• cubas

    Protože zvažuju od jara měřit i watty, koukám se po novém budíku. V úvahu připadají pouze dva výše uvedené. Chtěl bych se zeptat, jestli v praxi někdo nezkoušel oba dva. Na testování teď mám Polar. Zdá se, že za poslední rok udělal docela velký pokrok co se týká funkcí. Ale přeci jenom bych chtěl slyšet názor i někoho jiného.

    U Polaru hraje plus cena – počítám, že ho můžu pořídit kolem 5–6 tisíc. Dál se mi docela líbí velikost – Garmin se mi zdá moc velký (subjektivní dojem). Proti je absence ANT+ pro powermetry. Další funkce co má, mi vyhovují – navigace na trase, trvalé podsvícení, vcelku spolehlivý přenos dat, export do Stravy a Trainingpeaks…

    O Garminu toho moc nevím, v praxi jsem ho nezkoušel. Počítá, že problémy s přesností GPS už taky vychytali. Chtěl bych variantu Perfomence, tj. s hrudním pásem.

    Máte také někdo srovnání Polar Flow vs. Garmin connect? Co se týče plánování tréninku, vyhodnocení a ty funkce co hlídají třeba regenaraci …

    Oba dva budu používat převážně na kolo (70 %) a běh, běžky, plavání (ten zbytek).

    díky za postřehy

    Anketa: Který hodinky byste si vybrali

    28x
    47%
    29x
    48%
    0 0
    • H8me  

      mam rok a pul Polary V800, super hodinky, na beh, turistiku, XC, bezky, plavani – SUPER … jedine, co mi na nich vadi, ze zobrazuji sklon jen pri pouziti speed sensoru na kole – coz mi docela na nic, kdyz jedu na SNB nebo bezkach ci beham. To fakt kluci z Finska nedomysleli! Jeste me stvou blbe obrazovky watch face, kde chybi nektere udaje a jejich customizace. To me Suunto i Garmin lepsi. Co se tyce aplikace Flow, tak to ma Polar vymakane … ja si je koupil, protoze jsem po vymene chlopni a co se tyce snimani srdce, s klidnym svedomim muzu rict, ze Polar je v tom No.1. Co se tyce VO2max testu, R-R zaznam apod … super. Muzu z vlastni zkusenosti rict, ze to fakt funguje a fakt je to presne! Samozrejme na labolatorni test VO2max to nema, ale napriklad, kdyz jsem po operaci bral lek na snizeni tepove frekvence a pak ho vysadil – VO2max index zmenu hned zaznamenal a hodil mi nizsi index.

      0 0
    • jarouš2  

      Měl jsem polar V800 a teď mám Garmin forerunner 230.

      Moje srovnání.

      Polar V800 – nejpřesnější GPS, výdrž OK, web byl ze začátku na hovno a lidi říkali že by se měli učit od Garmina. No teď bych řekl že je to presně naopak. Na polaru mě štvalo, že často kecal hrudní pás (jedeš z kopce máš 100 tepů, podíváš se a najednou tep leze nahoru až třeba na 200. Jde to pak i vidět v záznamu, kdyby to aspoň nějak vyfiltrovaly) – měl jsem nový. Řešil jsem to s polar servisem a prej je to o oblečení, statická elektřina atd.. No u garmina se mi to nestalo. V800 je taková spartanská, ale hodinky se mi líbí. Nemají žádnou customizaci základní obrazovky, pouze 4 předvolené. Štvalo mě, že člověk nevěděl jak je na tom s baterkou. Až při 10% se zobrazovalo. Hodinky byla ultra těžké, na biku jsem z toho měl rozbitou ruku (což fenixy budou taky). Čitelnost super, přístup k funkcím během tréninku lepší jako garmin. Líbily se mi 1km mezičasy při běhu, kdy se zobrazil čas a průměrný tep na kilák, což garmin neumí – pouze čas. U garmina je možnost spousta úprav, můžeš si nahrávat aplikace. Ale jak říkám ten web je tragický i App v mobilu, takže po čase šáhneš po alternativním webu, kam se budou nahrávat záznamy.

      Ale do budoucna bych řekl že radši vzít garmin. Přeci jen je to jejich top model a budou ještě dlouho updaty. V800 je co já vím 5 let stará, teď má vyjít nový model. Ale jestli to bude s androidem jako m600 tak to hodně poserou. Můj názor.

      Jinak co se týče VO2max, tak bych řekl že je na tom líp Garmin. Podle testů na kterých jsem byl, je to ± stejné, Polar byl hodně ustřelený ( hodnoty jsem měl vyšší = dobrý pocit :-D ). Polar to bere z klidového tepu, kdežto garmin z průběhu tréninku.

      0 0
      • H8me  

        M600 uz vysly, ale nemaj takovou vydrz baterie – celkove jsou V800 lepsi. Tusim, ze V800 jsou venku od 2014. Jinak ty tepy 200 jsem obcas mel taky, ale staci si pas dobre dotahnout a namokrit, aby se prilepil a je po problemu.

        0 0
        • Barak  

          Ta M600 není náhrada za V800, je to jen doplnění produktové řady. Tenhle konkrétní model patří spíš do, nyní moderní kategorie hodinek, kdy lidé, kteří ani moc nesportují, chtějí mít smsky na hodinkách, počítat si kroky v kanclu od židle ke kávovaru a podobné píčoviny.

          0 0
          • H8me  

            jo jo, presne tak. Proto jsou V800 porad lepsi co se tyce sportu

            0 0
      • Leon2422  

        Pouze rychlá poznámka V800 má možnost definovat libovolně obrazovky (zobrazované údaje najednou) pro každou aktivitu zvlášť. Maximální počet jsem nezkoušel, ale více jak 4 asi nejsou stejně potřeba. Na jednu obrazovku se vejdou maximálně 4 údaje. Celkově jsem s V800 spokojen. Zkušenost s Garmin nemám.

