Bunda do dazda:goretex alebo nieco ine (lacnejsie)?

204 nepřečtených
  • cukerko

    Zdravim vas

    rozmyslam o kupe bundy do poriadneho dazda.. Nehodlam sice jazdit ked bude prsat ako z krhly, ale ked ma uz dazd zastihne, aby som bol poriadne pripraveny. chcem teda nieco lepsie ako softshell.. Dalsia vec je ze nechcem ani predlzenu zadnu cast, aby som ju mohol nosit aj mimo bike. Otazka je, ci sa oplati kupit gortex bundu alebo staci nejaka alternativa o par tisiciek lacnejsia (napr lebo za gortex by som priplatil za znacku).. Tu je vyber:

    1. Goretex, 5000 SK, 20k vodny stlpec a slabe dychanie
    2. pekna cervena bunda od Zajo za 3000 SK, 15k vod.st. a 20k dychanie
    3. nie pekna seda bunda od Vaude za 3000 SK, 20k vod.st. a 20k dychanie
     

    odkazy nemam, ale ani netreba pretoze jedine co ma zaujima je vodeodolnost a nie nejake vrecka alebo co… radsej by som tu cervenu Zajo (domaca znacka) pretoze je krajsia ale som ochotny pre moj ucel kupit aj tu skaredsiu.. Bojim sa vsak ze vodny stlpec bude vyrazne slabsie ucinny, je to velky rozdiel 15<->20k? diki za pomoc k vyrieseniu dilemy:-)

    Anketa: ktoru teda

    13x
    100%
    0 0
    • mr.antik  

      Stejně se to pročůrá ve švech nebo pod popruhy batohu. Na kolo bych voděodolnost vůbec neřešil, pokud nejezdíš na víc dnů.

      Spíš bych se zaměřil na ty ostatní aktivity

      0 0
    • Daf  

      Kup si pláštěnku za pár stovek. V dešti poslouží stejně, ne-li lépe než goretexka. Navíc je skladnější.

      0 0
      • dieegoo  

        Tak tak. A igelit je známej svoji paropropustností, takže se v tom určitě nezapotíš :)

        0 0
        • cukerko  

          igelitu by som sa chcel vyhnut, tu bundu by som chcel na normalne nosenie.. najviac ma zaujima ci je velky rozdiel medzi 15k a 20k vodeodolnostou, kto mal oba typy a vie povedat nejaky postreh?

          0 0
          • dieegoo  

            Jaký a jestli vůbec je rozdíl v 15 a 20 metrech vodního sloupce ti nepovim. Na běžné nošení a na hory mám goretexku od firmy Tilak, model" StormLite ":http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?… zatím nikdy nepromokla. Švy jsou podlepené, bunda je dostatečně dlouhá (vzadu lehce prodloužená), neprofoukne. Že bych se v ní extra potil, to určitě ne, pokud se potíš víc, dá se lehce pomoct zipy v podpaží. Ale na běhání to asi nebude, to je fakt ;)

            0 0
            • Matyban  

              AHoj, já bych doporučil jednoznačně Gore-tex. Materiál znám a vím jak funguje i v horách a je to bezvadné. Firmu bych doporučil Tilak, ti dělají opravdu kvalitní Goráčovky. Táta měl na Gorku od Tilaku slevu jako instruktor Českého horolezeckého svazu. Je s ní absolutně spokojen. Nepromokne a je prodyšná. Ideální volba

              0 0
        • Daf  

          Mokrý goretex funguje stejně jako pláštěnka. Nehledě na to, že i za sucha je propustnost par goretexu na cyklistiku ne­dostatečná, protože při této aktivitě nestíhá vlhkost odvádět. Pláštenku stejně nasadíš až když je nejhůř a po dešti ji hned sundáš. Na to mi přijde goretexky škoda když k tomu ještě není moc skladná. Špinavou pláštěnku lehce umyješ. Časté praní goretexu narušuje membránu a ničí impregnaci. Ta se pak musí obnovovat.

          0 0
          • scret  

            caste prani GTXu vuibec nevadi, naopak je to prospesny, kvuli dejchani… proc myslis ze mokrej gorac funguje stejne jako igelit??

            0 0
            • Daf  

              Já toho o Goretexu zas tolik nastudováno nemám. Možná opravdu praní membráně nevadí, ale scela jistě narušuje impregnaci vnejšího materiálu. Ten potom nasákne vodou a sníží prostupnost vodníc par. To přirovnání k igelitu je samozřejmě třeba brát s rezervou. Jsem ale přesvědčený o tom, že v letním období pokud nasadíš Goretex, ale i jakýkoliv jiný mnohem prodyšnější materiál, tak se v něm zapaříš. Takže s tou pláštěnkou na tom zas o tolik hůř nebudeš. Sám jsem vyzkoušel jaké to je jet v létě 150km v dešti v pláštěnce. Kupodivu je to úplně v pohodě. Človek je stejnak mokrý odspoda, ale jde především o teplotní komfort a ten je v pláštěnce dostatečný. Využití goretexu v cyklistice si dovedu představit možná akorát tak v zimě, kdy se tělo tolik nepřehřívá.

              0 0
              • scret  

                v cyklistice je pouziti GTX dost sporny, to priznavam, ani ja tady nejsem zastancem jakykoliv „vodotesny“ membrany…  Mas pravdu ze prasek smejva impregnaci, stejne ale tak bezny noseni… videl bych to tak ze max. po pulrocnim noseni bunda i bez prani ma minimalne impregnace, takze pak je prani uz jedine k uzitku… a nejsem uplne zastancem nazoru ze mokrej vrchni matros ovlivnuje tolik prodysnost… z praxe to nemam potvrzeno, ale jde hlavne o to jak vysoka je vlhkost okolniho vzduchu… je to vsechno o fyzice a prirodnich zakonech… pokud je vlhkost vzduchu pod bundou stejna jako venku, je jasne, ze vlhkost pod bundou nikam nemuze, proto potom mozna ten pocit igelitu… proto napr. se do oblasti dest.pralesu apod. nosi z 99% bavlna a ne syntetika…

                0 0
                • drtyc  

                  no a ty pocity igelitu… nesouvisi to taky s telesnou teplotou? kdyz je nekdo prevazne studenokrevny, tak se ne nezahreje dostatecne, aby si pod tou membranou vyrobil jeste vetsi vlhko nez je venku, takze se mu nepodari protlacit to vlhko tou membranou ven tak rychle?

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Igelit je v pohodě, pokud v něm nejedeš dlouho. Když se budeš šťavit celý den v goretexu, budeš durch, ale to je tak asi vše, co se ti stane. Když se budeš celý den šťavit v igelitu budeš durch, ale pak ho svlíkneš i s kůží a navíc chcípneš smradem. Goretex prostě dýchá i když si myslíš, že ne a to k funkci, aby se v něm dalo dlouhodobě pohybovat v extrémních podmínkách, bohatě stačí. Účelem goretexu není, abys byl v suchu, ale abys byl být dlouhodobě izolován od vnějšího prostředí a mohl se v něm pohybovat.

                    0 0
              • sis  

                k tomu prani: ono zalezi v cem se o vypere. pokud to hodite do pracky s klasickym praskem tak odjde nejen impregnace ale nejspis i membrana. poud se na to pouzije vhodny tekuty prostredek, tak ten dokaze impregnaci obnovit

                0 0
                • Smazaný účet  

                  v čem perete? mám bundu gtx paclite, co doporučíte?

                  0 0
                  • sis  

                    Sport wash nebo cokoliv podobneho (Nikwax, Granger's). Staci se zeptat  v hudy sportu nebo necem podobnem

                    0 0
                    • Paja  

                      …nebo rozpusteny mydlo s jelenem…nestoji to ty prachy, ale je to prakticky to samy.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        to jako fakt? o tom jsem nekde uz slysel ale myslel jsem ze je to vtip.

