• korotvajz

    Ahoj dobri lide, mam problem s piskanim kotoucoych brzd, mohu se zeptat, vcem by mohl byt proble, a jeste s relativne malou ucinnosti.  Je to nove kolecko, bylo v pohode ale tred nejak to dela zvuky jak kdyzbrzdi nakladak a nevim cim by to mohlo byt. dik za rady.

    0 0
    • Hejdik  

      Rezonující rám.Taky mi tak ječely kotoučovky Avid bb7.Když byly nové tak nic,jak se zajely tak začaly vydávat pazvuky,no a teď už nějakou chvíly zase mlčí.Jábych to zásadně neřešil a chvíli počkal,až se to všechno usadí.

       
      0 0
      • korotvajz  

        D, za radu ja to mam osazene Shimano BR-M485 hydraulické. jeste pro upresneni.

        0 0
        • daymaker  

          Kotoučovky řvou normálně. Máš to jak u auta. Když jsou zasra…, jakmile je trochu rozjedeš a očistíš, tak to většinou přestane. Jinak pokud je to jediná vada, tak bych to neřešil. Nevím jak nové máš kolo, ale brzdy se rozjedou tak po 50–100km. Začnou pořádně brzdit. Alespoň tak jest s mými již zajetými a občas stále pískajícími. :-)

          0 0
        • soc  

          Tak tyhle brzdy se tady už docela dost řešily. Nevím, jak moc je máš zajeté, ale pokud máš najeto aspoň 50–100km, tak je problém jinde.

          Nejdřív bych se podíval, jestli máš přímo na brzdách označení, mělo by pod nápisem Shimano být napsané BR-M485, nebo něco takového. Pokud to tam je, máš novější verzi, pokud ne, máš starší. Ty novější by měly být v pohodě, s těmi staršími můžou být problémy.

          Pak bych se zeptal, jak jsi spokojený s brzdým účinkem. Pokud brzdy brzdí hodně bídně, tak jsou zamaštěné. Tudíž je potřeba je odmastit, mizerný brzdný účinek a nepříjemné kvílivé zvuky za každé situace jsou typickým průvodním jevem. To, že jsou zamaštěné už jako nové je právě průvodní jev té starší verze, u té novější si zatím nikdo nestěžoval.

          Pokud brzdy odmastíš a vše je v pořádku a problémy se již neopakují, tak jsi za vodou. Pokud se vždy po čase stane to, že brzdy nebrzdí a kvílí (což je pravděpodobné v případě té starší verze), je to na reklamaci. U té starší verze totiž u některých kusů dochází k úniku oleje a neustálému zamašťování destiček.

          Problém může být i v originálních destičkách Shimano, ty co se dávají do těchto brzd jsou opravdu hodně bídné. Nahradil jsem je Fastopama a fungují v pohodě.

          V každém případě to zkus odmastit, rozjezdit a uvidíš.....

          0 0
          • Schoscha  

            jj. měl sem stejný problém -nové brzdy M-485,brzdný účinek nic moc a řvaly jak jelen v říji.Odmaště­ní,nebo výměna destiček pomohlo tak na týden.Reklamoval sem je a dostal sem 535ky.Byla to ale náhoda, že Shimano poslalo servisu ty 535ky na jinou reklamaci,kam se nodily a dostal sem je já.

            0 0
      • Fill  

        Mam magury louis 180 kotouce, a zadni brzda pri pribrzdovani piska a rezonuje do ramu,

        zatim nevim co s tim ale je mi to neprijemne na kole najeto 600km,

        dostal jsem radu zkusit ocistit dosedaci plochu mezi brzdicem a ramem, jeste jsem se k tomu nedostal tak nevim, dalsi moznost bude asi dat jine desticky, nevim jake jsou moznosti a jake se doporucuji. Poradi nekdo co by byla dobra volba? Pripadne kde mam hledat?

        Odmastovani a smirglovani uz probehlo a bez uspechu.

        0 0
        • jIrI___  

          Ještě můžeš zkusit namazat měděnou pastu mezi destičky a pístky.

