• Mr.Duck

    Zdravim, abych trochu nastínil situaci, dlouho sem se rozhodoval, jestli šetřit na FR kolo, nebo přestavět současnej XC stroj na něco robustnějšího a sjezdovějšího(sem­tam sem trochu otravoval kolem toho v jinejch vláknech, tak si to chci shrnout). Nakonec sem dospěl k názoru, že přestavba se přece jenom vyplatí, a tak bych rád názory na muj předběžnej nástřel, jak by to asi vypadalo.

    Současnej stroj:

    Pell's Razzer Comp 08 – V brzdy, vzadu remerx jumbo, vepředu Mach1 19mm, vidle XCM 80mm.

    Takže největší problém je určitě vidlice, ale na nový vidlici chci 20mm osu, a to se neslučuje s V brzdama, tudíž plán je následující:

    1. Komplet přední kolo, Nába Náboj Da Bomb HS-F20E Camouflage 20mm + Obyč dráty Sapim + ráfek Remerx Jumbo nebo Alexrims DM24

    První otázka tedy je, jestli DM24 nebo Jumbo? Cena je cca stejná, jumbo mám vzadu a spokojenost. A potom, 32 nebo 36 drátů?

    2. přední brzda – tady nemám jasno, cenově bych rád pod 2500, takže na Avid Code si můžu nechat zajít chuť, takže v úvahu spadá Shimano SLX (nejlepší cena), Avid Elixir 5 / Juicy 5 / 7 , Formula Oro K18 , Hayes Stroker Ryde

    Teď mám V, takže lepší z nich budou asi všechny, otázkou je který sou nejvhodnější na sjezdování? Asi je to celkem individuální, ale za názory bych byl moc vděčnej :-)

    3. Pak konečně může přijít vidlice, tam to asi vidim na SR Suntour Duro FR20 – tam myslim, že za ty peníze nic lepšího neseženu, ale kdyby jo, rád se poučim.

    Co mě u vidlice zajímá je, jestli se dá změnit zdvih? Až tohle bude hotový, chci přejít na RB Monster(asi HT), kde už bych moh využít větší zdvih.

    Rozpočet neni valnej, takže hledám co nejlepší řešení za co nejmenší peníz. Takže kdyby mi k tomu měl kdo co říct, budu rád za každej názor :)

    0 0
    • jIrI___  

      V první řadě bych vyměnil rám. Na XC rámu nikdy rozumné FR kolo neuděláš.

      0 0
    • šlapatko  

      Bude veselo:-)

      0 0
      • Mr.Duck  

        a just né! já se jenom nevinně snažim zjistit, jak to udělat nejrozumnějc, tak, sím, k věci, kde jinde se na to poptat zkušenějších žejo. Na D:key bych se asi moc hodnotnejch věcí nedozvěděl, nebo by aspoň bylo šumu daleko víc než je stravitelný.

        0 0
    • madcat  

      Jediný, čeho s tímhle rámem dosáhneš, pokud ho nebudeš chtít zničit, je postavit na něm trochu obratnější HT enduro (?) tak jak bylo chápáno před cca 10 a více lety a jak je k vidění v prvních dílech série North Shore Extreme – tzn. hydra kotouče, vlaštovky, krátkej představec, pevný ráfky, tlustý gumy, vidle cca 100 – 130 mm (pokud to ten rám snese pevností i geometrií) a molitanovej návlek na štangli. Cokoliv dalšího budeš chtít na tom rámu provést, aby ses přiblížil dnešnímu pojetí freeridu, bude akorát ke škodě na materiálu a případně i tvém zdraví. Neradím ti to, zašetři a kup toho Monstera HT rovnou.

      0 0
      • madcat  

        Já to stejný, co popisuju, prováděl před cca 8 lety se svým Schwinnem, na kterým jsem postupně vyměnil ráfky za Jumba, gumy jsem obul maxxisy mofo dh a highrollery, představec jsem zkrátil ze 120 na 90 mm, nasadil vlaštovky EXU FR a vidlu jsem dal suntour mg-92 se 100 mm netlumenýho zdvihu. Plus platformy samozřejmě. Bylo to relativně hodně muziky za málo peněz, ovladatelnost kola v technických pasážích se zvýšila a furt se na tom dalo i dojet do lesa zablbnout. A ten rám byl ocelovej, takže i to prasení vydržel, narozdíl třeba od klik, který jsem zlomil. Dodneška ten rám mám a používám, a to už má 11 let, ale zase jsem ho osadil zpátky na XC bike.

