavod uplne sprasili,jelikoz tam přivalil slavny zavodak Spesny shrabl prachy a jel domu.Rovnou mohli ty lidi vyfuckovat a netahat je za nos!

                    0 0
                    • martin_bakov  

                      Zivot je nefer. Dobre ceny za bednu i kdyz to je amatersky zavod proste pritahnou vic lidi k tomu zavodu a to je ucel poradatelu…

                      0 0
                    • karliner  

                      Tak nebreč a když ti to tolik vadí, tak je vyfuckuj tím, že tam příští rok nepojedeš a startovné jim nezplatíš.

                      0 0
                    • Beeda  

                      koliaty jsi byl? ja si 9–10, to jsem mohl vyhrat co;-) ale nebrecim makam, nezavidim a preju, bez toho to nejde, jinak to dopada jako s tebou, nikdy nic nedokazes a uziras se petre zavist;-)

                      0 0
                      • bagr  

                        Nikomu nic nezavidim,sam nemam rad lidi co jen kecaj,zavidi ale nehnou ani prstem!

                        Sam chodim do prace cca 9–10hodin denne a trenuju po praci a o vikendech sest dni v tejdnu od listopadu do brezna a pak duben – rijen zavody skoro kazdej vikend,vsechno si platim ze svyho.Ale vadi mi kdyz pak na tyhle zavody jezdi profici,lidi co nemakaj,tim padem maji onech deset hodin navic na trenink a regeneraci,ma­terialni zajisteni a pripravu maj placeny.PRO NE JSOU ZAVODY KDE SOU JIM ROVNY A NE ABY MACHROVALI NA AMATERY!

                        0 0
                        • mr.antik  

                          A co takový rentiéři, studenti, invalidní důchodci, nezaměstnaný, ty bych taky hodil do zvláštní kategorie…

                          0 0
                          • Chaingang  

                            a pak ještě kategorie podle počtu odpracovaných hodin,počtu vyživovaných dětí, jestli bydlí v bytě nebo v baráku…prostě aby každej mohl vyhrát a nevyfoukl mu bednu někdo,kdo může kolu věnovat víc času :)

                            0 0
                            • bagr  

                              Smerem na zapad od nas to funguje ale jelikoz jsme v Cesku a jen dvacet let po 89,tak se tu na cokoliv kasle.Snad za par novejch generaci to bude lepsi.

                              0 0
                              • Chaingang  

                                to si děláš srandu?a co tě pak bude motivovat když budeš jezdit skoro sám třeba v kategorii 35–36 let,2 děti,9 hodin v práci a stará se o dům?doufám,že se takovýho dělení nikdy nedočkám…

                                0 0
                        • Chaingang  

                          Velká většina těch profíků tam opravdu není proto, aby machrovali před amaterama…

                          0 0
                        • jIrI___  

                          Život je boj, kde silnější mají vždycky navrch, to by ti mohlo být jasné ;-). Já chodím do práce a do školy, netrénuju, objedu si jen pár závodů za rok, které si samozřejmě platím sám, bedna daleko v nedohlednu a přesto tu nefňukám, že vyhrávají profíci a já pravidelně vyhrávám v tombole hovno, protože to je prostě život…

                          0 0
                        • karliner  

                          V tom případě si táhni na závody pro poloprofesionály, protože já nemám čas tolik trénovat, mám totiž i jiné záliby, než jezdit na kole a nestojim o to, aby mi tobě podobní vyžírali bedny.

                          0 0
                        • prvniodkonce  

                          Já bych chtěl vidět v Česku profesionála, který má to, co popisuješ. Vážně si myslíš, že si na sebe vydělají ježděním závodů KPŽ apod? Jsou to často lidi, co pracují a k tomu těžce trénují ráno nebo večer stovky hodin po tmě. Cyklistika je o vůli něco dokázat a vydržet, v Česku se na 100% profi úrovni dělat pořádně nedá a svaz tady nefunguje. Elite licenci si může udělat každý, vyhrávat amatérské závody taky, a hned je to profík? Já to nerozlišuju, když na čelo závodu nemám, tak na něj nemám, a nenadávám na to, že ti přede mnou jsou profíci. Existují závody, kde je velká konkurence, a závody, kde je malá konkurence. Když jsem pozér a chci lézt po bedně, tak jedu tam, kde je malá konkurence, ale musím počítat, že je to „Okolo hnoje“. Tečka.

