Profi silnice - Tour de France 2025

304 nepřečtených
  • kapsch

Bonjour, mes amis!

Týden před startem Staré dámy je tu dedikované vlákno, věřím, že témat, příběhů a krásných závodních momentů tady bude během těch 3 týdnů fůra :)

Od příští soboty, tj. 5. července, nás čeká vzrušujících 21 dnů závodění (volné dny jsou letos druhé úterý, a poslední pondělí); dvě časovky – z toho druhá do kopce na Peyragudes; 5 HC finišů !! včetně Hautacamu, Mont Ventoux, a Col de la Loze – v této etapě jsou HCčka rovnou tři :)) takže vrchařský výběr znamená etapy č. 12, 13 (ITT), 14, 16, 18 a 19. Budou i sprinterské a zvlněné etapy, a první časovka je placatá. Zkrátka je na co se těšit. Zajímavost – po čtyřech letech se Tour jede pouze ve Francii. A po roce končíme klasicky v Paříží.

Na kompletní a potvrzené soupisky je ještě brzo, a tak si můžete zatím pustit třeba malou analýzu předpokládaných sestav UAE a Vismy: Is Pogačar's Superteam Too Powerful To Beat? | GCN Racing News Show

Tipovačka bude, zadání hodím níže ve vlastním příspěvku v následujících dnech. Titul z loňska mezi elitou bikefóra obhajuje mikub, Vita P a Kulix však souboj o žluťáka prohráli pouze o tiebreaker, tak mu to určitě budou chtít letos vrátit.

Teď je důležitější anketa, jak jsme načali toto téma při Giru. Spekulujte i níže jak je libo, hlasovat můžete klidně až po diskuzi, určitě se to ještě párkrát připomene :) Klidně můžeme spustit přihlášky do tipovačky i s bílým trikotem, a pak jej případně nebudu do tipa vkládat, kdyby hlas lidu nakonec nebyl pro..

Pokud by byla anketa vyrovnaná, přijde mi logické dát větší váhu lidem, kteří se tipovačky účastní :)

Anketa: Chceme do tipovačky přidat i trikot pro nejlepšího mladého jezdce?

Ano
    26x
    68%
    Ne
    12x
    32%
    10 0
    • jonys  

Byla by to „podpůrná sázka“ a neúměrně by se bodově zvýhodnil někdo, kdo dobře tipne stejnou věc. Můj názor.

K Tour: vypadá to na pěknou zábavu v prvním bloku. Pro diváky teda, jezdci budou mít jiný názor…

Vrcholně poziční závod, mohl by hrát roli i vítr, malý rozestupy vyšroubujou nervozitu do astronomických rozměrů.

Nebýt to Pogačar, tak řeknu že pánbůh s lídrem UAE, protože krom Wellense sestava úplně marná na takovýhle chaos.

Naopak dobře Visma a i Remcovi se bude hodit tým plný bouráků na tuhle disciplínu. Ineos má též dobrý karty!

1 0
      • kubomiso  

Visma? Ta tenhle rok na klasikách nic moc nepředvedla. WvA, Benoot a Jorgenson v top formě ano, ale nevím jestli Benoot tenhle rok bude k nečemu.

Kromě Wellensa na to mají v UAE Politta – 2 a 4 místo z P-R, 2 místo Omloop, 3 místo Ronde. Bez toho že by uměl být na pozících v ten správny čas by tyhle výsledky neměl.

0 0
        • jonys  

…Affini, Campy dokud přežijou. Pravda že Benoot se teď prý zranil a Wout byl nemocný :-(

Ronde 24 nebylo o poziční bitvě, ale ryzí survival v psím počasí. Roubaix jel jednou z úniku. A je rozdíl, když je lídr co mu mají jiní pozici tvořit vs domestik, kterej ji má sám vyboxovat. Navíc on těží ze svýho motoru, po 230km se začíná rozjíždět. V etapácích dobrej na dlouhý špice, ale ne když se jedou intervaly-nasprintovat pod brdek, vyletět ho, a zase. Pokud se navíc Pogačar obleče do žlutýho např. po 2. etapě, tak samozřejmě jeho síly padnou na kontrolu, za UAE to nikdo dělat nebude. Alpecin se přidá až půjde do tuhýho ve zvlněným terénu. Etapy 4, 6, 7 (8, 10).

0 0
        • oberleutnant Weiss  

Když jsme u té Vismy – neměla být už na Tour zase po letech zpátky jako Rabobank?

0 0
        • jonys  

Je to jasnejsi s Polittem?

Dnes trochu chyba Vismy. Tlacili na tempo ty 2 hlavni brdky (UAE tam meli jen Wellense) a stalo je to 2 bonusovy vteriny. Kdyby to nechali byt, dojela by vetsi grupa a Pogi by podium mozna nedal, byli by tam rychlejsi cerstvejsi borci a taky by mohl vyhrat late attack…

0 0
      • ZDRI  

Přesně tohle mě při prohlížení startovek napadlo taky :-)

1.týden bude nervózní jako prase a jestli zafouká/zaprší, tím hůř. Jsem zvědavý, kolik lidí pro GC a superdomestiků to zaplatí… Jen doufám, že nikdo z hlavních favoritu, byla by to velká škoda.

0 0
      • Agent007  

První týden nebudou malé rozestupy, bude to od začátku těžké. Druhá etapa převýšení 2550, pátá etapa časovka 33km, šestá etapa převýšení 3550, dojezdy do kopců, tam už se rozdíly udělají. Trasa letošní Tour se povedla, od začátku do konce těžká a zajímavá. Akorát se bojím, že z toho pogastrong udělá zase one man show. Takže vlastně ta zajímavost bude hlavně boj o druhé a další místa v celkovém. Počítám že strong bude mít žlutý, puntikatý i zelený dres

0 6
        • wishpull  

Strong není v nominaci, nevešel se do Israel PT. Tak asi nebude mít žádný z výše uvedených dresů. :)

10 0
      • kapsch  

Napadlo mě již při Giru, že by mohlo být pravidla ve smyslu „Hráč nemůže mít body za bílý trikot a za umístění totožného jezdce v GC zároveň. V takovém případě se počítá vyšší z obou bodových zisků.“

Je to řešení? Já jsem to zatím neřešil, abych nezvyšoval „komplikovanost“ tipovačky v momentu změny, byť není velká nebo složitá na pochopení.. Minimálně je to k diskuzi, klidně jiné „ošetření“, pokud by někoho napadlo.

0 0
    • Jamin  

Já teda ve startovce zatím nevidím žádnýho čecha, to je trochu sklamání.

0 0
    • kapsch  

Za 4 dny startujeme, nejvyšší čas vyhlásit i druhou tipovačku. Kdo by potřeboval motivaci najít si pár minut na poslání tipa, pod příspěvkem přidávám pořadí letošní sezony po Giru :)

Vše funguje tak, jak to již znáte, s výjimkou bílého trikotu (viz dále):

Kdo by měl chuť si tipnout, zkusit štěstí a zabojovat o právo vytahovat se na BF, ať mi prosím pošle na mail v profilu nebo do SZ:

Tip na celkové pořadí od prvního do pátého místa

Tip na nejlepšího vrchaře, vítěze bodovacího trikotu, nejlepšího mladého jezdce, a nejlepší team

8 jmen jezdců, kteří si myslíte že se dostanou na bednu v některé etapě

Tie-breaker: Kolik jezdců dokončí (startuje jich opět 184)

Uzávěrka tipů v sobotu 5.7.2024 v 13:40 (tj. start první etapy).

