Profi silnice - Tour de France 2024

2539 nepřečtených
  • kapsch

Bonjour, mes amis!

Omlouvám se, byl jsem na dovolené, takže vlákno vykopávám trochu později než normálně, zbývá již jen šest dnů nás dělí od startu 111. ročníku La Grande Boucle.

Od 29. června nás čeká 21 dní závodění, počínaje historicky prvním startem Tour v Itálii, po cestě navštívíme poprvé i San Marino a závěr bude jak známo netradičně v Nice, a to ve formě časovky..

Plnící se soupisky k vidění např. zde Preliminary startlist

Jaké cíle, role, formu a výsledky budou nakonec favorité a vlastně všichni závodníci mít se dozvíme nejpozději do 21. července.

Tipovačka bude, zadání hodím níže ve vlastním příspěvku zítra. Titul z loňska mezi elitou bikefóra obhajuje Martin_S1, uvidíme kdo má jakou formu letos, po Giru apod.. :)

Anketa: Získá Pogačar double Giro-Tour?

Ano
    61x
    78%
    Ne
    17x
    22%
    11 0
    • mart910  

Rozhodne se v poslední časovce :P

1 0
        MTBIKER doporučuje
        Northfinder MILDRED dámské tričko, bílá Skladem > 2 ks

Výprodej -36% Northfinder MILDRED dámské tričko, bílá

od 336 Kč -36% MOC 559 Kč

ALÉ PRAGMA COLOR BLOCK dres, navy blue Skladem 2 ks

Výprodej -24% ALÉ PRAGMA COLOR BLOCK dres, navy blue

1 639 Kč -24% MOC 2 149 Kč

• Jamin  

Já myslím že Vingegard, i když neseděl zrovna na kole, si tu časovku projel řádově víckrát než kdokoliv jinej a jak říkáš, tam to vygraduje.

0 0
        • kubomiso  

Tak Pogačar bydlí v Monaku, takže myslím že tu trasu má v rámci tréningu najetou hodně dobře.

0 0
          • ms82  

Az na ten zacatek v Monaku, kde se jedou jednosmerky v protismeru, to budou mit Pogi a Rogi docela zvladle, kdyz tam jezdi kazdy den, co jsou doma :-) Vic nez o ten zacatek ale pujde o ten konec – jak to co nejvic napalit, nerozbit se. A vitr tam bude taky hrat vetsi roli. Neni tam moc zaludnych mist. Col des Quatre Chemins, najezd na hlavni hned pod tim, dole najezd do pristavu a obratka nekde na promenade. Jinak ta dlouha tahla zatacka do mesta (resp obe) se daji projet klidne 70–80 km/h rychlosti.

Vetsinu trasy taky zna hodne zavodniku z Paris-Nice.

0 0
      • UHU  

to určitě :). Ale musí třeba bez podstatné ztráty přežít i 9. etapu.

0 0
    • vaseklazna  

na betanu kurz na výhru pogacara 1.65, to beru všemi deseti… samozřejmě pád, nemoc atd.. ale pořád dobrá value

0 2
      • jonys  

Normalne na GC takovy cudly vubec neberu, ale tentokrat tam ta pridana hodnota fakt je, myslim.

0 1
      • mart910  

Tak to práskni, za kolik jsi dal? 500kč nebo 50tisíc?

0 0
    • tompca  

Ve Florencii se už pomalu v centru připravuje sobotní start.

5 0
      • Agent007  

Stejně je to zvláštní, že tu Tour nedají někam kde se moc špičkových závodů nejezdí, loni start v Baskicku, letos v Itálii, v podstatě kopírují známá místa z Gira a Vuelty. Třebas Turín, letos cílové město na Giru i na Tour. Tam už to pro ty lidi je skoro nuda. V Německu, střední Evropě, nebo jako kdysi v Británii, tam by to diváci určitě víc ocenili. V té Anglii v době froománie byla trasa obsypaná milióny lidí.

1 0
        • gersa  

Jestli to nebude tím, že TdF nebo Giro jedou tam, kde jim nasypou penize

4 0
    • kapsch  

S druhou GT přichází i druhá tipovačka, kdo by potřeboval motivaci najít si pár minut na poslání tipa, pod příspěvkem přidávám pořadí letošní sezony po Giru :) (edit: pokud vidíte připojené obrázky dva, platí ten s více vyplněnými bonusy :D ) do startu zbývá více než čtyři dny, a i když se občas najdou střelci, kteří posílají tipy dost dopředu, myslím, že je času dost..

Vše funguje tak, jak to již znáte:

Kdo by měl chuť si tipnout, zkusit štěstí a zabojovat o právo vytahovat se na BF, ať mi prosím pošle na mail v profilu nebo do SZ:

Tip na celkové pořadí od prvního do pátého místa

Tip na nejlepšího vrchaře, vítěze bodovacího trikotu a nejlepší team

8 jmen jezdců, kteří si myslíte že se dostanou na bednu v některé etapě

Tie-breaker: Kolik jezdců dokončí

Uzávěrka tipů v sobotu 29.6.2024 v 12:40 (tj. start první etapy).

Profily etap např. zde 2024 Route , All Stage Profiles

Soupisky jsou např. na odkazu na začátku vlákna.