        0 0
      • Martin  

        nelze srovnavat V800 a M600, V800 je sporttester, M600 smartwatch, pro trenink prakticky nepouzitelny

        neni pravda, ze V800 pocita predikce VO2max z klidovych tepu, dela je z tepovych interakci, jako jediny vyrobce ma tuto schpnost blizkou EKG

        na novy model se tesim, avsak z prvni verze mam strach, obecne Polar pousti do sveta novinky nedotazene a az nasledne je ladi, tak s tim opatrne

        sklon uz umi bez snimace, prislo to v update, jen je treba si to ve Flow pridat na nekterou obrazovku

        0 0
        • jarouš2  

          Na to VO2max se nedá moc spoléhat. Když jsem byl na testech, tak v reálu to bylo hodně jinde. Ale progress, který jsem na sobě viděl odpovídal testu VO2max. Garmin je trochu více při zemi a je to přesnější…

          0 0
          • Martin  

            nema cenu spolehat na absolutni hodnotu, ale spis pracovat s relativnimi daty, tim myslim vyvoj tech hodnot v case pri treninku, neboli brat to cislo jen jako index, znazornujici (za relevantnich srovnavacich podminek, treba testy na behatku nekolikrat rocne) smerovani vykonnosti

            dalsi plus je moznost prace se samotnym R-R vystupem, v tom je Polar V800 skutecne unikatni

            0 0
        • Cryzyy  

          co ma byt novy model ?

          0 0
      • Motyll  

        Lze u 230 definovat intenzitu logování (četnost zaznamenaných bo­dů)?

        0 0
    • Žídečeček  

      Čus, využiji tohle vlákno. Zvažuji koupi garmin fenix 3. A garmin má ještě jeden model optic. Je tam i nějaká hardwarová/sof­twarová změna nebo je jen přidaný optický snimac tepu??

      0 0
    • straky  

      Ahoj, mám v hledáčku stejné modely a zatím mi vychází lépe Polar V800. U mě je to dané plaváním, které má Polar vychytanější.

      Polar shop nabízí půjčení hodinek včetně pásu.

      Ještě bych se zaměřil na cenu dopňkový měřičů a jaká pak bude výdrž hodinek. Když si vezmu, že švih může mít klidně 6 až 8 hodin, tak se obávám, že to Polar nevydrží.

      Jestli dokážeš hodinky sehnat za 5 až 6 tisíc, tak bych se dlouho nerozhodoval. Na internetu se pohybují od 8 000 Kč a výš.

      0 0
      • jarouš2  

        Polar má výdrž 15hod,takže toho bych se nebál.

        0 0
      • H8me  

        u Polaru se na vydrz muzes spolehnout, dobijim jednou za 2 tydny, kazdej druhej den svih … (ne dlouhej) … takze 14–15 hodin GPS zaznam + bluetooth HR kominikace je realna!

        0 0
      • Barak  

        Jel jsem s V800 Stonemana a baterka mi lehla asi po 12 hodinách. Připojený jsem měl tepák, žádné další čidlo a nastavený záznam s vysokou přesností. Takže prostor pro delší záznam tam je. Třeba při tůře v horách tepák a vysoká přesnost není potřeba.

        0 0
        • H8me  

          jo jo, dobry je, ze se da presnost prepnout na mensi presnost behem aktivity (GPS zaznam tusim po minute) a hned vydrzi o trochu dele…

          0 0
          • Barak  

            Dokonce mám pocit, že jsem v Polar Flow někdy během září viděl 3. možnost přesnosti záznamu. Něco mezi vysokou přesností a tím úsporným režimem. Ale teď to tam zas není, tak buď to zase stáhli a nebo jsem blbě čuměl.

            0 0
            • H8me  

              spis si asi blbe koukal, protoze o toto jsem zadal Polar, at zakomponuji taky do dalsiho updatu FW, ze by se tam dal nastavit cas zaznamu GPS v sekundach a podle toho by se prodlouzila zivotnost baterie … neco takovyho … protoze kdyz jedes na kole neco dlouhyho, tak by se ti hodil spis zaznam po treba 10 sekundach, nez po minute …

              0 0
              • Barak  

                Jo, asi jsem blbě koukal. Každopádně po sekundách nebo více předvolených variant by bylo super.

                0 0
            • cubas  

              nekoukal, je to v nastavení sportovních profilů

              0 0
              • H8me  

                tam je jen vysoka presnost (14 hodin, 1s zapis GPS) a nebo dlouhy zaznam (50 hodin, minutovy zapis GPS)

                0 0
              • Barak  

                Já tam teda teď vidím jenom vysokou přesnost/úsporný režim/vypnuto. Nic mezi vysokým a úsporným režimem.

                0 0
                • cubas  

                  Tak jsem se ukoukl taky. Ale fakt mám pocit, že tam byly 3 varianty délky záznamu. Tak třeba zase někdy …

                  0 0
                  • RHNeM  

                    Nevím jestli to tam bylo a pak zase nebylo… ale v poslední aktualizaci z 9.12.2016 to tam je přidáno (co 30 s), navíc je tam i čeština (web jede česky už déle, a ačkoli mi v hodinkách cz nechyběla je to příjemný bonus)…

                    0 0
                    • H8me  

                      nebylo to tam driv, je to v changelogu, ze to tam ted pridali … konecne! … tento update me potesil ze vsech nejvic! :) hlavne sklon konecne merenej GPS!

                      0 0
    • cubas  

      Díky za postřehy, ale hodinky jsem už koupit – a to Polary. Mám je tedy (včetně testovacíh doby) přes dva měsíce. Moje postřehy a chyby – snad se to někomu hodí:

      • přesnost HR vynikající, žádné odchylky, ty chyby s tepem přes 200 mi skutečně dělalo oblečení na starém typu pásu. Tady už je to vše v pořádku
      • Běžecké funkce: Tady je vše co potřebuji, nový FW umí zobrazovat už i kadenci z akcelometru. Sice GPS tempo kolísá, ale pokud bych chěl přesnější měření, připojím si Stryde (či jak se to jmenuje). Výborná věc na běhání po tmě je nastavení podvsvětlení v momentě přiblížení hodinek k hrudnímu pásu.
      • Plavání: Skvělé je pořítání bazénu a vzdálenosti. Nevím jak to ty klucí udělali, ale měří na metr přesně, jak uplavanou vzdálenost (v bazénu), tak i mezičasy třeba po 100 metrech. umí rozezvávat plavecké styly. Nejsem extra plavec, ale tohle se mi líbí.
      • Cyklistika: Zatím jezdím jenom podle GPS měření. Tady to stejně jako u běhu kolísá, do budoucna budu určitě pořizovat senzor rychlosti. Proč jsem si hlavně hodinky pořizovat je měření wattů. To zatím nemám vybráno. Docela by mě zajímalo zobrazování výkonu pro levou/pravou nohu. Jinak tady vše funguje stejně dobře jako na starých 725. Na silnici je nutné mít ale vypnutý Tap (poklepání na displej), protože na nerovnostech se obrazovky samy přepínají. Na biku je to, zdá se, vše OK.
      • Web a vyhodnocení tréninku: Polar jsem vzal taky z důvodu kompatibility přenostu starých tréninků z Polar pro Trainer do Flow. Taady vše OK. Fajn je automatická synchronizace se Stravou a Training Peaks. Zde je Strava lepší, že v momentě zastavení a opětovného záznamu se skutečně zobrazí čistý čas jízdy. TP tam nechá ten zastavený úsek. Je to asi nekompatibiltou časových značek pro Training Peaks. Chybí mi docela možnost nahraný záznam upravovat.