                        0 0
                        • Paja  

                          Samozrejme to uplne to samy neni, ale vyrobci doporucuji nepouzivat zmekcovace-avivaze, a pak vetsinou prasky obsahujici opticky zjasnovace, parfemy, … proste to, co vetsina beznych prasku typu Persil nebo Ariel obsahuje. Mydlo s jelenem nebo Marseillesky mydlo (to by melo byt uplne cisty mydlo bez prisad) tohle presne splnuje, ale protoze i prasky jsou dobrej byznys, tak samozrejme doporucuji Nikwax a spol. ..v kazdym pripade je dobry po prani vymachat dukladneji nez bezny pradlo, aby se dokonale odstranily zbytky praciho prostredku.

                          0 0
                        • Mamut  

                          Fakt. Ked periem membranu (nie je to casto, ale obcas sa uz musi), tak nastruham mydlo do lavora a periem v ruke. Bezny clovek je uz tak zblbly, ze si myli, ze ak to nie je super-duper prasok, tak to nemoze vyprat. Opak, perie to velmi dobre a neublizi to membrane a impregnacii len ciastocne. Samozrejme dokonale vymachat.

                          0 0
                          • sis  

                            ano, membrane to neublizi, ale impregnaci to neobnovi. spis naopak

                            0 0
                            • scret  

                              mam dotaz, v cem si myslis ze jsou lepsi specialni praci prasky oproti treba tomu mydlu s jelenem?

                              0 0
                              • drtyc  

                                ja treba zde neprobiranou moiru peru praskem radsi nez nejakym mydlem. jednak mydlo je pro me nouzovka v ruce a tim padem se to nevymacha a ani nevypere poradne a v podstate staci 3 tydny bez poradnyho vyprani a spina vcetne midla a potu zreaguje a zazere se do polypropylenovych vlaken tak, ze uz vubec nejde vyprat. nejlepsi prevence je pracka a poradnej dryjak. stejne tak na goretex bych se toho nebal. prodysnosti to prospeje a vodeodpudivost je obnovitelna.

                                0 0
                              • drtyc  

                                sorry ja uz si asi naliskam. celou dobu pisu o softshellu ws a ne gtx

                                0 0
                              • sis  

                                dyt jsem psal, ze vetsine tech spesl prasku vzysuje vodeodolnost. o jeji trvanlivosti a ucinnosti se sice da vest debata, protoze i impregnace napr. ve spreji vydrzi na bunde do prvniho deste, ale lepsi nez nic.

                                0 0
                                • scret  

                                  no to je prave to, promin ale mas trochu zcestny predstavy, zadnej prasek (ikdyz je okolo toho tolik reklamnich zvastu) tu impregnaci nenastartuje, nezvysi vodeodolnost nebo neco jineho… v praxi se mi to jeste nikdy nepotvrdilo…

                                  jedinej zazrak toho spesl prasku tkvi v tom ze ji tak drasticky nesmeje hned po prvnim vyprani… tot vse…

                                  0 0
                                  • sis  

                                    a co jsem napsal? skoro to same co ty, akorat trochu jinak. nikde jsem nenapsal, ze by jelen tu membranu znicil. jenom ze i kdyby tu impregneci nezlepsovaly tak ji minimalne tolik nenici.

                                    je pravda, ze jsem jelena jeste nezkousel, ale po sport wash tam aspon chvili trochu lepsi vodeodolnost je.

                                    0 0
                                    • scret  

                                      „dyt jsem psal, ze vetsine tech spesl prasku vzysuje vodeodolnost“   to jsou tva slova…

                                      zvysovani vodeodolnosti a jakstaks zachovani je trochu rozdil ne? proto moje reakce na tebe…

                                      0 0
                                      • sis  

                                        ok, mel jsem asi napsat v porovnani s tim jelenem aby to bylo jasne

                                        0 0
                • scret  

                  samozrejme ze neni dobry vzit na to obyc prasek, bohuzel nikdy jsem na vlastni zkusenost nezazil aby to obnovilo impregnaci, to je podle me marketingovej blabol…

                  a jak psal uz nekdo jinej, dobry je i mydlo s jelenem nebo treba praci orechy…

                  0 0
          • Kubánec  

            Mokrý GORE-TEX funguje jen nepatrně hůře než suchý. Vysvětlení je jednoduché :) Mokrá bunda, tkanina je plná vody. Pot je je formě vodních par nebo tekutiky. Ta se bez problémů naváže na vodu, kterou je tkanina nasáklá a projde na druhou stranu. Celý proces je jen nepatrně pomalejší.

            Mnohem důležitější, a to spousta lidí vůbec netuší, je rozdíl teplot pod bundou a mimo bundu a to platí i o tlaku vodních par pod a mimo bundu. Klasická osmóza (nasycené a nenasycené prostředí). Venkovní vzduch je suchý, má tendenci přebírat vlhkost… Zjednodušeně řečeno, všechny membrány (porézní i neporézní) fungují nejlépe za sucha a teplot do 10 stupnů. Takže pokud zaprší a ti se pod bundou zapotíš, osmotický tlak se téměř vyrovná a přenost přez membránu se velmi, ale velmi omezí…

            0 0
            • mr.antik  

              To mě zajímá, proč si teda druhým odstavcem odporuješ tomu co řikáš v prvnim? Přenos vlhkosti se velmi velmi omezí, ale GORE-TEX funguje jen nepatrně hůře???

              0 0
              • Kubánec  

                I mokrý GORE může fungovat, jen říkám, že více než na tom, jest-li je bunda suchá nebo mokrá záleží na podmínkách :)

                0 0
                • Kubánec  

                  Uznávám, že v tropech, kde je 100% vlhkost vzduchu a vysoká teplota bude rozdíl mezi igelitem a GORE nulový. To jsou ale extrémní případy.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    ale když prší nebo je mlha tak ve lhkost vzduchu velmi vysoká (aspoň když vlezu do auta, je to hned vidět)

                    0 0
              • scret  

                tys to trochu nepochopil, Kubance pise to co ja ted nad nim (bohuzel jsem nemel cas driv reagovat) – nezalezi tolik na tom jestli bunda je mokra, ale vzdycky na vlhkosti vzduchu…

                0 0
            • DuffMan  

              Jj – ten teplotní rozdíl hraje významnou roli. Projeví se tak i rozdíl např. Gelanots x Gore-Tex.

              0 0
        • pelhrimov  

          Pláštěnka je ideální, pokud se prudce zhorší počasí (vítr, voda, zima). Asi Ti někdo zapomněl říci, že za se v pláštěnce za snesitelného počasí nejezdí.

          0 0
    • goofy  

      Goretex ma jenom 20000 vodni sloupec?

      0 0
      • cukerko  

        tak mi bolo povedane.. ale teraz ked pises tak som si to pozrel a vidim ze goretex ma trosku vyssi vodny stlpec.. ale da to v reali nejaky rozdiel?

        0 0
        • scret  

          samozrejme ze v realu je poznat cim vyssi vod.sloupec, tim lip, uz to tu psal nekdo jiny… napr kdyz si kleknes, potrebujes min. kolem 15–20 tis.mm v.s. aby ti to neproteklo… to samy napr. u popruhu baglu…

          0 0
      • dieegoo  

        u goretexu oficialne vodni sloupec pry nesdeluji

        0 0
        • goofy  

          Prave proto.. A kdyz vidim, ze jsem schopny koupit u Hannahu treba 25000/25000 za pomerne rozumnou cenu, tak me to trochu prekvapilo to tvrzeni :-)

          0 0
          • dieegoo  

            Jeste je otazka, jake jsou v tech bundach membrany a tim padem, jestli jsou ty hodnoty aspon trochu realisticke.