Profily etap např. zde 2025 Route, All Stages Profiles

Soupisky jsou např. zde Preliminary Startlist, všichni kromě Ineosu už vypadají potvrzení

Pravidla a bodování jako obvykle:

Body za celkové pořadí: Správný tip na 1.-5. místo 24–20–16–12–8 bodů. Pokud se spleteš o 1 místo, máš polovinu bodů jezdce, pokud o více než o 1 místo, ale stále v top 5, pak 4 body.

Dále 6 bodů za správný tip na aktuálně nejlepšího vrchaře, 6 za správný tip na vedoucího bodovací soutěže, 6 za správný tip na nejlepšího mladého jezdce, a 6 za tip na průběžně nejlepší tým.

Body za etapy: 3–2–1 bod za 1.-3. místo jezdce ze „stáje“ v etapě.

Body za etapy se sčítají a nelze o ně přijít; body za celkové pořadí, trikoty a tým jsou vždy dle aktuálního umístění.

Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC.

Počítá se konečné pořadí vyhlášené po dojezdu poslední etapy; body za etapy jezdců vyloučených za doping už v průběhu Tour se ruší; pořadí v etapách se už ale nepřepočítává.

Pokud Tour skončí dřív, počítá se vyhlášené konečné pořadí.

Lanterne Rouge: kdo bude na posledním místě 5 dnů po sobě (včetně volných), nenastupuje do další etapy!

Vedoucí v průběžném bodování má samozřejmě morální povinnost chodit ve žlutém.

V případě protestu má automaticky pravdu a poslední slovo pořadatel.

Copy&paste friendly verze pro tipy

Nick:

Celkové pořadí: (5 různých jmen, protože 1 jezdec se nemůže umístit na více místech najednou, že?)

1.

2.

3.

4.

5.

Nejlepší vrchař:

Nejlepší v bodovací soutěži:

Nejlepší mladý jezdec:

Nejlepší tým:

Dokončí:

8 ! jezdců na bednu v etapách:

Tipo lze zasílat na můj mail či profil, hodně štěstí všem účastníkům.

2 0
      • kapsch  

Rozhodnutí o zahrnutí bílého trikotu do tipa není definitivní, diskuze moc neproběhla. Jeden příspěvek proti, ve vláknu k Giru byla cítit spíše podpora.

Hlasování vypadá jednoznačně pro, ale stojím si za tím, že dávám větší váhu účastníkům tipovačky, nicméně i tak to je zatím pro bílý trikot.

Chápu, že ve výsledku může bílý trikot dublovat body za GC, když někdo bude mít stejného jezdce i v top5. Na druhou stranu to lze využít i tak, že na bílý trikot hodím „6. tip na GC“, ať mám body tam, kdyby nebodovali mí favoriti na celkové pořadí. Nakonec, i vrchařský dres při pěti dojezdech etap na HC prémii může dublovat body jezdce v top5, i když ne zcela přímo..

Klidně sdílejte vlastní názor, hlasovat znovu sice nejde (myslím), ale kdyby zastánci stávající verze tipa přesvědčili svými argumenty ty, co hlasovali pro zařazení bílého trikotu, a hlas lidu se projevil v diskuzi, určitě to uvidím.

Každopádně do tipa svého jezdce na bílý trikot zařaďte, bude jednodušší ho případně do tipa nedat, než aby všichni posílali zvlášť pak tip jen na nejlepšího mladého jezdce..

Díky za pozornost, a hodně štěstí při skladbě týmu :))

0 0
        • Agent007  

Argument,že bílý trikot může dublovat celkové pořadí je lichý. Na zelený a puntikatý přeci taky můžu nominovat stejné závodníky. To se taky jedná o double? Já jsem pro bílý trikot. Remco go, go, go

0 0
          • kapsch  

Je to soutěž založená stejně na celkovém čase..

0 0
            • Agent007  

A taky by se musel zveřejnit seznam lidí, kteří můžou soutěžit o bílý trikot. Už vidím, jak půlka tipujících má na bílý někoho, kdo už je starší. Byl by v tom zmatek. Takže, za mě, bílý trikot ne

0 1
              • kapsch  

Jistě, tvůj hlas vidím..

To je stejně jako když někdo pošle závodníka, který závod vůbec nejede. I to se občas stane. Nebo jen příjmení při startu např. obou Yatesů. Chyba tipujícího, to ti přece může být jedno, maximálně výhoda pro tebe :))

Když jsem měl čas a procházel tipy včas před startem GT, upozorňoval jsem na to a dával možnost nápravy..

0 0
              • kubomiso  

On je zveřejněn. https://www.procyclingstats.com/…25/startlist Jezdci s * soutěží o bílý dres.

1 0
                • kapsch  

Jojo, přesně to jsem včera doplňoval k zadání tipovačky. A určitě bude i startlist zvlášť někde..

0 0
      • kapsch  

Ještě doplním, že jezdce bojující o bílý trikot můžete např. na startovce v odkazu výše můžete odlišit tím, že u nich je hvězdička *

1 0
      • jonys  

Ineos si dava nezvykle na cas. Mozna jeste nemaji ty novy Adidas dresy s logem Total aby se v nich vyfotili?

0 0
        • BikerM  

Tyjo, oni budou mit hadry adidas nebo je to sranda? To mi nejak uniklo. :D

Adidas jsem mel spojeny s Telekomem. Pamatuji se jak jsem v Erlangenu v tom jejich adidas nakupaku cucel na ty ruzove hadry. :D Dokonce jsem mel kdysi davno adidas boty na bezky a nasledne i sve prvni silnicni tretry, koupene v takovem divnem obchode za 690,–. Nedalo se v nich jezdit, ale to nebylo botou jako spis myma chodidlama. To jsem si hezky zavzpominal. :D Jinak fanda adidasu nejsem.

0 0
        • andy97  

Dnlbenson:

Důvod, proč Ineos opozdili oznámení svého týmu na Tour, je ten, že se Dave Brailsford vrátil ve velkém stylu. Rozhoduje o složení týmu Tour. Včera večer se finalizovalo…

0 0
          • Agent007  

Já si počkám až na finální sestavu kluků Sky, a pak pošlu tipovačku…let's go

0 1
            • andy97  

Žádný zázrak to asi nebude. To by musel Dave jim naordinovat nějaké zázračné pilulky aby něco ukázali na Tour.

1 0
              • Agent007  

Podle mě lepší vyhrát 3–5 etap, než jet o 4. místo celkově. A zkusit vyhrát trikoty. Na celkové pořadí momentálně nikoho nemají. Ale to před 8 roky neměli ani UAE, ani visma. To se zase otočí.

A brát dědka Thomase bez formy, jen z nostalgie a za zásluhy, je taky blbost

0 0
                • andy97  

To jim teda věříš. Budou rady i za jednu etapu si myslím. Trikot můžou vyhrát tak maximálně jeden a to vrchařsky. Žlutý bude pro ně jen vlhký sen ;D

1 0
            • Jamin  

Sky letos nejede, ale tak počkej si..

3 0
          • Agent007  

Má to Sir David těžké, původní lídři Tour Thomas a Rodriguez zajeli v přípravě na Tour kulové. Asi se řeší, jestli se vykašlat na celkové, a vzít 8 lidí kteří pojedou na etapy…? A možná ukecávají Bernala…?