Pravidla a bodování jako obvykle:

Body za celkové pořadí: Správný tip na 1.-5. místo 24–20–16–12–8 bodů. Pokud se spleteš o 1 místo, máš polovinu bodů jezdce, pokud o více než o 1 místo, ale stále v top 5, pak 4 body.

Dále 6 bodů za správný tip na aktuálně nejlepšího vrchaře, 6 za správný tip na vedoucího bodovací soutěže a 6 za tip na průběžně nejlepší tým.

Body za etapy: 3–2–1 bod za 1.-3. místo jezdce ze „stáje“ v etapě.

Body za etapy se sčítají a nelze o ně přijít; body za celkové pořadí, trikoty a tým jsou vždy dle aktuálního umístění.

Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC.

Počítá se konečné pořadí vyhlášené po dojezdu poslední etapy; body za etapy jezdců vyloučených za doping už v průběhu Tour se ruší; pořadí v etapách se už ale nepřepočítává.

Pokud Tour skončí dřív, počítá se vyhlášené konečné pořadí.

Lanterne Rouge: kdo bude na posledním místě 5 dnů po sobě (včetně volných), nenastupuje do další etapy!

Vedoucí v průběžném bodování má samozřejmě morální povinnost chodit ve žlutém.

V případě protestu má automaticky pravdu a poslední slovo pořadatel.

Copy&paste friendly verze pro tipy

Nick:

Celkové pořadí: (5 různých jmen, protože 1 jezdec se nemůže umístit na více místech najednou, že?)

1.

2.

3.

4.

5.

Nejlepší vrchař:

Nejlepší v bodovací soutěži:

Nejlepší tým:

Dokončí:

8 ! jezdců na bednu v etapách:

Tipo lze zasílat na můj mail či profil, hodně štěstí všem účastníkům.

6 0
    • Jason Voorhees  

Hirt jede.

10 0
      • Jamin  

Paráda tak snad Remco brzo pochopí že na výhru v GC to neni a bude mít volnějc.

0 0
        • andy97  

Rupne už ve 4 etapě a Hirt bude mít volnost :)

0 0
          • brtníček  

I když by měl volnost rak nevěřím, že by jel o etapy. O ty by jel Remco, který by vypadl z boje o celkové pořadí.

3 0
            • BikerM  

Bohuzel, ale vidim to stejne.

0 0
            • jkcz  

Presne tak to uz tady bylo vloni. Vystoupil si z GC a k etapam nikomu z tymu pricuchnout nenechal.

0 0
            • jonys  

Presne tak. Remco bude chtit etapu i z Tour aby mel ze vsech GT. Mozna jako nejmladsi v historii?? Nebo kdo vas napada ze to mohl dat driv?

0 0
              • Agent007  

Nino Defilippis. Mě napadá. Vyhrál etapu na třetí GT ve věku 24 let 4 měsíce. V 1956. Málo známé jméno, ale on těch etap na GT vyhrál celkem 18.

3 0
          • zirecek  

Remco rupne. V médiích bude neustále vysvětloval, co a jak bylo, nebylo, jako správný fotbalista.

5 2
    • pospec7  

Sepp Kuss nejede – covid. Ze ten covid se objevi vzdycky pred Tour mi prijde.

0 0
      • jkcz  

tvl to je v pytli s tou vismou letos :(

1 0
        • vasek80  

Já myslím že WVA už berou mdloby co bude muset všechno odšlapat.

8 0
          • andy97  

To teda. Před sezonou si určitě říkal, jak zajede podle sebe Giro a přípravy se na olympiádu. A teď místo pohody bude dřít pro Jonase jako každý rok. Uvidíme jak na tom bude Jonas.

1 0
    • tomvv  

Sepp Kuss TdF nakonec nepojede

1 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • stepanl  

Ahoj všem, má někdo v plánu jet tento víkend se podívat osobně? Minulý rok jsme byli na jedné etapě ve Francii a teď využijeme toho, že první dvě (cíl první a start druhé) jsou blízko u sebe. Akorát si nejsem jistý, jestli má cenu čekat v cíli (tisíce lidí) nebo jet někde dále před San Marino v sobotu… To asi uvidíme až na místě. Každopádně druhý den, v neděli se chceme určitě podívat na start a zázemí. Uvítám jakékoli tipy pokud někdo byl v minulosti v cíli/startu a čemu se vyhnout a naopak :-)

0 0
    • vasek80  

Loni se netočil dokument Netflixu o Tour?

0 0
    • andy97  

Tadej Pogačar před Tour:

„Vypadá to, že jsem od Gira udělal krok kupředu a moje forma je ještě lepší, než jsem očekával. Absolvoval jsem dobrý trénink a trochu jsem si otestoval nohy a abych byl upřímný, nikdy jsem se na kole necítil tak dobře.“

14 0
      • Agent007  

Takže nás čeká další nudný závod. Vítěz je známý předem.

0 9
        • iron.hide  

vobec nie je znamy predem, ja pogyho nedam na prve, ale az na druhe. Na prve dam Roglu

1 0
        • BikerM  

Vitez je znam az v cili posledni etapy. ;) A jestli to bude Pogacar, tak ja se zlobit nebudu, je to sympatak.