        Holt pevný „endurko“ se 100 mm vidlí je asi tak strop, na kterej se dostaneš, dál to prostě s XC rámem nejde… Když nasadíš 150 mm Duro na lehkej XC rám, tak to domrví geometrii a brzo to zlomíš.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Jj, proto chci to duro koupit na 100mm, a příp. potom zvedout až bude monster, ale nejsem si jistej jestli to de. Prodává se jak 160 tak 100mm, ale jestli je vevnitř to samý sem nedokázal zjistit :-(

          0 0
          • madcat  

            S tím Durem si nejsu jistej, ale jistota by imho byla třeba RS Pike U-turn, pokud by se sehnal někde jetej (jeden jsem viděl v bazaru na stránkách Cykloservisu), kterej se dá sešroubovat podle verze na 115 – 90 mm, nebo možná by místní guru Milan1 dokázal dodat Duroluxe upravenýho na zdvih třeba 110 – 150, nevím, jaký jsou možnosti této vidlice…

            0 0
        • Nimrod  

          ot: ten schwinn je krásný.. :-)

          0 0
      • Mr.Duck  

        No to máš pravdu, je mi jasný že s tim rámem si moc vymejšlet nemůžu, ten holt vyměnim až bude vidle. Kdybych koupil novej monster HT base, tak sem s cenou někde jinde, a osazení bude taky slabší(snad kromě řazení, který mi ale bohatě vyhovuje). Za ty peníze jedině něco jetýho ale stejně to osazení bude dost pravděpodobně slabší. Byl sem dost pevně rozhodnutej že koupim celej bike, ale čim víc do toho nahlížim, tim víc to nevidim nijak zvlášť výhodně.

        Jinak je mě jasný, že ten rám na to geometrii nemá, jde o to kdy ho vyměnit. Na celý kolo než bych našetřil, by trvalo o půlku dýl než ho vyměnim na tom co mám, takže otázka jestli do tý doby praskne, na tu beru ohled taky.

        0 0
    • kali222  

      dej si do profilu mail :)mozna bych mohl pomoci :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Komponenty si vybral celkem dobre, ty brzdy poslouzi asi vsechny docela dobre, staci tam vrazit vetsi kotouc. Ve predu mam DM24, nesetrim ho a porad drzi, 36 dratu. Ta naba bude tez vpohode, ja mam nejaky Novatec.

      Na cem bych ale nesetril, je vidlice. Pokud chces hodne litat z kopce a nejake technicke vyslapy moc resit nebude, na vahu se moc ohlizet nemusis(to duro ma skoro tri kila), posetri a kup nejakou bazarovku. Obcas se necha natrefit na RS domain u-turn okolo 6000, ktery se necha stocit na 115mm zdvihu, coz by soucastny ram jeste asi snesl. Na RB pak padne jako prdel na hrnec a pri snizeni se s kolem bude dat i pojizdet do kopce.

      Co by asi ale mel poresit, jsou kliky. Truvativ Iso Flow jsou tusim ctyrhran, takze se poohludnout po necem bytelnejsim. Razeni a prehazku zatim klidne nech, az to nekde oceses o sutr nebo strom, koupis neco noveho.

      A protze vim, jak tohle konci, vykasli se na prestavbu, na komponentech nic neusetris a bud se podivej po hezke bazarovce a nebo(coz vyjde draz,a le utratis ty penize postupne), si nakupuj dily a kladej si to. Stare kolo pak snaze prodas jako cele, ikdyz za par supu:(

      0 0
      • mr.antik  

        Ještě bych dodal, že to chce mezi lidi, v nějaký partě kde třeba jezděj starší, se najde spousta starších věcí zadarmo nebo za pár korun (řidítka, představce, nějaký to kolo, nába…)

        0 0
        • kali222  

          mate to tak v „parte“? jestli jo, kdy muzu prijet ?:D

          0 0
          • mr.antik  

            tak třeba mám nějaký představce, starou přehazku, nějaký kliky na čtyřhran, osu, nějaký vlašťovky, rovný řidítka, starý brzdový páčky, co bys chtěl?