0 0
            • jonys  

Sheffield neni v predvyberu. Tipuju, ze pojede.

Thomas konci, takze jako podekovani? A bacha, on se vyzna a v pozicnim boji bude hodne uzitecnej!

Arens klasicky nakoupi, ale pak se bude zlepsovat.

Rodri nezajel protoze promarodil jaro se zranenim.

2 0
              • Agent007  

Sheffield budiž. A místo Thomase bych vzal Watsona. Čerstvý mistr Británie, ukázat dres UK. a nějakou etapu by vyhrát mohl.

Každopádně Sky je poslední tým na který se čeká se soupiskou. Musí se to tam dobře vařit

0 1
    • jonys  

Pratele, kdo umite s AI? Zkousel jsem 3 s otazkou, kolik bodu na premiich bral vitez bodovacky za posledni 3 roky. Da se najit etapu po etape na pcs, asi i nekde na ASO, Tour webu…

Tragedie. 2 mi rovnou rekly, ze je to pracny a 3.se uplne poztracela, zjistila fragmenty a vse zavrsila tim, ze i kdyz napred napsala, ze Girmay ziskal tolik a tolik v et X, Y a Z a vzapeti pri pokusu o doladeni rekla, ze sprint premie byla jen v jedne etape… :-))

V jine debate jsem se dozvedel, ze zeleny dres by mel vyhrat Cav…

Delam nekde chybu ja, nebo je to normalni??

1 0
      • AussigBiker  

Normalni to je, prave probiha bourlivy vyvoj AI a všechno jeste neumi, mozna nejaky advanced placeny modely, co ja vim :)

Muzu zkusit Gemini 2.5 Pro.

Napis mi prosim neslengove presne cesky otazku. Viz. „kolik brali bodu na premiich“ – jak je to radne cesky? Zkouses jsem napsat „premove bodovaci etapy“, ale nic, no :) Nebo anglicky. Neznam radny ofiko vyrazy.

Jo a mam taky Perplexity od Tmobilu, tam je x modelu, ale potrebuju vedet oficialni rec :)

0 0
        • bara2  

A co bude AI vymýšlet o věcech, které na internetu nejsou? Což je teda skoro všechno z minulýho století a starší… Na Internetu jsou jen nějaké digitalizované zdroje z minulosti, ale drtivá většina událostí tam prostě vůbec není.

2 0
          • AussigBiker  

No nesmis ji slepe verit k ymysleni, fabulaci a totálnímu bulshitovani – tzv. halucinacim dochazi.

0 0
      • orm  

Delas. Generativni AI neni vyhledavac, ale pravdepodobnostni generator textu. Vygeneruje ti cokoliv co bude davat pravdepodobnostne smysl na tvuj vstup.

0 0
        • jonys  

Muzes mi dat nejaky priklad k cemu je mozno vyuzit? K tematu cyklistiky, Tour… Nerozumim tomu.

0 0
    • Agent007  

Tak jak jsem už predikoval, kluci skyneostotal pojedou na etapy. Černého Petra si vytáhli deplus a kwiatkowski, naopak jedou sprinteroklasikáři laurance, Swift a Watson.

Super

0 5
    • Agent007  

Kluci pojedou v krásných nových dresech.

A příští rok bude slušet i Remcovi…? Uvidíme, zatím můžeme jen spekulovat…;-)

0 1
      • BikerM  

Verim, ze se to nekomu muze libit, ale pro me to jest jak pest na oko. Dlouho jsem tak osklivy dres nevidel. Ovsem, kazdy to mame s estetikou jinak..

7 0
      • plzakj  

Takze dresy od gobik? A co ten didas? Jen teplakovky?

0 0
      • brtníček  

To je hnus …

0 0
      • andy97  

Pěkný hnus. Asi neměli moc času na lepší design. Vypadá to jak kdyby jim to dělal někdo ze základní školy.

1 0
      • Quikc  

Nejsou tak špatný, je to spíš o zvyku.

0 0
      • McBlacky  

pripomina mi to zacatky pokusů s photoshopem na letacich Globusu v devadesatkach :)

dle precizniho zadani "nejak to tam jebni pres to "

1 0
        • tomxxx  

Mě by zajímalo, jak bys to řešil ty, když stoprocentně bylo zadání: Umístění ineosu je jasné, barva dresu zůstává, Total E musí mít takovou velikost a zachovat barvu loga na bílém podkladě. Ve výsledku ti nezbyde nic jiného než udělat ty oldschool býlé pruhy a do toho logo TE a nebo něco jako udělali oni.

0 0
      • Aduldinho  

Thomas je prostě bourák, doufám, že to bude rozlučka ve velkém stylu! A na konci mu bude tleskat žlutý Jonas! :-)

3 0
    • esmo  

Jak to není na Stravě, tak se to nepočítá :-D

17 1
    • hovado_cz  

Přidal bych tip: “kdy odstoupí Roglič”

5 0
      • Ciffik  

Po třetím/čtvrtém pádu, což většinou stíhá tak do 10. dne? =)

7 0
      • Darkson  

nee, mám ho v pořadí, musí to snad zlomit ne? myslím tu šňůru nedojetí, nikoliv klíční kost :-)

3 0
        • Aduldinho  

Když to tak čtu, tak jsem si s vám chtěl sic, hoši, prvně zahrát, ale mám tu nominaci úplně out! Navíc kapsh nějako nereaguje, asi mě má v antispamu, jedině dobře, asi bych brzy letěl z kola ven! :-)

PS: Primožovi fandím, ale raději jsem ho nenominoval, třeba naopak překvapí! ;-)

0 0
          • cekanka  

Nemyslím, že by nezareagoval, spíš se k tomu ještě nedostal. :-)

2 0
            • kapsch  

Je to tak, sešit jdu založit až nyní. Adu v něm bude, mám od něj nepřečtenou zprávu :))

Jinak se dopředu omlouvám, pokud nestihnu vyhodnotit první etapu hned zítra, máme celý víkend měsíce odkládané rodinné oslavy, takže uvidím, jak to bude časově vypadat.. Ale do konce víkendu bych to rozhodně rozjet chtěl O:-)

Koho stihnu projít dnes, tak budu klasicky i hlásit nedostatky ve vkladech, abyste si to stihli doplnit, ostatní si musí dát pozor sami :)

Edit: jinak už teď je nás přes 30, takže standardní startovní pole bude naplněno, uvidíme, jestli padne loňská účast :)

4 0
        • vrazdit  

kurnik šopa, jak já bych mu přál nějaký dobrý vysledek a dotáhnout to až do Paříže… třeba nějakou etapu, když ti tři moc nebudou chtít, alespoň? :) každopádně se letos těším, mohla by to být krásná podíváná!

3 0
      • Agent007  

Roglič odstoupí v druhém týdnu, a redbul pojedou na skutečného lídra, Lipowice, Němec v německém týmu, který má momentálně super formu, to bude příběh. Dám ho do tipovačky do top 5

0 0
        • Darkson  

za mne byly největší otazníky tipovačky právě Rogla/Lipowitz a Groves/Philipsen

0 0
        • hovado_cz  

Lipowitz vypadal na dofiné dost nadupaně top5 určo

0 0
          • brtníček  

Vydrží tlak TDF celé tři týdny? Nevím úplně Lipowitzovi v tomto nevěřím.