10 0
          • Agent007  

Madiot má jasno. Tour bude rozhodnutá po 3.-4. etapě. Pogačar si udělá náskok už v prvním týdnu. Nebude čekat a riskovat, že čím později, tím bude lepší forma Vingegarda. To zní rozumně.

https://www.nastartu.cz/…-rika-madiot

0 0
          • Aduldinho  

Přál bych to nejvíce Roglovi, poté samo Vingemu, jen se bojím, aby to opravdu nebyla taková nuda jako Giro! :-(

1 0
    • tomcat5  

Fandím Tadejovi,

a trnu hrůzou, aby Jílek zase nepřivedl toho otlemence Benčíka.

Jinak to jistí Eurosport.

0 0
      • jonys  

Měli by cílit na fakt „mladší maso“. Četli jste tu reportáž s Kreuzigerem v 53×11? Neskutečný inside view! Někdo takovej, kdo nedávno skončil a je volnej, to je vždycky nejlepší. Chápu ale, že nerostou na stromech. Benčík a spol o tom sice něco ví, ale už ty nový trendy nezažili, v tom studiu se opakují.

3 0
      • brtníček  

https://sport.ceskatelevize.cz/…d47534337fd2 tady je kdo kdy bude spolujkomentovat. Benčík bude ve studiu 5×,

4 0
        • tomcat5  

Díky za info, v tom případě s ČT končím.

0 9
          • Aduldinho  

Nevím, co všichni proti tomu Bejkovi máte, alespoň je sranda, vhled snad máte dostatečný, tak si obrázek uděláte sami a laikům je to v konečném důsledku jedno, kdo tam plká ;-)

2 2
          • Aduldinho  

Jsem tedy zvědav na duo Sagan/Valach! ;-)

1 0
          • mart910  

to nás mrzí…

0 0
          • 123J  

Mně víc vadí Jílek… Benčík to dobře odlehčuje.

0 1
        • jonys  

:-)))

0 1
        • jonys  

Sagič, Valach, Leo a Vakoč budou fajn. Sagan může být dokonce úplně super, ale musí ho Jílek režírovat.

1 0
          • Fazzy  

Z pohledu přehledu bude super, ale osobně mam trochu problém s tim jeho mečením a nevim jestli ho vydržím poslouchat celou etapu :)

6 0
        • BikerM  

Ja asi nejradsi Rabone. Prijde mi, ze neplka blbosti a cyklistice fakt rozumi. Vetsinou sleduji eurosport, ale kdyz dopredu vim, ze bude komentovat Rabon, tak rad prepnu na ct.

6 0
    • Agent007  

Další zajímavá zápletka před startem Tour. Pogačar údajně prodělal covid.

https://www.idnes.cz/…klistika_rou

0 0
      • andy97  

Jednou se vysmrkal a bylo po covidu :) neviděl bych to jako problém.

0 0
      • tomvv  

Zase lepší to chytnout před Tour než v průběhu. Ani teď nevím, jestli ještě pořád pozitivní test znamená automaticky konec

0 0
      • jonys  

Zajimavy!

0 0
      • tomvv  

Zajímavý čtení, ale vychází z předpokladu, že Tadej Giro přepálil. Což nikdo z nás přesně neví.

Já můžu napsat, že ho nepřepálil a TdF vyhraje a mám stejnou 50% se trefit jako autor článku :-)

0 0
      • Darkson  

Blábol:)

0 0
      • Fazzy  

Mám z toho trochu pocit,že si autor protiřečí. Na jednu stranu Pogačara kritizuje, že plejtval silama, ale na druhou zase píše, že jeho čísla vlastně nebyly nic moc a vynikly jen díky slaboučký konkurenci. Pořád se opakuje, že potřebuje 7W/kg jinak to nebude na double stačit, ale to vychází z předpokladu, že tam bude loňskej Vingegaard, ale ten tam teda nebude. Při vší úctě k Rogličovi je Pogačar pořád naprosto jasnej favorit, bez ohledu na to jestli si na Giru dal pár intervalů navíc nebo ne. Čeká se bitva století, ale já z toho takovej pocit teda rozhodně nemám. Obávám se, že proti minulým letům nás letos čeká sotva poloviční drama.

4 0
        • Agent007  

Taky nečekám drama. Klidně může být na champs Elysées, pardon, na boulevard des anglais, celkové konečné pořadí Pogačar Yates Almeida. Proč ne? Kluci z US postal, pardón, z UAE, si myslím že na to mají.

0 7
        • jmaselnik  

Já myslím, že si neprotiřečí, jenom holt konstatuje, že na fakt dlouhý a těžký kopce se nejde připravovat tak, tak jel Pogi Giro a celkem dobře to i dokládá čísly.

Jediná neznámá je, jak moc se Pogi v tom zmiňovaném laktátu koupal.

Moc zajímavý mi přišlo to srovnání VAM na Giru a Dauphiné, kde nikdo výkony Geeho nebo Rogly na mimozemské neoznačoval a vlastně předváděli víc, než Pogi na Giru.