            0 0
            • goofy  

              Climatic Extreme.. Udava to vyrobce.. Overene to nikde nemam, takze tezko rict..

              0 0
              • dieegoo  

                Nevím, neznám, je to možný :) Za mě klidně doporučim ten GoreTex a pak Sympatex Professional.

                0 0
                • goofy  

                  Sympatex dava do bund kdo? Ja pouzivam momentalne goretex (boty), Climatic Extreme (rukavice) a OmniTech (bundy) :-))) Taky spokojenost

                  0 0
              • weekend warrior  

                Nevim co Climatex Extreme, ale Hannah Climatic Element 2,5L na bundě určené pro horská kola! je extremní šmejd, který nevydrží(rok – nereklamoval jsem, hannah již neberu jako outdoor firmu), ačkoli nepromok to docela byl. Odlupuje se mi po velkých kusech membrána od svrchního materiálu a to i v místech kde není žádné mechanické namáhání. Práno 3× v nikwaxu. Pravda, několikrát mi bunda na těle SKORO zmrzla(asi 5×), ale gore nebo ptfe od endury ničím podobným netrpí…gelanots po x letech

                0 0
                • goofy  

                  Pekny archeologismus :o) Jinak rukavice po tech 3 letech porad drzi…

                  0 0
          • M.trix  

            ..to už radši „plášťěnku“ než bundu od Hannah ;)

            0 0
          • scret  

            kdyz uz bych ve slyb chvilce veril udajum Climaticu Extreme, kazdopadne za tu „pomerne rozumnou cenu“ jak pises, dostanes tragickou kvalitu zpracovani!! u Hannahu plati v dnesni dobe bohuzel neco podobnyho co napr. u Columbie, diky marketingu a PR masirce maji lidi pocit ze oblikaji neco „lepsiho“… bohuzel to jsou fakt jenom PR kecy!

            0 0
            • goofy  

              uznavam, ze meli par modelu, kde se rozpadavaly zipy a pod.. Reklamace brali zpet.. Nerikam, ze ta membrana treba je opravdu tak dobra, ale chci nejaky dukaz, ze neni.. Sameho me to zajima.. Momentalne vybiram softshelku, a proste veci od hannahu jsem schopny mit za veeeelmi priznive ceny.

              Ke Columbii: mam od nich dve bundy, a samozrejme nic spesl to neni, ale neni to ani zadna tragedie.. Trochu predrazene, ale vsechno jsem koupil za polovinu puvodni ceny, a to pak bylo s konkurenci zase dost levnejsi.. Materialy skvele, odolne, strih taky dobry, nestezuji si..

              0 0
              • scret  

                no pokud bych vzal v potaz polovicni ceny, pak bych asi do Hannahu sel:) ja Clim.Extrm. pravdepodobne i verim, jen pisu o tom tragickym zpracovani… delal jsem nejakou dobu v outdoorshopu, takze mam lecos odzkouseno, u lecceho jsem nakouknul i takrikajic „pod poklicku“, takze mam svuj nazor… a kdyz mi na krame visela bunda, topmodel od Hannahu z 3vrstv. Clim.Extreme, bunda ktera mela byt pseoudourcenim i na osmitisicovku a videl jsem ten strih, provedeni, ktery je hezky na figurine a do mesta, ale na horach total. na h…,  svy ktery sil nejspis nejakej ozralej cinan… pritom cenove skoro na urovni Tilaku atd.   Nee dekuju…

                0 0
                • goofy  

                  Mno jasne.. V tehle cenovych hladinach se pohybuju.. :-) mam vyhlidnuty jeden model softshelky, odzkousim, prohlidnu, a pokud bude sedet, tak snad vklidu.. Nechci to na zadne extremy.. :-)

                  0 0
        • MJ24  

          záleží na materiálu není gore-tex jako gore-tex a většinou se to pohybuje od 20 000po 26 000 možná nekteré typy mají i víc

          0 0
      • scret  

        GTX je jako jediny material 100% nepromokavy…

        0 0
      • drtyc  

        a ted je na miste otazka – ktery?

        0 0
        • goofy  

          A pak aby se v tom cert vyznal :-) Tak nejlepe rozepsat.. 2L, 3L, a tak :-)

          0 0
      • DuffMan  

        Obyč goretex má 20000/20000 GTXko má 25000/25000. Obojí bohatě stačí – kleknutí, popruhy od batohu. Jelikož, narozdíl od některých jiných výrobců, to tyto parametry doopravdy má…

        0 0
    • Ricci  

      Mam Enduru Gridlock do dazda,v pohode som v nej absolvoval 3–4 hod jazdu v dazdi, uplne mi postacuje

      http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?…

      0 0
    • dieegoo  

      Nevim jaky mas vkus, ale "tahle ":http://www.humi.cz/?… me stoji za zvazeni. Pomer cena vs. material je vyborny. Nejaky hodnoty k membrane - Nepromokavost (výška vodního sloupce): 100 000 mm ,Propustnost vodních par: 35 000 g/m2.24h , Prodyšnost:Ret: 5,1 Pa.m2/W.

      0 0
    • lendl  

      nepremokava bunda na bike je dost problem, nech mas vodny stlpec a predysnost akukolvek, vzdy si mokry ako keby si ziadnu bundu nemal, pokial teda nejdes dole kopcom, takze tie parametre su celkom jedno

      goretex okrem toho ze je drahy je aj dost tazky, paclite bunda je malokedy pod 500g, pre ucely biku mi bohate postacuje nejaka NyNa za nejaky liter a vazi do 200g

      0 0
      • Žigo  

        Neviem aku velkost nosis, ale tych 500g sa mi zda kazdopadne dost. Mam paclite-ovu bezecku bundu od adidasu a ta ma v S-ku 248g(teraz som to prevazoval). S prvou vetou ale bohuzial musim suhlasit.

        0 0
      • drtyc  

        ono jde ve finale vzdy a jen o to, aby to zabranilo prilis rychlymu protikani vody dovnitr pokud to ma dychat. vetsinou si dokazes tu vodu pod membranou ohrat pokud se prilis rychle nevymenuje.

        0 0
      • scret  

        to jsi trochu zaspal dobu:) kolem 500g se dneska delaj uz i 3vrstvy gtx bundy… ty nejlehci paclity se pohybujou kolem cca 250–300g…

        0 0
    • Mamut  

      Sympatex nebrat, plno staznosti (napr. na outdoorforum). Ich hodnoty (voda aj para) su uplne vycucane z prsta. Podla mojich skusenosti je membrana gore (v mojom pripade xcr) mierne priedusnejsia ako konkurencne a proshell je este viac ako xcr. Ale cenovo su znatelne vyssie. Ak chces nejaku dostupnu a lahku bundu, tak skus HighPoint Roadrunner z BlocVentu (=Gelanots).

      0 0
      • kankrlicek  

        Pláštěnku z Gelanotsu mám už skoro 10 let. Pár pádů na asfalt, mimo deště ji vozím v batohu, malinký balíček. Membrána je nalaminována přímo na něco s ripstopem, tenoučké.

        Od firmy Schwarzkopf sport (?), v nabídce něco takového už nemají, ale kdysi mi na zakázku dělali ze stejné látky kraťasy.

        Po tak dlouhé době to malinko sákne, proti větru to funguje 100%.

        Připojuji se k doporučení.