            0 0
            • Mr.Duck  

              A co bys rád za ňáký vlajdy s předscatcem, sou to OS? :P Že bych někdy zajel s našma na chatu, to je kousek :>

              0 0
              • mr.antik  

                No vlajdy možná budou časem a možná i OS. Zatim jedny úzký tenký syncros. Představce asi tři 10cm dlouhý :-(

                Já to nafotim a dám to do bazáče, dělám doma úklid…

                0 0
              • fousek  

                Muzu ti nabidnout ne OS predstavec (nakej kratsi , tak 90mm maximalne) a k tomu vlakdy, myslim ze je to oboje GT, za studentskou pecet:-)

                0 0
        • Mr.Duck  

          No, jenom mít s kym :-) K FR mě dostal kámoš, a s nim vyrazit na kopec je porod, to dycky nemá auto, nebo kolo, nebo čas..a když už jo, tak já pochopitelně zrovna nemůžu :) Ale to snad přijde, už od něj mám pár krámů co se mu válelo doma :-)

          0 0
      • Mr.Duck  

        Díky, až bude brzda, po tý vidlici se rozhlídnu, uvidim jak to bude s penězma.

        Kliky zatim držej, tak neřešim, ale jak chytnou vakl, tak to pořešim, to asi budu muset tak jako tak, a možná tam dám jenom 1 tác, nebo 2 a rockring. Posledního asi čtvrt roku sem vepředu přehodil snad 5×. Jinak řazení sem samozřejmě rozstřelil zrovna v sobotu, ale myslim že ho zvládnu resuscitovat eště :)

        Jinak, s tou přestavbou sem si to rozmejšlel hodně, co sundám asi nechám doma, a až bude nový kolo skoro celý, tak bych pokoupil co by scházelo a tuto si zas stvořil na XC, tudíž bych skončil se 2 kolama tak jako tak, ale taky je možný, že než bych našetřil na celej bajk, tak todle bude prasklý :-| Ty bazary sice celkem ujdou, ale pořád by mě jednorázová investice bolela výrazně víc než několik menších v průběhu roku, peněz je dost pomálu :-(

        0 0
    • JakeF  

      Tohle tvoje náhlý nadšení pro FR a oddanost tomu naprosto nechápu, podle vyjadřování tady mi přijde, že neprovádíš větší prasárny, než já na Tractionu v začátcích, jen kolem toho máš spoustu řečí o frýrajdu, což já neměl. Celkově podle vyjadřování ve více tématech jsi mi nesympatickej (o učení partnerek na kole například, ať nechodíme daleko, našlo by se i dost dalších), ale kdo jsem abych soudil, jen jsem chtěl, abys znal můj názor a přístup k tvýmu nadšení, než začneš posuzovat mojí radu.

      Takže moje rada. Na přestavbu kola se vykašli. Normální hliníkovej rám vydrží opravdu dost, pokud nevážíš moc (poznámka k tomu příspěvku „co s těma rámama děláte, mám ho pár dní, jezdim prasárny jak sviňa a ještě jsem ho nerup“ :-)) a rozhodně nebude problém přežít s nim zimu. Přestavovat kolo je finančně náročný a i když si myslíš, že nakonec budeš mít dvě kola, tak s tim moc nepočítej, pořád je potřeba spousta peněz na běžný spotřební věci a použitý věci se ti na kolo dávat nebude chtít. Bude daleko lepší, když vydržíš ještě nějakej ten měsíc na XCčku, naučíš se jezdit pořádně s 80mm vidlí, co moc nevidlí, vypiluješ techniku, získáš kondici a až budeš mít peníze na nějaký opravdu freeridový kolo, tak ho koupit jako vyváženej komplet, zároveň už budeš opravdu vědět, co na kole chceš a budeš mít už základy. A budeš mít opravdu 2 kola, takže na tomhle budeš moct klidně jezdit v létě k rybníku. Pokud to budeš dělat formou přestavby, tak počítej s tim, že do toho naleješ hromadu peněz navíc a stejně do doby, než bude to kolo dostavený, to nikdy nebude ono.

