poraďte gps na kolo pro naskenované mapy

20 nepřečtených
  • gore

    potřebuju pořídit na kolo GPSku se poněkud specifickými požadavky, pokud víte o nečem takovém, poraďte prosím:

    • především chci, aby to umělo použít jako mapový podklad libovolnýjpg obrázek (mapu naskenovanou či staženou z netu)
    • tuhle mapu, aby to umělo zkalibrovat (případně i přes PC)
    • pokud možno co nejrychlší posouvání mapy a zoomování
    • pokud možno co nejlepší výdrž na baterie
    • citlivost použitelná i pro geocaching
    • rozumná cena

    Nechci speciální přístroj s uzavřenými mapami.

    díky za rady.

    0 0
    • lodyh  

      Hehe nebudeš to mít jednoduchý…:) Ty přístroje na trhu samozřejmě jsou, ale otázka co myslíš pod pojmem rozumná cena. Asi nejprofláklejší Magellan MobileMapper seženeš kolem tak 15k, http://www.navigacegps.cz/…lan/mapper6/, pokud se ti nezdá tak třebas archer nebo getac ale tam už je ta cena hooodně mimo.

      Pokud chceš používat rastr mapy a nechceš do toho vrážet desetitisíce, tak bych si osobně sehnal starší pda, prdnul ho na řidítka do dobrýho pouzdra, asi Krussel, a vzal si sebou náhradní baterku. S OziExplorer CE to posouvá a zoomuje krásně plynule, kam se hrabe systém garminu a jeho mapy.

      Nevýhoda u těhle přístrojů jsou trošku větší rozměry…

      Jinak sem řešil to samý a nakonec sem se vyprd na krásu a podrobnost papírovejch map a koupil oregona, když je nejhůř tu papírovou mapu ti to taky umí zobrazit ale dostat to tam je pakárna. Na druhou stranu, je to prakticky skladný, skoro nerozbitný, stojí to polovinu a navíc to umí číst data z tepáku:)

      Tak přeju těžkou hlavu s výběrem:)

      0 0
    • JakeF  

      Používám HTC Touch HD. Nevim, jestli se ti to vejde do rozumný ceny, je to PDAčko, teď už by mohlo bejt i za solidní peníze. V čem by to určitě nesplnilo, je rychlost. Je to sice 528Mhz a 288MB Ram, ale Windowsy jsou jak jinak, než pomalý. Hodně se dá vyřešit přeinstalovánim systému. Pak instalace Ozi Exploreru a natažení zkalibrovanejch map. Pokud máš čas a povahu si s tim hrát, tak by to pro tebe asi bylo docela vhodný. V nouzi máš rovnou i telefon, nouzovej foťák a WiFi na surfování po netu :-). Ale jak řikám, člověk si s tim musí vyhrát, ne to nechat, jak to vytáhne z krabice.

      0 0
      • Sidney  

        Používám to samý, HTC Touch HD, OziExplorer CE a zkalibrované mapy ČR. U mě byl výběr jednoduchý, protože na HTC používám služebně email, wifi, silniční navigačku, takže mám vše v jednom. Jediný problém je asi výdrž baterie, při trvalém záznamu a vypnutém display je výdrž kolem 6 hodin (pak si v případě potřeby ani nezavoláš), na delší cesty používám externí GPS modul propojený přes BT, pak je výdrž kolem 12 hodin.

        Ale potvrzuji pravidlo, že jedno ideální řešení neexistuje, to by měli všichni to stejný ;-)

        0 0
        • JakeF  

          Jo tak, mě nenapad ten stálej záznam… Já to mám pro orientaci, záznam nepotřebuju a na vzdálenost mám tacháč. Tak to vždycky zhasnu a ono si mě to během pár vteřin najde, když ho zase probudim…

          0 0
    • makak  

      Podle mé zkušenosti jsou PDA a telefony pro navigaci slepá ulička. A to hlavně z důvodu výdrže baterie. Zajímalo by mě,jak dlouho vydrží ten nade mnou s HTC navigovat, fotit, telefonovat a surfovat. Tipuju to na dvě hodiny. Myslím tím skutečnou navigaci, ne záznam trasy při vypnutém display. Garmin Vista na tužkáče vydrží 3 dny.