        0 0
    • Janouch  

      osobne doporuciji GORE- TEX mam tu primo od GORE je to sice palba cena pod 5000 nejde ale poud se hodlas casteji vyskytovat v desti nebo jezdit v zime vrele doporucuji a ty kecy typu ze vsechno se promoci a ze nedejcha jsou kecy lidi co nani nemaj prachy a zavidi …

      0 0
      • Janouch  

        mam tuhle   http://www.gorebikewear.com/…/PROD_JCOSMO?…

        a pokud by jsi chtel neco do vyssich teplot tak vem  tu X-ALP

        0 0
        • cukerko  

          Ufff tak to sa radsej pripojim k tym co na to nemaju a zavidia:-)))

          MAMUT: Pacia sa mi tie bundy od HighPoint, kde sa dozviem cenu?? otvorim si cennik ci katalog, a najdem vsetko len cenu nie:-)

          0 0
          • Mamut  

            http://www.scoutdoor.cz/…road-runner/

            Ale faktom je, ze asi ziadna membrana neudycha velku intenzitu na biku. Takze v dazdi jazdit volne, inak budes mokry aj tak. Najlepsi je eVent,  ale v blizkych krajoch je slabaponuka za strasne prachy. A kupovat to nablind z UK…

            0 0
      • kcvalin  

        Ja teda mam uz druhou goretex bundu a musim potvrdit, ze se stejne nakonec promoci a stejne nedejcha. Uznavam tedy, ze to nemam od Gore.

        0 0
        • drtyc  

          a co je olej na mazani retezu vis? nechci podcenovat, ale spousta tech nespokojenych hlasu spociva v neudrzovani toho kusu odevu…

          prani prospiva prodysnosti. prani s tim praskem a nasledna tepelna fixace susickou prospiva vodoodpudivosti. pripadne nano vlakna ve spreji, ale ty vydrzi min destu.

          ale jinak jo pokud i pres to vse jsou pripominky, tak neopren to rozhodne neni.

          0 0
        • scret  

          a od koho to je, kdyz ne od Gore?:) a znamena to presne co, ze se nakonec promoci? kdy je ten konec?:)

          0 0
          • drtyc  

            no ja myslel, ze konkretni vrstveni tkanin si dela kazdej vyrobce podle potreby, takze ve finale je to fakt kazdy od nekoho jinyho. gore akorat dozoruje, ze vysledny material splni podminky pro pouziti jejich znacky.

            0 0
            • scret  

              no, tot otazka, ja myslim ze firmy kupujou od Gore hotove „latky“ s nalamin. GTX a ty si pak strihaj, sijou atd.   ale mozna se pletu, tohle presne nevim…

              0 0
              • poiko  

                ano, je to takhle. látky dělá přímo firma Gore a koncové firmy (alá Tilak, Mammut) „jen“ nastřihají a sešijí

                0 0
              • drtyc  

                aha jo no. zakazkova vyroba no. kdo by se kam vlacel neco kontrolovat… to jenom v it je levnejsi poslat lidi nez material ;-)

                0 0
      • weekend warrior  

        No rozhodně se vše po čase promočí, a to sice v místech kde je větší tlak, třeba na ramenou pod báglem, ale časem i jinde, matroš není nesmrtelný. Já i přítulka máme sice „jen“- gelanots(pinguin, highpoint), ale o G-T to platí též, alespoň od rodinky mám takovéto info.

        0 0
    • Smazaný účet  

      klííd, budeš jí potřebovat až ráno…

      0 0
    • vifon  

      Mam viacero bund od expedicej 3vrtv. Gore-tex XCR, 2,5 L Pro Shell az po niekolko windstoperov. Mozem ale povedat, ze najlepsie dycha Windstopper Active Shell. Je vodeodolny, neprefuk a urceny spec. na intenzivne aktivity ako beh a cyklistika. Malou danou ale je vodeodolnost, ktora nie je az taka top. Podla mna ale riesis blbosti, univerzal na bike, mesto, hory s takym vodnym stlpcom? Na kazdu z uvedenych aktivit je vhodny iny strih bundy s inymi preferenciami co sa tyka vybavy. Na bike vozim bud bundu z Windstopperu Active Shell, alebo z mat. Zepphyr od Pearl Izumi. Vzdy mi postacovali. Na silny lejak vozim v batohu male igelitove ponco za dvacku z tesca. Nic nevazi a ked ta zastihne fakt kruty lejak je nedocenitelne. Sam pises, ze nehodlas jazdit v silnom lejaku.

      Este jedna moznost je co sa tyka membrany s max. vodeodolnostou a max. priedusnostou EVENT. Nevyhodou je, ze z neho sije malo firiem (napr. Montura) a bundy su relativne drahe.

      0 0
      • mr.antik  

        asi tak nějak, radši se dívat na prodyšnost. Když člověk jede, tak se voda z horní půlky těla rychle odpaří, pokud máš člověk aspoň  trošku funkční prádlo. Mě v dešti (a po dešti) vadí mnohem víc  voda v botách a na kostrči…

        0 0
        • vifon  

          Riesi somariny. To ako keby som chodil do roboty v zime v C,D-kovych trekovkach. Ano su odolne, nepremok. ale do prace zbytocne…Radsej kompromis, v ktorom sa budem citit pohodlne pocas celej jazdy, nie len pocas dazda. Staci si spocitat kolko krat ta zastihne echt silna burka do roka. Ako pises vacsim problemom su mokre nohy. Uz som zoparkrat vozil igelitove tasky v tretrach:-)

          0 0
      • DuffMan  

        EVENT je luxusně lehoučký a má tuším, že 30000/30000, ale ta cena… Nešijou se z toho náhodou teď pro US army?

        0 0
    • RomanH  

      Jestli to chces na kolo, tak bych volil neco takoveho : http://www.kalas.cz/cz/index.php?…

      V goretexce jsem jel nakole naposledy pred 8mi roky pri 6ti tydennim putovani. Gorac ano, ale do prirody, na hory, do mesta…

      0 0
    • Kubánec  

      Pokusím se Ti ve zkratce poradit.

      GORE-TEX – Pan Gore ji objevil omylem ve své garáži, původně sloužila výhradně pro lékažské účely (umělé cévy, chlopně atd.). Později si toho všimla NASA a armáda a díky nim se tahle membrána začala používat i v outdooru. Postup a membrána samotná je už skoro 30 let stará a zatím opravdu nikdo nic lepšího nevymyslel. K parametrům. Není to tak dlouho a GORE opravdu neuváděl parametry. Důvod: Dobře vědí, že jsou nejlepší a nemají za potřebí se chlubit čísly, kterým stejně drtivá většina nerozumí. Vodní sloupec 28.000 mm a prodyšnost 20.000 g/ m2 /24 hodin. Co Ti to poví? Mám takový pocit, že podle jakési směrnice platné v EU si materiál, který má více než 3.000 mm, může na vysačku napsat NEPROMOKAVÝ. Pro představu, když si na záda hodíš 20 kg batoh, tlak bude cca 15.000 mm, když si klekneš do kaluže tak cca 20.000 mm. Prodyšnost je vždy na úkor nepromokavosti. Bohužel existuje i více norem a standardů, podle kterých se dá měřit a každý výrobce si to tak trochu zaonačí. Nejpřesnější je metoda RET (odpor vodních par). Čím menší číslo, tím lepšíí. A pokud chceš, aby byla bunda nepromokavá, bude relativně málo prodyšná. GORE-TEX je schopný „udýchat“ rychlejší chůzi do kopce, ale ne jízdu na kole.

      Ostatní výrobci se posledních 10 let snaží předběhnout dobu, ale zatím marně. Nejlíp na to jen asi firma Dermizax. Ta vyrábí membrány pro dalších milion výrobců pod jménem, které si zadají. Takže pak se na trhu objevují stále nové a nové super materiály a přitom je má na svědomí pár firem.

