Uložení tlumiče od TF Tuned nebo od Enduro Fork Seals

25 nepřečtených
  • Bea

    Ahoj,

    po nekolikere vymene bushingu na Fox RP3 jsem dospel do stadia, ze uz nechci ulozeni od Foxe, pac me to neskutecne prudi (slusne receno).

    Chtel bych radu, pokud nekdo ma zkusenost s zivotnosti veci od TF Tuned nebo ulozeni na jehlach od Enduro Fork Seals. Pripadne jiny namet. Diky

    0 0
    • gazman  

      Obojí vydrží minimálně dvojnásobek toho co fox nesmysl. Jehly asi trochu míň než ten polymer, ale ten chod je famózní.

      0 0
    • Mamut  

      Mam na RS Monarch ihly od EFS a uz od nova maju VELKY vakel. Mechanik v Bikelive, ktoremu som to doniesol na skompletovanie nad tym krutil hlavou, este ked to len mal v ruke, ze to ma velku volu a bude to mat asi vakel. No, ked som za to vysolil $25 + posta, tak som to tam nechal dat aj tak a mal pravdu chlapec. Jazdit sa s tym da a pri jazde to vobec nepoznat. Ked ale odlahceny bike zdvihnes za sedlo, tak citis, ze najprv nejakych par mm zdvihas iba hlavnu stavbu a zadne koleso este lezi na zemi.

      0 0
      • Mamut  

        Mam to iba na jednom, otacavejsom cape.

        0 0
      • goofy  

        To mi dela i original ulozeni na koni. Blby kus se asi holt najde vsude a clovek si nevybere…

        0 0
      • mr.antik  

        Takovou vůli mám taky. Ale není to vůle ve vlastním ložisku (máš tam dva různé válečky, já dal ten větší, že se to tak tak otáčí. Já měl vůli na redukci na 6mm šroub. To jsem vyřešil (měl jsem dva, tak jsem to různě prokombinoval). Teď mám vůli už jen na vlastním šroubu (mezi šroubem a tou redukcí), což sice vyřeší vhodné podložky, ale to je vždycky řešení jen na nějaký měsíc.

        Pokud ti ta vůle nic jinýho nedělá tak je to asi jedno, ale já to v terénu docela to rachtání slyším a cejtim. Příště bych asi zkusil raději TF.

        Jinak citlivost se dost znatelně zvětšila.

        0 0
        • Smazaný účet  

          ja mel vylitane diry v ramu a pro vymezeni vule jsme pouzil nastrihanou pivni plechovku…docela to fungovalo:)

          0 0
        • MlokCZ  

          Mezi šroubem a vnitřkem montážní vložky bude vždy vůle, ta sama o sobě ale ničemu nevadí a hlavně nesmí být po dotažení znát.

          Celé je to stažené šroubem k rámu/vahadlu a tohle to drží bez jakékoliv vůle. O šroub se to opírá ve směru stlačení (kde je to velká síla) a v druhém směru (kde zvedáš jen samotnou hmotnost kola), tak to už vždy má udržet ten spoj montážní vložka x rám/vahadlo a nemá se to hnout ani o kousek).

          Pokud je všechno jak má, tak se při zvednutí kola za sedlo žádná vůle neprojeví a ani se to nehne.

          0 0
          • mr.antik  

            jo, tak si to teoreticky představuju, ale ta vůle tam prostě je, dotahuju to dost, ale ne do extrému abych nezničil závit ve vahadle. Přitom na šířku to do vahadla pasuje akorát.

            0 0
          • Bea  

            No ja bych se prel. Aspon u meho kola nemam sroub, ale presny cep, ktery jde do diry vlozky (v mem pripade original duralove Fox), ktera bude v presnosti H neco (kamarad mi soustruzil v H6). Takze tam nnutne vule byt nemusi. Ale napriklad na zminivane Zesty, je obyc sroub, a nema zadne problemy.

            0 0
            • mr.antik  

              jo, tady řešíme ale šroub. Je to jediné místo, kde vůle může být a zrovna jí tam mám (resp musel jsem ji řešit podložkama), což znamená, že je někde něco blbě.

              Jinak bacha, oni ty američani se s tim až tak nepářou a celkem slušnou vůli měli i mezi jejich osičkou a redukcí na 6mm šroub.

              0 0
              • MlokCZ  

                Záleží na konkrétním provedení rámu. Někdy nejde daný spoj dostatečně dotáhnout (hlavně se to stává u spojů s rámem), protože dotažený šroub na předepsaný moment nemá dostatečnou sílu stáhnout uchycení rámu. Některé uchycení ani moc stáhnout nikdy jít nemohou.

                Pak musí přesně sedět délka montážní vložky, aby nebylo potřeba stáhnout rám moc.

                Tam je pak případně když je tam vůle moc velká dát desetinkovou podložku. Bez ní není dostatečně tlačena na sebe boční plocha montážní vložky a rámu a pak se to tam může pohybovat (a také se to může pak otáčet kolem šroubu místo v bushingu tlumiče nebo ložisku).

                0 0
    • siskin  

      mam horni oko tlumice(spodni porad puvodni, bez vule) na enduro jehlach, po asi 4tkm bez sebemnsi vule. Origo vlozky Fox me vydrzely max. 2tkm.

      0 0
      • Kynio  

        a mně ty vložky fox nevydržely ani 600km :) vůle zadní stavby v několika mm. Dal jsem tam ložiska kdesi z anglie (není to přímo od endura, ale má to na sobě nápis enduro) a už mám nějakých 400km a vše je ok bez vůle. Navíc cítím velký zlepšení v citlivosti zadní stavby

        0 0
        • friblos  

          Jezdil jsem x-fusion, fox, marzocchi a originál mi vždycky vydržel tak 2 měsíce. Poté tam byl již znatelný vakl a měnil jsem bushingy+ vložky, Enduro fork mám 5 měsíc a žádný vakl ani náznakem.

          0 0
    • vili  

      Lama dotaz: na bazarovým rámu se mi objevila vůle v uložení tlumiče (rock shox). Můžete mi poradit čím nejlépe nahradit stávající vložky atd., je to můj první full tak su z toho jelen … Díky

      0 0
    • Smazaný účet  

      Povzdechnuti…

      Shanel jsem excentricke vlozky do ok tlumaku. Tak ze podporim ceske bajknadsence a drobne podnikatele. Rozeslal jsem ctyri emaily s popisem co chcu a dotazem na dostupnost a cenu. Kdyz se mi po tydnu nevratila ani jedna odpoved, tak jsme to za pet minut objednal a zaplatil u TFTunned…pak at si nejaky kundi ksichte stezuje, ze mu nejsou ksefty…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.