0 0
            • andy97  

Spadne ještě dřív než Rogla. Pak samozřejmě i Rogla a budou mít po GC.

0 0
              • BikerM  

Smutne vyhlidky, snad tomu tak nebude. :)

1 0
                • andy97  

U Rogliče je to skoro jasná sázka, že spadne. Je otázka kolikrát no.

0 0
                  • zirecek  

Otázka kolikrát spadne a kdy odstoupí. Prostě rutina v jeho podání.

0 0
          • jonys  

Podle zavodu, co vyhral Fugl nebo Van Garderen delat zavery pro Tour…no nevim.

0 0
            • Agent007  

On letos zajel skvěle i Baskicko a nice, tam byl dokonce druhý celkově. Je to nový Ullrich

0 0
              • jonys  

Nestras. Lipo snad do koksu nespadne :-))

Vazne: ja vim, kdo to je. Taky jsem na nej uz loni sazel a i letos Nice byly jeste zajimavy kurzy. Tady uz mi prijde trochu moc favorizovany. Ale treba to potvrdi, uvidime.

1 0
        • gersa  

Tak můžeš si i vsadit

0 0
    • andy97  

Ještě nezačala Tour a už tu mohlo být první zranění.

https://x.com/…676916396453?s=46

2 0
    • rejdy  

Program ČT a hosté ve studiu:

https://sport.ceskatelevize.cz/…3781d48f385d

9 0
      • HoF  

Myslím že super výběr hostů a už se těším jak to vypukne.

0 0
      • Aduldinho  

Na Vacky a Huříkovou jsem celkem zvědav, jinak klasika ;-)

0 0
      • MavasH  

Doufám, že to v 7. a 8. etapě bude na silnici napínavý, prože kombinace Pepanos+Svoradka bude vražedně uspávající :)

0 0
        • johnny_B1  

Kozubek se Svoradou zrovna tak :-)

0 0
          • Agent007  

Mě stačí Straka a hacecky na Eurosportu, Jílek mi nesedí,na ES sleduju cyklo celý rok, tak to nebudu měnit , navíc mají spoustu lidí po trati, na startu, v cíli, a na motorce Voigt, Contador, wiggins

Do pátku jsem mimo ČR, takže to bude složitější. Ale mám neomezená data, tak se dá sledovat i na pláži

0 2
            • zirecek  

TdF sleduješ přece každoročně na pláži, :⁠-⁠).

0 0
              • Hagner  

A každoročně to slavnostně oznámí :-D

1 0
              • Agent007  

Je to tak. První půlka července je moje dovolená.

0 1
                • brtníček  

Máš jet na TDF přímo se podívat. Když máš tu dovolenou;-)

1 0
                • cubista  

Doufám, že nejsi na pláži v Austrálii.....

0 0
                  • BikerM  

Ja bych sel na plaz v Australii mnohem radsi nez v Chorvatsku :D

1 0
                    • cubista  

To byla narážka na jednu klukovskou říkanku z dětských let. To už je let, kdy jsme deklamovali: V Austrálii na pláži velkej ,,,,, vyráží:-)

1 0
    • robb  

.

7 0
    • rumik  

Vyhraje Pogačar. Je to jako s Němci ve fotbale.

0 2
    • MavasH  

Únik má už skoro 2 minuty a na ČT ještě nebyl z Francie ani obrázek :)

0 0
    • cekanka  

Bod za všechny prachy :-)

https://www.instagram.com/…DLupCY8M6Pk/?…

6 0
      • rejdy  

Jo udělat KOM sprint na rozjebaných kostkách, ale tak hlavně že měli správně široká řídítka, bezpečnost především.

4 0
        • andy97  

Před tím tam byl asfalt a oni to udělali na kostky. Se dalo předpokládat, že první den tam pojedou šrot o ten bod.

3 0
        • tomxxx  

Přesně to jsem si říkal. A kdyby chcalo, tak to bude úplně jak led. Ale hlavně, že zpropagovali centrum toho města

0 0
      • robb  

No spadli málem už během toho výjezdu oba dva. Plavalo jim to tam pěkně

1 0
    • jonys  

DNF Ganna.

0 0
    • cyklista86  

Heh ten chatGPT je super. Mi napise rovnou odpoved do souteze na CT a nemusim nikde hledat co je za otazku, jaka je odpoved a pod.. :D Se nejak rozjeli. 1.2. a 3. ceny kola.. Driv to bylo tusim 3.misto dres 2.hodinky a 1. kolo a par let nebylo ani to kolo jako 1.cena

0 4
    • Darkson  

Alpecin dnes naprosto zaslouženě, stejně jako Visma i UAE. WTF for Quickstep, Bora a Bahrajn (jako kdyby tým L.Martinez něčím nakakal).

Taky jsem nečekal, že lidi na etapy začnu ztrácet v první etapě:)

2 0
    • jonys  

Visma na rozdil od UAE chytre sli do sprintu kvuli pozici auta zitra. Bohuzel teda se spatnym chlapem :-((

6 0
    • Agent007  

No docela překvápko, že hned v první rovinaté etapě byly takové rozdíly v časech. Maličko ztratili almeida, Roglič, evenepoel, ale třebas Yatesové 5 minut? To sem myslel že Simon je záložní lídr?

0 0
      • hovado_cz  

Trochu mi to rozbilo tipovačku :D

0 0
      • jonys  

Ne. Jen Jorge. Ale posilat Simona pro bidony byla dost sranda. Vzpomnel jsem si, jak pro ne poslali G. Bennetta ve 2019. Ineos zautocil na vetru a chudak George pak hazel flasky po cely Francii :-)

0 0
      • Honzas  

Nezapomněls ve svém výčtu tak trochu i na Rodrígueze? Nebo ten je tam jen na výlet?

0 0
    • keymaker  

Dneska nejak moc defektu, ne?

0 0
      • andy97  

Včera se mi taky zdálo. V jednom úseku tam bylo hromada defektů.

0 0
    • cubista  

Závodí se naplno už od 1.dne. Včera i dnes nádherné dojezdy. Jen tak dál.

11 2
      • Darkson  

Nechápu ty mínusy, pěkná podívaná

5 2
        • Kysky  

To víš, někteří jsou tady ubrečení jako J. Milan :D

5 1
          • Darkson  

Ale viděl jsem, že se byl BG v cíli omluvit.

Btw mi přijde, že se Pog v těch spurtech, kde to není dostatečně do kopce, dlouhodobě dost trápí a nevolí správná řešení. Dnes taky zbytečně váhal a za zatáčkou už bylo pozdě. Teď ale byli všichni čerství, za 2 týdny už bude v podobném spurtu čerstvý jen on :D

7 0
    • kapsch  

Tipo Tour 25 – 1. etapa

Je to tady, s menší ztrátou za závodem samotným začíná i BF tipovačka!

Zdržení hodím na vás, opět jsme trhli loňský účastnický rekord (54 jezdců také při Tour – ta prostě táhne nejvíce evidentně úplně všude), a letos máme sedmapadesátihlavý peloton!! Ale jsem za to rád, aspoň snad bude zase o něco větší zábava.

Zadání došla z většiny v pořádku, někoho jsem kontaktoval, někdo se opravil či upravil sám, ve výsledku nic nebrání startu.