      Po experimentech s PDA jsem dospěl k tomu, že se hodí jen k tomu záznamu trasy a příložistnému kouknutí, když se ztratíš – ale to mi vždycky došla baterie :-)

      Jestli opravdu potřebuješ kalibrovat skeny tak specializované zařízení jako Magelan nebo nevymýšlet kraviny a koupit Garmina (map do něj je na netu dost)…

      0 0
      • Lubor  

        tuzkace jsou slepa ulicka.

        pda s timhle nebo podobnym produktem…

        http://www.softcom.cz/…/akumulator/?…

        0 0
        • MlokCZ  

          A jak dlouho to PDA vydrží v pořádném terénu (mám na mysli i ten občasný pád nebo minimálně zahození kola)?

          A co déšť, bahno + ovládání za jízdy (tím myslím hlavně pro situaci, kdy se použije ochrané pouzdro, aby PDA něco vydrželo)?

          A tužkové baterky sice nejsou tak efektivní jako jiné akumulátory a tedy třeba do vysokoodběrových zařízení jako výkonná světla nejsou vhodné.

          Ale do nízkoodběrových jako gpska jsou podle mě ideální, protože jsou levné, vydrží dlouho nabité (používám GP recyko) a můžu si je na nějakou akci vzít více, třeba 4 páry a nemusím pak sebou vůbec řešit nabíječku.

          A když navíc pak ten Garmin vydrží na ty tužkové 15–20 hodin dle modelu…

          0 0
        • lodyh  

          souhlasim s makakem. pda je sice supr multifunkční, ale nedovedu si představit jak s tím

          • jedu za deště a bláta a mám to na rodlech (jakože si na závodechdělám tracklog i když to vypadá divně)
          • co když se ztratím někde na běžkách ve vánici a –10 nebo většíkládě? spolehnout se na kancelářskej přístroj není moc ok
          • při vícedenním přechodu si tužkovky nesu sebou, tu baterku bych moh asitaky, ale přecijen… tužkovky asi seženeš snadněji;)

          magellan je ok, pda pokud myslíš terén a ne se poflakovat kolem prahy, je slepá ulička

          0 0
          • makak  

            Koukal jsem na toho Magellana a ono je to v podstatě „zastavěné“ pda do odolnější krabice. Je otázka, jak je to s výdrží, udávají 10 hodin → tak to asi nějak geniálně pořešili display ;-)

            I když 10 (Magellan) a 25 (Vista) hodin pořád velký rozdíl (alespoň pro mě) …

            0 0
            • lodyh  

              jo:-) není to o nic víc než odolný pda.

              těch 10 hodin dokonce na 2000 baterky, s 2700 by to taky dalo víc. nevím kde ušetřili:) na garminu je těch 25 ale stejně nahouby když mi pobere jen 10000 trackpointů a pak musím novou gpx:(

              hodně sem ho chtěl, sem mapovej pošuk a s hnusnejma vektorovejma mapama garminu, kde jediná zatáčka není plynulá ale „kostrbatá“ se doteťka srovnávám… ale cena byla příliš

              0 0
              • makak  

                Trochu mimo, ale když si ten mapovej pošuk: možná to znáš Kompass Digital Map, jezdím do Alp a tyhle mapy jsou geniální, hlavně 3D view.

                0 0
                • lodyh  

                  joo čet sem o tom ve snow, ještě sem to ale nesehnal. díky za tip, až příště pojedu do rakous už si povezu na notesu novou hračku:)

                  0 0
    • geoack  

      Pouzivam soft TrekBuddy na sve nokii 6300 s externi GPS.

      Nesplnuje sice vsechny podminky, ale funguje dobre i na GC, vydrz az 6hod.

      Mapy si vytvoris sam pomoci sw Mobile Atlas Creator (napr. z cyklomapy.cz a mnoha dalsich), cache a trasy naimportujes v GPX.

      Umi zaznam trasy, navigaci a ma spoustu zobrazeni (tachometry, statistiky, stopky…)

      S lepsim telefonem (vetsi vydrz, zabudovana gps) by ti mohl poslouzit.:)

      0 0
    • hmm  

      PDA GPS na biku je nepoužitelný s vlastní zkušenosti

      Mizerná výdrž a odolnost. Náhradní zdroje či dobíjecí zdroje na cesty to neřeší další komplikace v manipulaci natož to používat na biku v dešti vlhku bahně mrazu několik dní…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.