                          0 0
                    • Rychlej turista  

                      Zvěrstvo je, pokud se vysoké startovné zdůvodňuje cenami a cenou nejsou peníze, ale bezcenné krámy. Píšeš, že ceny jsou za 62 tisíc. Jenomže 62 tisíc není hodnota cen, ale suma, o kterou si sponzor sníží daňový základ a ještě elegantně se zbaví neprodejného zboží, které by navíc musel na svoje náklady likvidovat a jako bonus si udělá i reklamu. Bylo by zajímavé dát ceny na hromadu a udělat aukci. Většina by byla neprodejná a ten zbytek by byl za zlomek deklarované ceny. Takže 62 tisíc by se rázem smrsklo na směšnou částku. Ale jako důvod vysokého startovného to projde a všichni jsou spokojeni :-)

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Četl jsem to jen zběžně, nevím o jaký závod jde, takže to, co jsem psal o věcných cenách a jejich deklarovaných hodnotách, jsem myslel obecně. Občas se nějaká použitelná cena sice najde, ale vézt 32 km přes kopce na zádech svěrák není zrovna to pravé ořechové a nevím jestli mi ta stovka, za kterou jsem ho pak prodal, stála :-D

                        0 0
                        • destr  

                          Nesmíš jezdit závod o velkou cenu třineckejch železáren :-D

                          0 0
                      • McBlacky  

                        tohle je velká pravda

                        0 0
                      • pelhrimov  

                        BINGO.

                        0 0
                    • zbartos  

                      Ceny dělají velkou položku na těch závodech, kde mají pořadatelé to štěstí, že je dostanou, nebo mají peníze na jejich koupi a mají navíc vůli lidem ty ceny nějakým způsobem dát (buď medailistům, nebo v losování, příp. oboje).

                      Do startovného na Muldě se množství cen v losování nijak nepromítá, protože jde o něco, co když nedostaneme, tak prostě lidem rozdávat nebudeme. Rozhodně nezruším na Muldě sanitku a 4 zdravotníky (cena cca 10000,– Kč) abych mohl Destrovi dát za první místo rám za 10000,– Kč…

                      0 0
                  • destr  

                    No ja na muldu vidím startovné na místě 150 Kč. Asi špatně vidím. Navíc na drahance v tom máš párek a pití.

                    0 0
                    • Beeda  

                      ty jsi socka, pridej na vaclavak ti ten park zaplatim;-)

                      koukam ze to neni o profif/neprofik to je o osobnosti kazdeho… :-) lidi jsou nanazrani a sami nehnou prstem…

                      0 0
                      • destr  

                        Jelikož máš problém pochopit co píšu, tak tě v tom nechám ;-)

                        0 0
                        • Beeda  

                          jelkoz jsi zadny zavod neporadal, tak muze akorat tak drzet;-)

                          0 0
                    • Zerocool  

                      tak to je na potom na poblití…

                      0 0
                    • Blade  

                      Ty seš z té Drahanské čoveče úplně zdeformovanej:D

                      Nevím, jak to je na ní teď (nechce se mi trénovat kvůli 25minutovým závodům:)), ale dřív jako cena pro vítěze byl pár ponožek a 4 kousky od Černé Hory v dárkovým balení:) Takže bych z diplomu na Muldě tragédii nedělal.

                      A při platbě předem je na Muldě startovné taky 100kč.

                      0 0
                    • zbartos  

                      Destr napsal: No ja na muldu vidím startovné na místě 150 Kč. Asi špatně vidím. Navíc na drahance v tom máš párek a pití.

                      Petře, nikdo Tě přece nenutí platit startovné až na místě, naopak. Když zaplatíš předem, tak budeme mít méně práce na prezentaci a pro Tebe bude startovné za 100,– Kč !