      Takže aby se v tom prase vyznalo :)

      Osobně jsem vyzkoušel spoustu oblečení (hlavně teda na lezení v horách, v létě v zimě, skialpy atd…) a šel bych do GORE-TEXu. GORE si hlídá komu dá licenci na šití, výrobky kontroluje, testuje atd. Navíc věci z GORE-TEXT můžeš bez problémů prát. Spousta lidí si myslí, že když to vypereš tak to zničích a ono je to naopak. Čím častěji tím pro samotnou membránu lépe. Čert vem parametry, tam si nepomůžeš. Když to nepromokne, tak se propotíš durch, když to promokne tak budeš zase promočenej :)

      Druhá varianta je nějaká lehká Pertexová bunda, která ve finále jen neprofoukne, ale dá se pořídit za 1.000,– Kč, je lehká, sbalitelná…

      Bohužel zatím neexistuje materiál, který by byl natolik nepromokavý a zároveň dostatečňe prodyšný, aby jsi v něm mohl řádit na bajku.

       
      0 0
      • scret  

        Dermizax jako matros ma bohuzel jednu silnou nevyhodu a to je nestalost parametru po vypranich, u nekterych to je tusim dokonce 8 pracich cyklu:(

        0 0
      • poiko  

        napíši svůj názor pod tento článek, protože mi přijde jako jeden z mála dobře, srozumitelně a bez nějakých příkras napsaný.

         

        Mám jak Paclite, tak klasický 3L GTX. Imho musím říct, že žádná membrána neudýchá jízdu na kole. O paclitu to platí dvojnásob. Všeobecně vidím tři varianty:

        1. Dole zmiňovaná O2 Rainwear, neboli Ubrus. Mám jí. Je vynikající. Celkem se dá říct, že je prodyšná a neprofoukne (funguje trochu i jako No-wind). Ofiko má parametry 10/10. Člověk se pod ní na kole zapotí, ale nekoupe se ve vlastním potu. Nevýhoda je skutečně chatrná odolnost. Vozím jí v smotanou v balíčku v batohu. Pozor: přijde mi, že mají střihy na velmi štíhlé lidi
        2. Zmiňovaný High point Road Runner. Membránovka na kolo za solidní cenu.
        3. Kominace Pertexky (např. Humi) a igelitové pláštěnky.

        Nejde poradit, co je nejlepší. Každému vyhovuje něco jiného. Já osobně doma mám pertexovou vestu a bundu a ubrus.

        0 0
      • DuffMan  

        Jenom dodám – po tom praní by se měla horní vrstva naimpregnovat.

        0 0
    • scret  

      ojojoj, to jsou zase nazory, z nekterych je mi fakt smutno:( rady typu GTX je na nic atd. atd.

      Uz se to tu resilo snad 100×, staci prohledat historii… takze me fakt nebavi to tu psat po 101×:( bohuzel:( a abych to shrnul, nech si poradit od lidi co to pouzivaji a maji vic zkusenosti s ruz. matrosi… viz. Mamut, Kubanec atd.

      Pokud chces neco kvalitniho viz. GTX, Gelanots atd. tak te nepotesim ale na litr to proste nekoupis:( vetsinou si tyhle vyrobky drzej jakstaks cenu… pravdepodobne asi nejlevnejsi varianta je bunda od HighPointu s nazvem Road Runner…za 3 litry… levnejs se asi s necim jinym nedostanes ani po sleve…

       

      ale jak ti tu radili jinyi zkuseni, i ja ti poradim, necekej zadny zazraky, jeste takovej matros neexistuje, ktery by udejchal jizdu na kole, beh a zaroven odolal velkemu tlaku vody, tzn. mel by vysoky vodni sloupec…

      0 0
      • Kubánec  

        Vždy je to ceně a o kompromisu (nepromokavos­t/prodyšnost). Je to téma na dlouhé zimní večery a těžko to řešit písmem :) Dělám u Mammuta, mohl bych Ti vymyslet nějakou zajímavou cenu.

        0 0
        • drtyc  

          vzdy je to podminkach venku. windstopper na kolo do zimy neni zrovna spatny napad, ale nezastavujem a kdyz, tak musis pocitat s tim, ze nesmis zacit prochladavat treba od noh nebo od ruk driv nez uschnes pod tou bundou.

           

          mimo zimu uz je to o zpusobu pouziti… jestli je to na puldenni nebo 3/4 denni vyjizdky, kde se nepocita s tim, ze bude nekdo v nostop chrstaku a pojede zaroven s frontou, tak se da uvazovat o kompromisu k malinko vetsi, ale pomale promokavosti.

          0 0
          • scret  

            presne tak, WS nebo WS softshell do zimy a na aktiv.pohyb je uplne idealni, bohuzel ale vsechny tyhle matrose nejsou izolace, takze neoplacanej clovek (viz. i ja:) ) zacne rychle prochladat jakmile se zastavi… ale da se to resit nejakou izolaci v baglu…

            0 0
          • mike.bike2  

            Kdyz uz se bavíme o zimě, goretex na kolo fakt nebrat…ja jsem poridil přítelkyni tuhle bundu http://eleven-sportswear.cz/…hot-160.html Jednak je lehounka, prodysna a hned tak nepromokne a dá se použít nejen v zimě, protože rukavy se daji odepnout. Hlavne je cela z reflexniho materialu coz je na zimni jezdeni nezbytnost a soukat na bundu jeste nejakou vestu mi dos vadí.

            0 0
        • scret  

          hmm, Mammut se mi libi:) bohuzel ta cena:( az budu potrebovat novou sofshellu, urcite se ti ozvu:)

          bohuzel jsem rozmlsanej, nebo spis narocnej, mam urcitou predstavu o vecech, najit ale takovej vyrobek na trhu je peklo:( kdyz uz bude strih dobrej, bude spatnej matros atd. atd.

          0 0
          • Kubánec  

            Klidně dej vědět, jsem kouzelník :))

            0 0
          • vifon  

            Od Mamutu mam niekolko rokov WS softshell Ultimate Pro. Vynikajuca bunda, mozem len doporucit. Je trochu teplejsia, vhodna do chladnejsieho pocasia, dobre oteruvzorna. Max spokojnost. Mam v nej vyskusanu teplotu –17°C pri narazovom vetre len s termopradlom (pravda pri intenzivnom slapani v snehu).

            0 0
    • BB  

      Tohle se osvědčilo nejvíce, nepromokavé a dychá. Říkáme tomu ubrus a vozí to všichni z okolí. Laciné, vydrží to tak 3 roky. Když jsem se po celodenní jízdě v rakouských Alpách slíkl a měl pod tím suchý dres, tak si to na základě toho koupil celý zájezd.

      http://www.rainshield.com/p_cycling.html

      prodávají to v Praze na  Budějovické

      0 0
      • mr.antik  

        Jo, tak tuhle chemickou kominézu už jsem někde viděl… Na chození prý fungovala, ale na kole se to musí hned o první smrček rozpárat, ne?

        0 0
        • vojta  

          Material je to skutecne vice naz podivny a kontaktu s asfaltem nebo vetvi je opravdu lepe se vyhnout, ale jak nahore pise BB, funkcnost je docela prekvapiva. Co se tyka zivotnosti pri beznem pouzivani nemohu soudit, neb ji s sebou vozim jen pro pripad krajni nouze, takze se ke slovu dostala jen parkrat a to na ni zadne nasledky nezanechalo.

          Jestli gorac na kolo nebo ne taky zalezi na tom, jak jsi potivy typ. Ja dost silne, takze to ani gorac neudycha a nez s sebou tahat bundu za x tisic, kterou stejne vytahnu jen kdyz mne chyti  silny dest, mi prijde jako lepsi varianta pertexka, ktera na nejakou slabou prehanku staci a pak nejaka levna cykloplastenka ( nebo zluty bes … ;-) )

            
          0 0
          • drtyc  

            jsem taky potivy dokonce vic nez vetsina populace – dokazu se zpotit v tricku v –4C, ale goretex prave do zimy idealni, protoze pod nim clovek dokaze uschnout za urcitych predpokladu.

