Příslušenství pro cykloturistiku

52 nepřečtených
  • Xhao

    Ahoj,

    tak konečně já i má přítelkyně máme kola. Koncem tohoto týdne si chceme udělat čas a projet se.

    Bohužel jsou to naše první kola a kromě helmy doma nic nemáme… Takže potřebujeme veškeré příslušenství. Helmy tu máme někde hozený, takže ty dojezdíme a pak časem koupíme nové.

    Co vlastně potřebujeme? :-) U některých věcí už mám svého kandidáta… Naše kola jsou v cenové hranici 10 000 Kč – takže se nechystám kupovat drahé příslušenství. Jsme rekreační cyklisté.

    Hustilka: http://www.cyklonemcik.cz/…hv-drive-abs ?? Nebo stačí nějaká levnější?

    Lepení

    Přední světlo: http://www.axit.cz/…at_led-.html

    Zadní světlo: http://www.axit.cz/…teor_r-.html

    Náhradní duše

    Multifunkční vercajk ve stylu švýcarského skládacího nože včetně montpák: https://www.mall.cz/…/sigma-pt-16?…

    Držák a flašku na pití

    Cyklocomputer: http://www.axit.cz/…00-2015.html

    Řetěz proti rychlému čmajznutí (Kola budeme mít doma, ale když se zastavíme u zahrádky, tak chci, aby posloužil proti „sedni a jed“… Když tam bude alespoň nějakej zámeček, tak stihnu zareagovat a doběhnout toho z*rda).: http://www.axit.cz/…x1-8cm-.html

    Kraťasy s vložkou a dres

    Co dál?

    Díky všem ;-)

    0 0
    • Xhao  

      K té hustilce: http://www.koloasport.cz/…-Profil-FC01 máte někdo zkušenost? Přeci jen je za půlku

      0 0
    • Honzink  

      Mám asi deset let tohleto:

      http://www.sportisimo.cz/…ntura/10257/

      Původně sem to kupoval asi za tři kila s logem Author a žlutou upínací páčkou.

      Původní nemůžu najít, tak sem koupil v Tescu nemlich to samý, jen bet loga za sedm pětek.

      Je to klasická PRC OEM výroba, akorát je rozdíl v ceně.

      A normálně to funguje.

      0 0
      • Xhao  

        No já jsem původně chtěl obyč hustilku, ale pak jsem se dočetl, že kola těmito „levnými“ pumpičkami nenahustim na správný tlak a nebo, že se po prvním užití p*serou. Takže myslíš, že nějaká obyčejná pro to naše občasné poježdění dostačuje?

        Díky za reakci mimochodem.. :-)

        0 0
        • Nimrod  

          ono celkově foukat pumpičkou bez šlahounku je dost takový na pytel. a ta lezyne je výborná, fouká se s ní celkem dobře, je kvalitně udělaná a nemám obavy, že by se brzy podělala. ale na foukání silnice to moc není, ono už utáhnout nějaký cirka 3 bary je poměrně fuška (ale mám předchozí model ve velikosti medium, leč si nemyslím, že by se to nějak dramaticky změnilo)

          0 0
          • Breakpain  

            Musíš koupit model dle tlaku, který chceš foukat … Dělají na MTB, silničku a pak takovou univerzální.

            Na kolech mám všude Lezyne a nemůžu říct ani popel …

            0 0
      • z0diaC  

        taky mám tuhle pumpu s logem Merida a funguje naprosto bez problémů už docela dlouho …

        0 0
    • postman79  

      Pro stav nouze (defekt na cestách) vozím ssebou toto http://cz.author.eu/…e-ua18101060 , jinak na pořádné nafoukání silničních plášťů je potřeba výkonnější http://hustilky.heureka.cz/aap-air-turbo/#…

      0 0
      • Xhao  

        My máme MTBčka. Myslíš, že to dostatečně s ruční pumpičkou nenafoukám a že je tedy potřeba ta velká kráva ?:-)

        0 0
        • Mysee  

          Na doma velká dílenská, na cesty obyč levná malá. Já mám třeba za 69 z Decathlonu na cesty a za 300 Force na doma.

          0 0
        • postman79  

          S ruční do 6 barů nafoukáš, takže na MTB by stačila. Přesto ta velká kráva je pohodlnější, rychlejší a díky tlakoměru foukáš správný tlak. Akorát se ta velká kráva blbě převáží na vyjížďkách, tak ji mám na takové to domácí foukání :)

          0 0
        • skorpion  

          malou pumpickou nafukas dostatocne na pohodlny dojazd, ale nie idealne. Alebo si kup adapter z presta ventilku na auto (cca 3 Eura) a nafuknes si to benzinke.