Už aby to začalo :-)

1 1
          • Fazzy  

Me to právě moc zajímavý nepřijde. Prostě se ty výkony odehráli v jiných situacích. Že není dobrý odjet Giro stylem jak to jel Pogačar je jasný a říkalo se to hned. Nicméně nejde o normálního jezdce, je to Pogačar. A právě proto, že nevíme jak moc se mačkal, ani nejde s jistotou tvrdit, že mu to nějak zásadně ublížilo. Takže já bych tomu psaní nepřikládal takovou váhu jakou se tomu snaží autor dát. Zvlášť v konstelaci jaká momentálně před Tour je.

Zajímavější mi přijde informace o tom covidu, ale kdyby to měl bejt problém, asi by si v emirátech připravili lepší alibi :)

1 0
            • wishpull  

Taky si myslím, že není úplně relevantní srovnávat čísla z jiných závodů a situací – (počasí. povrch, atd.)

Pravdou je, že ale na tu Oropu to nebylo od Pogiho úplně jako jindy, asi se ještě rozjížděl. S těma dlouhejma kopcema uvidíme, ale že je schopen dávat pekelný waty v řádu 30min+ dokázal v časovkách.

PS: kdyby všichni jezdily podle rozpisu a watů bude to nuda jak od Jonase.

2 1
            • cubista  

I po lehkém průběhu corony nemusí být vše jako předtím.

2 0
          • jonys  

No, tady můžeš porovnat i údaje ze Švýcarska. A to je teda fakt masakr! Navíc Ayuso, o kterým nevíme, jak na tom bude. Aby to nebyla nakonec nějaká „Vuelta 2“ :-)

https://twitter.com/NaichacaCycling

0 0
            • Fazzy  

Ja nemam twitter, tak tam asi nevidim vsechno. Nicmene i tak to budou cisla vytrzeny z kontextu a neprecenoval bych to. Vuelta 2 by byla sranda, ale to si myslim nehrozi a ted uz budou stejne vsichni pouceny :)

0 0
      • zirecek  

Celkem nezajímavý hovna, hloupé konspirace.

Psáno konfrontačně pro pozornost a zvýšený počet kliknutí.

1 0
        • jmaselnik  

no on Robert tomu, na rozdíl Tebe, celkem rozumí, takže se nedivím, že se vyjadřuješ tak, jak se vyjadřuješ.

1 6
          • Darkson  

nerozumí, celý článek je vystavěn na jeho domněnkách a předpokladech, na které se snaží navlíknout čísla a data, jež má evidentně rád.

0 0
          • zirecek  

Co jsi nám chtěl sdělit?

Ten článek je z rubriky konspirace před velkou sportovní akcí, kdy všichni důležití novináři mají potřebu predikce. Pak jsou ještě takoví, kteří záměrně udělají prvoplánově jinou verzi primárně z důvodu zájmu, konfrontace.

Jako že Pogačař schválně vyhrál Giro, bo ví, že na TdF rupne?

Není to už moc veliký hajp?

I kdyby rupnul, tak dá nějakou etapu.

A hlavně, to co ještě většina není ochotna si přiznat: Pogačar mluví pravdu, že se kolem primárně baví. Já mu věřím, že to je na prvním místě u něj.

Což většina lidí nechápe nebo si ani nechce připustit. A proto za vším něco hledají, i když tam to NĚCO prostě není, :⁠-⁠D.

1 0
            • jonys  

???

Co blbnes? Mi ten clenek prijde v klidu az na ten „protimluv“ ze se Pogi pri 6W/kg koupal v laktatu.

Bud ano, je fakt, ze dohanet Naira v 2300mnm, kterej jel uplny srot, asi nemohlo byt na pohodu.

Nebo ne, souperi byli fakt bida…

Ale co je na tom nejak bulvarniho nebo nepravdivyho?

0 0
              • zirecek  

„Celé to tedy bude lépe navléknout jako pokus o double, aby to nevypadalo jako zbabělý únik před třetí porážkou v řadě. Tadej to celé politicky přikryl konstatováním, že ho spíše než Tour samotná teď zajímají nové výzvy.“

Tyto prognózy, domněnky mi připadají hloupé.

A věty „kdybych byl Tadejův trenér“, „pokud bych tedy já byl šéfem týmu“ a spousta dalších mi připadají samolibé, neprofesionální.

Možná je to moderní styl psaní a já jsem jen konzerva, která netráví čtení textu, kde je více ega autora než informací samotných.

0 1
                • jonys  

No, tak je fakt, ze po 2 vyprascich se vydat ma Giro misto rict, „I'll be back!“ se tak chapat da :-)

Ja su rad, ze jel Giro. Mam rad Italii, ten zavod, a fakt me bavilo, jak ho on udelal.

Ale vis co. Kdyby se Jonas nevykosil… Proste to pusobilo jako trochu alibi-jo, zase jsem prohral, ale ja preci jel to Giro.

Ty kecy o kdybych ja byl…spis snaha o expresivni vyzneni. Bezny.

1 0
                  • zirecek  

Problém je u mne. Takové expresivní vyznění je pro mne prvoplánové, hloupé, krátkozraké. Už mlčím.

0 1
                • jmaselnik  

Že jsi to nečetl s pochopením, je zjevné.

0 1
            • jmaselnik  

No řekl bych, že po dnešku dlužíš Robertovi omluvu.

0 0
      • vasek80  

Já bych hlasoval ať po vyhrané Tour zkusí Tadej ještě Vueltu. Chci být u toho, když se píše historie.