            0 0
      • drtyc  

        recenze

        0 0
    • MJ24  

      za mě asi takhle: na cyklistiku gore-tex asik moc nedoporučuju kvůli neskladnosti jen těžko tuhle bundu hodíš do kapsy a vytáhneš až začne pršet. I když některé modely které jsou např. dvouvrstvý laminát a jsou bez různých zbytečných serepetiček jsou dost lehké. Jinak jako materiál si ho nemůžu vynachválit a můžu říct že je 100% odolný proti vodě (to ale tak 4–7let, záleží na používání). Kolikrát jsem chodil v gore-texu bunda kalhoty boty 3 dny kdy pršelo a stejně sem byl pořád v suchu, když nepočítám pot. Při turistice a podobných aktivitách prodyšnost stačí ale na kolo budeš zevnitř mokrý skoro jako v pláštěnce.

      0 0
    • Smazaný účet  

      nechcete někdo mountain hardwear typhoon? vel. M, úplně nová.

      0 0
    • cukerko  

      Vychadza mi z toho co pisete ze nema velku cenu investovat do super membran ani goretexu (koli cene) vzhladom na to ze neplanujem umyselne jazdievat v nejakom extera dazdi, a ked ma aj zastihne hoci poriadny lejak tak v nom nebudem dlho.. nasiel som tuto bundu ktora mi maximalne vyhovuje (parametre, vaha a cena, a este je aj pekna;), budem ju moct zobrat aj von do dazda. Viem ze zazraky cakat nemozem ale na moje ucely je to asi to co som hladal, prekvapuje ma taka nizka cena..

      0 0
      • cukerko  

        a sice nema sietkovanu podsivku, podobna bunda za trosku viac tu ma podsivku, mam investovat par stoviek naviac do bundy s podsivkou aby dlhsie vydrzala alebo myslite ze je to na nic a len zabera vahu??

        0 0
    • Rychlej turista  

      Goretex není vhodný na běžné ježdění. Na to je lepší obyčejný igelit.

      Goretex ti ale umožňuje jezdit a cítit se pohodlně v pod­mínkách, v nichž bys jinak na kole nevyjel ani omylem: 20°C mrazy, mnohaho­dinové zimní ježdění v horách s dlouhými mrazivými sjezdy, celodenní jízda v dešti okolo 0°C. Samozřejmě se nejedná jen o bundu, k tomu je třeba mít celý obleček a taky tretry. I v dešti se v něm ale dá vydržet tak max. do 12°C a kdybys v něm jel i lehce nad nulou a svítilo sluníčko, tak chcípneš. Je to prostě matroš pro specifické - extrémní použití, kde vše ostaní selže.

      0 0
      • drtyc  

        kdyz neni podsitej tim termofleecem pod membranou… na ten paclite jsem se jeste nedival, ale jestli neni zespod fleece, tak by to snad i mohlo byt i na vetrnou destivou noc v lete…

        0 0
        • Rychlej turista  

          Já tyhlety nové věci neznám, mám 12 let starý, poctivý goretex, samotný, prostě goretex. Na deštivou větrnou noc je dobrý, sluníčko nesvítí a teplota taky nebývá přes 12°C. Do takových podmínek mi pod něj stačí oblíknou krátké hadříky jen s návleky na ruce a na nohy. Aby to nešlo přímo na tělo a nestudilo.

          0 0
        • poiko  

          goretex s liningem z microfleecu? dej kdyžtak link, to mi zajímá. dík

          0 0
    • HockeyBiker  

      Dle myho nazoru je goretexka k nezaplaceni:) ja vozim uz 5 let jednu italskou ktera tehdy stala asi 3000 a nemuzu si ji vynachvalit ochrani uplne v kazdym pocasi:) at je snih nebo jen lehkej destik pokazdy je mi v ni stejny teplo. a pritom je uplne lehoucka…goretex je investice která se ti vrátí:)

      0 0
    • Smazaný účet  

      100

      0 0
      • Vegan  

        Kdyz uz to tu je zneuziju dotazkem mate nekdo Enduru MT500 v zahranicnich bajkovych casopisech dostava hodne vysoka hodnoceni a v Mountain Biking UK Review dostala 9/10 za pomer vode odolnost/odve­travani.

        0 0
        • civetta  

          Ne, ale mam tuhle a na letosnim Krali jsem si liboval (viz profil :-)) – prijde mi ze to je presne reseni toho co chtel, i kdyz podle mne sam nevi, nicmene trpi predsudkama (…nieco lepsie ako softshell…).

          V lijaku nevyjizdim (pokud samozrejme nejde o zavod :-)), ale kdyz to vypada na dest, je to jasny. Smrt plastenkam!

          0 0
    • MichalF  

      Nemate nekdo zkusenost s Sensor Supreme ? http://www.cykloprodejna.com/details.php?…

       
      0 0
      • cukerko  

        no podla specifikacii nie je az taka superior.. nakoniec som kupil tuto vaude a som spokojny, ale pozeram ze tam u vas taku asi nemate, google nenaslo

        0 0
        • MichalF  

          No je fakt, ze ji mam spis na takove to zimni noseni nez na kolo ;) Ale s 50% slevou nekup to ;)

          0 0
    • gargamel  

      Zneužiji staré vlákno, ať nevzniká další na stejné (podobné) téma.

      Chci si koupit bundu z goretexu do deště, aby vydržela delší jízdu v dešti (třebas celý den).

      Původně jsem byl rozhodnut pro bundu Gore Fusion GT

      Dál mě ještě zaujaly další možnosti:

      Path, Alp X,

      Máte někdo s těma bundama zkušenost? Do čeho byste šli? Budou mezi nimi nějaké zásadní rozdíly? Předopkládám, že všechny jsou z Goretexu paclite shell (nebo active shell – rozdíl??)

      Případně jsem našel od Tilaku attack

      Ještě jsem tu na fóru našel něco od O2 ty jsou poměrné levné, případně tohle

      Uvítám i další tipy a doporučení na opravdu nepromokavou bundu. Díky

      0 0
      • tonik666  

        Zdar,

        jámám od Tilaku bundu na hory, Alpamayo, asi 7 let, a nikdy nepromokla, vydržela slušné slejváky a ani nejeví známky opotřebení. Takže goretex ano.

        0 0
      • gargamel  

        UP

        0 0
      • goofy  

        Plastenku

        0 0
      • RomanH  

        Ja osobne bych do deste na kolo doporucuji plastenku.

        Mam tuto od Kalase a spokojenost.

        0 0
      • scret  

        osobne bych vybiral spis bundy z GTX active shell – zatim na nej vsude pejou ody… Kdyz uz teda chces nejakou vylozene membranovku na kolo…

        Paclite je precijenom uz starsi membrana – netvrdim, ze je spatny, ale na kole ti to v kopci moc neudejcha…

        0 0
        • gargamel  

          ok, díky za tip, mrknu na to. Myslím, že z active shell je ta Alpe X.

          Jinak na ní určitě najdu využití i mimo kolo.