      Ber to jako úvahu k zamyšlení, je to jen můj názor a může bejt špatnej. Jen mám za sebou dost velký investice do kola z důvodu aby vyhovovalo mejm představám a teď, byť občas z velký části se ty komponenty měnit prakticky musely, tak si nadávám, že jsem měl radši šetřit, než teď koukat na rakety na Foxce, nejlepších rámech, co hliník nabízí a dobrejch kotoučovkách s váhou lehce nad 10kg se stejnou cenovkou, jako je součet toho, co se do mýho kola už nalilo. A to se neprováděla tak razantní změna jako XC → FR. Já bych hlasoval pro přemožení netrpělivosti, ať si pak za rok nenadáváš stejně jako já, protože byť si budeš celou dobu myslet, že děláš dobře a posouváš se dopředu, nakonec nad výsledkem zapláčeš.

      0 0
      • Mr.Duck  

        No hele, je dost možný, že za rok toho litovat budu, ale jestli se mi záhadně nezvedne poměr plat:nájem, tak prostě našetřit na bajk během roka nebo dvou neni moc reálný. Myslel sem si že když vyměnim vidli za Epicon, tak s tim nějak přežiju, ale nejsem si 3× jistej jestli by netrpěla moc, žek bych že jo :-(

        Netvrdim že jezdim nějakej extrém, tim že ho krmim sem chtěl říct spíš to, že techniku nemám dvakrát vypilovanou, tudíž zadkem krmim hrany dopadů vcelku běžně, nebo naopak lítám na předek. Koukal na mě týpek když sem poskakoval na točný, a hned povídá jestli už mám na novou vidli, tak snad nejsem jedinej co nevěří že vydrží dlouho :-) Vakl už má solidní..

        To, že toho za rok můžu litovat, beru jako riziko, ale moc našetřit fakt nevidim nadějně, min. dokud neskončim na škole.

        Jinak máš pravdu, že mám víc keců než ježdění, u mě je to tak se fšim, hužel :-( Ale sem rád žes aspoň upřímnej, já holt jak se do něčeho zapálim, tak o tom žvatlám, zdá se mě o tom a šecko, to bylo stejný když sem začínal s kytarou :-) Ale FR mě fakt láká, když sem jezdil jako malej na oceláku, tak taky moje oblíbená lokace byla MX dráha co sme měli za barákem a skákali sme skoro metrový věci! Ne že bych se rád neprojel ňáký enduro nebo tak, ale chci si užít hlavně jízdu z kopce.

        Jó a, jestli lítám větší prasárny než ty na tractionu, posoudit to nemůžu, jestli znáš „bikepark“ na Točný, tak nejradši jezdim tam, nebo na Závisti, ale zdaleka nedám všechno co tam je, takže z toho těžko soudit, dokumentaci taky nemám, ale co sem se zatim dopracoval, je asi 3m přescesťák na Závisti a pár dropů na točný..nakolik je to FR nevim, ale XC kolo na to prej ideální neni :)

        0 0
        • JakeF  

          No vidim, že rozumnej jsi dost :-). Se studiem to naprosto chápu, taky to nemám snadný. Porovnávat se můžeme těžko, já už si svoje uchvácení skákánim přešel a nechal si ho jenom na sníh, teď už si skočim maximálně někde na kořenu nebo z nějaký vyvýšený plochy, spíš se učim zvládat techniku v malý rychlosti a taky se mám pořád co učit. Pokud nemáš možnost našetřit na rozumnej FR bajk za rok, tak to je asi jiná situace, taky bych do kola asi investoval další peníze do vidle a rámu, kdybych neměl perspektivu novýho kola během konce příští sezóny, byť to je zatim spíš mlhavá představa a jistota žádná. Jen počítej s tim, že výměna komponentů postupně se v žádnym případě nevyplatí a výhod je pomálu. Každopádně jak jsem psal, pokud uvažuješ v časovym horizontu větším, než jsou slevy na konci příští sezóny, tak pak podle mě nemá cenu ti to vymlouvat, to tě chápu. Jednou ti to líto asi bude, ale aspoň budeš vědět, že to líp řešit nešlo. Pak je otázka, jestli ti to nadšení pro FR vydrží a nechytí tě objevování přírody na trasách nad 100km, ale to už je jenom na tvym uvážení, mě to po dvou letech přešlo, ale taky narozdíl od tebe jsem neměl poblíž žádnej takovej bikepark, kde by na mě pořád čekaly nový výzvy. Tak hodně štěstí, držim palce, ať to všechno vyjde.