0 0
        • Fazzy  

Pokud vyhraje Tour, na 100% ji pojede. On u toho nechce jen bejt, on ji chce psat. Idealne hned :)

0 1
          • tomvv  

Jestli chce udělat triple tak vhodnější konstelaci než je tento rok, už mít nemusí.

A za mě bych byl rád, kdyby to zkusil.

0 0
          • Albert8  

Už několikrát řekl, že nepojede. Chce jet olympiádu a připravit se na mistrovství světa. Ale určitě se ji UAE pokusí vyhrát, nejspíš s Yatesem.

0 0
            • Fazzy  

Taky několikrát řek, že chce bejt nejlepší cyklista v historii :) Jedna věc sou předsezonní a jarní plány, druhá věc je situace s vyhranou Tour a Girem v suchým triku. Zvlášť když na Tour se budou ždímat i jeho největší potencionální soupeři na Vueltě. Fakt bych se divil, kdyby do toho člověk jako on nakonec nešel.

2 1
              • Albert8  

Tour v suchým triku snad nevyhraje. Ano, soupeři mají svých problémů dost, ale nějaký odpor by klást měli. A k tomu počasí, pokud budou vedra, tak je to pro organismus záhul už jenom objet. A vyhrát v roce dvě grand tour a mistrovství světa taky není k zahození. Letos má dobrou šanci, trať mu bude sedět.

0 0
                • Darkson  

Souhlas, na Tour se Pog nebude držet tolik zpět jako na Giru a ta únava se nakumuluje, navíc by ho mohli zadřít do další sezóny. Kromě toho Vueltu může vyhrát kdykoliv, kdežto ideální trať MS není každý rok a vábení duhového dresu naprosto chápu:)

0 0
                • Fazzy  

To každopádně. Nicméně mistráků ještě pojede mraky a při jeho vrchařskoklasi­kářských schopnostech mu jen výjimečně nebude trať sedět. Ale situaci, kdy Giro vyhraje v podstatě „bez práce“ a papírově ani letošní Tour nemusí zrovna nejtěžší kterou kdy jel, už taky zažít nemusí. Záhul to samozřejmě bude, je to pořád Tour. Ale kdo jinej než on by to měl zvládnout (a vsadil bych se, že to si říká i on :).

0 0
                  • bara2  

Nepodceňuj Vingeho, ten už ten klíčový úsek má dávno natrénovanej ;-)

0 0
                    • Fazzy  

Moc rád bych ho nepodceňoval, ale i Vingegaard v top formě s nabušeným týmem se sakra nadřel aby Pogyho umlátil. Letos dostal dramaticky horší karty a celkem bych se ani nedivil, kdyby jela Visma od půlky Tour jen na etapy :)

0 0
                      • tomxxx  

Letos bude zázrak top 5 u Vingegaarda a ani v to nevěřím. Kdo si myslí, že bude jezdit s nejlepšími, je tak trochu naivní blázen. Wout na etapy bude taky celkem oříšek.

1 0
                        • Jason Voorhees  

:-D …uvidíme

0 0
                        • jonys  

Pamatujete si Roglu 21,jak se domlatil a pak v Tokiu vsechny zesmesnil v TT?

Wout nebo Ving na svych 90% budou porad o 2 tridy nad vetsinou baliku.

Neodepisoval bych je tak kategoricky.

0 0
                          • wishpull  

Díky za nápovědu,

váhal jsem Wauta na etapy, Jonase na GC, ale dám si je tam . Jen mi potom zbývájí jen 3 místa pro sprintery.

0 0
                          • tomxxx  

Jenže Roglič se sedřel a domlátil. Dojet tour uz muselo bolet a stejně ztrácel, ale na oh zregeneroval, odpočinul, potrénoval jen na časovku. Ostatní byli unavení z tour, plus Tokio časovka byla dělaná pro Rogliče. Navíc nevím kolik ze soupeřů jelo i hromadný závod.

Vinge ležel s propíchlou plící několik týdnů. Wout si polámal žebra. To nejsou polamané kličky, kde se dá jezdit brzo na trenažéru a za pár týdnů závodíš, to jsou zranění, která přímo ovlivní výkon a hodně.

Však jsem je neodepsal kategoricky, co by jiní dali za top 10 a Wout možná etapu dá, ale loni měl super formu a neklaplo nic.

Za mě, Wout se měl zaměřit na oh, vinge na vueltu.

1 0
                            • jonys  

Rogla tu Tour vzdal. Hned zkraje. Ale pokud chces, dam ti Baarleho: zlomena kycel na Vuelte, placla z brutalniho MS par tydnu potom.

Muj nazor je, ze GC win by byl vwlky zazrak, ale etapy a u Jonase mozna T5 i lip neni unreal. Vzdyt kolik mel loni naskom na 5.flek? To byl fakt rozdil 50 konskych delek.

1 0
                              • tomxxx  

Tak Wout je asi relativně v klidu. Už jen udržet se v tomhle očesaném balíku je dobré a dokonce to ospurtil. Uvidíme co jonas, až se v kopcích fakt pojede.

1 0
    • cubista  

Kolik jezdců asi odstoupí z Tour dříve kvůli OH? Pochopitelně to zdůvodní jinak.

