• Kashttan

    Ahoj. Mám starší kolo se špalíčkovými brzdami. Teď mám k dispozici navíc zadní kolo s kotoučem (ráfek s výpletem a přidělaným kotoučem). Takže mě napadlo, že si tohle zadní kolo dám na své staré kolo. Dokoupím brzdu a smontuju dohromady a budu mít kolo s kotoučovou brzdou. Otázka pár stovek. Mělo by to tak fungovat ne?

    Ještě řeším jak to namontovat. Starší kolo (modré) má na vidlici nachystané něco šrouby, ale vůbec to neodpovídá vzdálenosti ve které jsou šrouby na kotoučové brzdě na jiném kole. Mám tedy tři možnosti. 1. existuje brzda,která má šrouby 2,5 cm od sebe? 2. koupit nějaký nástavec ve stylu https://www.kupkolo.cz/…-uni_z96175/ To z odkazu je jediné co jsem našel a nevím jakým způsobem to tam našroubovat. Na tom nástavci jsou šrouby blízkou sebe dole, já je mám nahoře. 3. Nejjednodušší řešení, které mě napadlo. Sehnat nějaký plíšek, který bude mít rozteč na šrouby od prvního ke druhému šroubu 2,5 cm a ke třetímu 5,5 (nebo jak bude brzda). Takový jednoduchý nástavec, kterým se vzájemně sešroubuje brzda s rámem kola.

    Druhý dotaz, jaký je rozdíl v brzdách.

    https://www.mojekolo.cz/…y-kotoucove/?…

    Bude brzda za šest stovek v pohodě? Na občasné ježdění. Sjezdy lesem… Reálná otázka, jestli to bude lepší než současná brzda, která je dost nic moc.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.