Opět poprosím všechny o zběžnou kontrolu svých týmů, dejme tomu do úterka přijímám případné připomínky. Samozřejmě se můžete podívat jak tipovali ostatní, nebo jen rychle jak to vyšlo Opičákovi jako průměru našich tipů. Prozradím, že např. Roglič se Opičákovi do top5 těsně nevešel, asi mu z nějakého neznámého důvodu dost lidí nevěří? :))

A teď už pojďme na první etapu. Sprint. Nekompletní. Zato kompletní vláček Alpecinu, bezchybné provedení, a Philipsen zapisuje 10. etapu na TdF, a žlutý a zelený trikot. Na bedně doplněný Girmayem (nejlepší mladý jezdec), a Wærenskjoldem. Benjamin Thomas v puntíkách, Tudor jako nejlepší tým po prvním dojezdu..

Body se rozdávali za první dva v etapě, a za Philipsena v bodovacím dresu. Dubys jakoby věděl, že bude po startu bojovat o žluťáka, vsadil tiebreaker „do plných“, a díky tomu se jej ujímá jako první! Následován dalšími čtyřmi s 11 body:

1 11 (2) Dubys

2 11 (21) plzakj

3 11 (37) Vita P.

4 11 (42) t29

5 11 (43) madox

55 0 (34) pivař

56 0 (34) Lukster

57 0 (34) kubomiso

I na chvostu máme 5 jezdců bodově srovnaných – na nule :) Pivař, Lukster i kubomiso mají totožný TB. Kubomiso veze lucernu, protože někdo poslední být napsaný musí (a toto pořadí se zapisuje do statistik konzistence), ale protože se neliší v žádném rozdílovém bodě dle pravidel, kdyby takto jelo více jezdců 5 dní v kuse, mohli by skončit teoreticky všichni, protože na tom jsou absolutně stejně :)) ale věřím, že se to zase rychle zamíchá a tyto vyrovnané stavy budou brzo pryč..

Jinak bohužel hned první den 2 DNF v pelotonu, hlavně Ganna nepotěšil svých 10 BF sportovních ředitelů. Ale i to k tomu patří..

Druhou etapu zkusím nahrát ještě dnes, ať nemáme hned ze startu manko, tak snad případně Dubys promine, kdyby si nemohl užívat žluťáka celých 24 hodin O:-)

20 0
      • kapsch  

Jinak doufám, že i v počtu 57 je pro vás všechny přiložená tabulka čitelná. Pokud z nějakého důvodu ne, hlaste, zkusíme to nějak vymyslet..

1 0
        • hovado_cz  

Sdílet needitovatelnej google dokument ;)

0 0
          • kapsch  

Ne tak sešit k dispozici máte v odkazu, ale předpokládám, že většina lidí se spokojí po většině etap s přiloženým obrázkem, a o ten mi šlo. Já ho vidím a přečtu v pohodě i na mobilu, ale kdyžtak si řekněte..

3 0
            • quoll  

Obrazok je citatelny v pohode, takze netreba nic menit.

1 0
      • kapsch  

A ještě jsem zapomněl připomenout, že tedy jedeme i s trikotem pro nejlepšího mladého jezdce! Anketa, i po započítání jen dejme tomu mně známých jmen z tipovačky, vyšla kladně, tudíž jsem to doplnil a za trikoty je tedy maximum ne 18, ale 24 bodů :)

0 0
    • kapsch  

Tipo Tour 25 – 2. etapa

Druhá etapa nabídla místo včerejšího větru déšť, naštěstí se pády obešly bez DNF.

Brdky před cílem se jely hodně v tempu, Pogačar po zisku tří bodů jde do puntíků (a přináší 6 bodů většině našeho pelotonu).

MVDP se udržel v popředí s favority na GC, a v rychlém finiši před sebe Pogačara a Vingegaarda nepustil. Spousta lidí má za druhou etapu 6 bodů :)

Druhý etapový triumf pro Alpecin, Mates přebírá žluťáka, Philipsen zůstává v zeleném. Pogačar a Vingegaard celkově na 2. a 3., za průběžně čtvrtého Vaquelina bere body Trainman :)

T29 bere nejvíce bodů dnes, a o tento bod se posouvá před držitele Maillot jaune Dubyse, další 3 body zpět jede Dify:

1 49 t29

2 48 Dubys

3 45 Dify

4 41 (14) JerryRed

5 41 (43) madox

55 20 pivař

56 19 iron.hide

57 18 Robb

I chvost se nám seřadil alespoň po bodu. Robb získal 18 bodů do plusu, a přesto po dnešku odjíždí s lucernou :)

Zítra placka až na jednu čtyřku 30 km před cílem → bunch sprint?

13 0
      • plzakj  

Super, uz to svisti :)) Na MVDP jsem v tipu na etapy uplne zapomnel :(

1 0
        • oberleutnant Weiss  

No vidíš – já ho pro změnu na poslední chvíli před odesláním nahradil Philipsenem, čili jsou to zatím tři body za tři body (a místo původně chystaného Alapa jsem dal Corta, tam zatím nula od nuly pošla – měl jsem toho Philipsena dát místo Alapa…:-) )

1 0
          • cubista  

Philipsen asi ubral nějaká kila a jede mu to do kopců lépe než jiným sprinterům, na které ztrácí ve sprintech na prémiích. Ale zase má do vláčku Matěje a Kadena a budou se to snažit roztrhávat už před cílovým sprintem. Tohle budou zajímavé souboje.

2 0
          • tomxxx  

Alapovi to přeju, ale nevsadil bych na něj nic.

0 0
        • kapsch  

Zajímavost – MVDP je z „Opičákových“ tipů ten nejméně častý mezi námi :)

Věřím ale, že jej dost lidí nedalo úmyslně, resp. místo něj věřili někomu jinému. Až zbytek Tour ukáže, kdo byl správným tipem, a kdo méně :) ono těch 8 lidí na etapy není mnoho, co si budeme..

1 0
          • cubista  

Matěj bude spíše pomáhat Philipsenovi na zelený triko. Ale to neznamená, že ještě nějakou klasikářskou etapu nevyhraje, spíše naopak.

1 0
          • cekanka  

Já ho třeba nedal právě proto, že často býval klíčovým jezdcem do Philipsenova vlaku a tím, že jsou na tour letos i Milan a Merlier jsem si říkal, že bude do toho vlaku o to potřebnějším článkem. No a Philipsena jsem nedal, protože není zrovna můj oblíbený jezdec…

1 0
          • tomxxx  

Tak hlavně statisticky není na Tour zas tak úspěšný a vstupuje do toho realita, jestli nemají vnitřní dohodu, že tour jede jako rozjížděč pro Philipsena, který jede na zelený a Philipsen jede jako podpora (dvojka) na klasikách. Navíc Mates i říkal, že čekali, jestli se Philipsen vrátí. Kdo ví, jak by to bylo, kdyby Jasper uvisel.

0 0
            • plzakj  

Jj. Daval jsem Pholipsena s tim, ze Matej bude hlavne pro nej. Ale letos jezdi super a mohlo mi napadnout, ze min jednu etapu zkusi :) Obecne ta TDF je letos naslapana a 8 jmen bylo tezky vybrat.

2 0
              • brtníček  

MvDP jsem na radu Štybara dal na zelený, ale na etapy jsem ho nedal. Philipsena tam mám na etapy.