                      A na Muldě máš za startovné místo párku a pití (v ceně cca 30,– Kæ) m.j. elektronické měření času pomocí čipů s rozpisem po jednotlivých kolech (v ceně cca 200,– Kč) viz např. http://www.championchip.cz/…Vys30Kat.pdf .

                      A v podstatě pro každého druhého účastníka ve věku 18+ tam byla letos cena v losování v průměrné ceně 200–300 Kč s tím, že ty nejdražší ceny byly letos za 5000,– Kč (1 let balónem – v losování byly 3 lety !) a 2000,– Kč (cyclocomputer s výškoměrem).

                      Takže Ty sice vidíš velmi dobře, ale vidíš jen to co vidět chceš a možná navíc nevnímáš co všechno (vyjádřeno v penězích) Ti účast na Muldě vlastně dává.

                      0 0
    • robin!1  

      Moc se to řeší. Pokud jezdec si cyklistikou vydělává – je to zdroj jeho živobytí nemá na hobby závodech co dělat (ani je jet protože je ovlivní). Pokud v této kategorii jezdec není, tak je amatér a závod jet může. Kolik je v ČR profi cyklistů? (nemám přehled, ale je jich vůbec aspoň 50? ).

      0 0
      • mr.antik  

        No co, musí se najít dost těch, co to vysoké startovné ze své kapsy vysolí, když chtěj závody takovéto úrovně a nebo se prostě smířit s tím, že třeba 100kč z jejich startovnýho jde na ceny. Nebo nikam nejezdit, resp. vyhledávaj menší závody.

        Řešit amatéry/pofíky podle peněz a zázemí je nereálný. Spousta profíků třeba ještě studuje, tak jak by se to mělo řešit? Že by každý překládal daňové přiznání?

        0 0
        • jonti  

          No prave, velka cast „profesionalu“ jsou profesionalove pouze z duvodu, ze zatim muzou studovat a nemaji potrebu na sebe vydelat penize. Tech profesionalu pres 26 let tolik uz neni.

          0 0
          • robin!1  

            Pravě o tom píšu, že profiků je ČR opravdu jen pár desítek a ostatní jsou amatéři, co třeba jezdí i závody s profíky, ale cyklistikou se neživí a většinou si jí ani nezaplatí všechny náklady. Takže je to neřešitelné nějaké rozdělování a nejlepší je to sloučit do jedné kategorie a nemůžou být nějaké pochybnosti. A že já jako hobbík se na bednu nemám šanci dostat? no a co, když je to koníček a setkání s takovými borci na jednom závodě je velkou motivací.

            0 0
            • karliner  

              No a pak jsou amatéři (nebo hobíci, jak kdo chce), jejichž ego je nutí vyhrávat za každou cenu. Tuhle jsem četl o majiteli jednoho českého e-shopu, který závodí mezi hobíky a dostal flastr za doping… Takže jak říkáš, je to koníček a komu vadí profíci nebo pseudoprofíci na startu hobby závodů, nemusí tam jezdit, nikdo ho k tomu nenutí.

              0 0
              • McBlacky  

                to už je stará věc, ale pořád to je k zamyšlení.

                jak píše výše Robin, bohužel setkání s některými „profíky“ je místo motivace na pěst.

                0 0
                • pelhrimov  

                  Tak jsem použil Google, abych se poučil, a když to člověk čte zpětně, v tomto případě období 2004–2006, tak je krásně vidět, že se asi dopuje v cyklistice systematicky. Vlastní doping snad ani sportu neubližuje, horší jsou ty tanečky okolo něj.

                  0 0
              • prvniodkonce  

                To byl asi Svoboda, žejo :)

                0 0
              • přišlapávač  

                co si budem povidat, Kuba neni rozhodne jediny. Kdyz uvazim kolik lidi sype i u kola pro zivot…

                0 0
                • jIrI___  

                  Proto je cyklistika právem celkově tak opovrhovaná a má „skvělé“ jméno mezi širokou veřejností. Když mají hobíci i u KPŽ potřebu zobat…

                  0 0
                • JakeF  

                  Povídej, kolik? Tohle by mě docela zajímalo, už jsem to docela slyšel, věřim, že ty případy jsou, ale zajímalo by mě to, jestli to neni z velký části stejnej přístup jako v tomhle vlákně. Jen místo „předjížděj mě protože jsou profíci“ to je „předjížděj mě protože sypou“.

