• JohnLee

    Zdravim…procetl jsem snad vsechny thready tady,ale porad tapu,jaky ram si mam koupit…Abych to upresnil,merim 193cm,vaha cca 90kg,chci to osadit tim co mam: MXC 105 bez ETA,jako brzdy zatim pouziji XT V-Brake,v pripade ze ustetrim na ramu,tak bych koupil kotoucove brzdy (nebo v pripade,ze na ramu nebudou navarky na V Brake). Chci na tom jezdit i po silnicich,max 50km trasa,nekdy i zavod jako hobik, ale spise bych ho chtel na lesni jizdu cestou necestou,semtam skok (pod timto si predstavuju FR-rychlejsi jizda lesem,pres vsechno co se mi postavi do cesty)… Obuti planuji na 2,1–2,3.

    Rozhoduji se mezi RB Monster HT,ktere je zajimave svoji cenou,ale zarazi me delka hlavove trubky u velikosti L,ktera je 168mm,ale chystam se tam napsat,jestli to neni chyba.

    http://www.creativedreams.cz/…ster_ht1.jpg

    Taky jsem nasel Kona, o kterem je napsano: Díky častým podnětům v bike magazínech i na různých akcích, přichází KONA nyní s koly která něco vydrží. Nejste jen tak nějaké tintítko? Potřebujete bike, který nějaké to kilo unese? Nebo si chcete zaskákat i během delší vyjížďky? Pak je tu Clydesdale… Pevný, odolný rám vycházející z freeridových kol s geometrií XC biků! Když KONA staví specifická kola pro jezdce se specifickými požadavky, pak již není důvod pro nářky…

    Nevim jestli tomu verit,je to tento ram:

    http://www.kona.cz/kolo.php?…

    No a pak me laka Chameleon od SantaCruz,ale ta cena mi pripada dost premrstena a zda se mi,ze by to na tom ramu bylo vylozene trapeni…

    Jde mi o to,jestli nekdo ma tyto ramy,jake ma proporce a jestli je spokojenej s nim…Diky vsem

    PS: Ja momentalne jezdim na (NESMAT SE MI PROSIM :)) ) na Amulet Pro-Team,takze myslim ze vsechny ramy budou v mem pripade krokem kupredu…:)

    0 0
    • JohnLee  

      A zapomnel jsem na cenu…kolem 10 000,– by to bylo fajn…:)

      0 0
    • Tomcat  

      Hele o tomhle sme se tu hádali už mockrát. viz.: http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

      XC/FR je Enduro a výběr je nepřebernej. Pokud neche šlápnou vedle domluv si zkušební jízdu ( www.racebike.cz) . Zauvažuj ještě o Norku, Giantu nebo nějakej Moongose

      0 0
      • JohnLee  

        Ja se te diskuze ucastnil taky,ale proste se bojim,ze se na tom nebude dat normalne jezdit.Jsem dost vysokej…tak zkusebka bude asi nejlepsi…NEMA NEKDO V BRNE MONSTERa ? :))

        0 0
      • JohnLee  

        Jeste jeden dotaz: co si myslis o ramu GT Ruckus 1.0 ? Me to pripada jako slusny kompromis…nechci skakat nejake drsne dropy,ale aby to bylo zivy po lese,ale potrebuju i trojplacku na tom…:)

        0 0
        • Tomcat  

          Hm nevidim na tom nic špatnýho, ale malej detail není to trojplacka vepředu sou jen dva tácy. pokud ti bude sedět tak asi to nebude špatný, ale to RB muže testnou in-action.

          0 0
          • JohnLee  

            No prave jsem na to koukal a nejsem si jist jestli se tam vleze trojplacka,budu tam muset napsat…akorat jsem nikde nenasel moznost koupit ram samostatne…do RB jsem uz psal,kde je moznost si vyzkouset v okoli Brna Monster HT,tak uvidime…mezi temito dvema se asi rozhodnu…jeste musim porovnat geometrii…

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Rekni mi jediny duvod, proc by se tam trojplacka nemela vejit. Me totiz zadny nenapada.

              0 0
              • JohnLee  

                Protoze vubec v tomto nemam zkusenosti…:)) se ted rozhoduji mezi temito dvema ramy…: GT vs. RB…

                0 0
                • ferda  

                  Ja Ti asi poradim na 100% :) Driv jsem mel celopero od Norca,kliky DMR, napinak a skakal …nejak me to prestalo bavit a chtel jsem trosku vic jezdit, jenze to se moc nedalo.Rozprodal jsem nejake veci a postavil si HT na jezdeni a skakani. Ram Haro Escape 8.3…cena 7990 za novy ram i s hlavovkou a ja k tomu dostal jeste sedlovku http://www.katmar.cz/…4/escape.htm kliky mam XT 03 s trojplackou,Z3 na pevnou osu se 130mm,Onyx naboje,DH rafky a treba Exu riditka,plaste Tioga 2,1…nevim,kolik to ma kilo, ale muzu rict ze to jezdi super a jsem s tim moc spokojeny.Vcera jsem jel neco pres 100km a uplne v pohode, takze jina volba nebude …snad jen si koupim lepsi sedlo nez je muj stary roztrhany Fizik. Fotku pridam vecer, az to vyfotim a kdyby chtel nekdo ty DMR kliky, mam je jeste doma :)