          0 0
          • capo  

            Jen jsem sám teď trochu hledal a našel toto

            Löffler Bike-Jacket GTX AS k dostání např na

            http://www.bike24.com/p230564.html

            Osobně jsem právě objednal Marmot Aegis protože měli za pěknou cenu poslední kus. Nechci dávat hned do bundy dvojnásobek, protože ji tolik neužiju, tak uvidíme jak bude vypadat tahle. Navíc i nejnovější Active Shell prodyšností nestačí, tak proč platit o tolik víc za něco co stejně nemůže fungovat podle představ :)

            0 0
        • Nutahlo23  

          Activ shell je dobry na zimu diky sve RET, ale na kolo tam muse byt otevrene kridla.Predni kapsy nemaji luft. Fyzikalni zakony(rovnovaha vlhkosti)ú neosidi nikdo. Bundy doporucuji nedavat do pracky. Omyt necistoty na svrsku, a mrdou vody odmastit a odsolit vnitrek.Pak je je reseni jezdit nahaty.

          0 0
      • RUR  

        Po 8–10 hodinách v opravdu pořádném dešti budeš mokrý úplně v čemkoliv. Membrána, která by udýchala trochu normální cyklistickou aktivitu, neexistuje ( to jak víš kolikrát neudýchá ani třeba coolmaxovej dres). Oblíkl bych něco, co zabraňuje prochladnutí citlivých partií a co nejlíp to schne ( na teplém těle při fyzické aktivitě schne oblečení překvapivě rychle). Představa, že zvenku nepromokneš a zevnitř nepropotíš je iluzorní i u činností, u kterých se podstatně míň potíš.

        0 0
      • K2  

        Zvážil bych i tohle:

        http://www.rogelli.cz/…antracitova/

        Lehké a pod paží má prodyšnou síťovinu.

        Za mě se mi nejvíce líbí ten výše uvedený Highpoint Runner

        0 0
    • king-bike  

      gore bike wear

      0 0
    • jIrI___  

      Přiživím se :). Hledám nějakou lehkou dámskou outdoorovou bundu, použití bude na turistiku na Islandu, takže jasný požadavek je nepromokavost. Cenově je nutné se vejít do 3000 Kč. Padly mi do oka bundy od Pinguinu, konkr. Comet (Gelanots XP Nylon 6.6 Stretch) a Rain (Gelanots GXPR). Máte s nimi, resp. s těmi materiály, někdo zkušenosti?

      0 0
      • Pedro404  

        Kalhoty od Pinguinu s Gelanots XP mi celkem slušně prochcávaj ve švech na kolenou, což asi neni záležitost membrány, ale stojí za to to zmínit.

        0 0
      • Sodík  

        Od Pinguina mám tohle, nepromokavost jsem ještě pořádně neotestoval, ale provedením a prodyšností je v pohodě.

        0 0
      • scret  

        ja bych na Penguina radsi zapomnel:) Dle meho nazoru nebude ani jedna z tehle bund moc lehka… O kvalite jsem tu psal uz nekolikrat… Za ty prachy to asi neni spatny, ale na dnesni dobu je to trochu uz retro, zpracovani na me nepusobilo takovym dobrym dojmem jako u lehce drazsich veci…

        Neni mozne fakt trochu priplatit? Kdyz to spocitas, vydrzi to nekolik let a pak se v tom nejaka petistovka ztrati:)

        0 0
        • jIrI___  

          Trojka je úplný strop, přes to vlak nejede. A nejen kvůli tomu, že ta bunda poslouží 2 týdny a pak se bude už jen válet ve skříni :)). Ještě jsem narazil na tuhle http://www.mall.cz/…p-jacket-s11 , ale nenašel nic bližšího ohledně voděodolnosti a prodyšnosti.

          0 0
          • scret  

            blbej odkaz:(

            0 0
            • jIrI___  

              Tu

              0 0
              • scret  

                jj, tu jsem ti myslim i doporucoval… Je to sofistikovany zater, ne membrana, parametry si moc uz nepamatuju, tusim ze nekde kolem 15/15tis.? Za dvojku asi nic lepsiho nesezenes…

                Ja loni koupil pritelkyni Marmotku, z membrany (Membrain – primo od Marmotu) a byla po sleve asi za trojku, paradni koupe…

                0 0
                • jIrI___  

                  Jo, marně jsem se snažil najít to vlákno, kdes mi už nějaké tipy vypsal :D

                  0 0
      • K2  

        Ahoj,

        mám cca 5 let Pinguin Parker. Používal jsem ji za různých podmínek včetně deště a za mě spokojenost.

        Má celkem dobrý střih, odvětraní podpaží a přední kapsy. Z mého pohledu dostupná funkční bunda. Neteče ani matroš ani švy. Prodyšnost dobrá. Doporučuju

        Dneska bych šel do něčeho lehčího skladnějšího bez podšívky

        0 0
        • jIrI___  

          Rozumná skladnost je taky celkem podstatná, takže tím Pinguin padá. Holt to vypadá na výlet do Rock Pointu, osahat, nechat si poradit prodavačem a koupit. Vyznat se v tom oblečení je složitější než se vyznat v kolech :D

          0 0
      • mr.nikdo  

        Zkus mrknout treba na toto

        Delaji vetsinou zimni bundy, ale kamos lita i v lete po horach v zimni bunde X let. Na zimni si nemuzu vubec stezovat (ani oteplovaky na prkne) nikdy nepromokly. Toto jsou letni modely, ale rozdil tam nebude.

        Ten matros je v pohode. Navic, pokud se ti neco povoli/cokoliv jineho, tak ti to opravi a casto zadarmo.

        Jo a je to ceska vyroba :-D.

        0 0
        • scret  

          to ale nebude uplne dobre sbalitelny:)

          0 0
          • borda  

            No jo, kdyz to mas tezky :-). Uplne zbalitelny a zaroven nepromokavy a alespon trosku prodysny = gore tex paclite. Nic jinyho me nena pada. Ale to se zase tezko bude rovnat tem trem tisicum. Takze nejaky kompromisy busou muset bejt.

            0 0
            • scret  

              ve slevach se obcas da neco zajimavyho vychytat… Ale bude to kolem 3tis., za dvojku muze mit treba ten lepsi zater…

              0 0
              • borda  

                http://eshop.kola-radotin.cz/…acket-cerna/

                No jo, mas recht, neni to tak hodne levny jak ze sportisima, ale cena taky slusna.

                0 0
                • scret  

                  jj, velice slusne…

                  Bohuzel tohle je vylozene cyklo bunda a tam se trochu obavam, ze zas na turistiku nebude uplne idealni… Hlavne strihem…

                  0 0
                  • borda  

                    No nebude mit moc kapes, delsi rukavy a zada. Nic, s cim by se nedalo zit :-)

                    0 0
                    • scret  

                      kratsi predek a jine veci… ale samozrejme lepsi nez zadna bunda:)

                      0 0
                      • borda  

                        Jo, na kratsi predek jsem zapomel. Taky tam mam smajlika :-)

                        Jinak ja to mam tak, ze goretexku mam vetsi a tim me kratsi predek netrapi. Stejne je to v podstate plastenka s omezenym uzitim a alespon se do ni krasne vejdu s nekolika vrstvama.

                        0 0
          • mr.nikdo  

            Oproti tem Pinguin to rozdil nebude.

            Kdysi mi rikala baba primo tam, ze to snad kupuji i cyklisti do batohu.

            To mas jak klasickou membranovku :)… Pokud nevezme tu Marmot, cos mi kdysi doporucoval ty (hodne mala a lehka) anebo nejaky GTX, tak toto bude rozumna varianta.

            A davam to i kvuli zkusenostem s tou firmou ;-)

            0 0
            • scret  

              jj, pocitam, ze to bude klasicka 2vrstva membranovka…

              Pro nekoho to muze byt zajimava alternativa, o tom zadna…

              Ale je proste videt, ze se zamerujou spis na takovej ten mainstream a zimni hadry…

              0 0
              • mr.nikdo  

                To jo. Ale jak jsem psal, tak kamos taha zimni… Navic beru i ten servis, ktery je na jednicku :-).

