• Jenda

    mam na GT i-drive4 nasledujici problem – kdyz sednu na kolo tak se mi kotouc na zadni brzde hne asi o 0.5 mm smerem doprava. Funkcne to nijak drasticky nevadi ale depta me ze po zastaveni se mi kolo protoci tak o dve otacky a pak se sekne, pritom pri jizde je jasne videt ze kotouc je vystredeny za jizdy dobre. Co tedy muze byt pricinou? Problem v brzde bych rekl ze neni, posunuje se mi to v dusledku krivy zadni stavby ktera se po dosednuti zkrouti tak ze to hne nabou doprava, nebo je problem v nabe ze se loziska po zatizeni nejak hnou? Naba je DT Onyx a zda se ze vakl zadny nema a najeto je na ni neco malo pres 1000. Kdy mi to zacalo delat nevim. diky za konstruktivni podnety

    0 0
    • Lister  

      tipuju kombinaci rám+nába, jinak teda nevím proč tě to tak děsí, mě to dělá úplně to samé…ale že bych to chtěl nějak řešit????????

      0 0
    • fluider  

      Pripletiem sa :-). Ja mam s hydrami M525 zase taky problem, ze pri stredne silnom brzdeni zacne zadna brzda nejak vybrovat, prenasa sa to na celu zadnu stavbu a citit aj slabsi brzdny ucinok. Pri silnom brzdeni to nerobi. Minulu sezonu to nerobilo vobec. Teraz mi pomohlo uvolnit rychloupinak, trochu „postelovat“ koleso a zatiahnut, ale po jednom drsnejsom vylete to znovu zacalo robit. Jazdim Trek 8500, brzdy Shimano M525 (original kotuc aj dosky)

      0 0
      • Jenda  

        tohle mi delaj brzdy ve chvili kdy nenei sestelovana presne paralelne s kotoucem – podivej se jestli se ti moc neohyba kotouc pri brzdeni

        0 0
        • fluider  

          Cital som tu na B-F recenziu na naboje DT Cerit Disc, citujem pitelboy-a: koušel jsem na přední i zadní náboj přidělat tři druhy nových rovných kotoučů (Hayes,Deore,Ma­gura). Každý po dotažení změnil tvar. Ani jeden nechodil rovně ! „Že by křivý náby !!“ Ja mam sice Hugi 240s, ale mozno je tiez malinko krivy. A nemohlo to byt rychloupinakom (taktiez DT Swiss) ?

          0 0
          • Johny5 OSHA  

            to bych resil prave centerlockem… nebo se jit zastrelit

            0 0
            • fluider  

              Nemam v plane prejst na centerlock, ani ked budem menit kolesa alebo cely bike :-).

              0 0
          • MlokCZ  

            A nebo všechny ty kotouče byly příliš utažené. Utahují se na poměrně malý moment a přetažení právě tohle často způsobí.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.