                  0 0
                  • JohnLee  

                    Super…ja taky chci pouzit veci ze staryho bajku…LX/XT komponenty z roku 01 a pak to postupne chci povymenovat…dneska jsem jel malej freeride,prudky kopec s kameny a s tim ramem se to fakt neda, v pulce kopce jsem se zapichl a musel jsem preskocit kolo a dolu po svych…:)) komponenty jako riditka,predsta­vec,seldo atd mam od Pells…jdu mrknout na to Haro,ta cena je velice prizniva pro me…dik za tip

                    0 0
                    • ferda  

                      jeste me napadlo, ze kdyz jsem si byl pro ram,tak tam meli i velikost L … na strankach ji nemaji

                      0 0
                  • JohnLee  

                    Mohl bys mi napsat jeste kolik cca meris,resp. jakej ram by byl pro me,kdyz merim 193 cm. Koukam ze tu maji napsano ze samostatny ramy jsou jen S,M…myslim ze ja bych potreboval L…dik. Jinak ty ramy jsou mooooc pekny…:)

                    0 0
                    • ferda  

                      zrovna jsem Ti to psal … mam asi 185–6 cm a velikost M,na skakani i jezdeni je to akorat a nemusim mit sedlovku az do nebe :)

                      0 0
                      • JohnLee  

                        No ale prece jenom je mezi nami rozdil cca 8cm…zkusim nekde najit geometrii…a zkusim jim napsat jestli by pro me nenasli nejakej ram…jsem tak nateseneeeeeej…:)

                        0 0
                      • JohnLee  

                        Malej dotaz,nevis jakej je rozdil mezi 8.1 8.2 .83 ? Ja zadnej najit nemuzu…

                        0 0
                        • ferda  

                          zadnej neni …jen barva :)

                          0 0
                          • JohnLee  

                            hehe…tqak to je super,ale jak tak koukam,tak prodavaji jen ten zelenej…:)) ale co,barva nejezdi…

                            0 0
                          • JohnLee  

                            Dalsi dotaz…uz jsem jim tam napsal,jestli nemaji nejaky schema geometrie…jde mi jen o vysku hlavove trubky…mam MXC serizlou na 20cm,tak jestli je to v pohode,nebo bude problem jako u Monstera HT,kterej ma velikost hlavove trubky 168mm…

                            0 0
                          • JohnLee  

                            ehm…navarky na V Brake to asi nema ze? :)) To ho budu moct prohnat az na jare,az poskladam penize na novy rafky a kotoucovky…co tam mas za brzdy? Ja premyslim ze 525ky budou bohate stacit…

                            0 0
                            • ferda  

                              geometrii najdes na http://www.harobikes.com/2004/escape83/ navarky na vecka to nema a 525 budou stacit urcite…jinak z barev maji zelenou,piskovou a modrobilou…takze vsechny jak prodavaji cely kola.Ja mam zelenou a docela se mi libi,vypada trosicku jinak nez na obrazku.Kotouc vozim jen vzadu,vepredu mam strach o vidli.Brzdi mi dva roky stary Hayes s magnesiovym telem paky(mozna Hayes Mag),ale spoustu kamaradu ma shimana,brzdi to skvele a vsem funguji jak maj.

                              0 0
                              • JohnLee  

                                Super,ja premyslel taky ze bych kvuli ustreni dal jen na zadni stavbu,kvuli tomu aby tam ty navarky nemuseli byt a na predni bych pouzil V Brake,,co mam (XT),ale pripadalo mi to dost exoticky a taky ne moc dobry…ale asi to tak udelam,at na tom muzu jeszdit co nejdriv…na jednu brzdu a rafek bych mohl mit i s tim ramem…pujdu asi do te piskove,ta nema chybu…:)) uz se tesim na to,az mi odepisou ze maji i moji velikost a hned to objednam…:)))

                                0 0
                                • ferda  

                                  Pak dej vedet jak jsi dopadl … Kdybys ses chtel podivat,tak uz tu mam fotku kola, jenom jednu, ale kdyz budes chtit, poslu ti nejake dalsi na mail.

                                  0 0
                                  • JohnLee  

                                    Tak mi odpovovedeli,kola b y meli byt na vyzkouseni i v Brne,a 8.3 v „L“ maji…jupii…:)) budu rad kdyz mi posles foto na mejl…dik

                                    0 0
    •  

      Zdravíme pozemšťany!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.