• Dzordano_Bruno1

    Tak pánové,

    kolik z vás má už tuto novinku na kole? Já jsem jí dnes ,,nalisoval" a buď je efekt placeba tak neskutečný nebo mi prostě přijde, že je opravdu odpor menší a vše líp chodí. Jak jste na tom vy?

    Hledal jsem na tůzných webech, ale zatím jsem moc názorů nenašel, tak se ptám tady. Někdo bushing namazal někdo ne. Já osobně jsem s ním chvilku hodně pral a musel jsem lisovat. Rukama jsem do spodního očka bushing ne a ne nandat, takže jsem namazal silikonovou vazelínou a lehounce nalisoval. Horní šel namazanej absolutně bez problémů, jen jeden vymozovací kroužek jsem musel natlačit silověji. Těstnění bych rozhodně vazelínou máznul, takže za mě namazat určitě(stejně se to po pár umítí kola vymeje, takže aspoň při nasazování namazat).

    Jinak co se týče installace opravdu krok kupředu. Nebyla potřeba žádná páka, žádná brutální síla – jen jemně natlačit. Bohužel cena vysoká za kousky plastu. No a co se týče chodu, tak vše jde jemněji.

    Takže se ptám, jaké jsou vaše postřehy?

    0 0
    • MlokCZ  

      Variantu od Foxe jsem nejezdil, ale je to podobné heavy duty kitu od TF tuned (který se teď už asi ani nevyplatí, když to konečně vyřešili pořádně i u Foxe), který má také polymerový bushing.

      A odpory otáčení v oku tlumiče to snižuje dost a poznat to je. Tedy zejména oproti starému originál Fox řešení když je ještě nové a jde těžko (ke konci když už je chvíli před výměnou a začíná chytat vakl, tak už chodí taky lehce).

      U heavy duty kitu to nemažu ani trochu. Je to určené a chodí to výborně i na sucho a cílem je nenachytat žádný bordel na vazelínu pro dlouhou výdrž.

      0 0
    • herrman  

      Nejsem si jistý, jestli je teoreticky možné lehčí chod pozorovat, při těch silách, které na tlumič působí.

      Co mě trošku překvapilo je to, že středová osička je o něco delší, než v součtu namontované plastové vložky s těsnícími kroužky. Po smontování tak vznikly malé mezery, kterýma se bordel teoreticky dostane až na gumové těsněníčko, ne-li dál.

      Každopádně to nemažu, pro funkci to není třeba a vrzat to nebude. Vazelína by akorát chytala prach a vytvořila brusnou pastu, což zrovna na ten plast není ideální.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Já namazal právě ty žlutý plasty při lisování do tlumiče a těsnění. Zbytek jsem nechal suchej, tak nějak:))

        Někde jsem četl na mtbr.com že někomu taky přišlo, že tlumič lepé chodí:D

        0 0
      • Specík  

        Mě to gumové těsnění přesahuje, že se dotáhnutím čepu pěkně stáhne …

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Přesahuje?

          Těsnění ti zapadne do drážky v misce nalisované v tlumiči. vše se stáhne rozpěrkou(černý plast) a stáhne šroubem. Takže těsnění jako takové nepřesahuje, jen rozpěrka maličko.

          0 0
    • Specík  

      Jezdím ho a spokojenost, oproti původnímu řešení to jde opravdu líp. Já čep lehce potřel redrumem a žádný problém to nedělá – je to daleko lépe zatěsněný.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        Já to udělal stejně:)

        Přesně tokové názory jsem se dočetl i jinde. Někdo maže, někdo ne. Uvidíme časem.

        0 0
    • Risanek  

      Jezdím už od minulé sezony, teď jsem to vyndával při servisu tlumiče, žádné známky poškození. Lehčí chod nepozoruji, ale jednoduchý servis a výdrž je velké plus. Zkoušel jsem namazané i nenamazané, chodí stejně.

      0 0
    • gazman  

      Jezdim polymer asi ctyri roky mazu to nulnulkou myslim ze kde je tuk nedostane se nic jineho. Vydrzi mi minimalne sezonu a pul pri DH pouziti. Foxy sly do ****** klidne dvoje za sezonu.

      0 0
      • mr.antik  

        A co jehličky? Horší nebo lepší?

        0 0
        • gazman  

          Jehly běhaj ještě mnohem lépe, dávám je na horní čep, který se více otáčí. Výdrž byla sezona a půl, pak jsem rám prodal i s tím a kámoš na tom odjezdil další sezonu a zatím nic nehlásil. Na novém rámu mám nahoře zase jehly dole polymer, musel jsem ale vystružit díry v oku tlumiče CCDB má 14,7mm potřeboval jsem cca 15mm aby to chodilo pěkně.

          0 0
          • mr.antik  

            Ok, dík za porovnání, tak přelisuju jehly ze starého tlumiče na nový. Dole ložisko mám (tlumič prochází přimo čepem), ale tam je to k ničemu.

            0 0
        • Luma  

          Já mám jehly nahoře (u vahadla) i dole ,bohužel jsem ještě neměl možnost to vyzkoušet,…chčije a chčije :-(

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.