• novas32

    Netušíte někdo, v čem by mohl být problém s řazením u řazení XTR (viz.foto) – mám problém s řazením přesmykače na menší pastorek. koupil jsem použité, první cca 2–3 vyjížďky bez problémů, pak první mráz a od té doby to zlobí. neshazuje na menší pastorek. vázne to jakoby uz na páčce, neshodí to ani na ukazateli, chce to pár pokusů a přehození dolu/nahoru, pak spadne.

    0 0
    • Vilém  

      Chtelo by to do nej kouknout, pripadne vycistit a namazat. Snad je to jen zatuhle mazivo, nebo neco podobneho.

      0 0
    • Mr.Dawe  

      Takhle těžko radit, bez rozebrání to nepůjde.

      0 0
    • vysmátej bajker  

      bovdeny nové?

      přesmyk nezanešen?

      tahej za bovden(lanko) a odřazuj,pokud maká tak pravděpodobně něco z víše.

      pokud ne sundat krytku a prostříkat vyfoukat rozchodit případně rozebrat vyčistit namazat.

      hodně štěstí při opětovné montáži.

      0 0
      • novas32  

        bovdeny a lanka jsou nova, maznuto navic teflonovym olejem. asi me ceka rozborka, do toho jsem se poustet nechtel, jednou jsem to pootevrel a tezko daval dohromady:) asi me to ceka znovu, jak to vypada…

        0 0
        • romachain  

          Vůbec se toho neboj. Pravděpodobně to bude stačit odkrytovat, pak vyčistit, máznout a opět vložit do „obalu“ a bude to jak nový… Rozdělávat mechanismus řazení zpravidla netřeba.

          0 0
    • JakeF  

      Promáčkneš a nezařadí… Tohle mi dělalo Deorko a pak jsem koupil SLX že to bude lepší a dělalo to ještě víc :D. XTRko jsem do mrazu asi nikdy nevytáh, tak nevím… Každopádně nejspíš to je fakt akorát zimou a v teple bude šlapat pořádně, já bych to na tvým místě nerozebíral, pokud nebudeš jezdit někde dlouhodobě v mrazu, stejně už za chvíli bude teplo.

      0 0
    • Rubi  

      prostriknout wd-40 dirkou u pacek a pujde jako hodinky

      0 0
      • Richi  

        … a až se začne prášit, bude to rozdělávat a hledat něco kde by to vykoupal aby se zbavil těch sraček kvůli kterým mu to přestalo už chodit uplně. :-D

        0 0
    • bizzon  

      Mě to dělalo XT duál na přehazce. Když bylo pod 5st. tak občas nešlo řadit větší pastorek. Jako by jsem mačknul do prázdna. Mohl jsem rozebírat čistit a nazat jak chtěl a nic nepomohlo. Stačilo aby se oteplilo a vše fungovalo na 100%.

      0 0
    • šlapatko  

      Tohle je docela časté.Stačí odkrytovat, prostříknout třeba WD40.Vyfoukat kompresorem a opětovně namazat.Je to zatuhlá vazelína.

      0 0
    • iron.hide  

      nj mne cez zimu odisiel presmyk XTR, pravdepodobne pruzina. nie som ani schopny to rozobrat, lebo je to samozrejme cele zanitovane. nepohne sa to ani o milimeter

      0 0
    • novas32  

      přidam jeste nejake poznatky. celou zimu jsem odjezdil na XT v mraze, ve snehu a vselijakych srackach, uplne bez problemu. zimaka jsem koncem brezna zazimoval a vytahl „letni“ kolo. jezdim ho ted cca 14 dni, mrzne tedy +/- porad, nejvic v polovine minuleho tydne, kdy byl navic marast. problem s odrazenim smyku zacal po prvnim namrznuti lanka – tady to byl 100% problem s ledem na lanku. divne je, ze to neprestalo a smyku se chce spatne dolu i v teple, i kdyz spadne. kdyby to bylo lankem, chodilo by podle me odrazeni vcetne ukazatele na pacce v pohode, ale nepadal by smyk. v tomhle pripade nechce dolu ani ukazatel… tak to asi otevru, podle prispevku vyse bych to videl asi na zatuhle mazivo v razeni. vycistim, maznu, a kdyz to neposkladam, pisnu sem, aby mi s tim nekdo helfnul :)))

      diky vsem.

      0 0
      • bathed  

        A to myslíš, že na tebe po otevření vyběhne deset deka blech, že máš strach že to neseskládáš?

        0 0
        • novas32  

          ale ne. koukal jsem pred casem do toho XT, vypadlo mi to plastove kolecko, ktere naviji lanko. pak mi tam vubec neslo dat, byly na nem takove vybezky, ktere musely zapadnout a nedarilo se mi to. ale myslim, ze si s tim nejak poradim. odpojim smyk, vyhodim lanko, pro sichr dam nove a udelam rozborku a cisteni, ev.promazani. to by melo stacit. znas to, ne? je to poprve tak je clovek tak trochu nervozni :))))

          0 0
      • romachain  

        Zkus ze všeho nejdřív „jen“ odpojit přesmykač a vyzkoušet řazení tzv. naprázdno (lanko táhni jen rukou). Taky přitom zkus ten samotnej přesmykač jak chodí.

        0 0
      • JakeF  

        Jenže tam je ještě bowden a přes ten by to led měl nějakejch 40cm cesty, aby se do řazení dostal… Fakt jsem si skoro jistej, že akorát zatuhne vazelína v řazení a kašlal bych na to, alespoň se naučíš, že řadit vepředu je zlo a chce se mu to vyhnout jak to jen jde :).

        0 0
        • novas32  

          ze by upgrade na jednoplacku vepredu? :)))

          0 0
          • JakeF  

            Jo, s jednoplackou mě to bavilo hodně… Ještě vyřešit rozsah a dostatečně jemný odstupňování :). S 10sp systémem jsem to ale myslel spíš tak, že to chce mít převody, kdy malá je fakt jen do nejtěžích situací a většinu doby není potřeba shodit z velký… Uvažuju teď na 29er i o možnosti 36/24.

            0 0
            • novas32  

              jasny, vyvoj jde dal…jenze kde na to vzit a nekrast, potazmo kam mam ty kola davat…(panelakovy byt 55 m2, manzelka, 2 male deti, pes a ja) soucasna flotila – srdecni Artur z r.2004, prevody 3×9, obdobne stara plecka na zimu nizsi rady 3×9, ted novy full 3×10 a ty dve placky mi vysly akorat na silnici (2×10) :)

              jinak upgrade na 2×10 na biku by se mi hodne libil, ale byla by to investice, na kterou ted nemam a nevim, jestli by se spis nevyplatilo vymenit cely kolo…kdyz uz, tak uz, ze jo… :)

              0 0
    • Bulda  

      mam stejny řazení, po odkrytování na tebe nic nevyskáče, mechanismus vyndáš vcelku ven, pak lze promýt třeba v benzinu a namazat

      mě se tam kdysi neco ulomilo, kousek plastu, zapadlo to mezi zuby a dělalo to přesně co píšeš, stačilo vyklepnout, prostě kurvítko :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.