0 0
                • kapsch  

Já jsem ho tam prásknul taky, že by mohl mít letos náladu bojovat celou Tour :)

0 0
                  • cubista  

Stěžejní otázka je, jakou mají spolu s Philipsenem interní dohodu.

0 0
                • Aduldinho  

Na zelený mám Biniama, safra, včera přišel o body! :-) Já tipoval vyloženě podle sympatií, to bude provar! :-)

1 0
        • BikerM  

Nejsi sam..

0 0
      • t29  

První žluťák tyjo. Akorát že většinou po dobrém začátku propadám pelotonem až na chvost :)

Škoda že Girmay měl defekt. Třeba to dá dneska?

0 0
    • Smejči  

https://www.roadcycling.cz/…karske-etape

„…Dán, který musel reagovat i na mediální bouři, kterou doma vyvolala jeho manželka Trine. Pro deník Politiken si totiž postěžovala, že je Vingegaard svým týmem Visma-Lease a Bike příliš zatěžován, tráví až moc času na vysokohorských soustředěních a není dostatečně doma s rodinou.“ :-D :-D

4 0
      • Albert8  

Ano, až se někdo bude divit, proč Jonas nestíhá Pogimu v kopcích, tak je to proto, že musel doma dělat novou kuchyň:)

8 0
        • Darkson  

tyjo, ta manželka žije asi dost ve svém světě a Jonas nebude macho

0 0
          • tomxxx  

Bude to 4× překroucený a 20× špatně pochopený.

Představa, že milionář si nechá udělat vše je lichá, někdo si prostě něco chce udělat sám, protože to má jako relax, hobby.

Jen teda u Jonase záleží, jestli trhal podlahu v listopadu a nebo v květnu.

7 0
          • bara2  

Při jeho gáži je s podivem, že si to nenechal udělat dodavatelsky. Mohl šlapat na trenažéru a jen to kontrolovat.

0 3
            • daymaker  

Chápu to tak, že Jonas by to tak rád udělal, ale paní na to má zřejmě jiný názor. :-)

3 0
              • orm  

To bude ta zapadni emancipace zen :-).

0 0
              • bara2  

Rozhodnout a převzít za něco zodpovědnost zdaleka neznamená, že to musíš sám dělat.

0 0
                • orm  

Preci za to nebudou utracet penize, kdyz to manzel muze udelat sam :-).

0 0
        • Agent007  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 10
        • plzakj  

Se musi priste zeptat, jestli se mu na ten treninkovej kemp chce. Vsichni to zname :-D

3 0
    • vaseklazna  

ITALIAN RAGE

Nevíte jestli to mělo nějakou dohru a o co tam šlo? :D

0 0
      • johnny_B1  

Horkokrevný ital nesmyslně vypěnil :-D Nic víc. Po etapě se přišel Binimu omluvit.

4 0
    • Agent007  

Philipsen out, Ganna out, mě se letos ta tipovačka sype :)

0 0
      • keymaker  

Spadnul hodne tvrde… :-(

0 0
        • brtníček  

Uff to muselo moc bolet a byl v tom úplně nevinně. Smůla hrozná…

0 0
          • cubista  

Zavinil to Coquard, nesmyslně se cpal doprava, byl odhozen zpět přímo do dráhy Philipsena. Bude k tomu jury mlčet, protože je to frantík?

0 6
            • Darkson  

Mne přišlo, že se před Coquarda zprava cpal borec z Intermarche, ale těžko říct, bylo to všechno rychlé a chaotické. Za mne nehezká etapa, už aby přišly kopce.

3 0
              • cubista  

Rozhodně by měla jury říci něco k takto nebezpečnému chování ve sprintech. Než se tam všichni pomlátí. Když si vzpomenu, jak byli „aktivní“ u Sagiče, když se tam bezmozek Cav cpal podél hrazení.

7 2
            • Krejza  

Když už někdo, tak spíš Milan. Vybočil a Coquard tak byl donucen vybočit taky.

1 2
            • cubista  

Z videa asi viníkem celého pádu Coquard. Milan nevybočil tolik, aby to musel Coquard tolik strhnout doprava. Ale kdo je viníkem by měla řešit jury a potrestat ho. Když si vzpomenu, co za prkotiny se trestá a tady ticho po pěšině.

https://www.youtube.com/watch?…

1 4
              • Kvetacek140  

Úplně ignoruješ toho jezdce napravo, se kterým měl Coquard nevinně vypadající kontakt, ale právě ten ho v podstatě nekontrolovatelně vystřelil doleva…

3 2
                • johnny_B1  

Strašně těžké někoho vinit. Už pár vteřin před pádem Philipsena tam byla slušná loktovačka. Já bych to taky asi připsal na vrub Coquarda. Trochu se cpal někam, kde nebylo místo. A holt je menší postavy, tak se od toho vpravo odrazil a bohužel do Philipsena. No a možná je to pak taky trochu karma pro Alpecin. Nechtěli nikoho pustit do úniku, aby měli body na prémii. Šli do toho všichni sprinteři a takto to dopadlo. Kdyby byl vpředu menší, ale kontrolovaný únik, tak by se to asi nestalo. Ale tohle samozřejmě píšu trochu s nádechem bulváru :-D Philipsena jsem v minulých letech vůbec nemusel, ale teď jsem mu přál, aby zase vyhrál.

3 0
                  • Aduldinho  

Měl jsem ho na etapy, na zelený mám jiného koně a tomu se moc zatím nedaří! ;-)

0 0
                  • cyklista86  

Cpal se kde nebylo misto? Dival ses vubec na to video poradne? Jedinej kdo vyrazne zmenil pozici byl ten typek na pravo od nej. Ten se nasral az moc doleva a nenechal mu tam uz zadne misto a doslo ke kontaktu. Souhlasim s Hornerem https://www.youtube.com/watch?…

1 0
                    • Darkson  

kdyby Coquard nebyl takovej papírák mezi chlapama, tak se nenechá takhle odhodit :)

0 0
                      • cyklista86  

Oni se tam asi nejak drcli asi tretrama. Proto se to Bryanovo kolo tak rychle pokladalo. Haluz ze vubec stihl vycvaknout a nespadl. Kazdopadne kdyz si to pusis v pomale rychlosti jak jasne vidis, ze to neni chyba Bryana. Naopa ten napravo misto toho, aby sel vic doprava kde mel volno, tak se nasral jeste vic do Bryana kteremu tam hazel lehce vlnku Milan z leva..

2 0
                        • Agent007  

Kokard dostal včera žlutou kartu od rozhodčích, takže asi ouplně bez viny nebyl

1 0
                          • TheJD  

Sagan pred lety dostal DSQ za to, ze se udrzel na kole…

2 0
                            • Agent007  

A pak řekl památnou hlášku:

S ozajstnými samými kokotmi sa pretekám.

To byl asi vrchol jeho inteligenčního potenciálu, a nejdelší souvislá věta kterou kdy stvořil

1 10
                              • johnny_B1  

Tak to řekl po nějaké jarní jednorázovce. Tehdy byl dvounásobným mistrem světa a všichni si ho na závodech strašně hlídali. A jaksi se to nepotkávalo s jeho temperamentem :-)

1 0
                              • cubista  

Už se v tom ztrácím – Coquard, Kokard a kokoti:-)))))

1 0
                              • oberleutnant Weiss  

Přesněji „čo dobre dopiče s kokotmi sa pretekám ako prijebaný dopiče“… :-) (Milano – San Remo 2017)

Diskvalifikace na Tour přišla až o pár měsíců později ten samý rok.

