• snowmonkey

    Dobrý den,

    uvažuji o nákupu nového kola a vzhledem k tomu, že se v tomto tématu příliš neorientuju, rád bych se zeptal na Váš názor. Nemáte někdo zkušenosti s následující­mi typy?

    • Scott Scale 970
    • Ghost SE 2930
    • Rockhopper Comp 29

    Snažil jsem se najít na webu nějaké články o jednotlivých komponentech, ale nikde jsem nenašel např. srovnání přehazovaček, vidlic apod.

    Doufám, že se zadaří tyto typy vyzkoušet na iVelo Test festu :-) I když patří mezi levnější modely.

    Díky za Vaše zkušenosti a postřehy.

    Ondřej

    0 0
    • snowmonkey  

      Jinak pro přesnost – samozřejmě vím, že hodně záleží na geometrii, vyzkoušení daného typu a toho, jak bude mi sedět při jízdě. Záleží mi spíš na tom, jak si dané modely stojí s kvalitou komponent.

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Nahoď sem odkazy.

      0 0
    • marek_K2  

      Pokial nemas moznost kupit od tych ci si postol vyssie modely s nejakou 20% zlavou tak v tejto cene sa ti oplati kupit skor direct-sale biky. Maju o parnik lepsie komponenty a hlavne vzuchovu vidlu

      radon v modrej alebo ciernej

      http://www.bike-discount.de/…9er-5–0.html?…

      http://www.bike-discount.de/…9er-5–0.html

      http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

      0 0
      • snowmonkey  

        A co tohle přesně znamená? Tyhle direct bike?

        0 0
        • marek_K2  

          Nie direct bike, ale direct sale. Vyrobca predava biky priamo zo svojho skladu. Tj Biky nejdu distributorom a koncovym predajcom, preto sa usetri na ich marzi a biky su lacnejsie oproti tym co idu cez predajcov cca o 20%. Nevyhoda je len ze musis vediet aku velkost potrebujes, neda sa to skusit(len u nich vo fabrike v nemecku). Nie vzdy je to jasna volba, zavysi v akej cene a s akou zlavou kupujes mozes mat ine bike, pripadne preferujes nejaku znacku aj na ukor toho ze zaplatis viac. Ale zrovna v tvojom pripade si na tom zlome kde u normalnych predajcov kupis este zly bike a tych usetrenych 20% u canyonu a radonu ten bike vyrazne zlepsi.

          0 0
          • maajkee  

            Já myslím, že s tím přímým prodejem je to jen takovej trik na kupujícího. Defakto je každýmu jasný, že to není proto aby vydělal kupující, ale prodejce. Přímý prodej má proto aby vydělal více než přes distributora. Když se mrkneš na ceny Canyonu, není dle mě třeba o 20% levnější než jiné značky, které jdou přes distributora, třeba GT, Merida a další.

            0 0
            • marek_K2  

              Jasne, velka vyhoda je to hlavne pre vyrobcu – cez direct sale zarobi urcite viac ako ked rozposle biky distributorom a ti dalej predajcom a kazdy si tam da svoju(nemalu) marzu. Ale teba to zaujma ako koncoveho zakaznika a pokial kupis bike za doporocenu cenu v kamennej predajni s rovnakou vybavou bude canyon a radon aj o 20% lacnesji.

              0 0
              • maajkee  

                Jasný no, tak ale kdo dneska kupuje za doporučenou MOC :)

                0 0
                • marek_K2  

                  No jo a preto som pisal ze zaleti od zlavy aku si vie vybavit, Pokial by za tych 800€ kupil vyssie modely co su v cennikoch za 1000 tak sa to uz ± vyrovna a ma zymsel uvazovat aj o spesli, ghoste a podobne mozno.

                  0 0
                  • snowmonkey  

                    Vzhledem k tomu, že mám asi 50m od bydliště dobrou prodejnu Ghostu, Scottu a Specialized (i proto bych se rád věnoval těmto značkám), tak půjdu asi na kluky zatlačit s cenou :-)

                    Docela mě zaráží, že např. značka Author se poslední dobou úplně přestala objevovat v bike diskuzích a nabídkách. A svého času to přitom byla jedna z nejoblíbenějších.

                    0 0
                    • maajkee  

                      U spešlu ti daj minimálně 10% slevu, když budeš drzej tak i 15 – 20%

                      0 0
    • snowmonkey  

      Co se týká těch odkazů, tak je přikládám

      Ghost SE2930

      http://www.ghost-bikes.com/…ils/se-2930/

      Scott Scale 970

      http://www.scott-sports.com/…scale-970-m/

      Specialized Rockhopper comp 29

      http://www.specialized.com/…hoppercomp29

      Problém vidím v tom, že nemůžu nikde najít žádné články nebo recenze jednotlivých komponentů na kola. Vždy najdu spousty popisů o údržbě, nabídky prodeje, apod. Ale, že bych někde našel např. porovnání přehazovaček, vidlic, brzd, to se mi nepodařilo.

      0 0
      • marek_K2  

        No porovnanie:

        komponenty shimano idu v poradi altus-acera-alivio-deore-slx-xt-xtr, vsetko od deore(vratane) hore je uz dobre. Acera altus a alivio su maslovejsie , menej presne komponenty ktorym by som sa vyhol. Ale to neznamena ze nejaky cas neposluzia a potom mozes vymenit.

        Brzdy na lacnejsich bikoch su vacsinou nejake AVID -elixir cosi, cim vyssie cislo tym lepsie . Od shimana sa nazvy premietaju do zaciatocnych cisel 3-acera,4-alivio,5-deore,6-slx,7-xt atd. Uz brzdy 446 su pouzitelne ale lespie su deore napr najnovsie 596, ale aj starsie su OK. Brzdy tektro su nic moc, tym by som sa vyhol.

        najlepsie je mat vzduchovu vidlu. Je dobre sa vyhnut Sontoru XCT a SCM, XCR je pouzitelna ale ma maksiu opruzinu take ak mas viac ako 70–80kg nebude fungovat spravne. Od rockshoxu su tiez nejake pruzinovky XC 28 a 32, nic moc. Co je dobre je aspon Sontoru epicon, ale ta sa moc na biky nedava a potom Rockshox recon silver air.

        0 0
      • Azmir  

        Nejlepší je z nich jednoznačně scott, ale i tak to není žádná výhr, to už radši toho radona, který je na tom za podobnou cenu o hodně líp, ještě si to radši pořádně rozmysli.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.