      Docela je sranda sledovat denní aktivity – co kdy a kde člověk dělal.

      Synchronizace přes mobil absolutně bez problémů. Na diskuzních forech si lidi stěžovali na chybnou synchronizaci, ale já s tím absolutně nemám problém.

      • Výdrž a další funkce: Skvělá je „navigace“. To mi hrozně chybělo na předchozích hodinkách. CO naopak je chyba a docela mě štve je vypnutí „smart notifications“ během tréninku (zde jenom s Androidem, s IOS prý bez problémů). Když záznam neběží, upozornění z telefonu na hodinkách funguje dobře.

      Baterka vydrží fakt těch 10–12 hodin záznamu tréninku s nejpřesnější GPS. Debilní je nemožnost zobrazení stavu baterie, tady ukazuje jenom 100%, pak už jenom ubývající ikonu baterky. Když hodinky zahlásí Battery Low, je možné zaznamenat ještě zhruba hodinu tréninku. Pak sice zdechnou, ale záznam zůstane uložený.

      • Testy: Nevím z čeho ovozuje Polar VO2max. V mým případě si myslím, že nesmyslně vysoko (60). Ale to beru jako orientační. Fajn je zobrazení únavy a doba rekonvalescence. Její dobu podle mne taky počítá z VO2max.

      Jsou menší než Garmin, to mi vyhovuje. Cela za pořízení proti garminu téměř třetinová. A to rozhodlo. Škoda, že stará čisla (přes WIND) nejsou kompatibilní. Uvidím, jak se to popasuje s wattmetrem Strages/4iiii.

      0 0
      • H8me  

        me se hodinky pres TAP funkci samy na nerovnostech neprepinaji :D … spis, kdyz o neco zavadim :D smart notifikace nepouzivam … prijde mi to jako zbytecnost … ja jediny, co fakt postradam je mereni sklonu bez rychlostniho cidla! :(

        v zime chodim plavat casto a plavani a pocitani metru, temp a urcovani stylu ma Polar suprovy! – zde je ukazka – https://flow.polar.com/…is/427691003 … jedine, co nepouzivam ve vode je HR pas, protoze kdyz se odrazim, tak se vzdycky ochlipne od tela, tohle by vyresily triatlonovy plavky, kde je HR pas pod nimi. Ale zkousel jsem a HR funguje v vode v pohode, prenos je trosku konstrbatejsi nez na suchu, ale funguje to dobre.

        0 0
      • straky  

        Díky za postřehy!

        0 0
      • H8me  

        jeste ohledne te synchronizace – na tu jsem klel i ja! … mam nekolik treninku, ktery se mi tim neuspesnym prenosem poskodili … ale nastesti jsem si to nahral ruco z hodinek pres V800 downloader a potom pres SyncMyTracks uploadnul na Flow a trenink byl zachranen, sice tam nebyla zobrazena zatez po treninku a benefity, ale to neresim. Ale ted uz se synchronizaci problemy nebyvaji, to bylo cca pred pul rokem az rokem a zpet.

        0 0
    • H8me  

      Me prosby byly vyslyseny! http://support.polar.com/…elease_notes

      0 0
      • cubas  

        Tak jsem moc spokojený. V sobotu jsem testoval nový FW. Po updatu je ale potřeba spárovat znovu čidla a telefon. To j ale záležitost pár desítek sekund.

        Jinak sklon ukazuje pěkně, jak ve stupních, tak i v procentech. Pro mne ale do budoucna bude zajímavější zobrazovat VAM. Pro všechny mnou využívané sporty. Tím pádem pravděpodobně opouštím od myšlenky pořídit na kola čislo rychlosti. Vystačím si nejspíš jenom s GPS.

        Budík je možné nastavit už jenomna vibrace beze zvuku

        30 s. záznam GPS – super.

        Navigaci po trase jsem neměl ještě možnost vyzkoušet, kdo tam našel nové funkce, nebo vylepšení, dejte mi prosím vědět.

        čeština je fajn, ale jak už jste tady psali – je to jenom taková mašle na funkcích nového FW.

        Obecně jsem rád, že Polar nezabalil podporu pro 2 leté modely, jak to bývá u jiných výrobců. Obecně mi chybí už jenom poslední vylepšení

        0 0
        • H8me  

          no porad je to jejich TOP model, tak by se meli snazit! :D

          0 0
        • Forester  

          navigace po trase:

          začátek původní trasy (to bylo)

          nejbližší bod na trase – původní směr (nové)

          nejbližší bod na trase – opačný směr (nové)

          konec trasy – opačný směr (nové)

          neměl jsem možnost to vyzkoušet, měl jsem malý úraz, ale funkce vypadají jasně. hlavně ten nejbližší bod na trase a opačný směr jsou dobrý :-).

          well done Polar

          0 0
    • cubas  

      Takže je tady v krátké době další update FW – 1.8.31

      Ale můžete mi prosím někdo přiblížit, v čem se liší nový od toho 14 dní starého?

      http://support.polar.com/…r_re_release

      0 0
      • H8me  

        To netusim! Nevim jak vam, ale me po tom updatu (predposlednim pred 14 dny) strasne dlouho nabiha hodnota tepu pred startem aktivity … driv to bylo v mziku sekundy a ted to fakt trva dlouho … ma nekdo stejny problem?

        0 0
        • cubas  

          Měl jsem stejnou chybu. Ale to jenom při prvním zapnutí konkrétní aktivity (po tom updatu). Po druhé, třetí atd.. už to běželo rychle.

          0 0
      • Forester  

        vypadá to, že v ničem. Jen si tam asi našli chybu, tak ten předchozí stáhly a daly nový update. Já jsem bohužel nemohl ten předchozí vyzkoušet, tak rovnou nahraji nový a příští týden otestuji. Pořád se ještě zotavuji ze zranění :-(.

        0 0
    • Frankq  

      Já už chci nový Polar V už na něj čekám dva roky a pořád nic.

      0 0
    • H8me  

      Chlapi, vypadava nekomu taky po poslednim updatu mereni tepu na V800? Viz toto: TRENINK – nikdy predtim se mi to nestavalo a baterku mam uplne novou ve snimaci.

