přestavba fitnes na silničku ??

20 nepřečtených
  • easyrider

    Ahoj. Moje přítelkyně dostala nabídku členství v amatérskym cyklistickym klubu (Chomutov – nejste z něj někdo?).takže sháníme nějakou základní silničku (vel do 45) do 6000Kč. Mam už jednu nabídku, ovšem ted jsem našel inzerat na tuto Meridu a za 5500 jsi myslím že je to parádní koupě. zprvu by se dali jen oblouky – rapidfiry se na ně určitě vejdou a pak už jen koupit nějaké dualy (asi sora). Jediné co předělat nejde budou logicky brzdy. Co vy nato?

    Díky za názory.

    0 0
    • palkac  

      dualy maj jiný poměr na brzdu než standartní páky. možné je však, že to půjde..

      0 0
    • mechanik  

      Za 5500,– to beru hned a nechám tam rovné 8-))) počítej s tím, že to má úplně jinou geometrii než čistokrevná silnice, prostě je to čistokrevný Meriďácký fitness…

      0 0
      • easyrider  

        No je to pro holku, které na kole jezdí rok a půl a prostě by tu silnici chtěla jen zkusit. Já sitaky myslim že je to dobrá koupě. Myslíš, že by si mohly rozumně silniční brzdový páky(obyč) s těma v čkama.

        A tohle je to druhý kolo – to by bylo za 5000 i s tretra­ma.Co se mi na něm nelíbí je řazení v koncích řidítek a šroubovací sedmikolo.

        0 0
        • mechanik  

          No ta Merida je za ty prachy fakt supr…opravdu bych jí hned bral (kdybys jí nechtěl :-) Počítej však s tím že dualové brzdící páky na tom budou hooodně „měkké“ a brždění s něma v kombinaci s véčkama víceméně nebezpečné!!! Musí být cit v rukou a při sebemenším leknutí a zmáčknutí páky na „tvrdo“ půjde přes řídítka… Nehledě na to že kola musí být ideálně vycentrovaná a špalky budou u ráfku tak daleko jak destičky u kotoučů:-((

          0 0
          • easyrider  

            Ok,tu práci se seřízením bych si dal – přeci jen, kdo prošel cantilevery už zvládne vše :))) Ještě jsem přemýšlel, že bych sehnal ten tzv. powermodulator – červenej váleček co (údajně) redukuje brzdnou sílu. No a co říkáš na to druhý kolo?

            0 0
            • mechanik  

              Néné to by bylo ještě horší!!! V-brake potřebuje na dobrou funkci posuv lanka mám dojem 20–30mm což u klasiky je maximálně při plném kroku do těch 20 spíš méně.

              0 0
        • mechanik  

          To druhé kolo taky nevypadá na fotce špatně a výměna zadního kola a dualu je taky možná. I když při váze té dívčiny by ten šroubovací pastorek až tak nevadil, samosřejmě pokud ti stačí převody.

          0 0
          • easyrider  

            No já si právě myslím že přestavba meridy na silničku, by byla levnější a užitnější než přestavba té silničky na pořádnou silničku..ehm snad víš jak to myslim :). Co si myslíš o tom řazení v koncích řidítek?

            0 0
            • mechanik  

              Nooo kdysi dávno vymožennost dnes spíše old school… na druhou stranu po něch prahnou váhoví „fetišisté“ Každopádně nejvíc se držíš hlavně za páky a ty jsou od těchhle řadících dost daleko:-(

              0 0
              • easyrider  

                Tak já mam řazení na rámu a to je ještě dál :))) Mně jde hlavně o to, jestli se při jízdě nebude o ty páčk kopat do kolen… Jaký by tedy byl tvůj verdikt kdyby byl požadavek klubu SILNICKA??? (coz by znamelnalo prestavit meridu)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.