          0 0
          • Mr.Duck  

            Díky ;) Toho, že mě to přejde se bojim nejvíc, nebylo by to poprvý (kytara – asi rok sem hrál ~8h denně, snad mi to i začínalo jít, teď už na ní šáhnu jednou za tejden; programování – měl sem těžký prachy, hafo práce a bylo mi hej..teď dělám jeden web už 2 měsíce..; WoW..škoda mluvit:P), ale právě sem si původně řikal, že by třeba koncem příštího, max. přespříštího roku moh bejt třeba jetej Reign X2, ale to je utopie když sem si spočítal jak na tom sem :-|

            0 0
            • fousek  

              Pokud ti jde programovani, tak by pro tebe nemel bejt problem sehnat brigadu na ktery si vydelas za 1/2 roku na jety celopero.

              0 0
              • Hornet  

                Ked mu to ide tak ako pise tak bude mat aj funglovku a skor ako za pol roka :-D

                0 0
              • Mr.Duck  

                No to víš že by to šlo, měl sem z toho peněz že sem nevěděl co s nima, ale palice to neutahla zároveň se školou, prostě mi ruplo v bedně :-( Teď to dělám tak okrajově vedle jiný práce, abych měl aspoň na to co tu vymejšlim :-) Ale jestli mě vyplivnou ze školy, tak to tak asi beztak dopadne :-)

                0 0
        • beeker  

          S tím pellsem skáčeš to co je na obrázku?? Tak to respekt :-D

          0 0
          • Mr.Duck  

            To menší jak letí ten týpek, to za tim vzadu sem eště nezkusil, ale má to pěknej dopad tak snad na jaře :P Ono to na fotce vypadá větší než když na to jedeš :) Skáču tam sice jeden větší, ale ke 2 metrum to má furt hodně daleko :)

            0 0
      • Twister  

        Hele Jaku, jsi mi nějak nesympatickej. Možná proto, že všem cpeš svoje fundovaný rady stylem jako bys byl bajkerskej pánbůh.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Zas to tu moc nerozvádějte, sem sice rád že nejsem jedinej kdo je někomu nesympatickej, ale od toho tu nejsme, žejo :-) Viděl bych to asi takhle !

          0 0
          • Twister  

            To víš. Rendruju zkušební vizošky, nuda, čas běží, zejtra vstávám… :)

            0 0
        • JakeF  

          Dík za podnětnej koment, zamyslim se nad tim. Jen bych podotknul, že jsem zcela jasně dal najevo, že je to můj názor a můj pohled na věc a jaký zkušenosti jsem si z podobný situace odnes já.

          0 0
      • drtyc  

        neprovádíš větší prasárny, než já na Tractionu v začátcích

        Normální hliníkovej rám vydrží opravdu dost, pokud nevážíš moc

        jo teda pokud uz neco malo umis nebo tusis a mas dost soudnosti na to ten ram vcas zahodit a ne mu to dat vyzrat, kdyz neco fakt nezvladnes.