          0 0
          • Xhao  

            Jj, vsak jsem to sem psal, ze to tak udelam :-) Mam ji za barakem, takze idealni :-)

            0 0
    • oberleutnant Weiss  

      Jestli se chceš vybavit vyloženě levně, od čtvrtka je v Lidlu další z řady cykloakcí – mimo jiné tam bude i pumpička za 129 peněz, kterou jsem zkusil vzít při jejich minulé akci a zatím v nouzových situacích sloužila vždy dobře. Na domácí přípravu je samozřejmě lepší velká pumpa…

      0 0
      • Xhao  

        Díky za tip, tam si skáknu pro kraťasy… Slyšel jsem, že jsou celkem ok :-) Poprvé budu stepovat před Lídlem dříve, než důchodci :-D…

        0 0
      • Badoo  

        Me ta pumpa nasrala, potrebovap sem foukat na horach a po par machnutibse mi urvala se mi rukojet hned a ani tesneni kolem ventilku nebyl dobre..

        0 0
    • Xhao  

      Takže na MTB takhle: http://www.okolokola.cz/…na-d1639.htm + http://www.decathlon.cz/…8056700.html na defekty? Respektivě, jelikož vždy jezdíme ve dvou, tak každej svou, kdyby se jedna vy*rala ? :-))

      Na benzínkách je vzduchová pumpa pouze na autoventilek, že? :-D Na Galuskový to asi nenarvu a žádné redukce to neřeší…? Mám za barákem Globus a na pumpě mají volně přístupný stojan se vzduchem… :-D

      0 0
        • Xhao  

          To mi přijde ideální. Myslíte, že to půjde našroubovat na ten jejich přístroj? Respektivě hadici? To by bylo ideální řešení… Máme to opravdu 10 šlápnutí do pedálů od baráku :-D Zdarma a naprosto bez námahy :-))

          0 0
          • Honzink  

            Tvl.....

            Ne nepude.

            Na redukci která z toho dělá autoventilek nepůjde nasadit hadice na autoventilek, protože musíš mít ještě k hadici redukci z osazení na autoventilek na redukci ventilku na auovenilek a mezi to přechodku z redukce na redukci…

            0 0
            • Xhao  

              Myslel jsem to tak, zda to nemají nějak „zabezpečený“ :-D Jsem jen lehce paranoidní… Sorry a díky moc za pomoc:-)

              0 0
      • postman79  

        Tak ty za 70 peněz bych asi opravdu raději vozil dvě, jinak pokud jezdíte spolu, stačí jedna, případně si ji můžete půjčovat.

        0 0
        • Xhao  

          Jj, raději budeme mít každý svou, kdyby se jedna poškodila :-) A kola budu nafukovat za barákem na benzínce. Vyřešeno… :-)) Díky moc… Mimochodem, co ten zbytek? To je nejspíše jedno, že. Světla v týhle cenový kategorii budou „svítit“ všechny stejně a zámek stejně každej ušmikne- takže nemá cenu kupovat drahej.

          Cyklocomputer si myslím, že mi bude naprosto stačit ten, co jsem uvedl.. :-)

          0 0
          • postman79  

            Tak tak, pokud je cena na prvním místě, tyto spotřební věci bych neřešil. Pokud bych jezdil pravidelně potmě do/z práce, tak řeším výkonné osvětlení, na občasné zatmění při výletě stačí cokoliv. O kola nad hranicí 10 000 bych se nějak nebál, stačí obyč. zámek na chvilkové odběhnutí. pokud někde drahé kolo necháš stát celý den, nemusí ti pomoci sebelepší zámek.

            0 0
            • Xhao  

              ah, předběhl jsi mě… O zámcích jsem napsal novou reakci :-D … Také si myslím, že kola v téhle cenové kategorii si nikdo nevytipuje… Spíše se mi právě jedná o to, abych tam nějaký měl a stačil zareagovat, než s tim odjede… Od kola stejně odběhnu maximálně na pivčo na zahrádku, kde budu mít kolo na očích.

              0 0
    • Xhao  

      Mimochodem, s tím zámkem na kolo – Je nějaký podstatný rozdíl mezi tím, ci jsem uváděl nahoře a třeba tímto? http://www.axit.cz/…50x1cm-.html

      Vím, že v tloušťce a typu (tenhle je lankový)… Jde mi o to, zda se to liší bezpečností, nebo zda se stejně tyhle low endy přeštípnou stejně lehce… ? :-D Abych zbytečně nekupoval zámek o 2 stovky dražší (respektivě 2 zámky, když počítám i partnerku – o 400 kč celkem)…

      0 0
      • postman79  

        Borec s hydraulickými pákovkami nemá za 10 vteřin co řešit, u obou. Proti náhodným pobertům stačí. Doporučuji delší lanko pro pohodlnější uzamykání, ta první varianta s 15cm je fakt málo.

