• Greca2000

Dobrý den,

pro svojí práci, resp. přivýdělek jako kurýr hledám elektrokolo – „pracanta“ okolo 40 000 Kč. Spálil jsme se teď na levném modelu z Decathlonu, tudíž uvítám konkrétní rady na modely a výrobce.

Při celodenních rozvozech najezdím klidně i 120–150km – priorita je tedy pro mě výdrž, zároveň event. možnost rychlého a jednoduchého servisu a ve finále houževnaté kolo, které vydrží „kočičí hlavy“ či nějaký ten obrubník. Město ve kterém rozvážím, není až tak kopcovité – resp. skoro vůbec.

Předem děkuji za rady, zároveň vím, že za tyto peníze člověk musí jít do určitého kompromisu.

Mám zatím vyhlédnuté dva favority.

Crivit Peak 709 (nový pokus od Lidlu)

https://www.lidl.cz/…9/p100388033?…

Pells Thorr 2 ER

https://www.pells.eu/…r-2-er-grey/

Děkuji.

0 0
    • Tomcat  

Všechny tyhle kola jsou mechanicky kolo do 15–20000,– , stím že cena navíc je jen za to elektro vybavení. A i bez elektro s tak intenzivním použití tyhle kola nevydrží dlouho bez servisních nákladů.

Pokud chcete snížit náklady tak kolo z bazaru + elektro na přestavbu stím, že až to kolo dorazíte, přehodíte si motor na další.

…takhle GIG ekonomika funguje , náklady a riziko ze zaměstnavatele přenáší na najmutou osobu…

0 5
      • Greca2000  

Se servisem samozřejmě počítám – spíše otázka jak častým, jak zevrubným a jak nákladným.

0 0
        • Tomcat  

Netuším jaký máte příjem , tedy kolik je moc za servis. ?

Máte servis, který vám to opraví v řádu pár hodin ?.

Bude jezdit bez ohledu na počasí ?

Zatížené kolik kg?

To víte Vy a Vy si to musíte spočítat.

0 4
    • xtonda  

Spálil sem na levném kole a proto chceš další levný kolo?

Pokud chceš levný bezůdržbový kolo a nemáš tam kopce, tak kup nebo si postav něco se zadním nábojovým motorem a bez odpružené vidlice.

11 1
    • Majsher  

mam toho Crivita a zda se mi to dost bytelny kolo. Zaruky u Lidlu bych se taky nebál

0 2
      • pm74  

Neznam zadnou vec z Lidlu, ktera prezije zatez regulerni osmihodinove pracovni doby.

6 1
    • 159753  

já osobně bych navrhl toto:

https://www.bikemax.cz/…-e-3-0-2023/?…

mé myšlenkové pochody:

1. extrémně lépe se zachází s baterkou, ptže není integrovaná

⇒ jednodušší nabíjení mimo kolo, lehčí kolo jako takové cca o kilo

2. yamaha, osvědčený pracant, který málo žere, tzn stačí i ta 500 baterie

3. všechny díly na kole jsou jak z jedničkové oktávky, tzn ano, existují lepší kola, ale tady se všechno vymění za „tři stovky“

⇒ při pravidelném nájezdu to prostě bude držet, občas se něco vymění a je to..když to někdo šlohne, není to k oběšení se

⇒ při pracovním rozvozu si nedělám iluze s top údržbou, zima, déšť, slunce, sůl…toto prostě to vydrží, pak se vymění díl a pojďme

⇒ jde dokoupit i brutální baterka (ve smyslu k tomuto motoru) https://www.bikemax.cz/…ibike-745wh/

já bych to volil takto

0 2
    • Oskar83  

V této cenové relaci kolem 40k se dá najít i Pells Thor 1 s motorem Bafang 510(630 nebo 720Wh) na Deore a vzduchovou Suntour. Ale prd se v tom význam.

Edit: Thora tam ve výběru máš,jen nevím proč dražší a hůře vybavenou variantu.

0 0
    • K2  

Požadavek: možnost rychlého a jednoduchého servisu a ve finále houževnaté kolo

Za mě doporučení, mrkni se po okolních servisech, které umí i elektrokola a tam se jich zadji zeptat, co umí servisovat a co by ti doporučili. Bude ti k prdu super Yamaha motor, když bude servis o 100 km dál a tvůj lokální servis bude umět Shimano nebo Bosch

0 0
    • adam320  

Nevyjde levneji jezdit na skutru a udelat za ten den trojnasobek prace? E-kolo za 40 po sezone vyhodis a neprodas z nej ani lozisko. Skutr za 40 sice bude neco zrat, ale neztrati za rok vubec zadnou hodnotu. Plus pocitam s tim, ze na nem i vydelas vic penez. Ale nechci Ti delat financniho poradce:)

Za 150km denne to bude brutalni palka jen za retezy na jedno leto ne

1 3
      • Kuba78  

domnívám se, že nezanedbatelné minus skutru je v tom, že je hodně vokatý jezdit s ním v protisměru, do zákazu vjezdu, po chodníku, pěší zóně, v parku po pěšinkách a případně si ho brát s sebou do MHD..

3 1
    • Kuba78  

na tomto lidovém stroji se prohání toho času po Budapešti naprostá většina kurýrů rozvážkových služeb s jídlem.

https://duotts.com/cs/products/c29?…

mám tedy za to, že při této ceně a této referenci by mohl uživateli poskytnout službu i v poněkud kopcovitější praze, natož v placatějším městě kde tazatel rozváží. Cena stroje se dvěmi bateriemi (48V 15AH je hodně slušná kapacita) jen lehce překročí 1k EURO a většinu z těch kurýrů jsem viděl se slušivou klíckou na nosiči, tak akorát na tu unifikovanou krabici fůdora / boltek i woltek. Výrobce je tedy připraven na tento segment trhu.

pozoruhodný jev je ten, že jsem zatím neviděl ani jednoho kurýra na tom kole šlapat a to ani při rozjezdu z křižovatky..

2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.