                  0 0
                  • přišlapávač  

                    hele, reknu Ti to takhle, me o zadny umisteni vubec nejde, jezdim jen na zavody- slovy tak max 4 do roka, ktere maji peknou trasu jako malevil, proto abych si sam sobe dokazal, ze jeste nejsem nakynutej veprik a ze jezdim rok od roku rychlejc i kdyz jezdim cim dal min :-)

                    konkr. z liberce vim o vice jedincich, kteri jezdili kolopro skoro na bednu nebo tesne za a zobaly v jare na malorce tak, ze z toho treba maji ted v hajzlu ledviny a podobny, takze zivot v haji…nevim jestli jim to za to pozlatko stalo…

                    0 0
                    • JakeF  

                      Tak to je drsný… No aspoň se budu mít na co vymlouvat, když mi v KPŽ nadělí nějakou šílenou ztrátu :).

                      0 0
    • nox159  

      me třeba štve že MTB zavody jsou stavěné vetšinou pro silničare :(

      v tomhle vidim vetsi problem nez v tom hobik/profik :)

      0 0
      • jIrI___  

        A i přesto to silničáři ve sjezdech většinou brzdí.

        0 0
        • nox159  

          presne tohle me stve ;-)

          kdyby dali poradny sjezd tak si nabijou hobu a je klid :D

          0 0
        • Chaingang  

          já bych to až tak přesně neškatulkoval…

          0 0
          • nox159  

            pokud me nekdo predjede v asfaltovem vyjezdu a z kopce pak brzdi jak mala holka co sedi na biku poprve – tak to uz neco naznačuje nemyslis?

            0 0
            • Rychlej turista  

              Decentně to naznačuje, že bys měl trošku potrénovat, protože ti rychlí už jsou s největší pravděpodobností dávno pryč. Přece na tebe pod kopcem nebudou čekat, aby tě v něm pak mohli předjíždět. Takže tě v tom sjezdu zřejmě brzdil někdo, kdo už byl hodně vzadu a neměl potřebu závodit zrovna z kopce.

              0 0
      • JakeF  

        Tak proč nejezdíš XC?

        0 0
      • HROOLI  

        tak makej,at jim ujedeš už do kopce :)

        0 0
        • nox159  

          spis ty zapracuj na technice :)

          protoze v pristi sezone te do kopce uz asi nepredjedu :D

          0 0
          • HROOLI  

            na technice jsem zapracoval. Pyšně hlásím,že jsem se naučil překonavát strach a sjíždím u nás takové průdké kořenitojehličnaté sjezdy,které skoro kvůli klouzavosti nebrzdím. Ze začátku jsem se ho bál,pak si řekl že jedu a konenčně to vyšlo .Dále už se vůbec nebojím schodů a velkých spádu ( třeba najedu na šutr,že je talíř tak tak a sjedu ho jen ze zadkem za sedlem atd) . Prostě jsem už přestal mít strach a na kořenech se už nebojím. Příchodem odpružené vidlice jsem se prostě přestál podcenovat :-)

            0 0
            • pelhrimov  

              Tak to jsi teď přesně ve fázi, ve které Ti hrozí největší nebezpečí: praxe pořád malá, sebevědomí vysoké, respekt žádný :) Pády s nějakou destrukcí často přijdou na asfaltu nebo šotolině a to je potom překvapení.

              0 0
              • HROOLI  

                Pád na šotolině byl loni – a velký. Takže tohle nehrozí, prostě si to pořád pamatuju a hlídám se ,už to nechci zažít :-) …

                A navíc ty sjezdy by byly pro spoustu zdejších lidí nic, já se postupně posouvám dál, ne že hned sjíždím kolmo skály..

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.