      0 0
      • RHNeM  

        Tento problém jsem nezaznamenal, jen jsem měl na začátku jednoho běhu vyšší hodnoty než obvykle (vinu dávám nedostatečnému navlhčení pod pásem), čeho jsem si ale všiml, je rychlešjí fix gps, ale bohužel se mi zdá zhoršení v přesnosti záznamu trasy. Začátek je hodně rozhozený, pak se záznam ustálí, ale i tak je méně přesný než s předchozím fm (ověřeno na stejných trasách).

        0 0
      • cubas  

        Tak tohle se mi nestalo. Ale přičítal bych to spíš špatnému snímání z těla, než s přenosem do hodinek.

        0 0
      • Forester  

        toto se mě nestalo. Včera jsem po delší době (cca 3 týdny), poprvé po obou prosincových updatech vyrazil na trénink a zpočátku byl velký problém s „chycením“ tepovky. Zkoušel jsme vice profilů a u některých se chytla hned, u nějakých vůbec. Trvalo to asi 10 minut a pak se to rozchodilo.

        Jestli to tedy nesouvisí s těmi předchozími updaty … pokud je to tvůj první trénink po nich. Pokud ne, tak to bude někde jinde.

        0 0
        • H8me  

          no prave me to dela pokazde, i kdyz je to trenink nekolikaty. Ale az po updatu. Za skoro 2 roky se mi nestalo, ze by mi spatne snimac snimal tep … vzdy poradne namokrim, az se snimac prilepi … tak nevim :(

          0 0
          • cubas  

            Musím říct, že po updatu nemám problém ani s s přenosem z pásu ani s přesností GPS. Po prvním spuštění jednotlivých sportovních profilů trvalo vyhledání pásu třeba i několi minut. Při příštím spuštění už vše nabíhu do několika sekund. Je ale potřeba absolvovat a uložit trénink v každém z těch profilů. Pak už je vše OK.

            0 0
          • Forester  

            Na FB profilu PolarShopu je návod, jak otestovat, zda je špatný snímač nebo pás. Je tam odkaz na youtube.

            Jinak, mě když něco občas nejde, tak zkusím restartovat hodinky. je to výjimečně, ale třeba to může pomoci.

            tak už jsem našel

            0 0
          • Forester  

            Konečně jsem vyzkoušel vice tréninků a musím přiznat, že některé mám rozhozené a taky začal problem s hrudním pásem. Před těmi updaty se tepák hned chytil a hned v tom předtréninkvém zobrazení to ukazovalo tepovou frekvenci (max. do 5 sekund). Teď čekám klidně půl minuty a nic. Takže zapínám trénink, tepovka naskočí ta šedivá a po cca minutě tam skočí normální. Ale posledně jsem byl na válcích a tam jsem se za 40 minut nedostal z té šedivé tepovky :-(. A k tomu mě na profilu stacionární kolo odešlo čidlo kadence/rychlost (mám spojené čidlo Topeak). Pro zkoušku přepnu do profilu silniční kolo a tam hned hodnoty rychlosti/kadence naskočí. To nas.re :-(.

            Po roce bezproblémové služby první výpadek.

            Jinak dnes 40 bazénů, bez problémů poznal dva špatně prováděné plavecké styly, jen mi vypadl jeden bazén. Takže za plavání spokojenost (bez HR).

            0 0
            • Forester  

              tak mi 1 bazén nevypadl, ale spojil mě dva bazény do 1 (nezapočítal otočku)

              0 0
            • H8me  

              presne to dela i me ten tepak! ....... napisu na Polar FB, co s tim hodlaj delat! :D

              0 0
              • Forester  

                jsem si říkal, vyndám baterku, nechám ho smazat a bude OK. Pak jsem si vzpomněl, že má aku, baterku měl předchozí RCx 800 :-).

                Takže jsem ho resetoval, dnes smažu profil válců a budu doufat, že to to opraví. Jak tepák, tak kadence.

                0 0
                • Forester  

                  tak jsem tomu včera ještě chvíli věnoval. Co se týče HR, několikrát jsem ho smazal ze spárovaných senzorů (nevím proč, ale sám se tam párkrát přidal) a pak přidal. Vypadalo to, že už funguje v pořádku.

                  U kadence, tam byla chyba u mě, resp. ztraceno v překladu. Zjistil jsem, že jsem si nějaké obrazovky upravoval až po doplnění češtiny a nakonec z toho vznikly ty největší zmatky. Tak jsem už zase v angličtině. Jednalo se o záměnu Kadence jízdy na kole a Aktuální kadence jízdy na kole, v angličině Cycling cadence a Current lap cycling cadence. Dnes večer vyzkouším, ale snad už to bude dobrý.

                  0 0
                  • H8me  

                    pak dej vedet, co mam teda urobit! :) Polar mi odepsal, ze mam vydelat na 15 minut baterku z H7 pasu a pak ji dat zpet, ze se tim resetne …

                    0 0
                    • Forester  

                      večer jdu na to, zítra se ozvu. jinak tu baterku zkusím vyndat taky, jestli to pomůže.

                      0 0
                  • Forester  

                    zapomněl jsem přidat obrázky. ten překlad by to chtělo vypilovat :-)

                    0 0
                    • H8me  

                      ty preklady jsou hrozny – nejhorsi je, ze jsem si to nekolikrat prepinal zpet do anglictiny na Flow webu a zase tam mam CJ ..... takze misto Session v anglictine je tam v cestine common.session­s.noun

                      0 0
                      • Forester  

                        jj, já jsem měl zase tendency si to přepínat do češtiny a stejně se mě to vždy přepnulo do angličtiny. teda záleží na tom, z jakého počítače jsem se přihlašovat. jestli z domácího nebo služebního. jestli třeba I toto nědělá nějakou neplechu. I když potom by teda webová aplikace byla postavená na hlavu :-).

                        Zatím první škraloup, to Polaru odpouštím :-), ale snad nebude nic dalšího! Jinak ty update tomu dost pomohli, zejména ta trasa v hodinkách a možnost napojení, to se mě líbí.

                        0 0
                        • H8me  

                          co myslis za napojeni? … me nejvic update potesil GPS inklinometrem :) po tom jsem skemral u Polaru rok a pul! :D

                          0 0
                          • Forester  

                            napojením myslím, že nemusíš najít začátek trasy, ale můžeš se připojit i v průběhu trasy, to je velké plus. Dříve to bylo tak, že jsi musel najít začátek (kompas+vzdálenost) a když jsi to dle Polaru našel, mohl jsi využít trasu. Pokud jsi to neudělal, nemohl jsi tuto funkci využít.

