Poradit s poměrem cena X kvalita

10 nepřečtených
  • Grofik

    Dobrý den,

    mám pár favoritů a byl bych rád kdyby jste k nim připsali svůj názor. A jestli máte zkušenosti se značkou Bianchi.

    Popřípadě nějaké Vaše typy.

    Kolo potřebuji na jízdu po Orlických horách a především cestu do školy (25 km jedna cesta, 50% silnice a 50% les). Měřím 182 cm a váha je 76 kg.

    0 0
    • Azmir  

      Je mi jasné že si mladý kluk, podobně jako já, moc tomu neorzumíš a proto se rozhoduješ hlavně podle vzhledu. To by ošem u této kategorie kol nemělo hrát takovou roli, protože jsou zde kola se značnými kompromisi a můžeš i koupit kolo za relativně vysokou cenu a přitom ho mít špatně vybavené, což jsou příklady tvou navrhnutých kol. V téhle ceně asi tvých 15–18tis. jak jsem pochopil by bylo vhodne koukat se po VZDUCHOVÉ VIDLICI, HYRRAUILCKÝCH KOTOUČÍCH a sadě aspon DEORE nebo SRAM X.5 popřípadě X.7. Máš ale i relativně dobrou hmotnost i pro pružinovou vidli, takže by ses mohl koukat i po ROCK SHOX TORA, RECON. Hodím ti pár tipů, podle kterých se můžeš orientovat:

      http://velosprint.sk/…t-11.p.22666

      http://velosprint.sk/…d-11.p.22785

      http://velosprint.sk/…k-11.p.22674

      http://www.kola-cykloshop.cz/…12–8740.html

      0 0
    • nitraq  

      A já bych přidal ještě jeden tip. Koukni na kola z odkazu, jedná se o složený kola v Cyklo Němčík a většinou to jsou vyvážený sestavy. Třeba Felt G620 na Deore, vzduchová vidlice Raidon a brzdy Avid Elixir 5 za 15 555,– mi přijde jako dobrá nabídka.

      Cyklo Němčík

      0 0
      • Azmir  

        Ty kola tam mají hezké, ale toho starého raidona bych teda moc nechtěl, to černé se vydírá a vypadá to odpudivě a jeho chod taky nic moc. Určitě by se dalo připlatit za epicona.

        0 0
    • RadikM  

      Bianchi je italká značka a dělají skvělé rámy, ta cena kol je obecně vyšší hlavně díky tomu rámu…má opravdu skvělé zpracování a jsou poměrně lehké. Cube má neskutečně pohodlné a zároveň pevné rámy. GT bude z tohoto výběru nejtežší. No o Kellysu bych neuvažval, ty kola jsou takové nemastné neslané. Co se vidle týče tak mnohdy ten Raidon chodí hůře než pružinovky od Rock Shoxu(osobní zkušenost)

      0 0
      • Grofik  

        Děkuju moc. Vybral by jste si z té mé nabídky nebo máte jiného favorita ?

        0 0
        • RadikM  

          no teď budu asi zaujatý, osobně mám právě CUBE Analog disc a jsem s tímhle kolem maximálně spokojený, mám cca 95kg a ten rám se pode mnou nekroutí, ani po dlouhé vyjížďce mě nebolí záda, kolo moc nešetřím a vše funguje jak má. Samožřejmě je nutno znát limity toho kola vzhledem k ceně, mám na mysli vidlici, je to základ od Rock Shoxu, Ta vidle ALE není špatná, dokonce si myslim že chodí vzhledem k ceně velice dobře, nabízí dokonce i štelování odskoku. Ostatní komponenty jsou sice od SLX, Deore až Alivko, ale to si myslím že vůbec nevadí, většina toho je spotřebka a nahradit to časem lepšími jde vždy. Důležité je že to vše spolu funguje vyváženě. No to Bianchi ti zaručí, že nebudeš tuctovka jsou to kola spíše pro fanoušky cyklistiky, říkám ty rámy vypadají hodně dobře, komponenty jsou pak podobné jakou u Cube obecně.

          0 0
          • Papinak  

            Počkej, až ti ten výbornej rám praskne… Dávám mu max. 10t.Km… Ale oni ti daj novej, takže klídek…

            0 0
            • RadikM  

              Kdyby se měl člověk hnát za tím co nemůže prasknout, nekoupil by nic. Prasknout může prostě jakýkoliv rám v jakékoliv ceně, to bohužel neovlivníš.

              0 0
    • mi-psi  

      všecko sou to sračky vzhledem k tomu, co stojej. V týhle cenový kategorii bych se vyprd na škatulkování kellys, autor, ..bla bla.. Koukej po vidlici (xcr, first air..), brzdách (ty základní shimano bych nebral), váze (individuální, mě 15kg neva) a pohonu (deore, nebo x5 a vyšší)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.