porovnání silniční geo - alternativně(krátký reach a nízky zdvih)

19 nepřečtených
  • Pikaču

    Ahoj,

    jezdím canyon endurace 2XL (stack 644mm,reach 417mm, delka horní rámovky 607mm, stem 100mm) a říkám si že už je na čase jít níž. Na současém rámu už nemám kam a chtěl bych canyon ultimate XL (stack 613, reach 418mm, delka horní rámovky 596 mm a stem bych chtěl 100mm).

    No a dle geometrie by dělká měla být totožná a půjdů níž z 644 na 613 stack (snesu i níž cca 600 mm) se 195cm.

    Ten zakopaný pes/problém je v tom že obě kola mám doma (ultimate XL pujčené s 110 mm predstavcem ) a jak měřím metrem tak je ultimate dlouhý jak týden- je prostě delší. Horní rámovka když měřím cca 1 cm delší ale když měřím od řídítek (aero řídítka vs obyč) nebo od uchopu a pod tak rozdíl cca 4 cm :o

    Takže i když dám 100 mm stem (aero řídítka) místo součásného 110mm tak bude ultimate furt delší. Snesl bych rozdíl 1cm ale 3–4 už ne.

    Jsem blbej nebo měřím něco špatně? Na co se při měření zaměřit a přesně porovnat. Případně další poznámky které mě unikají.

    Díky

    P.S.

    máte nějaké typy silniček/GEO s mým požadavkem (kratší reach , a nižší stack)??

    0 0
    • Velomiwookie  

      Hehe, to jsem rad, ze jsi me tehda nezvyklal s tim enduracem… :) Kdybys chtel 2×l ultimate zkusit (S636/R428), tak se tentokrat nabizim ja :)

      0 0
    • Pikaču  

      A ještě jsem blbe napsal vlákno- nízký stack ( nízká hlavovka).

      0 0
    • mantis  

      Jsou to dvě rozdílné kategorie silnic, není to příliš srovnatelné. Endurace je pohodlná geometrie v kategorii endurance silniček – má to geo jako leckterý gravel. Ultimate je něco jiného, je to závodní zaměření, pohodlí není priorita, je to natažený posed – takže dlouhý a nízký, to tak holt je..

      Krátký reach a nízký stack mají hlavně ortodoxní cyklokrosová kola „evropské školy“, ale to Ti asi moc nepomůže:)

      0 0
      • Pikaču  

        Takže protrpet prvotni odpor a zvyknout si? ( jen širší riditka teda).

        Jenže mě ta Geo nejde do hlavy když čísla říkají že je reach stejnej.

        Jinak samozřejmě vím ze čím jdu níž tím se prodlužuje posed. Ale merim a porovnavam pri stejných výškách a furt to nevychází.

        0 0
        • mantis  

          To já spíš tak obecně, že endurance kategorie bývá o poznání jinde s geometrií, než závoďácký silničky, kde se neřeší pohodlnost posedu.

          Je otázka, jestli pořizovat drahý kolo a pak trpět:) Nemám v hlavě geometrie všech silniček, tak nedám konkrétní tip, ale třeba někdo bude mít tip, co se přiblíží těm požadavkům..

          0 0
        • blackseal  

          Co vlastne nevychadza? Aka dlzka? Reach je spriahnuty so stackom. Pokial si dobre vizualne pamatam, tak reach je horizontalna vzdialenost medzi stredom a hlavovym zlozenim. A stack je vertikalna vzdialenost medzi stredom a hlavovym. Reach sam o sebe bude tazko vypovedajuci. Ulohu hra predsa aj uhol sedlovej trubku, vidlice atd.

          0 0
    • mantis  

      .

      0 0
    • deekay  

      Uplne nechapu tuhle litanii, nebo kde je problem. Pokud nameris ramovku delsi o 1cm a s kokpitem o 4cm, tak je proste delsi kokpit ne? Chce to proovnavat porovnatelne. A se stejnyma riditkama, i ty se totiz pak ve vysledku hodne lisi a promlouvaji do geo.

      K tvoji otazce na tipy na silnicky…pokud chces oboji, kratsi reach a nizsi stack, tak z toho vychazi mensi velikost ramu :)))

      navic kdyz pujdes niz, bude to chtit i o malinko zkratit, ale nevim jak mas nastavene to soucasne.

      Sorry ale tak nejak mi prijde, ze ti unika uplne vse.

      0 0
      • Pikaču  

        No vypada ze unika. Kdyz porovnavam reach a reach dle geo tak totozne o 1mm. Kdyz promerim realne horni ramovku tak rozdil 1cm. Muj soucasny predstavec 100 mm, na ultimateu 110. Kdyz měřim s predstavcem/kok­pitem v podobne vysce tak celkový rozdíl 4cm. Když zkratim ultimate o 1 cm ( vic nejde zkracovat jelikoz pak nedelaji dostatevne siroka riditka) tak stale 3 cm vic.

        Problem je asi ve tvaru aeroriditek a ultegra packy vs di2 páčky.

        Jinak merim v podobnych výškách ( riditka k otvoru pro sedlovku).

        Papírově bych ale měl naměřit stejná čísla.

        0 0
        • krabica  

          Tak záleží na úhlu sedlové trubky, ten může natáhnou posed, pak taky reach a řídítek výrazně ovlivňuje posed. Takže musíš porovnávat rámy se stejnými řídítky, jinak ti to celé ovlivní…

          0 0
        • gemini  

          Nemá to delší kolo položenější sedlový úhel? Při stejné hodnotě reach může být v případě položenější sedlové trubky horní rámová trubka delší…

          0 0
        • deekay  

          Unika ti to, ze reach a stack jsou dve neoddelitelne veci. Pokud maji dva ramy stejny reach, ale ruzny stack, tak NEjsou stejne dlouhe…

          Jinak pokud mozno se meri od spravne (shodne) nastaveneho sedla…

          Takze si nastav sedlo do spravne vysky na obou ramech, stejny setback (opravdu zmereny) a pak muzes od spicky sedla zacit merit dosah na paky. V riditkach samotnych jsou taky obrovske rozdily, nejake maji reach 70mm, nejake klidne az 100mm. A dalsi vec je, ze zalezi jak je mas natocene a kde mas osazene paky a navic casto udaje vyrobce realne nesedi…

          Jinak koukam ted na geo a Ultimate v XL je realne KRATSI nez Endurance v 2XL. Takze rozdil ti dela kokpit a paky.

          0 0
    • Dejv0  

      Řeším podobnou věc, že nemám už kam níž jít, takže bych se jenom zeptal, jak ti sedí změna stack o těch cca 3cm pocitově při přesednutí? Šel bych „stejně“ z 619 na 587, ale asi to nebude jak vyzkoušet, tak snad to nebude *******.

      0 0
      • gemini  

        Půjč si někde představec s velkým úhlem a zkus „nasymulovat“ snížení řídítek na stávajícím kole – uvidíš, co krční páteř na to…:-)

        0 0
      • Pikaču  

        Jít níž ( když to tak cítíš) a jezdíš hodně a protahujes se je v pohodě pro me ( 19 a 16 cm drop). Ale prodloužit si ( víc než je zdrávo) už cítím jinak.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Já bych řešil i kliky, 175mm na chlopa s dlouhýma nohama je fakt málo

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.