Přehazovačka Shimano SLX shadow+

15 nepřečtených
  • morganzd

    Zdravím,

    přehazovačka je „stavěná“ na max 36 zubů, to nyní mám (10k 11–36). Docela by se mi občas hodil lehčí převod (nebo zhubnout 20kg :)).

    Otázkou je, zda by ta přehazka zkousla ještě o 4 zuby navíc (11–40)?

    Díky za rady.

    Z.

    0 0
    • oddie  

      Ne. Ten starší model ne, řešilo se kdysi výměnou ramínka, dneska se koupí M6000 apod., které to dají. Nebo přip. prodloužení patky nebo B-šroubu, ale pak to může chodit hůř…

      0 0
    • tromboonen  

      Shimano má origo přehledy kompatibility přehazek s převody atd. Zadej jméno nebo číslo modelu přehazku plus compatibility? a měl bys najít? Jinak to ovšem není vždycky pravda, někdy to svládne i víc/jiné, plus než na házce hodně záleží na rámu, délce řetězu, a místě namontování házky na rám, jestli je to součást rámu, nebo vyměnitelný díl atd, na počtu převodů… v MTB házkách se už nevyznám, je jich čím dál víc a všechny jiné i u Shimana… ale pooíkud to má vyměnitelný externí packu na které je namontovaná házka, dá te takto vyměnit, většinou za delší a bude to fungovat líp na velkých kazetách, ale někdy zas nepřesně víc dolů na kazetě a nebo ne až do konce na nejmenší… oddálit montážní bod házky se dá i pokud originál je součást rámu ze stejného mat, zase možná problém jako výše… nejlepší je to vyzkoušet s půjčeným, nebo se řídit zkušeností někoho se stejným rámem, házkou a křevody, myslím přesně stejných, což většinou lidi na netu popisují jako výsledek své snahy, někdy i tady, obecně ale spíš ve světě a v angličtině??? Plus dvojplacka vepředu i kdyby jen pro tyhle extrémy by jestli ji nemáš byla asi jednodušší?

      0 0
    • jIrI___  

      Dá se to řešit prodlužovákem patky. Ale řazení je pak takové divné, osobně jsem ho po pár vyjížďkách sundal.

      0 0
    • abel  

      můžeš zkusit B-šroubem oddálit kladky jako kdyby tam byl 40z a zkusit, jak to chodí na menších pastorcích.

      0 0
    • morganzd  

      Díky všem. Nechám to zatím jak to je a aspoň mám představu, co pak případně dál.

      Z.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.