0 0
      • jkcz  

Tak minimálně pro sprintery je poslední šance 16 etapa, pak už velké špatné, když není dojezd na Elysejských polích.

0 0
    • gersa  

Kilometry Jiřího Ježka

Speciál k Tour de France: Pogačar vyhraje, Vingegaard v těžké roli, Roglič musí útočit

https://www.youtube.com/watch?…

1 0
    • kapsch  

Ahojte, připomínám tipovačku těm, kteří by mohli nechtěně zapomenout :)

Zatím je přihlášeno 16 hlav, ale nemám strach, že by mnohem více tipů nepřišlo v následujících posledních 24 hodinách před startem, jak tomu u všech GT bývá. Těším se opět na početnou účast jako klasicky při Staré dámě!

P. S. O víkendu jsem oba dny dost zaneprázdněn, takže pokud bych se netvářil online přes víkend, omluvte mne, měla by to být největší absence v průběhu Tour..

5 0
      • oberleutnant Weiss  

Dík za připomenutí, jdu tam něco namrskat…:-)

0 0
      • Neťa  

To nejde tipovat totok…

0 0
        • kapsch  

:))

Bude to letos zajímavé, určitě v tom nejsi sám, ale už přes 40 lidí to zkusilo!

1 0
      • iron.hide  

U mojho tipa zatim stale sviti „Zatim neprecteno“, i teraz.

0 0
        • kapsch  

Jo, zatím jsem neotevřel žádný vklad :D celý víkend mám kurz, po večerech rodinné akce, takže tipo bude nejspíš v pondělí, ale všechny tipy zpracuju :))

1 0
    • Jason Voorhees  

Do kdy je čas? Ještě nikdy jsem nehrál. Ale koupil jsem teď chytrý noviny, tak jdu studovat :-). Snad pochopím pravidla.

Děkuji.

ps; mám to tipovat srdcem, nebo na Žluťáka?

1 0
      • kapsch  

Uzávěrka tipů (i případných změn, kdyby někomu někdo ještě před startem odpadl) je klasicky se startem první etapy, tzn. teď z hlavy tuším zítra 12:40. Pravidla nejsou složitá, i když ten příspěvek se zadáním vypadá dlouze :))

1 0
    • Jason Voorhees  

Do dneška nemá furt internet na papírový média :-D.

1 3
    • vasek80  

Kdo věří Cavendishovi na výhru?

Palec nahoru ano, palec dolů ne.

18 24
      • Melvin  

Přál bych mu to, ale když se dívám co za sprintery jede, tak tomu moc nevěřím. Čistě na výkon na většinu nemá, ale zas je to Cavendish a nějak by je mohl přechytračit.

0 0
    • Agent007  

Tož sem taky poslal tipovačku, doufám v klidný střed pořadí, jako pokaždé, letos moc nevěřím klukům Ineos a tak jsem je vůbec nedával, ale pokud překvapí, a já kvůli tomu budu poslední v tipu, vůbec mi to vadit nebude. Ještě chci upozornit že jsou v pelotonu opět nějaká dublovaná jména, konkrétně dva Yatesové a dva Rodriguezové, tak je rozlišujte;-). Za pár hodin nám ten cirkus začne. Těším se.

0 0
      • Melvin  

Bernal by TOP5 mohl dát.

1 0
        • Agent007  

Je to možné, ale už se mi tam Bernal nevlezl, do top5. Pogačar, A.Yates, Roglič, Vingegard, ti sou jasní, no a mezi Bernalem a Evenepoelem rozhodlo že, Remco má lepší časovku, a ty se jedou dvě, a dlouhé.

Možná by stálo za úvahu rozšíření celkového pořadí v tipovačce na top10. ?

0 0
          • kapsch  

Já myslím, že těch pouze top5 je právě to, co dělá tipo zajímavé. Nemůžeš tam dát všechny. Stejně tak pouze 8 lidí na etapy, určitě by každý uměl vsadit třeba na patnáctku jezdců..

3 0
      • kapsch  

I Pedersenové, jak už si někdo sám všiml a tipo pro jistotu upřesnil :)

2 0
    • ondrawali  

Malá ochutnávka z Grand Départ

12 0
    • tomvv  

Pogacar vypadá, že oproti Giru ještě něco shodil

0 0
    • Agent007  

Teď něco říkali na ES , že Hirt má vyražené tři zuby? On to někde položil? Byl záběr jak jede úplně na konci pelotonu.

1 0
    • Pavell  

Neskutecny jak se od zacatku jede 50 vcetne tech brdku a najezdu na mosty s podobne…o)

2 0
      • robb  

Jsem to dnes tipoval pro EF, že by žlutý bral Bettiol a zatím to vypadá jako dojezd GC :-D

0 0
    • esmo  

To jsem zvědavej v kolikátým km Cavendish odstoupí. Propadá se víc a víc.

0 0
      • mart910  

bud je to dobry herec a nebo je dnes fakt mimo :D

0 0
      • andy97  

Nevypadá vůbec dobře.