        0 0
    • ravag3r  

      Vykašli se na to, praskne to a zabiješ se:) Dělal sem to samý se svym kolem a vrazil do toho postupně nehoráznej balík, za kterej by bylo pěkný FR kolo. Mrkni se po bazaru po ňákym pěknym FR pevňáčkovi do dvojky, k tomu ňákou starší Marušku typu Dirt Jumper, Z1 nebo Drop Off, nebo Rock Shoxe Domaina, Pika nebo z nouze Toru/Recona, ty vydržej si myslim taky a nebo, když už chceš Suntour, kup si Ruxe z kupkola za čtyřku, je to v reálu taky Maruška, All Mountain 3 2006 myslim. Kotoučovku kup BB-5, náboj Novatec, krátkej představec, široký rodla, jezdit na tom pude, a zbytek vyměníš časem až to roztřelíš (asi tak do měsíce:D). Příde tě to tak na šestku a bude to bezpečnější a líp to pojede:)

      0 0
      • Mr.Duck  

        Jó, ten rám asi budu shánět jetej, ale jinak si zas řikám, když už kupovat brzdy, tak nějaký hydry, jinak na ty vidle se podivám, díky. Vlajdy a představec počítám, že sfouknu nějak mezi řečí. Jinak Recona má třeba čárys na svym HT žejo, ale přece jenom lítá krapet čístějc než já :)) Ten Pike by asi šel, ale ani na bazaru neni nejlevnější, každopádně až na to přijde řada, porozhlídnu se po tom.

        Mimochodem, sou mezi nábama Novatec a Da Bomb výrazný rozdíly? Obě co sem koukal (s redukcí 9/20mm osa) stojej kolem litru, rozdíl asi kilo, mám v merku ten da bomb proto, že bych to koupil na jednom místě s ráfkem i drátama a měl záplet free, sice už sem to dělal na zadnim, ale neni to dokonalý :-)

        Každopádně zatim díky všem za odpovědi, až jednou budu lítat v NWD 67 na satan cruz bezmotorový motorce od sponzorů s 3 metrama zdvihu, budu tam díky tomu :D (A nebo, jenom o něco víc pravděpodobně, na tom budu jezdit pro chleba(bo nebude na rohlíky!) :-( )

        0 0
    • jipík  

      A nechceš tohle? http://boyinvpoho.rajce.idnes.cz/brave-machine/… Myslímže pořád tě to vyjde levnějc než přestavba.

      0 0
      • Mr.Duck  

        Nebyl někde nedávno na bazaru asi za 6 tenhle kousek? :) Ten spešl se mě vcelku líbí, ale i kdyby to bylo za 5, tak to jednorázově hned tak neseženu, i když bych z toho asi měl znatelnej požitek dřív než přestavbou, zas bych s tim byl o úroveň níž. Pro tu přestavbu sem celkem pevně rozhodnutej, každopádně díky :)

        0 0
        • jipík  

          http://www.cyklobazar.cz/…ed-hardrock/ pro tebe za 5t i na splátky jsou vánoce ne :-)

          0 0
          • Vilém  

            Hm, to neni spatna nabidka:)

            0 0
          • Mr.Duck  

            No to vypadá lákavě, promyslim to. Ten rám nevypadá moc podobně letošnímu na specialized.com, tam je to samý párátko, tohle vypadá že by mohlo něco vydržet, moc info o tom ale najít nezvládám :-( Stejně tak o tý vidlici, ale to je asi taky XC co? :) Tak nějak mi zrovna selhaly veškerý vyhledávací schopnosti na tutom :P

            0 0
            • jipík  

              na tom brave máš DJ 2

              0 0
            • jipík  

              Klidně ti udělám sestavu dle tvého přání, jsem říkal budou vánoce :-)

              0 0
              • Mr.Duck  

                Pff sem z tebe nahlodanej, napíšu ti na mail zejtra, neska už mi moc smysluplný psaní nejde :P

                0 0
    • warzone  

      pripajam sa k nazoru,ze stavat FR na XC rame je blbost…skor nez zacnes kupovat jednotlive komponenty si spocitaj co by ta stal nejaky FR bike,ci uz novy alebo 2nd hand.Vzdy to lepsie vychadza na novy a tych komponentov na menenie teda mas dost…

      0 0
      • Mr.Duck  

        Neboj, počítal sem nejednou :) Nepočítám s tim, že na tom moc ušetřim, řekněme že to je př. kolo 2, brzda 2,5, vidlice 3,5–6 ( :-( ), rám snad do 3 jetej, to je v nejlepšim případě kolem 11, za to by se dalo koupit něco jetýho, ale než bych sehnal 11 na jetej stroj, tak mi dost možná nohy vidlice proběhnou korunkou(obrazně řečeno), prostě že bych do toho mezitim musel stejně sypat, což musim už teď, takže po čtvrt roce intenzivního hledání a vymejšlení sem se přece jenom pro přestavbu pevně rozhod.