          0 0
          • Fill  

            Vidis to bych mohl pastu i mam, ale na motorce pri piskajicich destickach ferodo mi to nepomohlo , tak jsem to ani nevzal v potaz, ale zkusim to tim nic nepokazim. dik

            0 0
        • goofy  

          Zacal bych tim ofrezovanim navarek na ramu a adapteru..

          0 0
    • marapara  

      To je docela normální věc, že kotoučovky pískají. Shodou okolností jsem projížděl kamarádova bika s těma samýma brzdama, co píšeš BR-485 a taky mě překvapilo, že docela řvou. Byl to GT Avalanche Expert, ten je má osazené. Ale ještě nebyly zajeté. Tak počkej, až se zajedou destičky, pokud je ještě nemáš zajeté a uvidíš.

      Pokud by ses s tím nenaučil „žít“ :), tak bych doporučoval asi jiného výrobce destiček, třeba koolstop nebo někoho takového.

      Já mám Juicyny 5 a 7 na bajcích a pískají také a vůbec mi to nevadí. Ale je fakt, že ty BR-485 řvou nějak víc.

      0 0
      • Hornet  

        Presne na tom istom biku, len v damskej verzii, moooc boli hlucne, zabehol som ich a odvtedy je majitelka spokojna. Brzdny ucinok narastol a hlavne su ticho. Riesilo sa to dost v inej teme.

        0 0
    • rasto  

      ja postrikal kotouce odmastovacem kotoucu (sprej) a nyni je to v pohode – prestaly piskat. prekvapil me rust brzdneho ucinku. xt pouzivam rok, najeto cca 5k km.

      0 0
      • korotvajz  

        Dekuji vsem lidem co mi zde poradili, uz jsem na to prisel, byly zamastene, tak jsme vzal ARVU a očistil jsme je a uz je vse opet ok. Dekuju jezde jednou vsem Korotvajz

        0 0
    • pollco  

      Pískajíci brzdy jsou v poho, já mám neřešitelný problém s vibrující zadní Avid 7. Brzda brzdí šíleně ale ten kravál je k nevydržení! A řešení není! Snad jen jiné brzdy.

      0 0
      • Pavel  

        Stejná problém (vibrující Avid 5). Dnes jsem nechal na zadním „zkusmo“ vyměnit destičky (Gold fren). Při zkušebním zajetí bez vibrací (a bez pískání), zítra to otestuji pořádně v kopcích (a asi i bahna) Bílých Karpat. A dám vědět…

        0 0
        • pollco  

          Já jsem zase dneska zkusmo vyměnil podložky třmenů za klasické a seřídil brzdu tak aby se sjížděla celá plocha desek! Takže uvidíme.

          0 0
        • Pavel  

          Otestováno – žádné vibrace, žádné pískání, brzdný účinek skvělý.

          0 0
          • pollco  

            Vinikající zpráva! Díky za info. Ihned obědnám a prubnu.

            0 0
        • claid  

          stejná zkušenost s ORO K24, po „Uvaření“ vibrovaly a byly slyšet, po výměně destiček za Kool stop vše zase OK

          0 0
      • a.mi.k1  

        Ja mam to same na GT a nevim co stim je to hrozne a ta vibrace mi pomalu dokaze udelat orgasmus :D mislis vimnenit cele brzdy nebo jen desticky?

        0 0
    • forbidden  

      Taky mam problem s kotoucovkama, mam SH XT (BR-M775) a dela to nasledujici vec. Kdyz jsou studeny, tak pri pribrzdovani piskaji, zadni jeste k tomu vsemu nejak vibruje. Kdyz jedu z delsiho kopce a trochu je probrzdim a zahreju, tak jsou najednou potichu, ale jak vychladnou, tak piskaji zase. Zajety uz museji byt davno a brzdny ucinek je dobry. Mam dojem, ze to zaclo delat po jednom narocnejsim sjezdu a intenzivnim brzdeni (medeny podklad desticky natrvalo zmenil barvu). Na druhym identickym kole je to to stejny, jen to zatim nevibruje. Desticky jsou original SH.