2 0
                        • jkcz  

Já fakt nevím, ten „Wanty“ napravo držel jako jediný svoji lajnu. Natlačil se do něj Coquard, protože před ním začal uhýbat Milan.

1 0
                          • cyklista86  

Nerekl bych, ze si drzel svoji lajnu. Spis sel instinktivne lehce do Coquarda kdyz citil, ze se na nej nalepuje. Mel moznost ale jit lehce doprava a tim predejit i padu Jaspera. Je to tak bezne, ze kdyz hodi jeden vlnku udela ji i ten druhy a udela to takovou retezovou reakci. Ze proste uhnou vsichni kdyz muzou. Jakmile ale jdou do sebe misto od sebe, tak to proste smrdi padem vzdycky. Ja souhlasim s Hornerem proste nikdo neudelal nejakou vylozene brutalni chybu nebo kiks. To se proste stava u vypjate situace..

4 0
                            • ladys  

Nikdo tam nejede úplně rovně, ale jezdec v bílem, vpravo si drží linii a předjíždí jezdce vlevo. Jezdec vlevo zničehonic vybočí, když je na jeho úrovni. Na to neměl šanci reagovat. Tam nikdo nikomu neuhýbá, kdo uhne prohrává.

2 0
                • tomxxx  

Přesně, Laurenz ho tam zmáčknul na Milana, kdyby tam nepřijel zezadu, měl Coquard hromady místa před sebou. Ale tohle je prostě sprint, jeli na sobě, nikdo moc nekličkoval a stejně to lehlo. Né že bych to Philipsenovi přál, na druhou stranu on jezdí sprinty jako prase a pár lidí taky sundal, tak to ochutnal z druhé strany.

8 0
        • oberleutnant Weiss  

No zrovna jsem přijel z práce, pustím si Tour a akorát mluví o tom, jak Alpecin přišel o lídra do sprintů a jaké je štěstí, že mají ještě MVDP a Grovese. Tak to jsem udělal fakt moc dobře, že jsem v tipu nahradil MVDP právě Philipsenem. Ale čert vem tipovačku, hlavně ať je pokud možno v pořádku…

8 0
          • brtníček  

Fuj další nepříjemné pády. Hodně nervózní to bylo.

2 0
            • keymaker  

Jo, za spici to tam litalo ja trisky…

1 0
            • andy97  

Remco začíná pomalé konkurovat Rogličovi co se týká pádů.

0 0
              • Agent007  

Roglič dnes spadl taky

0 0
                • jonys  

Spadl? Vypadalo ze jen zustal za tim.

0 0
                  • andy97  

Taky bych řekl, že nespadl. Žádný známky na něm nebyli vidět, že by spadl.

0 0
              • BikerM  

Ja bych nerekl, ze mu ted zacina konkurovat. Ten mu sekunduje uz davno. Nevzpomenu si ted na kazdy jeho pad, ale za tech par let v profipelotonu uz jich nasbiral celkem hodne.

2 0
                • Albert8  

Padá pořád, ale kromě loňskýho Baskicka se nepamatuju, že by z nějakýho etápaku kvůli pádům odstoupil.

0 0
          • hovado_cz  

Tyvl jak celej alpecin nemusim tak tohle nikomu nepřeju :( bylo mi z toho slušně zle

1 0
          • Aduldinho  

Nápodobně :-(

0 0
          • kapsch  

Tak nakonec pravá klička dislokovaně zlomená, nutná operace, plus jedno nebo dvě zlomená žebra. No spadl dost tvrdě, hlavně že to není „nic horšího“, krční páteř nebo tak..

6 0
      • Radek Broz  

Jsem rád, že jsem to nestihl, protože bych už moc lidí neměl.

0 0
    • robb  

Holt cyklokrosař

https://x.com/…480096059482

12 0
    • iceduck  

193

12 0
    • kapsch  

Tipo Tour 25 – 3. etapa

Sprinterská etapa, opět kvůli pádům „zajímavější“ než by musela být.. Body za Philipsena mínus, za Pogačara v puntíkách taky – toho vystřídal Wellens, kterého logicky nikdo nemá, ale 28 lidí těší Milan v zeleném..

Etapa tipařsky úspěšná, Merliera i Milana máme v hojném počtu. Vypíchnu Alberta8 a madoxe, kteří zatím mají všech 16 bodů, které se v naší tipovačce za etapy zatím rozdaly.

Etapu „prohráli“ t29 a JerryRed, kteří ztratili body za Pogačara i Philipsena, a nepřipsali žádný jiný bod, takže –12. Toho využívá nejviditelněji Dubys, který si bere zpět první příčku. A zůstává jediným závodníkem, který dosud nevypadl z top10. Početný peloton znamená živé pořadí :))

Za Dubyse se posouvá již zmíněný Albert, a za nimi je smečka 9 vlčáků se shodným počtem bodů.. A i dále je to stále velmi vyrovnané a skupinky o stejně bodech nejsou zvláštností..

1 41 Dubys

2 40 Albert8

3 38 (14) Agent007

4 38 (26) Dify

5 38 (26) Ferry

57 21 iron.hide

Lucernu do sbírky přidává iron.hide, ale ztráta není nijak velká, volné dny v nedohlednu, má spoustu příležitostí ji předat dál :)

Zítra nás čeká klasikářský dojezd do Rouenu. Pojedou se bomby jako včera? Uvidíme opět souboj leaderu na GC proti nejlepším klasikářům? Nebo má šanci únik?

11 0
      • HoF  

S cubistou jsme si dneska dali trochu sešup… Ale zbraně neskládáme :D

2 0
      • Dubys  

Druhy den ve zlutaku…mam splneno:)

0 0
      • plzakj  

Trageďije

0 0
      • iron.hide  

a kolko etap mozem byt na dne kym vypadnem?

Ja som totiz nedal pogacara, ani do top5 ani do etap, tak asi tam zostanem kym nevypadnem.

1 0
        • Agent007  

Hádam, že po 5 etapách na chvoste končìš…

Nedat pogačara, to je jako nedat Armstronga, před 20 roky.

0 2
        • kapsch  

Takhle se střelit do vlastní nohy! :)) sranda, ale dívám se, kolik lidí nemá Pogačara v top5, a koukám, že tobě jsem ho tam dal na jedničku místo Vingegaarda, takže ano, nejsi jediný bez Vingeho, ale jediný bez Pogiho.. Omlouvám se, vážně snad první chyba v zadání z mé strany O:-) proto vždy radši vyzývám ke kontrole vašich týmů..

Co se dá dělat, opravím to před vyhodnocením dnešní etapy, momentálně to znamená –6 bodů pro tebe, pokud správně z hlavy počítám..

Náš ústav se vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!

6 0
          • iron.hide  

Takze este o dalsich 6 bodov menej? Takze 15? No to je vyborne, vdaka

0 0
            • kapsch  

Rádo se stalo! :)))) a jako bonus jsi vlastně jel s lucernou i o etapu dřív, ale protože to byla má chyba, tento den ti do limitu pro vypadnutí počítat nebudu, takže máš stále minimálně čtyři etapy před sebou ;)

5 0
      • Agent007  

Já jsem trochu vychcaně dal vysoké číslo těch kdo dokončí. Ze začátku závodu je to výhoda, a vyneslo mi to třetí místo, díky tiebreaku. I když mám na etapy philipsena a gannu, kteří už vypadli,takže počítám že ke konci tour budu někde hodně vzadu ????