0 0
        • esmo  

Dokonce i zvrací no…

0 0
          • Darkson  

Tohle neni chvilková nepohoda, co se spravi cukrem. Obávám se, že ho v jednom z dalších stoupání kolegové opustí, aby taky nechytli limit

0 0
            • mart910  

To tezko, limit bude dnes kolem 35 minut, takze pokud neodpadne uplne tak to dojedou

0 0
              • Singlespeed  

Koenig hovořil něco o 18 procentech času, v tomto případě bude limit skoro hodina.

0 0
                • Darkson  

Jj, jsem si to blbě spočítal :-).

V každém případě bude Cav v cíli hrozně vyndanej

0 0
                • andy97  

Tak to muže ještě zastavit na proseco cestou :) hodina je pro něho dnes vpoho. Ale 4 etapa pro něho bude dost kritická.

1 0
          • Jáchym 1  

Se nejspíš přepil.Furt do sebe něco lil-uvařenej a žaludek to už nebere.

0 1
      • BikerM  

A ja si ho dal do tipa na jednu etapu. :/ No, myslim si, ze dnes vypada na OTL. :/

0 0
        • oberleutnant Weiss  

Taky ho tam mám. No ona celkově ta moje tipovačka je takovej výstřel do tmy, tak jsem zvědav, jestli vydržím až do konce…:-)

0 0
          • Lochy13  

Nejste sami:) Ja mu to spis pral, nez mu veril.

1 0
          • BikerM  

A ten Bardet me mrzi, vahal jsem nad nim. :D

0 0
            • cubista  

Dal etapu, žluťáka a má výborný konec kariéry. Ale na top5 v této konkurenci nemá.

1 0
    • mart910  

Se divim ze nejsou ochotni dat Tour aspon na CT2 kdyz tam musi cpat to Euro :D

3 0
      • andy97  

Fotbal až 18:00, místo toho tam dají kecání o blbostech. Do 18h bude konec. Nepochopím toto fakt. Kdyby jim ještě chybělo třeba 50km a bylo jasný, že to nestihnou dojet. Ale dnes úplně vpoho bude konec do té doby.

2 0
      • liborg1982  

Chvíli sem cvakal do ovladače TV, chvíli sem TV a set-top boxu nadával, ale pak sem to i-vysilani rozjel:-)

0 2
        •  
          0 0
    • Melvin  

Bardet pěkný pokus, ale vypadá to na sprint finish.

0 0
      • mart910  

a nebo taky ne :P

1 0
      • andy97  

To byla jedna z nejlepších prvních etap na Tour. Krása sledovat.

11 0
        • Melvin  

Neuvěřitelné, že to udrželi. Nervy až do konce.

0 0
          • liborg1982  

A pěkné gesto vítěze.

0 2
            •  
              0 4
            • Agent007  

Pěkné gesto by bylo, kdyby vyhrál ten mladej, Bardet poslední kilometry vůbec nestíhal, dneska vyhrála týmová politika, a vyhrál horší z těch dvou

1 8
              • Melvin  

Že to uslyším zrovna od fanouška Sky bych nečekal :-)

3 1
              • Cabasekxxx  

Ty si komik tvl :-)

3 2
              • JanaNV  

Dovolila bych si nesouhlasit. Bardet pojede ve žlutém a Van Den Broek v bílém. Navíc Bardet je lídr a na toho se v týmu neútočí. To udělal naposledy na TdF snad Kreuziger, když byl Contador po pádech a potřeboval pomoc.

0 0
                • Agent007  

Na Tour 2009 naopak útočil Contador na svého lídra Armstronga, který byl taky dobitý po pádech. Občas se to stává.

0 0
                  • Krov  

V roce 2009 Armstrong ještě nepadal. To až o rok později. A hlavně v týmu právě neměli určeného lídra.

0 0
                  • vasek80  

Řekl bych že i Froome má s útočením na leadera máslo na hlavě.

0 0
                • Agent007  

Van den Broek dnes nepojede v bílém, ale v zeleném. Bodovací soutěž má přednost před soutěží mladých.

0 0
              • liborg1982  

Jeden by řekl, ze tady budou lidi chápat, že je to týmový sport a má různé taktické postupy a strategie. Asi sem se spletl a sem na diskuzi na Novinkách.

1 1
              • robb  

Van den Broek je mladej kluk, jo jel líp, Bardet se jen vezl. Buď se takhle domluvili oni dva nebo dostali pokyn od ředitele. Každopádně win-win úplně na všechny strany. Romain se rozloučí „asi“ s profesionální kariérou ve žlutém trikotu, Van den Broek šel třikrát na pódium a může něco ještě udržet do dalších etap, ukázal že je týmový hráč....... Prostě snový začátek pro DSM

12 0
                • Agent007  

On ten Bardet si to zasloužil tím že odjel z pelotonu a sám si dojel do čelní skupiny, totálně se vyflákal se silami, takže pak už se do cíle fakt jen vezl, no ale za tu odvahu si to zasloužil, spousta bodů pro tým, a hlavně že nevyhrál zase mimozemšťan, to je příjemný bonus navíc…

2 2
                • Melvin  

Navíc Bardet si to nejdříve musel dojet. A pokud by tam nebyl, tak pochybuji, že by ten únik vydržel. I tak to bylo o chlup a to se oba ždímali co to šlo. Madouas a Broek by asi těžko tak vzorně spolupracovali.