        0 0
    • Espen  

      Paranoidní jsi tedy neuvěřitelně :-). S tímhle přístupem ani snad nikam nevyjíždějte. Poslední dva roky jsem sebou nevozil vůbec nic. Jezdil jsem v podstatě jen po silnicích. Minulej měsíc prvně píchnul, tak jsem došel 2km k hospodě, kde kolega cyklistika poskytl záplatu, půjčil pumpu a bylo. Takže tedy už na biku vozím pod sedlem duši, montpáky a pumpu . V rukojeti pumpy je prostor na záplaty a tři imbusy. Na silničce jen duši a montpáky. V lidlu si kup za 160,– tu velkou pumpu na doma a jednu malou na cestu. I malou nafoukneš min. na 2,5 atm, což stačí,nevím kolik bys tam chtěl foukat. Zase to tak nehroť, v autě taky vozíš jen rezervu a bůhví jestli vůbec nafouklou :-).

      0 0
      • Xhao  

        Dival jsem se, ale nevim, zda ten klic ma vse, co budu potrebovat na vyjizdkach… Co myslite? Nemam vzit radeji tento: https://www.mall.cz/…/sigma-pt-16?… ?

        0 0
        • wanderer  

          To je taky 16 kousků.

          Tato bude lepší ale je taky dražší

          http://www.cyklonemcik.cz/…-19f-nytovac

          0 0
        • Espen  

          A co by jsi chtěl všechno na vyjížďkách opravovat?

          0 0
          • Xhao  

            Myslis, ze to postacuje? Ja si taky jeste musim projit a prostudovat co a jak se opravuje :-D

            0 0
            • Espen  

              Jak jsem psal níže. Z nářadí na biku vozím jen tři imbusy, když bych chtěl štelovat sedlo nebo rodla. Osobně nevím co by se ti při vyjížďce s přítelkyní mělo rozbít, abys to musel opravovat. Na silničce nevozim vůbec nic.

              0 0
        • AV  

          Bez kovadliny a autogenu radši nikam nejezdi! Nikdy nevíš, co se cestou ´zchumelí´ …

          0 0
    • Alda_J  

      Přední světlo mrkni na toto http://www.kupkolo.cz/…r-2-0_z3559/ , taky sem dlouho hledal a četl recenze, koupil toto a spokojenost – je celkem malé na to jak je výkonné

      0 0
      • Honzink  

        Tahle věc stoji na Alikovi 6$ s fríšipingem do ČR.

        Za tři čtyři kila bych objednal z Číny jinej OEM s Cree diodou.

        Nemá to deklarovaný tisíce lumen, ale sviti to jak čert.

        Popř. origo Fénix, kterej z Číny vyjde na 60%.

        0 0
      • Xhao  

        Diky za tip, ale vzhledem k tomu, ze budu kupovat 2, tak uz je to dost penez… Kdybych jezdil v noci, vecer a v seru, tak si koupim treba za 1 000 Kč, ale já ho tam budu mít jen pro náhodné situace… Hodlám jezdit jen za světla :-) Na to postačuje to mou vybrané

        0 0
    • SloM  

      Jeste bych pribalil nahradni patku, at to mas komplet :)

      0 0
    • Adam999  

      Aby tě nakonec to příslušenství nevyšlo dráž než ty kola…

      0 0
    • Xhao  

      Muzu se zeptat, jak řešit problém, když přítelkyně nemá na kole otvory na nosič? Alespoň dle fota nemá a kola jsem šoupnul k rodičům a pojedu tam až v sobotu, abychom kola otestovali, takže se teď nemůžu podívat :-)

      http://www.amulet.cz/…ite-2014.jpg

      0 0
      • figur  

        Takto: http://www.thule.com/…-_-pp_100016 Vyzkoušeno,ani se nehne.

        0 0
        • Xhao  

          Tak tohoto mazlika ti upřímě závidím. Ale 2 300 za něj dávat nechci… Nějaký jiný způsob? Nosič na sedlovku je sice pěknej, ale s nosností 8 kg je mi celkem k prdu :-D

          0 0
          • mr.antik  

            něco takového, pod to dát třeba duši nebo pásku ať se rám hned nepoškrábe

            http://www.mojekolo.cz/…ovych-slitin

            0 0
            • Xhao  

              A to jde dat na uchyceni dolu i „nahoru“… Jsem fakt amater, tak si to nedovedu i predstavit… :-) To by to krasne vyresilo… Snizi to nejak rapidne nosnost?

              0 0
              • z0diaC  

                dole určitě díry v patkách má … z kama jsi ? – ty horní objímky Ti můžu darovat – dostal jsem je k nosiči a nevyužiju to … ale posílat se mě to moc nechce …

                0 0
        • Honzink  

          Tvl.

          Ta fotka na tom fullu je hezká.

          Jen by mě zajímalo, co bude ten nosič dělat, když bude ta zadní stavba vopravdu pružit.

          Má inteligentní systém a uhne, nebo bude tupě mlátit do sedlovky?

          0 0
    • scota  

      Oblečení doporučuji Kalas: http://eshop.kalas.cz/…vyhodne-sety

      Co se týká ostatních věcí, tak je potřeba akorát duše a pumpa doporučuji kvalitní např. Lezyne Drive HV.

      Nosič se dá pořídit i na kolo na bez připravených otvorů např. od Sport Arsenal.

      Nářadí Narex:

      http://www.narextools.cz/…listy-887500

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.