0 1
      • daymaker  

Sešup o 33 míst díky Jasperovi. :-)

0 0
      • JerryRed  

To je panečku sešup :) Philipsena je mi líto snad je to „jen“ ten klíček, ten pád byl hrůzostrašnej.

Tipo parádní boj, díky :)

0 0
        • kapsch  

I žebro, minimálně jedno, a nutná operace, už jsem hodil výš i originál zprávu Alpecinu..

1 0
      • robb  

Ještě návrat ke včerejšímu dojezdu, kdy došlo k pádu.

https://x.com/…040744726842

0 0
    • Jamin  

Já dělám stále stejnou školáckou u chybu.

Giro: „přece nebudu dávat Pedersena, když už tam z Treku mám Vacka“

Tour: „přece nebudu dávat Van Der Poela, když už tam mám z Alpecinu Philipsena“.

Myslím že i když mi docela může vyjít top 5, tak Zimmermann to na etapy nezachrání.

0 0
    • robb  

Recenze hotelů je zpět.

https://www.instagram.com/p/DL1u8WXMCE_/?…

3 0
    • robb  

Tak jak dnes? Návrat Alíka, poseká to tam malej Nys, nebo Matěj s Pogačarem a Jonasem,.....

0 0
      • andy97  

Nádherná koncovka dnes. Vypadalo to, že Pogi zlomí Vinegegaarda ale nakonec ho dojel teda bez problému. Matěj teda má formu jak lusk.

1 1
        • rejdy  

Mně teda přišlo, že se Pogi při tom útoku trochu přetočil, jak kdyby to bylo delší, než kolik na daném výkonu počítal…

1 0
          • ladys  

Mně tedy přišlo, že si zbytek lehce vyjel. Nač se vraždit, když víš, že tě dojedou. Možná by ho ani nedojeli, ale v této fázi závodu se nemá smysl likvidovat.

2 0
        • brtníček  

Pogačar 100. profi vítězství dnes. První vyhra letos hned ve 4.etape. Vingegaard vypadá slušně, ale v tom posledním kopci mu došlo jen o malinko dříve než Pogačarovi. Přepálili ten kopec oba.

4 0
          • Darkson  

Nemůžu nezmínit Almeidu a Jorgensona, to jsou borci jak sviň, ty chceš mít v týmu!

7 0
            • MichalOld  

A Campenaertse… Ten to dneska celý brutálně rozjel.

4 0
            • rejdy  

Almeida dneska skvěle, přitom finále vůbec nebylo „terén“ pro něj, rozhodující faktor pro Poga.

5 0
    • Jason Voorhees  

Nepřijde Vám, že Benčík léty zraje? Letos zatim dobrý komenty a postřehy.

3 1
      • vrazdit  

Dneska se tam ta dvojka dobře doplňuje, docela zatím v pohodě, řekl bych…

3 0
      • wenda.simon  

Dneska super, oba byli dneska super. Ty insidy od Kelemena a jeho pohled na peloton byla příjemná změna.

1 1
        • robb  

Většina lidí mluví akorát o Pogačarovi, Jonasovi a těch dalších hvězdách. Ty aktivní závodníci tam vždycky vypíchnou spoustu dalších lidí, kteří jsou super závodníci, čtou ty závody, tvoří to tam, …

0 0
      • t29  

Je rozdíl, jestli komentuje s někým ze své generace, kdy vytahujou historky a vtipkujou, nebo jestli má k sobě aktivního jezdce a ptá se na věci, které se od doby jeho kariéry změnily. Pobavil mě, jak z Kelemena tahal watty :)

0 0
        • johnny_B1  

V kombinaci s Tesilem působí spíš jak páprdové někde v hospodě :-D Ale dnes to bylo fajn. Kelemen super, velmi příjemně překvapil. Naopak včera Hruška, to byla celkem bída. Ten úplně zůstal ve své době viz jeho časté poznámky k tepům, když už se dávno jezdí hlavně na watty.

1 0
          • Cabasekxxx  

Přesně. Kdykoliv tam byli s Tesařem, říkal jsem si jaká by to byla skvělá podívaná někde u piva, protože to jak oni dva se doplňují ve vyprávění historek a vzpomínek se jen tak nevidí. Ale u komentování závodu to většinou působilo někdy až rušivě. I z toho důvodu dostává přednost přenos na MAXu kde je to přeci jen věcnější a hlavně nehrozí reklama a podobné radosti v rozhodujících chvílích závodu.

0 0
            • jonys  

Jel dneska MAX? Mne ne…

0 0
              • Cabasekxxx  

Od nějakých půl třetí jsem to měl puštěný. Jednou nebo dvakrát se to pár minutek sekalo, ale jinak v pohodě.

0 0
            • johnny_B1  

Asi to pochopili i v ČT. Koukám do rozpisů vysílání a spolu tam tentokrát ani jednou nejsou.

0 0
    • kapsch  

Zkraje dnešního vyhodnocení zopakuji, že jsem opravil chybu u iron.hida, naštěstí to zpětně jen vzalo lucernu Robbovi, protože i po druhém dnu takto vychází poslední flek iron.hidovi, vážně to bylo co se týče pořadí jen o prohození dvou posledních míst po druhé etapě. Opět se omlouvám, zatím první hrubka z mé strany, a tímto beru letošní tipovačku za pravomocně zapsanou, nikdo další se s připomínkami nepřihlásil.

Stojím si i za tím, že lucernu po druhé etapě iron.hidovi nepočítám do limitu pro vypadnutí, když to byla má chyba.

Tipo Tour 25 – 4. etapa

Dnešní etapa nabídla v závěru wattovou nálož, a jak už tu padlo nakonec 100. vítězství pro Pogačara. MVDP těsně druhý před Vingegaardem. Celkové pořadí na vteřinu stejné, MVDP zůstává ve žlutém díky nižšímu součtu pozic. Vaquelin se propadá na pátý flek za Jorgensona → +2 body pro Trainmana.

Trikoty dnes dávaly body i dvakrát, nejen za Pogiho zpátky v puntíkách, ale navíc Lochy, Adu a Robb mají v tipu Vismu.

Lochy dnešní etapu s přehledem vyhrává, bere všech možných 18 bodů, a dere se do čela! Pořadí za ním zůstává, Albert se však bodově na Dubyse dotáhl:

1 55 Lochy13

2 52 (3) Dubys

3 52 (38) Albert8

56 28 Jamin

57 18 iron.hide

Iron.hide zůstává poslední, nyní třetí den, ale má stále 3 etapy na to, aby s tím něco provedl. Neříkám, že to bude mít lehké, ale už jen v zítřejší časovce se může stát dost věcí..

12 0
    • Lochy13  

Ohoo tak to lonskem premierovem zlutaku, letos opet v cele. Timto mam splneno a muzu jen s klidem sledovat:)

0 0
      • iron.hide  

Tiez dufam ze coskoro budem v zlutem i ja

2 0
        • Agent007  

Bez Pogastronga v tipovačce rychle skončíš, Bro. Ještě si užij dvě etapy v soutěži, a potom, pápá. Bohužel. Škoda.

0 6
    • vasek80  

Za co měl Almeida dostat pokutu? Za to že v dojezdu slavil a zvedl ruku?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.