                A na Silvestra jsem sel v Softhsellu, ale v baglu jsem tu zimni sbalenou mel a az tak moc mista nezabrala :-).

                Ale je fakt, ze oproti te Paclite je ta vaha/rozmer jinde. Co je teda dulezite, tak ta zimni ma oproti teto vice kapes ⇒ neforemnejsi…

                A mivaly neco skladaciho :-(… Pred par lety, ale asi to moc na odbyt neslo…

                0 0
                • scret  

                  ja dnes doporucuju membranovky od 500g dolu… tzn. spis Paclity apod. Pro normalniho cloveka je to tak podle me lepsi… muzes ji mit na ture sbalenou v batuzku, v malym balicku a kdyz je vetrno nebo destivo, vytahnes ji…

                  ja ji taham az vylozene na dest, kdy vim, ze softshella nebo flys to nepobere…

                  Klasickym 2vrstvym membranovkam pomalu ale jiste odzvoni – casem…

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    To jo. Zacinam mit chut hodit tu stvoji starou bundu na vahu :-D. Ale je tam plno bordelu po kapsach a cvocky :-(.

                    Ta Salomonka (dole) ma kolem 300–400, nekam jsem to tady na B-F psal :-D.

                    Takze jeste jednou Dicky za pomoc ;)

                    0 0
                    • scret  

                      „starou“ na vahu nehazet, rok od roku je to horsi a horsi:))))

                      0 0
                      • mr.nikdo  

                        Hehe. Nastesti jeste smrdi novotou, ale je fakt, ze jsem jen o asi 10 % tezsi (a to je stihla) :-D

                        0 0
                    • Paja  

                      370 g v XL

                      0 0
                      • mr.nikdo  

                        302 g v Sku :). Ted vazeno.

                        @Scret: Ta stara zimni Mill ma 930 g. Ale je tam bordel bo kapsach, hromada cvoku a zipu. Myslim, ze ty jarni se kolem 450 g dostanou v klidu ;-).

                        0 0
                        • scret  

                          cece, na to bych nesazel… Dostat se s bundou v Lku (standart velikost) na 450g, to uz neni vubec jednoduchy pri 2vrstv.membrane!

                          0 0
      • goofy  

        Jak je zena velka? Co tak Goretexku za 1600?

        0 0
        • scret  

          dobra cena…

          0 0
        • mr.nikdo  

          Neee. Svine.

          Ja ji bral jeste za 1999,– :-D

          0 0
        • jIrI___  

          175 cm, takže S bohužel malé,

          0 0
          • mr.nikdo  

            To by ji mohlo byt. Ma to hodne dlouhe rukavy a celkem je objemnejsi…

            Za objednavku do Sportissima (obchodu) a vyzkouseni nic nedas. Anebo kde je ta devucha?

            0 0
            • bradek  

              To je pravda, já mám 182 cm a je mi v pohodě velikost M.

              0 0
            • jIrI___  

              Podle webu je ta bunda na prodejně v Kopřivnici, což není zas až tak daleko na vyzkoušení. Takže za ty peníze bezkonkurenční? :)

              0 0
              • borda  

                No tak to bezpochyby.

                0 0
              • scret  

                myslis tu Salomonku? jasne!

                0 0
                • jIrI___  

                  Tak Salomon neseděla střihem, měla ji moc širokou. Vzali jsme nakonec tu Marmotku, snad hned nepromokne :). Díky všem za rady.

                  0 0
              • mr.nikdo  

                Of Horse…

                Ted jsem se tesil do deste a zase prestalo…

                Co jsem v ni mel nejhorsi dest, tak gate durch (rifle), boty to skoro ustaly (GTX – 2 roky stary…) a bunda v pohode ;-).

                0 0
              • Fujedas  

                Taky ji mam. Ted v Plzni cely vikend venku na desti a pod bundou sucho. A lehky tempo na kole to taky udejcha. Teda mě. Jsou tu potici, na ktery uz nestaci :-)

                0 0
          • borda  

            Tak se podivej na ten odkaz do radotina, co jsem daval pod screta. Je to m, paclite za 2,5k

            0 0
        • ZuzicK  

          ajéje :-)

          0 0
        • Kamikaze 591  

          Tak už tam není. Vyfókl jsem ju.

          0 0
    • Smazaný účet  

      když už se tu řeší goretex atd…

      tak jen chci podotknout, že samotná bunda není žádná výhra, protože voda steče po bundě na kalhoty – chce to tedy i gtx šusťáky…

      jinak jak řešíte ruce? Já jsem nedávno slušně zmokl na horách (komplet gtx – bunda i kalhoty), měl jsem softsheel rukavice ale ty mi po chvíli docela nasákly a největší kosa mi byla právě na ruce (bez rukavic to ve větru bylo ještě horší). Nebo pomohl by snad lepší střih bundy?

      0 0
      • scret  

        kdysi jsem si uz v hlave navrhoval idealni gate do blbyho pocasi – na stehna a kolena nejakej strecovej nepromok – membranu.. a zbytek tenkej softshell… Nejvic ma clovek mokry prave vzdycky stehna…

        Bohuzel dodneska takovy gate nejsou na trhu:) Takze to resim tenkym strecovym nemembran.sof­tshellem (marmot) a kdyz zacne hodne chcat, pretahnu na to tenoucky pacliteovky od Berghausu (cca 185g!) do 3/4 rozepinaci…

        Rukavice jsou problem… Bud mas zmrzly, mokry ruce nebo ruce v mokrych softshellech…:(

        Chtelo by to treba nejakej strecovej GTX softshell, ale kolik by to stalo, ze?:)

        0 0
        • Smazaný účet  

          jo taky mam kalhoty od berghause… a taky s 3/4 zipem, jsem docela spokojenej, akorat ten zip by mohl byt az do konce aby se to lepe oblekalo (i kdyz problem s tim nemam).

          hm s tema rucema jsi me moc nepotesil… myslel jsem ze bude nejake reseni no tak asi snad gumove rukavice do batohu http://www.bellarose.cz/…bozi/245.jpg

          0 0
          • scret  

            :)

            0 0
          • ZuzicK  

            Na kolo jsme vozili jako nouzovku, takový ty rukavice z pumpy. Do deště perfektní (mimo terén, klouže to :-)), alespoň neumrzly prsty. Daly by se použít i vyšetřovací rukavice, ale není to nic, v čem bych byla ráda na treku několik hodin.

            0 0
            • scret  

              ono stejne, pokud budes mit gumovy doktorsky rukavice nebo igelit, tak v tom bude mit clovek mokro, tak jako tak…

              0 0
              • ZuzicK  

                To je jasné, jako pláštěnka. Ale neprofoukne to, takže i to mokré pod tím bude jakštakš hřát.

                0 0
                • scret  

                  ja tohle nikdy neresil, na treku jsem si proste strcil ruce do kapes, nebo jsem mel nejaky tenky softshelly nebo powerstretche (to docela hreje i mokry) anebo jsem to proste nejak vydrzel:)

                  0 0
      • scret  

        kdysi jsem si uz v hlave navrhoval idealni gate do blbyho pocasi – na stehna a kolena nejakej strecovej nepromok – membranu.. a zbytek tenkej softshell… Nejvic ma clovek mokry prave vzdycky stehna…

        Bohuzel dodneska takovy gate nejsou na trhu:) Takze to resim tenkym strecovym nemembran.sof­tshellem (marmot) a kdyz zacne hodne chcat, pretahnu na to tenoucky pacliteovky od Berghausu (cca 185g!) do 3/4 rozepinaci…

        Rukavice jsou problem… Bud mas zmrzly, mokry ruce nebo ruce v mokrych softshellech…:(

        Chtelo by to treba nejakej strecovej GTX softshell, ale kolik by to stalo, ze?:)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.