5 0
                • t29  

Bardet zas potáhl v kopci, nebylo to úplně jednostranné. Teď jsem zvědavý, jak dlouho dresy udrží.

0 0
                  • Melvin  

Už dneska to asi nebude mít jednoduché. 12km před cílem 2 km brdek s 10%. A těch lidí co na něj ztrácí 15 s je docela hodně.

0 0
                  • Agent007  

Dneska Bardet bez šance. Jsou tam jiní vlčáci na výhru, Pogačar, Roglič, Pidcock, Aert…

1 0
                    • robb  

Akorát musí pohlídat, aby dojel v čelní skupině a nenakoupil.

0 0
                      • Agent007  

Teoreticky mu nestačí dojet v čelní skupině, na trati dnes leží 18 bonusových sekund, 10 v cíli a 8 na vrcholu posledního kopce, a hádej, kdo si pro ně hodlá přijet…? Ale, museli by teda dojet únik, což zatím moc nevypadá…

0 0
                      • Melvin  

Tak nakonec se docela bojovalo, ale dalo se to čekat, no.

0 0
                • jonti  

VdB vypadal tak dobre, ze urcite ma na vic nez byt „jen“ tymovy hrac.

0 0
    • esmo  

Krásnej finish, udělali mi radost! :)

6 0
      • jonys  

Nadhera. A Bardetovi zlutaka preju jako nikomu.

Jinak UAE utavili akorat Ayusa. Jumbo uplne v klidu, Wout vyhrava sprint o mrtvou vranu, Kelderman ma zemi, svet v poradku :-))

1 0
        • Blake  

Wout tim sprintem pripravil Pogyho o 4 bonifikacni sekundy :)

6 0
          • jonys  

Jasne. Ale je to jeho klasika: bud sprint prohraje kdyz jde o win, nebo ho vyhraje kdyz uz je pozde.

Totez jako loni za Lafayem.

0 0
      • tomxxx  

Bardemu to snad musí přát úplně každý. Ten si za ty roky vybral hrozně smůly.

6 2
    • Cabasekxxx  

Upřímně. Je tady někdo kdo by to Romainovi nepřál?? Nádherná tečka za kariérou a splněný sen pro velkého sympaťáka.

13 2
      • Aduldinho  

Já mu to přál moc a kdyby se to sjelo tak samozřejmě Woutovi! ;-)

0 2
        • cubista  

Visma a Trek se nedokázali dohodnout. A smál se třetí.

0 0
          • jonys  

Ja myslim, ze Mads uz byl mrtvej. Jedna vec je drzet se, druha jeste zrychlit. Ale klobouk dolu, jel famozne ty kopce.

0 0
      • vasek80  

Když se to loni nepodařilo Pinotovi, tak alespoň letos Bardetovi.

2 0
    • Agent007  

Ani jsem nevěděl, že Cavendish je taky Sir, jako Wiggins. Zajímavé, že například Froome ten titul nedostal. Dneska Sir Cav si v pohodě pohlídal limit, ještě měl 10 minut rezervu. Ten tým Astana je ale jinak docela tragédie. Ale Markovi tu etapu a zápis do historie fakt hodně přeju.

0 3
      • Jendikt  

A jak dojel Matěj?

0 0
        • Agent007  

Matěj Mohorič byl dnes tuším osmdesátý…?

0 0
          • Jendikt  

Tak to je pěkný. Dojel 8 míst před van der Poelem, který měl jet první týden ve žlutém.

0 2
      • Janes  

Já mu to nepřeju, za to, jakým způsobem k těm vítězstvím přišel.

2 6
        • t29  

Přál jsem mu loni to třicáté čtvrté vítězství, a nepřeju mu to třicáté páté.

1 1
          • cubista  

Je to jen jedna z mnoha statistik. Srovnávat ho s Kanibalem nejde. A bylo plno lepších sprinterů v historii cyklistiky. Proč z toho dělat poprask?

0 0
      • BikerM  

Netvrdil bych, ze je Astana tragedie, naopak dali jasnej tym na podporu Cavendishe. A ja osobne mu to preji z duvodu, abych ten zapis do historie zazil. Ale rozhodne jsem mu behem jeho kariery nefandil, mam mnohem radsi ciste, rovne spurty. Sice klobouk dolu za to, jakym zpusobem se drzi, je fakt hovadak, ale jeho dojezdy moc v lasce nemam.

6 0
    • snas89  

Tomáš Jílek: MS v hokeji, Tour de France, olympijské hry a sportovní komentování

https://ceskepodcasty.cz/epizoda/448615

…přípravu na letošní ročník Tour de France, výběr expertů do vysílání, doping v cyklistice, osobu Lance Armstronga či dárek z vězení

1 2
    • andy97  

Trek dnes vezl nové aero láhve. Myslím si, že nebude dlouho trvat a objeví se to i u jiných týmu.

5 0
      • zirecek  

Jednopřevodník na silnici stále častěji. Super, :⁠-⁠).

2 2
        • kedi  

Nic super na tom nevidím…

1 2
          •  
            0 1
      • AussigBiker  

Tyhle lahve ma Trek na produktových k novy Madone Gen8. Koukam, ze teda nekecaj a sami je pouzivaj.

1 1
      • HoF