        0 0
        • warzone  

          a potom si este zober kolko muziky dostanes za vymenu a kolko za hotovy fr stroj,ked aj jazdeny…

          0 0
        • KRAJIC  

          Moje rada: jezdi na tom co máš – hlavně do toho už žádné prachy neser a šetři na FR kolo co má dobrou geometrii a kde narveš vidli s nějakým zdvihem. Piluj techniku na čistotu , zlepšuj se – pak přesedneš na nový stroj a poletíš jak bůh. Nicméně jsi zřejmě odhodlán vřítit se do záhuby – hodně štěstí.

          0 0
          • Mr.Duck  

            No sem. Já bych vcelku jezdil na tom, co mám, ale ta vidle znatelně dosluhuje. A kupovat novou XC vidlici mi přijde dost kontraproduktivní. Takhle vyměnim vidlici a s tim nutnou brzdu, a pak bude stačit rám(+ menší vedlejší výdaje, s tim pochopitelně počítám), nějaký jetý RB a za cenu slabšího jetýho kola budu mít jakejsi rozumnej základ. Když tak koukám do bazaru(sleduju ho furt), tak tam kolem těch ~12k, co mě ten základ bude stát, nic extra neni, většinou třeba duro DJ nebo mech. brzdy atd. Ne, že bych to neoželel, ale než bych na to našetřil, tak věřim že mi třeba vidle odejde a já budu doma akorát smutně koukat na videa.

            0 0
    • Volf  

      Můj názor je následující. Kolo je děláno rámem. Ostatní je sice hezké, ale rám je klíčovou součástkou kola. Dá se jezdit i na praseti a přesto lidé používali koně. Když ze Škody 105 uřízneš střechu, tak z ní bude kabriolet ? Drapákem neuděláš z fichtla terénní motorku a tak bych mohl pokračovat. Je vyhodíš prachy a nebudeš mít ani XC kolo ani FR kolo.

      0 0
    • PatrikL  

      nepočítal si za koľko by si predal terajšie komponenty? :)

      0 0
      • Mr.Duck  

        Hele zatim nevim, jestli si je nenechám kdybych si to celý rozmyslel :P Přední kolo bych asi moh vyslat do světa za ňákej rozumnej drobák, ale vidli má slíbenou kámoš, jestli teda přežije :-)

        0 0
    • Houba2  

      Moc nerozumím tomu proč trochu nezahledáš a nevemeš nějakej jetej rám popř něco k němu: http://www.cyklobazar.cz/…/gt-chucker/

      0 0
      • Mr.Duck  

        Pochopitelně že zahledám :-) Ale samotnej FR rám bych teď zabil 80mm vidlicí, proto chci vidlici vyměnit první, a až pak shánět jetej rám. Kdyby to bylo i s vidlicí, jako tohle, to by vcelku šlo, o tom rámu sice moc nevim, to bych si dohledal, ale pořád to nemá návarky na V brzdy na vidlici takže stejně musim nejdřív vyměnit př. kolo+koupit brzdu :-(

        0 0
    • meri  

      můžu ti nabidnout tenhle rám http://www.bike-forum.cz/…ou-cenu.html#…

      0 0
      • Mr.Duck  

        Díky, ale to bych měl z bláta do louže, a hlavně je to pro mě šíleně velký, vozim 17" rám :-)

        0 0
      • jIrI___  

        Heh, na FR jak dělaný :-D

        0 0
      • Vilém  

        No moh by jezdit treba pod štanglí:)

        0 0
        • Mr.Duck  

          nebo bych uříz horní rámovou trubku a kus sedlový, a měl bych skoro RB boxter, akorát bez 3 hlavních trubek a odpružení :P

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.