                            0 0
                            • H8me  

                              aha :D vidis to, ja si myslel, ze to takhle bylo od zacatku! :D ...... nikdy jsem to nepouzil …

                              0 0
    • krabica  

      Fenix 5?

      0 0
      • Forester  

        Jsem se divil, že to tu ještě nikdo nevytáhl:-). Ale ta cena je dle mě už fakt mimo.

        0 0
        • kemo  

          Dobře Garmin – když si naklikám plnou verzi, tak jsem skoro na 20000. To je za sporttester slušná paleta. Ale jako hezký to je, o tom žádná. Kdybych patřil do kategorie neřeším peníze, tak bych se asi rozhoupal :)

          0 0
          • Barak  

            Když si vzpomenu na debatu kamarádů o tom, jak jsou schopni v létě během dvou měsíců utratit jen na startovném v různých závodech 40–50 tisíc, tak nemám strach, že by se to neprodávalo.:-)

            0 0
            • Forester  

              co to je prosím tě za akce??? ne že bych se tam hrnul, jen ať si rozšířím obzory …

              0 0
              • Barak  

                Tak střihneš si za léto 1–2 Iron many v zahraničí, to jsi tam za za každý za 15–20 tisíc dle data registrace, Plus každý víkend nějaké další běžecké nebo triatlonové závody u nás a máš to tam.

                0 0
                • Forester  

                  jo takhle … taže Crocodille Trophy a ještě ti 2 třetiny budou chybět :-) … už tomu rozumín

                  0 0
                  • Barak  

                    Tak nějak.:-)

                    Ale ze zvědavosti jsem koukal na ceny Crocodille Trophy a když ti stačí spát ve stanu, do těch 50 by ses skoro vešel:-)

                    0 0
                    • Forester  

                      myslíš I s dopravou z Čech? To asi ne :-). Ty a kolo bude minimálně polovina, spíše více. Myslím, že pod 100 to nebude. Ale třeba se ozve nějaký účastník :-).

                      0 0
                      • Barak  

                        Já myslel, že se celou dobu bavíme pouze o startovném…

                        0 0
            • krabica  

              Kdybych už neměl utracené peníze, co jsem ještě nevydělal, tak bych nad 5× uvažoval. :-) Ty mapy v 5× by se mi šikly…

              0 0
          • Forester  

            když si naklikáš plnou verzi, tak budeš určitě hodně přes 20 tis., a pokud nemáš sensory z minula, tak jako fakt raketa. Nepochybuji, že je to perfektní zařízení, ale za ty prachy. Na druhou stranu, je to jako s kolem, někdo vystačí s kolem ze supermarketu, jiný pod sto nejde. A tak je to v pořádku !

            0 0
            • H8me  

              zlaty V800 za min jak pulku! :D

              0 0
              • Forester  

                tak včera opět problémy. Tepovka se nakonec chytila, ale cadence ne. Nakonec jsem smazal sensor ze spárovaných (mám společný rychlost/kadence) a pak už se to rozběhlo.

                Ale tepovka v tom předstartovním režimu prostě není. Chvíli to v něm nechám a šlapu (profil stacionární kolo – pro mě válce), tak po 20 sekundách spustím trénink a většinou to hned naskočí. Ještě zkusím to s tou baterkou. Zkusím rovnou koupit novou a to i do toho senzoru kadence.

                Jinak nechápu, že v některých profilech, když to projížím, tak tam vidím připojený externí sensory a tepovku hned (např. silniční kolo), ale v tom stacionárním kole to prostě není.

                Mám podezření, že to souvisí s tou změnou jazyka u hodinek a v PolarFlow. U Flow už jedu v angličtině, přepnu nejspíš I hodinky zpět do angličtiny.

                0 0
                • H8me  

                  to nesouvisi, ja mam hodinky v anglictine a dela mi to stejny,co tobe! :(

                  0 0
                  • Forester  

                    Tak jsem vyndal baterii, bohužel novou (cr 2025) jsem narychlo nesehnal. Vymazal jsem HR z napárovaných senzorů. Za cca hodinu jsem vložil baterii, znova napároval, zkusil vyčistit kontakty na snímači i pásu a spustil předtréninkový mód. Nic se nestalo. Po dvou minutách jsem přepnul mezi profilama a najednou to šlo. Zkusil jsem samostatně profil plavání a do 10s naběhla tepovka, stejně tak i silniční kolo, horské kola a běh.

                    Podle mě tento profil má nějaký problém :-( a zrovna teď ho docela používám (každý den :-( ).

                    0 0
                  • jaja01  

                    zlaty V800 za min jak pulku! :D

                    0 0
                    • H8me  

                      :DDDD voe! :D tak vis co :D .. update dokaze ****** i Fenix 5 :D

                      0 0
                      • jaja01  

                        v pohode, update semo tamo posere kazdy, garmin, polar, google, apple … kdo nic nedela, nic nezkazi

                        0 0
                • cubas  

                  Zajímavý – při profilu stac. kolo mi taky naběhnutí (v předtréninkovém modu) trvá dýl. Po spuštění záznanu se tep hned objeví. Dělá to jenom tenhle profil. Dneska ráno zkouška běhu a tep i GPS naskočí během pár sekund. Při předchozím firmwaru mi naskočení GPS (na stejném místě) trvalo téměř minutu.

                  0 0
                  • Forester  

                    tak asi bude zprasený ten profil :-). Jak jsem psal, když v tom předtréninkovém módu projíždím jiné profily, tak všechny sensory už jsou načtené a tepovku to měří.

                    Ale před updatem jsme s tím problém neměl, vše bylo hned, včetně GPS.

                    0 0
                    • H8me  

                      me to nemeri hned jak u bezek, tak ani u florbalu, … tak nevim …

                      0 0
                      • Forester  

                        tak výměna baterií v HR i kadenci a situace víceméně stejná. Pomáhá projet všechny profily, to se tepovka i kadence chytí a pak už vše OK.

                        Zkusím ještě ten FB Polar, zatím jsem se k tomu nedostal. Třeba poradí. Případně čekat na nový update. Nevím, zda jde udělat nějaký downgrade, ale asi ne.

                        0 0
                        • Forester  

                          Tak problem snad vyřešen. U toho hrudního pásu stačila jedna návštěva bazénu a vše běží OK :-). Takže tepovku to bere skoro hned.

                          U toho senzoru Panobile (kombinace rychlosti a kadence) byl problem primo v senzoru. Sundal jsem z biku original Polar a vše běží OK.

                          Tak teď jen doufám, že neudělají další zázračný update :-).

                          Co ty, už jsi to rozchodil?