      Diky za rady.

      0 0
      • ulda  

        Mně vibrovala zadní (tektro auriga 160), dělalo to přesně to co tobě. Pak jsem to jednou dost vohulil při sjezdu a najednou klid. Asi se tam dostaly nějaký nečistoty nebo trocha oleje.

        0 0
      • Ruprt2  

        Stejná zkušenost brzdy Avid 7

        0 0
    • pasek  

      přidám svou trošku do mlýna!:-)) mam tohle kolo http://www.superior.cz/…29/bike.html?… (brzdy jsou v popiscich na strankach) zadní brzda šíleně pískala a ve výšších rychlostech vybrovala zadni stavba kola. dal sem to do servidu >>> osmaštení brzd+ zdrsnění destiček. 30 km jelo kolo uplně v pohodě pak začlo pískat  jak jelen v říji. dal sem opět do servisu, stejný postup (odmašteni, zdrsneni , vyladění brzdy). desticka byla po tech 30 km uplně černá(původní barva je světlejší šedá) jakýkoly olej se na ni nemohl dostat . vubec sem s ním nemanipulovalo v blizkosti kola. + servisak mi řekl , že zadní stavba by vubec nemela vybrovat, jelkikož mé destičky jsou uchyceny za pomocí magnetů. že vybruji u jiných typů uchycení(u tech jiných by prý pomohla pověstna mědená pasta:-).  NO A TED CO S TIM BABO RAD? pro zatim sem mu řekl at objedná nový destičky(přeto že ty moje jsou jety asi na pulku životnosti po hodne necelých 1000km )

      0 0
      • pasek  

        jooo brzdný učinek je téměř normalni, akorát ten řev, lidem naskakuje vyrazka, dyz jedu po meste:-))

        0 0
    • a.mi.k1  

      Prosimte mam podobnej problem vibruje ti zadni kolo take kdyz spomalujes?

      0 0
    • HockeyBiker  

      Mam J7 a pískaj jak se jim zrovna zachce:D sou hrozně náladový…ale brzděj pořád dobře, a pískání mi nevadí, naopak někdy je dobrý na upozornění chodců  a inlinistů:D

      0 0
      • jIrI___  

        Bude to znít divně, ale mně u mojich XT pískání celkem chybí právě z toho důvodu jak jsi psal – upozornění pomalejších bikerů, chodců, inlinerů, atd. :)

        0 0
        • pasek  

          kdyby to pískalo jen kdyz chci .>>>SUPER. jenze kdyz jedes v krasný prirode, nebo pred znamejma lidma a z tveho kola se line zvuk stejne neprijemný jako skrabání nehtu o skolni tabuli, je to neprijemne…

          0 0
          • Ozzous  

            Mám stejný problém s Avidama, kovové nepříjemné pískání. Vyndal jsem destičky a zdá se, že mi drhne o kotouč ta roztaž-sponka (je trošku odrhnutá v místě spojení jejich dvou ramen). Zdá se, jakoby kotouč byl moc zahryzlý do třmenu a převyšoval destičky (teď už tam jsou faststopy). Zkoušel jsem celý třmen pomocí dvou nízkých podložek zvednout „nad“ kotouč, pomohlo to trošku.. no nic, bude potřeba dalších pokusů.

            0 0
    • HonzaG  

      Koupil jsem brzdy Shimano LX s orig. destičkama (směs Metal). Pískala (resp. vrzala, nebo jak bych to řekl) přední i zadní. Navíc po zahřátí znatelně slábnul výkon.

      Koupil jsem teda na zkoušku 1 pár organických Faststop a zkusil. Vepředu – žádný zvuk, vzadu nesrovnatelně lepší. Navíc celkově trochu líp brzdí a jsou odolnější na zahřátí.

      Když jsou modré, pískají ale stejně.

        
      0 0
      • HonzaG  

        Myslel jsem „když jsou mokré“… modré jsou pořád:-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.