Použitelná vidlice pro Cross kolo

19 nepřečtených
  • jara111

    Zdravím všechny,

    chci si kupovat nové kolo – cross, v modelu kola mám možná jasno – Apache wakan 2009 buďto klasické V-čka nebo disky.

    Chci ho kupovat sobě a zároveň mé manželce. Najezdíme cca.3tis ročně, 50% cyklostezky, 50% polní, lesní cesty. Já měřím 180/94kg a manželka 157/43kg.

    Na kole je použita vidlice SR Suntour NRX-E-LO Disc 700c a to její pružinová varianta. V tom bych viděl největší problém a chtěl bych koupit nějakou jinou.

    Můžete mi prosím poradit jakou vidlici vybrat pro mě a jakou pro manželku(nejvíce se zde doporučuje Epicon LOD ale nevím zda ho můžu použít i na Cross)

    Prostě jaké vidlice jsou vhodné pro cross kola s ,,V,, brzdami a jaké pro disky(aby to něco vydrželo)…možná ještě přehodnotím výběr kola ale abych věděl jaké vidlice koupit. Určitě chci vidlici vzduchovou , olejové tlumení, lock-out a měla by nějak rozumně fungovat…cena tak okolo 4tis.

    Případně pokud je na nějakém jiném kole použitelná vidlice pro oba dva tak mě prosím hoďte odkaz(i když to nepředpokládám).

    Díky moc a jestli jsem něco zapomněl tak dopíšu.

    0 0
    • Vilém  

      Epicon pouzit nemuzes, dela se jen ve verzi pro 26" kola. Osobne me nenapada zadna moznost ktera by vyhovovala tvemu nelehkemu zadani:)

      0 0
    • ekib  

      Při ceně okolo 4000,–Kč, pevná nebo si připlatit např.: Reba

      Ještě před týdnem tam měli SL za 5500,–

      U manželky s 43kg stačí správně naladit stávající vidlici, vzduch pro ni moc vhodný není.

      Wakana mám taky (jako druhé kolo) a je OK na rychlé výlety po polňačkách a lesních cestách.

      0 0
      • t29  

        Proč by měl být vzduch na 43 kg jezdce nevhodný?

        0 0
    • t29  

      RST M-29 air, má čepy na v-brake i úchyt na kotoučovku. Tobě bude stačit sériová verze, pro ženu se poptej na vyladěnou verzi od tuning-test.cz (vyladěním se zlepší citlivost na drobné nerovnosti, což je pro lehké váhy dost podstatné zlepšení).

      0 0
    • jara111  

      mrknu na to …díky

      jsem teď hledal trochu na netu a co říkáte na tyto:

      SR Suntour NRX S LOD 700C

      SR Suntour NCX-E RL 700C

      RST Vogue Air

      0 0
      • Žulda  

        SR Suntour NCX-E RL jsem si dal na krose a jsem s ní spokojený. Jen jí mám nafoukanou dost míň než jsou tabulky, podle nich mi přišla hrozně tvrdá.

        0 0
    • patman  

      neni to vzduch, ale mohla by poslouzit dobre

      TXC-2

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jezdim na 29" vidlici Tora, vzduchová, stelovaní komprese(az to zamknuti)) a odskoku, spokojenost, chodi hezky. Na crosse idelanich 80mm zdvihu. Bohuzel pouze v provedeni pro kotoucovku.

      http://www.b-shop.cz/…-disc-29.htm (jise by se dala najit i levnejsi).

      0 0
    • jara111  

      no celkem se mě líbí RST M-29 air…jen se chci zeptat jestli máte zkušenost s tím, že ji dovezu prodejci kola aby mě ji vyměnil. Nebude potom problém se zárukou u celého kola? Aby jako nekafral že jsem si nekoupil vidlicu přímo u něho.

      0 0
    • blesk888  

      Prosím o radu, nevěděl jsem, kam dotaz zařadit. Jedná se o kola a vidlici na 115 kg člověka. Moje crossové kolo Apache Matto 2007 změní majitele.

      První dotaz je ohledně vidlice, je tam pružinová Suntour CR-8V. Té jsem se chtěl zbavit a vyměnit za pevnou, ale nechám to na novém majiteli. V případě, že by ji chtěl nechat, musela by se asi vyměnit pružina za tužší. Jaké jsou váhové kategorie? Na kolik přibližně výměna přijde?

      Druhý dotaz jsou kola s ráfky Remerx Dragon a náboji Altus/Acera (přední HB-RM40, označení zadního nevím, ale z jedné sady). Vydrží tato kola nebo to bude chtít něco pevnějšího?

      Díky za odpovědi.

      0 0
      • t29  

        cenu pružiny odhaduju na pár set, váhové kategorie pružin má každý výrobce jinak.

        jestli ne pevnou, tak se poohlédnout po 29er vidli, ale ty se zas skoro nedělají na véčka a cena takové vidle se vyrovná ceně celého kola…

        Remerxy Dragon vydrží dost, s nábojema to bude horší. Asi nechat kola jak jsou, dokud ty RM40 vydrží, a pak přeplést nové náboje. Tohle by byli dobří kandidáti:

        http://www.cyklomania.cz/…zadni–cerny

        http://www.cyklomania.cz/…redni–cerny

        0 0
      • Vilém  

        Do te vidle jine pruziny s nejvetsi pravdepodobnosti nesezenes. Co se tyce kol, tak pokud jsou dobre zapleteny, nerezovejma dratama, tak dragony to urco vydrzi. Jak jsou na tom naby, to je tezko soudit na dalku, ale pri nenarocnem turistickem pouziti by meli taky nejakou dobu drzet.

        0 0
      • blesk888  

        Díky Viléme i t29. Pokud nebudou pružiny, bude určitě pevná.

        0 0
      • scalar  

        Vidlice je pro nového majitele nepoužitelná, zabývat se výměnou pružiny nemá smysl.

        Použitelná vidlice je z řady NRX (silnější nohy), pružinová:

        http://www.obchod23.cz/…,cerna-2010/

        dělá se i vzduchová, cena bude asi pro nového majitele nepřijatelná. U pevné vidlice pozor na její délku, krátká by mohla narušit geometrii.

        Kola bych vyměnil třeba za tyhle:

        http://remerx.cz/…a-deoresa~2/

        vzhledem k ceně kol nemá smysl kupovat nové náboje a přeplétat to, ráfky už budou uřčitě trochu obržděné a v bazaru se stará kola jistě prodají (někomu lehčímu poslouží).

        0 0
        • blesk888  

          Díky za tip na vidlici i kola. Odpruženou neměl, takže pokud nebude vyžadovat, bude pevná. Jinak za ty peníze docela slušná ta NRX a i relativně lehká. Kola jsou taky za rozumnou cenu a pokud ty náboje Deore něco vydrží, tak pohoda.

          0 0
          • blesk888  

            Když jsem koukal na délku pevných krosových vidlic, jsou o dost kratší (když vidím, kde končí V brzda). Jak moc by to ovlivnilo chování kola? Střed by se snížil, to je jasné. Ale bylo by to na škodu? Zde na B-F jsem viděl i wakana s krákou pevnou (poslední obrázek).

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.