převodník 24z(22z) pro Deore FC-M6000

24 nepřečtených
  • Pepin Thorx 70

    Ahoj všem,mohl bych požádat o radu? Syn má Kellys Gate 30 https://www.newbike.cz/…-2019/d12996 .

    Převody do pomala ale přestaly stačit,tak řeším nejjednodušší variantu,jak se dostat někam na poměr okolo 0,65 .Varianta nové 42z kazety je nesmysl-to by znamenalo cca 2k náklad(kazeta+haz­ka).Tedy jsem objednal placku 24z https://www.cycology.cz/…x10-p985797/ ,s tou by měl být poměr 0,69.Smyk je sice tabulkově rozsah max 10z, ale dle článků zde 12z dá v poho.Co ale dělat,pokud 24z bude pořád moc? Začaly jsme traily typu Špičák v Jizerkách,Sušice či Trutnov. Žádná lanovka,nahoru hezky po svých.Dá se sehnat převodník 22z pro FC-M6000 a chroupne smyk 14z?

    Popř kdo by uměl placku 22z.Gebhardt jasně.Ještě někdo jinej?Díky moc za konstruktivní pomoc

    0 0
    • xtonda  

      Rozteč děr je 64, takže mě nenapadá proč by to nešlo, prostě vemeš 22z převodník, dělá se to pro starší dvojplacky s rozdílem 14z a trojplacky, stojí to tak stovku dvě.

      Pokud to nevezme přesmykač, tak dáš novej dělanej na 14z, to je tak pětikilo.

      0 0
    • Guxx  

      a varianta delsi staveci sroub a tohle? https://www.kupkolo.cz/…rom_z102025/

      kdysi jsem mel 42 z (sunrace) se Sram X7 a X9 a fungovalo to (i kdyz to taky bylo papirove mimo specifikaci)

      0 0
    • Tom-T45  

      Dovolím si sdělit svou zkušenost, cílem bylo také získat lehčí převod:

      https://www.bike-forum.cz/…-11spd-hazka#…

      0 0
      • Pepin Thorx 70  

        Ď, ale určitě to nebudu řešit tak nešťastně jako ty. Pokud 24z nebudou stačit, budu muset koupit 11–42, hazku GS RD+ a řetěz. Nesmysl , že bych tam nechal stávající SGS. Samosebou to s ní nemůže fungovat. Jo, možná nějak 500km a pa to pujde do sra.ek.Diky,podobný druh šetření jaksi postrádá logiku. Ď

        0 0
        • Tom-T45  

          Ty seš dobrej. Nejdřív fňukáš, že 2k za upgrade je moc a když Ti tady nabídnu řešení v podstatě jen za cenu kazety (+ upravená patka za 3 dolary z Ali), které mám vyzkoušené a které i na mých 120 kg prostě fungovalo, tak se tváříš, jako bych Tě obtěžoval. Mimochodem od té úpravy to určitě bude mít víc než 500 a kupodivu stále nic do sraček nešlo.

          0 0
          • Pepin Thorx 70  

            Neobtěžuješ, neměl jsem a ani nemám ten pocit. Jen jsem si prostě vybral řešení, které se mi zdá jaksi nejrozumnejsi. 2k se mi na počátku logicky zdály hodně, pokud ale není jiná (rozumná) možnost, pak jednoduše změním názor a budu s touto variantou pocitat. Nechci tam sekat starsi kliky kvůli placce 22z a pak kupovat smyk pro 14z a ani nechci tvůj lowcost upgrade, páč prostě věřím spoustě profiků tady, když říkají, že to prostě nemůže makat dobře. Malé pastorky kazety budou prostě brutálně namáhané, jelikož je řetěz nemůže obepnout ideálně. A rozhodně nechci za půl roku a možná dříve menit řetěz a novou kazetu.

            0 0
            • Tom-T45  

              OK. Upřímně já jsem k tomu taky přistupoval tak, že to zkusím a pokud by to nefungovalo, tak prostě koupím odpovídající hazku. A kupodivu, ono to funguje naprosto spolehlivě, takže jsem nákup nové hazky vyhodnotil jako zbytečný. Můžeš postupovat stejně – nahodit novou kazetu a pokud zjistíš, že to není ono, tak dokoupit hazku. Navíc, žádné brutální namáhání malých pastorků se nekoná a opravdu mě nenapadá důvod, proč by to mělo nějak víc vytahovat řetěz. Ale samozřejmě, je to na Tobě.

              0 0
    • Pepin Thorx 70  

      Tak vážení, v první fazi se musím omluvit Tomovi-T45. Příště nebudu tak zabedněný. A teď k věci. V TS Bohemia jsem objednal kazetu HG500 11–42 a v Cycology převodník 24z. Namontovat jsem placku, smyk chroupe 36/22 v poho. Pak shodil zadni kolo a přehodil kazetu v napětí, co na to hazka. A světě div se. Dorazovy šroubek hazky jsem musel zasroubovat pouze o cca 2 – 3 otáčky a 42z pastorek tam skáče jak po másle. Pozice hazky na nejmenším pastorku oproti původnímu nastavení s kazetou 11–36 se liší pouze o zub-řetěz obepíná o 1 zub méně než předtím Vzhledem k tomu, že syn není žádný silový bajker a k charakteru ježdění stejně nejmenší dva pastorky řádí výjimečně, odhaduji, že z kola stejně vyroste dříve , než by malé pastorky kazety vyrychtoval, a kolo stejně půjde do světa. Vím, že není zcela ideální delka řetězu(108), o ty 4 články by to chtělo delší, ale pokud tam mladej nenarve velký-velký v tahu, tak to asi nebude problém .Velkej velkej jsem zkusit na stojanu, a ramínko hazky ještě není na krev. A řetěz KMC X10-EL má 400km, tak se mi úplně nechce hodit ho do šuplíku. No a jestli vas profíky můžu požádat o radu, co si myslite o pozici hazky a hlavně vzdálenosti rolny od 42z pastorku. Snažil jsem se ji nechat co možná nejblíže (cca na výšku řetězu) , aby pak právě co možná nejméně trpěly malé pastorky. Co myslíte? Je to ok nebo bude lepší hazku ještě malinko odklonit . Díky

      0 0
      • Pepin Thorx 70  

        samosebou mělo být : Smyk chroupe 36/24 v poho.

        0 0
      • Pepin Thorx 70  

        Tak odzkoušeno i v terénu-v sobotu na Šemberských stezkách a nezaznamenal jsem sebemenší problém.Malinko pomalejší řazení,ale hádám,že si kazeta po 50km sedne a trošku se sjedou ostré hrany a bude to snad uplně cajk.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.