• Mig45

    Potreboval bych poradit s vyberem bundy na bike.

    Rozhoduji se mezi :

    http://www.rogelli.cz/…o-modra.html

    a

    http://www.kalas.cz/cz/index.php…

    Merim 197cm, stihla soumerna postava a delsi ruce.

    Dle vyrobce velikost 3XL.

    Jaka je vase zkusenost s temito bundami a velikostmi.

    Dekuji

    Mig45

    0 0
    • rf  

      Ohledně Rogelli nemohu sloužit. Bundu Kalas mám, sice předchozí model, ale protože ho mám x let, je skutečně velmi dobře vyzkoušený.

      Velikost je sice individální (já mám jen 193 cm a mám XL), ale určitě to chce důkladně vyzkoušet, protože taková bunda musí být skutečně akorát. U velikosti 3XL pozor na obvod hrudi.

      Moje bunda má membránu NoWind, se kterou jsem velmi spokojen. Pokud si dobře pamatuji, tak má prodyšnost 12 000 a vodě odolnost 10 000. Což je lepší než Rogelli (ovšem ta je popisována jako softshell, tak to může být i pravda). Moje teorie je ale taková, ža pro počasí +10 – –10st C je nejdůležitější prodyšnost a ochrana před větrem, vodě odolnost až na třetím místě. Taky proto, že obvykle prší jen málo (mží) nebo padá déšť se sněhem – a s tím si bunda poradí bez problémů (vyzkoušeno). Pokud ale není prodyšná (uznávám, že je to individuální) cyklista se potí a ve finále je pod bundou mokrý, což je pro mne špatně. Jenže ani u toho nového modelu Kalase neznám parametry, ale tuším, že tady někdo cosi nepříliš pozitivního psal o Tagete (ta oranžová), tak nevím.

      Osobně teď přemýšlím o nové bundě a zatím vede Giordana T.A. Square Royal (např. Koloshop)

      0 0
      • rf  

        Našl jsem to na stránkách Kalase – ta membrána má prodyšnost 15 tis. a sloupec vody 8 tis. (bundy Denim a Tagete), takže by to mělo být dobrý.

        0 0
        • MlokCZ  

          Mám tu současnou Denim a s prodyšnostní je to takové normální. Tedy žádný zázrak, ale to se také od membrány čekat nedá.

          Já jsem s tou bundou spokojený, v zimě nejezdím intenzity, takže se ta prodyšnost dá.

          A mám u sebe vyzkoušené, že lepší se trošku spotit než profouknout, tedy raději vozím membránovku i přes tu o něco horší prodyšnost než by byla bez membrány.

          Kratší déšť v pohodě, při delším by určitě propočila. V zimě se dešti vyhýbám co to jde, takže jsem zmoknul jen několikrát decentně (a to v pohodě bez promočení) a žádný extra slejvák jsem v tom ještě nezažil.

          V +10 bych se v Denim bundě ale uvařil (a to jen s jednou tenkou první funční vrstvou pod tím). Do 10st. už membránovku většinou vozím taky, ale to tu tenčí Titanium.

          Denim vozím až tak od 5–7st (a níže).

          Odepínání rukávů na Denim jsem nikdy pořádně nepoužil, to je na mě pak moc velký rozdíl ruce/tělo (tím chci říct, že kdyby to bylo bez rukávů na ruce ok, tak bych se na těle v tom uvařil).

          0 0
    • Daf  

      Mám tu od Kalaše a jsem s ní spokojený. Bunda je odvětraná po stranách a na spodní straně rukávů. Ta membrána funguje stejně jako Windstopper a podobné materiály. Je kvalitně ušitá. S velikostí ti asi moc neporadím měřím 177 a mám M-ko.

      0 0
    •  

      ještě bych zařadil do hledáčku Etape Strong – odepínací rukávy,funguje i jako vesta,zpracování velmi dobré,zatím jsem nenašel žádné zápory http://www.etape.cz/…bunda-strong

      0 0
    • pavelr  

      Zůstal bych u Kalaše, přece jen Rogelli má občas potíže se střihem, délkou rukávů, límcem… Bundu Kalaš bych kupoval tady.

      0 0
      • Mig45  

        Dekuji vsem za rady.

        Zustanu u Kalase,zkusenosti z fora celkem dobre a odepinaci rukavy vidim tez jako plus.

        Diky

        0 0
        • MlokCZ  

          Jen si ji určitě vyzkoušej. Jak už psal rf pozor na to, že 3XL bude na už dost objemnou postavu.

          Já mám 182cm a mám ji v Lku a mohla by možná být nepatrně menší (Mko mi ale už bylo malé).

          Přitom třeba ta tenčí Titanium má trošku jiný střih a tu mám také v Lku a ta mi padne jak ulitá naprosto perfektně.

          0 0
        • Hornet  

          Tiez sa prihovorim za Kalas, damsku verziu ma Hornetka a je to fajn bunda, kvalitne sitie, dobry material, a brali sme s toho shopu ako pavelr – spokojnost :-)

          0 0
    • Mig45  

      Tak jsem si nakonec koupil Kalase a nelituji.

      Prohledl jsem si Rogelli a oproti K. je o tridu niz.

      Nehlede na to,ze vypada zpracovanim a strihem jako hadr :-(

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce