HAYES STROKER Trail hydraulic disc brake, rotor V6

15 nepřečtených
  • 9700

    Zdravim,

    Mám problém s brzdami. Jako nové mi slabě zadrhávaly, což jsem vyřešil jedním pořádným sjezdem. Nyní je už kolo řádně zajeté, ale zadní brzda (přední znatelně míň) mi vydává divné-pravidelné zvuky. Nevíte čím by to mohlo být a jak tento problém odstranit. Lze to nějak amatérsky pročistit. Jako normální amatérský cyklista si netroufám na demontáž kotoučovky:-(

    Díky moc za radu.

    0 0
    • šlapatko  

      Nazdar,mám Hayes stroker ryde a žádný problém.Mrkni jestli ti neškrtá kotouč.Jestli ano,chce to vystředit třmen.nic na tom není,je to jen o dvou šroubcích.Mrkni na stránky www.ivelo.cz Je tam hezky popsaný domácí servis kotoučovek.Kdyby byl jiný problé,je lepší navštívit servis.

      0 0
    • jecnak  

      Divny pravidelny zvuk je jemne bzuceni pri brzdeni? Jestli ano, tak to je normalni a zpusobuje to derovani kotouce.

      0 0
      • 9700  

        jak to mám poslat?:-)

        zmáčknu páčku a brzda dělá písk-písk-písk:-) jako by v jednom místě něco drhlo. Ze začátku nic takového brzdy nedělaly.

        0 0
        • juli  

          Tak to by mohlo být zvlněným kotoučem. Takže narovnat.

          0 0
        • kali222  

          zmacknes paku brzdy ale jen pribrzdujes- cili nezaflokujes ji… (kolo se toci a pritom to piska, ze)? neni nic divnyho ze treni vydava zvuk : ) (z toho co psies to na zavadu nevypada. ocistit desky, ocistit kotouc. nekteri popisuji piskani po „spatnem“ odmasteni kotoucu(nekdo tu zkousel jar :D viz stary clanky)

           
          0 0
    • Vegan  

      Cau, Jestli je to takove povrzavani pri brzdeni kdy se trebas jen povesis na riditka a hejbes s kolem, ale pri rychlejsi jizde to neni slyset tak to me delalo taky, kdyz jsem je mel, neresil jsem to, avsak lidi co to resili to vyresili jinyma deskama (organickyma ) a nebo to je udajne ucinejsi jiny kotouc nejaky pevny s rovnomernym kruhovym tvarem a sirokou brzdici plochou. tento bordel zpusobuje obri rozmer desticek v techto brzdach jez casti brzdi o paprsky kotouce a to vydava onen zvuk.

      0 0
      • goofy  

        Je blbost takowehle zwuky resit.. Me to delaji i XT s organikama, a to sintry jsou mnohem hlucnejsi.. Proste si to semtam zavrze nebo zahuci.. Gor v nizsich rychlostech.. Me to vrze jak vrata od stodoly, ale brzdi hodne dobre a to je hlavni

        0 0
      • jecnak  

        Tak uz jsem si toho taky vsiml. Reseni ale podle me nebudou organicke desticky, ale onen sirsi kotouc. Deska opravdu smrdla o paprsky rotoru. Je to ale znatelne jen pri dobrzdovani.

        0 0
        • Vegan  

          Neresit a jezdit a nebo vzit pilnik a desticky na tom myste proste trosku zkosit hranu jak jsem nasel nejakeho koumala na zahranicnim foru. A nebo uplne nejlepe koupit normalni kottouce a ne ty rolovatka od Hayesu trebas osvedcene Hope M4.

          0 0
          • jecnak  

            Ono to funguje uplne v pohode, jen proste az tyhle kotouce sjedu, skrivim a nebo neco, tak koupim sirsi. Resit to v mezidobi urcite nebudu. Proste me napadlo se na to dneska trochu soustredit, kdyz jsem zajizdel bika.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.