                          0 0
                          • H8me  

                            me to dela tedka to, ze pri startovaci obrazovce vyberu aktivity mam tep – ale jakmile zapnu aktivitu, tak tepovka hned naskoci … nechapu! :D

                            0 0
                            • Forester  

                              takže všechno OK :-). Bezva zpráva.

                              Jak jsem psal, já to protáhl, teda teď už pravidelně protahuji v bazénu, tak se asi nějak očistil pás tím chlórem či co, každopádně funguje.

                              Polar forever. A prý nějaký Fenix 5 :-).

                              0 0
      • vpa007  

        teď jsem na to koukal… jako je to ranec, ale tohle jsou hodinky co bych fakt chtěl, až budu muset (moci) vyměnit Garmin Vivoactive… páč od doby, co jej mám, tak mý starej dobrej chronograf Seiko leží rok s vybitou baterkou v šuplíku… a na Fénix5 (Sapphire) se mi líbí právě to, že je to sporttester, ale může se tvářit jako byznys hodinky.. prostě paráda… je potřeba začít šetřit a nějak to půjde… jo je to dost, ale někdo si koupí luxusní pár zapletenejch kolo, někdo fatbajka na zimu a někdo tu dvacku prochlastá ;-)

        0 0
    • Mamutko  

      Pouzivam V800 uz skoro rok a posledne treningy mi zacala mrznut vyska s teplomerom. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Bojim sa ze to bude asi reklamaciu.

      0 0
      • H8me  

        me to udelalo jen jednou, ze nadmorska vyska skocila o nekolik set metru, ale od te doby je klid a mereni je velice presne (do 10m) … napis zarucnimu servisu tento problem a uvidis, co ti poradi …

        0 0
      • Martin  

        dela to ten starsi model, jak oxiduje zacina to timhle, mel jsem to taky tak, bez potizi by ti to meli reklamovat

        0 0
      • Mamutko  

        Tak nakoniec vyreklamovane cez p. Sachu. Sice to trvalo dlhsie, kedze neboli ziadne dostupneV800, ale nakoniec vsetko OK. Akurat vcera mi zacal blbnut recovery status v hodinkach. Na webe je vsetko tak ako ma byt, ale hodinky aj po restarte a po obnoveni vyrobnych nastaveni, stale davaju max. unavu. Neviete co s tym? Kua, ja uz ich nechcem zase reklamovat…

        0 0
        • jaja01  

          vratit a poridit fenixe, ale to jsi slyset asi nechtel, co? ;-)

          0 0
        • mijatko  

          tak presne tento problem mam uz asi 3 dni aj ja a to hodinky mam len 2tyzdne… ukazuju max unavu a pritom v polar flow na webe je to v poriadku, restart ani factory reset nepomohli…ak by si nieco zistil daj vediet

          0 0
          • Mamutko  

            Odpoved z polaru: Hi Martin, this is a known issue in our system at the moment, I'm afraid. Working on to get this fixed as soon as possible. My apologies for the inconvenience caused by this. Thanks for your patience

            0 0
            • H8me  

              tak aspon na tom delaji, i kdyz u Polaru se na necem dela klidne 2 roky :DDD

              0 0
              • Forester  

                tak teď nevím, co je dobře. V sobotu 3 tréninky za sebou v celkové délce přes 3 hodiny, hodinky hlásily Very strained (můj stav tomu odpovídal), v neděli odpočinek, v pondělí 6km běh, včera 9km běh a dnes odpoledne jsme měl být na hranici mezi Very strained a Strained (pocitově odpovídá) a jak jsem udělal po delší době synchronizaci přes kabel (kvůli nabíjení), tak mi to ukazuje, že jsem pomalu Undertrained.

                Bohužel jsme to nesledoval na webu, ale pouze na hodinkách, takže nedokážu říct, jestli tam byl rozpor, ale aktuálně mě to přijde nereálný.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  řekl bych, že je to problém webu. Mně to u V650 udělalo taky.

                  0 0
                  • Forester  

                    no, jenže mě se teď web i hodinky sjednotili a výsledek je skoro Undertrained … a to teda rozhodně nejsem nebo si tak moc nepřipadám :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      No já to mám stejně taky jsem teď Undertrained místo verystrained

                      0 0
                      • Forester  

                        tak vítej v klubu málo trénujících :-)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          No já právě přemýšlím, že dokoupím V800 na běhání a ostatní aktivity, ale jestli to s Polarem půjde tak dál tak přejdu ke Garminu

                          0 0
                          • Forester  

                            No nevim, jestli si polepsis, staci zabrousit vedle do nejakeho Garmin fora.

                            Napadlo me, ze se to cele zresetovalo a bere to v uvahu jen treninky za posledni 1–2–3??? dny. To jedine by davalo smysl.

                            Ale jinak s Polarem V800 spokojenost. Nejake problemy byly, viz vyse, ale za me OK.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Mně právě neodpovídají ani ty poslední tréninky.

                              0 0
                              • Forester  

                                tak jsme si konečně projel i Flow a oni nějak přepočítali celý ten recovery status. I když jsme měl 3 hodinový tréninky za sebou, tak jsem se dostal jen do Balanced. Takže v tuto chvíli je podle mě Recovery status nepoužitelný :-(. Jinak jsem s tím byl docela spokojený a víceméně to odpovídalo i skutečnosti/po­citům před dalším tréninkem.

                                0 0
                • Mamutko  

                  Ano zo stavu tyzden som bol Very strained som teraz undertrained, mal by som byt balanced…Stale je to na hovno…

                  0 0
                  • Forester  

                    neměl jsem synchronizovat přes kabel, doteď to fungovalo v pohodě … tak zase poučení pro příště :-)

                    0 0
            • mijatko  

              teraz mi odpisali z polaru, synchronizoval som cez kabel a uz je to v pohode…po cely cas mi to vo flow na webe ukazovalo dobre len podla hodiniek som bol stale very strained.

              Hi Michal,

              Thank you for contacting Polar Customer Care.

              Was flow-service problem – fixed now. Just sync the device again and the problem should go away.

              Best Regards,

              Polar Customer Care/Mika

              Polar Electro Oy

              Finland

              0 0
        • cubas  

          A co ho zkusit vyhodit z Flow (ve spárovaných zařízeních), zresetovat a znovu přidat?

          0 0
        • Mamutko  

          Tak uz sa to chytilo :-)

          0 0
    • Doktor22  

      Mám V800 cca 6 měsíců, celkem spokojenost používám na turistiku a na kole včetně čidla rychlosti a HR, baterka v HR celkem rychle odejde, ale to je položka pár korun. Ale jinak s funkčností a ovládáním jsem spokojen, žena má Garmin a po pravdě pro mou intuici je lepší polar.

