• DanKada

    Ahoj,

    dokázal by mi někdo z vlastní zkušenosti, nebo i z doslechu známých doporučit nějaké e-enduro? Zajímá mě především poměr cena/výkon. Preferoval bych asi něco s motorem Bosch případně Shimano nové generace, zdvihy asi +/- 160. Jak jsou na tom s kvalitou méně známe značky ( Conway, Bulls, Husqvarna… ). Případně, kde čerpat nějaké zajímavé informace u nás?

    Díky D.

    0 0
    • PavelK10  

      Nějaké testy jsou na Bike and ride a spousta na zahraničních webech. Já jezdím Focus Jam2 2roky a jsem spokojený – to je uváděné jako trailové kolo, nad ním je zdvihově Focus Sam…to už je enduro. Dá se vybrat mezi Boschem a Shimanem. Možná výhoda je u Shimana že mají integrovanou baterii jen 375 Wh a tudíž znatelně nižší váhu než 625 Wh u Bosch a na enduro by ta nižší váha byla fajn. Na delší vyjíždky se pak dá nacvaknout další 375 Wh baterka a je to už i na delší vyjíždky …ale kolo už je těžší a méně hbité…a trochu ta přidaná baterka i v terénu klepe…

      0 0
      • DanKada  

        Na Bikeandride koukám pravidelně, tam mě právě teď zaujal test té Husqvarny. Ten Focus vypada zajímavě, díky za tip. Kolik ta 375 Wh baterka vydrží, jsem zvyklý šlapat za své, tak s nějakou střední dopomocí?

        0 0
        • PavelK10  

          Výdrž baterie je hlavně o výškových metrech, váze jezdce a terénu. 375 Wh na tak rozumných 700 – 1000 výškových metrů. Takže cca 20 – 40 km podle stoupání, dopomoci a náročnosti terénu. Prakticky se dá vybít na 10km náročném stoupání, ale na sjezd pak už není potřeba…

          0 0
          • Tomcat  

            Spotřebu auta uvádíte taky, že máte máte nádrž na 50L benzinu , nebo nafty.?

            0 0
            • adam320  

              No ver tomu, ze vetsinu lidi co tankujou plnou zajima to kolik km ujedou na nadrz, ne kolik litru si to vezme na kilo. U e-biku je to uplne stejne logicky

              0 0
              • novas752  

                Jenze na ebiku se diametralne lisi najezd podle profilu trati. Můžeš na to ujet 100km v rovinách, můžeš na to ujet 35km v kopcích, můžeš to oturbit a ujet jen 15 na plný pecky do kopce.

                A taky záleží kdo na tom jede, 50kg holka nebo 120kg chlap taly udělá značnej rozdíl v dojezdu.

                1 0
              • Tomcat  

                Spotřebu vytváří stroj, který energie spotřebovává/pře­měňuje, ne to co energie uchovává. Tohle je „za 5 z fyziky“, už pro druhý stupeň ZŠ.

                0 0
        • matador88  

          bezne jazdenie po lese a kopcoch stredna dopomoc do tych 40km.

          vyslap 11km 1000m (bikepark namiesto lanovky) s hojnou dopomocou tzn stredna a vysoka a cela fuc.

          trekovy vyjazd, rovina, polia, les, cyklostezka asfalt nizka dopomoc pokojne 70km.

          0 0
    • Gwaihir  

      Kámoš má Canyon Spectral E:ON a tvrdí, že je to nejlepší kolo, které kdy měl. Je z něho nadšený – po operaci kolene, takže spousta sportů mu odpadla, ale na tomhle jezdí jak za mlada.

      0 0
      • MlokCZ  

        Akorát je potřeba počítat s tím, že je to mullet. To nemusí být žádný problém, ale je dobré o tom vědět, že to chci. Mně by se to tedy moc nelíbilo. Na druhou stranu díky tomu je tam hodně krátká zadní stavba (435mm).

        Mně se v téhle kategorii líbí Radon

        https://www.bike-discount.de/…-9.0-1054768

        Za ty prachy je parádní. Jen je počítat s tím, že zadní stavba je dost dlouhá (459mm), což pro někoho může být velké mínus. Půjde to hůře na zadní. Na druhou stranu u ebiku s delší zadní stavbou to bude dobré do extra prudkých výjezdů.

        Ono to bude také o dostupnosti, teď není skoro nic. Ten Radon teď ještě možná pár kusů bude. Pokud opravdu bude, tak čekám, že okamžitě zmizí.

        0 0
        • DanKada  

          Radon vypadá taky dobře. Dostupnost je teď u všech modelů mizerná, pokud něco skladem je, tak právě ty méně známe značky.

          0 0
    • vapenna  

      Na YouTube to chválil https://www.teamsport.cz/…o-2972-2021/

      0 0
    • albertcz  

      YT Decoy Pro Race.

      Za mě famózní bike, i po dvou letech mě pořád baví. A je mi fuk že má v současné optice starej a hlučnej motor (E8000) a malou baterku (540).

      Do kopce mě to vyveze a z kopce je bezkonkureční. 4000km bez jediného problému…

      Jako Enduro doporučuju, teď je s novým EP8 motorem, jen baterku furt jenom 540. Jo a je o 1000 EUR dražší než před rokem a půl :-)

      Podle mě stačí, po rovině se dá ujet klidně i 100km a běžnej výjezd kolem 30–40km a 1000m nahoru to dává v pohodě..

      1 0
    • XNeo  

      Obecně, jako první vyber stroj, který ti bude sedět jak geometrií, tak výbavou. Pokud to bude výrobce, který má v portfoliu i enduro kola, tak enduro ekola budou pravděpodobně taky na úrovni. Motory bosch a shimano – ok, zde není připomínka. Počítej, že takový ebike už půjde dost přes 100 tkč. Pokud bude ebike používán jako lanovka na trail, tak neřeš dojezd, ale výškové metry co to s tebou na palubě zvládne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.