• mixhall

    Caute, asi po pul roce ne moc jezdeni (cca 500 km) mi zacnou po zmacknuti brzdovych pacek asi 5× vice brzdit kotouce, az tak, ze zastavuji samovolne kolo. Dela stejne predni jak zadni. Je to kolo od PELLSu Razer Elite. V brzdách má být mineralni olej. Jsou to moje prvni hydrobrzdy, prosim o radu. Je treba nejak odvzdusnit ? Dikec

    0 0
    • Vilém  

      Moc nechapu tvuj problem, neni mi to z popisu jasne, co to vlastne dela. Jen se zeptam, mas na trmenu napsano BR-M485, nebo mas trmen bez napisu?

      0 0
    • bagr84  

      jakoze se desticky / pistky nevraci?

       

      Jinak pockej na Wojtka…

      0 0
      • mixhall  

        No covece, asi ten napis tam mam.

        Jinak popis problemu. Tyden na kole nejedu, sednu na kolo a jedu, jo. Parkrat zmacknu brzdu, cca 5×, a zniceho nic mi zacne kolo brzdit. Jakoby jsem tim 5× zmacknutim napumpoval hadicky. Proste to brzdi.

        0 0
        • Vilém  

          Aha, tak to se asi opravdu nevraci pistky. Chtelo by to asi preventivne odvzdusnit a rozchodit pistky. Pokud se na to necitis, i kdyz to neni nic sloziteho, sver to servisu, kolo mas jiste v zaruce, tak proc se s tim stvat.

          0 0
        • soc  

          Pořád nerozumím podstatě problému.

          Pokud Ti kolo brzdí i když nemáš zmáčknuté brzdy, tak je velmi pravděpodobné, že se nevrací pístky.

          Pokud brzdy fungují tak jak mají, ale po těch 5 zmáčknutích prostě brzdí líp, tak to je obecná vlastnost těchhle brzd, opravdu je potřeba je jakoby napumpovat.

          0 0
          • Vilém  

            Vlastnost brzd? Pokud na necem takovem jezdis, tak bych ti doporucil odvzdusnit. Urcite to neni vlastnost normalnich, dobre serizenejch brzd.

            0 0
            • soc  

              Bohužel, toto je popisováno obecně pro tyto brzdy… prostě mají ze začátku houbovitější chod (s tím že nebrzdí jsem to napsal blbě). Po pár promáčknutí je ten chod podstatně lepší. Takto byly tyhle brzdy popsány asi ve všech testech… zavzdušněním to není… i když před letošní sezónou se jim podívám na zoubek, nicméně toto asi neodstraním…

              0 0
              • Vilém  

                Ze maji houbovitejsi chod to vim, parkrat jsem je zkousel, ale o tom pumpovani opravdu slysim poprve a neni mi jasne, co by to krom zavzdusneni, mohlo zpusobovat.

                0 0
            • jIrI___  

              Takhle se mi chovají i XT od prvopočátku. Po takových třech zmáčknutích páky mají jasnější a tvrdší doraz. Při jízdě si toho ale vůbec nevšimnu.

              0 0
              • mixhall  

                Brzdy brzdily do urcite doby normalne, tak jak maji. Pak jsem jezdil hodne sjezdy (moc a dlouho jsem pribrzdoval, brzdil) a bylo to v zime, kolem 0°C. Sem se domnival, ze mi tuhne mineralni olej, ale to je blbost pri takove teplote. Malem se musel kolo vzit na ramena. Nejpravdepodobnejsi asi bude, ze brzdy si konecne sedly a zacaly brzdit tak jak maji. Bude treba je sestelovat, ale jak, to nevím. Zaruka ? Garancni oprava je prej jen do pul roku zdarma. Zaruka se nejspis na sestelovani nevztahuje bych rekl. Jeidne za penize.

                0 0
                • Luongo  

                  Mam stejne brzdy,uz 2× mi udelali to same.Nejspis mas zapraskane pistky.Vycistit,na­mazat otrit,zatlacit zpet a seridit trmen s kotoucem,at se vysouvaji rovnomerne.V zime tuhnou,ale kolo rozhodne nezastavi.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.