      Ale co mně na polaru zklamalo tak to je konstrukce, dle mne je spodní nerez víčko přilepené ke skletu hodinek a ten je z nějaké pofiderní Alu slitiny protože po zimním používáním na ruce se objevila oxidace u nabíjecího portu až takovým způsobem že přenos dat a nabíjení probíhalo pouze když jsem klipsnu stisknul, dále jsme zjistil že se mi zvětšuje spára mezi víčkem a tělem hodinek myslel jsem že se mi povolily šroubky víčka ale dotáhnout nešel ani jeden a ve spáře se začal objevovat bílý prášek Alu oxidace.

      Tož tak nějak nevím co si o tom myslet.

      0 0
      • Barak  

        Tak to reklamuj. Já po roce provozu nepozoruji nic z toho, co píšeš.

        0 0
        • Doktor22  

          Reklamoval jsem, a budou údajně měnit za novější model který má eloxovaný hliník. Prý to je na starších modelech normální. Jinak oplachování např. po 5 ti hodinách v potu už moc smysl nemá protože to stejně nejde 100% vyčistit bez rozebrání.

          0 0
          • H8me  

            ja mel rok a pul ty normalni (puvodni) a naprosto v pohode

            0 0
      • kycis  

        Oplachoval jsi ho po použití?

        0 0
      • H8me  

        me se to za 2 roky, co je mam nestalo ..... prenos funguje OK, ja po kazde aktivite teda neumyvam hodinky, ale jednou zacas otevru port na nabijeni a vycistim ho a necham vyschnout …

        0 0
      • cubas  

        O tomhle jsem slyšel. Údajně první přístroje měly tuhle vadu – oxidace kovových částí. Pak udělali upgrade jak víčka, tak krytky pro nabíjecí konektor. Rozdíly mezi první a tou „vylepšenou“ sérií se na první pohled pozná podle toho, že první nemají tu prapodivnou krytku na nabíjecí konektor.

        0 0
        • kycis  

          Myslim ze je to obracene (aspon u M400 to tak bylo) prvni mely krytku micro USB, pod kterou dochazelo ke kumulaci vlhkosti a oxidaci kontaktu. Nove verze maji kontakty nejak anodizovane a krytku uz nepotrebuji.

          0 0
        • Doktor22  

          Mám ten starší model a ta hliníková slitina je bez povrchové úpravy a oxidovalo to jak hliník u moře.

          0 0
    • straky  

      Nevíte někdo, jestli se dá sehnat jiný řemínek na V800 než je originál? Před týdnem jsem si je pořídil a mám otlačené zápěstní od přesky. Když nesu dětsko, tak je to dost bolestivé. Mám malou ruku, ale myslím, že na větším zápěstí to bude stejné, ta přeska dost vyčnívá.

      0 0
      • Barak  

        Já jsem je chtěl pro přítelkyni, která má malou ruku a hodinky jí nesedí. Žádný kompatibilní řemínek jsem nenašel, takže šla nakonec do Suunta.

        0 0
      • H8me  

        pochybuju, ze neco alternativniho neoriginalniho bude existovat …

        0 0
        • Volovec  

          no, mne se ted povedlo v cine na aliexpresu sehnat nabijeci kabel na V800 za cca 200,– Kc. Funguje.

          0 0
    • PavlikXSS  

      Kluci z hupnakolo ted hodili fenixy 3 do vyprodeje tak kdyby mel nekdo zajem tak davam odkaz :) https://www.hupnakolo.cz/…ej/computery

      0 0
      • Shoty  

        Ty české ceny jsou hrozné

        0 0
        • PavlikXSS  

          To máš pravdu, ale garmin si za to může sám, v čr se to prodáva v kdejakem tesku globusu atd..

          0 0
      • jaja01  

        no nevim, co si kluci z hupnakolo predstavuji pod pojmem vyprodej, ja pred mesicem kupoval ve vyprodeji sapphire optic za 13, oni ho maji skoro za 16…

        0 0
        • PavlikXSS  

          i s HR? bo za 13 jsou ale bez snímače tepu

          0 0
          • jaja01  

            ano, optic = hr … byl za 13 na patro.cz a i jinych eshopech, pravda je, ze ted uz za takovou cenu nejsou a ceny jsou zase kolem tech 15–16, ale vydavat tuto „normalni“ cenu za cenu vyprodejovou mi pripada jako drzost

            0 0
      • Frankq  

        Ceny hrozný koupil jsem v LA za 294 liber F3 Saphhire.

        0 0
    • H8me  

      10.2. vysel dalsi update – hlavni cast je ovladani GoPro kamery z V800ek. Ale je tam oprava i nejakych bugu? Zkousel uz nekdo? Ja mam nainstalovano, ale jeste jsem se k tomu nemel cas dostat.

      0 0
      • cubas  

        Já jsem to zkoušel. Hlavní bug byl nejspíš ve funkci auto start/stop. Nefungovala korektně. Další byl, když si ve Flow navolíš úseky, tak při první synchronizaci OK, ale při druhé to vypadlo. Testoal jsem to o víkendu na běžkách a zdá se, že vše v pořádku.

        co mě ale neskutečně štve je na nemožnost nastavení vlastních power zon. Ve Flow to bylo, pak to vyndali a teď doufám, že to co nejdřív vrátí zpět. Vtipné je na tom je to, že tahle funkce není dostupná ani pro jejich vlastní wattmetr (Polar/Look keo).

        0 0
        • H8me  

          ja si pamatuju, ze to tam bylo, nicmene watty nemerim … a jak vypada to ukazovani tepu pred startem treningu? haprovalo ti to taky, jak nam s Foresterem?

          0 0
          • cubas  

            Nevím, já jsem tu chybu zapsal jenom jednou, po prvním spuštění po aktualizaci FW. Včera sem zdálo, že tep nabíhá docela rychle.

            0 0
          • Forester  

            tak včera aktualizováno a večer běh. tep v předstartovním režimu naběhl docela rychle. Tak snad už OK. Zatím jsem nezkoušel další profily, jen ten běh. Ale cvičně jsem je proběhl a tep byl všude. snad návrat k normálu :-).

            0 0
            • Forester  

              A dnes aktualizace na Android Polar Flow, pry oprava chyb při editaci sportovních profilů v češtině. Tak jdu vyzkoušet.

              0 0
              • cubas  

                Konečně je přes android možné nastavit vlastní watt zóny. Přes web to stále nejde

                0 0
                • H8me  

                  Musis jim porad psat, ze tam maji problem, ja je takhle jebal rok a pul, az „mi“ pridali mereni sklonu pouze GPSkou! :D porad jsem je solil, ze konkurence to ma a funguje to apod! :D Je mi jasny, ze kvuli me to neudelali, jen jsem rad, ze jsem se na teto zmene k lepsimu mohl podilet! :P

                  0 0
    • mijatko  

      Ahojte, ti co mate V800 ako vnimate vahu? Nerobi vam problem nosit hodinky celodenne, alebo ich pouzivate iba na trening? Planujem totiz po 9rokoch vymenit RS800cx a rad by som ostal u polaru. V800 je momentalne jasna volba ale lakaju ma aj Garmin 735×t hlavne koli tej vahe.

      0 0
    • mijatko  

      Ahojte, ti co mate V800 ako vnimate vahu? Nerobi vam problem nosit hodinky celodenne, alebo ich pouzivate iba na trening? Planujem totiz po 9rokoch vymenit RS800cx a rad by som ostal u polaru. V800 je momentalne jasna volba ale lakaju ma aj Garmin 735×t hlavne koli tej vahe.

      0 0
      • Barak  

        Já nosím hodinky jen na sport a možná tím spíš bych měl jejich váhu vnímat, ale chvilku po nasazení o nich ani nevím. Třeba přítelkyně, která je zkoušela si na váhu docela stěžovala. Ale je fakt, že ona má dost štíhlou ruku, takže jí hodinky ani pořádně neseděly.

        0 0
      • waters  

        Rozhodoval jsem se právě mezi 735kama a v800, nakonec jsem zvolil Polary. Hlavní důvod byl, že jsem na Polar zvyklej a deník Garminu mě vůbec neoslovil, deník třetích stran jsem používat nechtěl. Stravu mam jen pro zajímavost, ne jako tréninkový deník.

        Váhu hodinek jsem také řešil Garminy jsou opravdu lehké, až podezřele:) v800 maj 80gramů, ale nevim o nich. Nosim je neustále.. Na kole je mám na řídítkách, ale na zimáku i na ruce a v pohodě. Zpracování je povedené, kvalitní a deník PolarFlow mě hodně chytl, byť jsem z toho měl obavy, pač jsem přecházel z polarpersonaltr.

        Ty Garminy už jsem měl skoro objednané z Wiggle, byla na ně akce. Nakonec jsem odolal a jsem rád.

        Tímto díky Trepimu a h8me, že mi několik věcí objasnili a poradili;)

        0 0
        • mijatko  

          presne na ten dennik som zvyknuty, ja pouzivam este Polar pro trainer soft, ale flow sa mi tiez paci verim ze to bude podobne… asi objednam tie V800 teda, nedavno som dokonca kupoval novy pas H7 takze tu by som aj usetril, skoda ze sa neda sparovat so starsimi w.i.n.d sensormi, tie mam komplet na 2 bikoch plus s3 na behanie :(

          0 0
          • waters  

            senzory wind jsem dal do šuplíku:/ Zatim to vypadá, že si vystačim pouze s jednim bt. senzorem na kadenci pro silničku. rychlost a ujeté km měří GPS, tak to zatím neřešim. až se vybije, tak vezmu asi kombinaci od wahoo..

            0 0
      • Forester  

        Řešil jsem něco podobného minulý rok. 800RCx jsem chtěl poslat do světa a řešil, co místo nich. V800 byla dobrá volba. Hlavně ovládání jak hodinek tak deníku je obdobně. Trochu smůla, že nejde dal import do PolarPersonal­Traineru, ale už jsem to překousnout. Co se týče váhy hodinek, vůbec to nevnímám a to je nosím pořád, i na noc. Pouze cyklotrasy tréninky je dávám na řídítka.

        Podívej se ale i třeba na funkce. Já bych třeba přivítal měření tepu za zápěstí, např. při tréninku v posilovně, ale i jinde. Prostě mít možnost výběru. Ale dá se žít celkem spokojeně i bez toho.

        0 0
        • waters  

          trainer jsem trochu „oplakal“, mam tam mraky hodin a i když jsem data převedl do flow, tak se do traineru vracím k některým záznamům..(jako archiv dobrý:)

          0 0
      • H8me  

        ja je nosim 24/7 a vubec o nich na ruce nevim, spis co byl vetsi problem si zvyknout na jejich tloustku, obcas jsem s nema nekde jebnul. Proto doporucuju ze zacatku mit hodinky trochu volneji nasazeny, tim je zachranis od poskozeni, kdyz s nema nekde tuknes nebo zavadis, protoze maji kam „uhnout“ … :) ale ted uz podvedome pocitam s tou jejich tloustkou a uplne bez problemu.

        0 0
    • cubas  

      Výborný článek, už alespoň tuším co je RMSSD :)

      https://www.polarshop.cz/…-system/t-20

      0 0
      • H8me  

        jeden z duvodu proc jsem sel do V800 :) treba pri zaznamu R-R jde nadherne videt arytmie :)

        0 0
        • Forester  

          Jeste ze arytmii netrpim nebo o tom aspon nevim :-). Takze zaznam R-R nezapinam:-).

          A uz me v pohode bezi ta tepovka v predstartovim rezimu, jen je zase rozjebany Recovery status a to i zpetne:-(

          0 0
          • H8me  

            me jede oboje dobre! :D

            0 0
            • Forester  

              To me jede Recovery taky, ale cca tyden zpet doslo asi ke zmene algoritmu. Takze kdyz jsem dal 12km beh, tak jsem byl stale v balance, ale predtim me to tlacilo do Strained. Az trifazovy trenink (3hod) me dostane do Strained, i kdyz jsem na kasi,drive Very strained. A zpetne se prepocitaly vsechny zaznamy.

              0 0
              • mijatko  

                to iste pred 1–2 tyzdnami to fixli, uz mi ukazovali hodinky aj polar flow to iste, ale par dni dozadu sa zase posral polar flow…ukazuje menej aj prisiel oznam od polaru ze maju teraz opat problem z recovery statusom v polar flow a hodinky ukazuju spravne. Lenze vcera som ich dal nabijat a ked sa synchronizovali uz aj tie ukazuju zle recovery…zo Strained som bol zrazu Undertrained

                0 0
    • Forester  

      Tak mám zase malý problémek :-(

      Nefunguje mě tepovka, resp. to jede v tom „šedém“ režimu. Původně jsem myslel, že je slabá baterie, ale po výměně žádná změna. Protože to nějaký data posílá, domnívám se, že je problém v hrudním pásu a senzor je v pořádku. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

      0 0
      • H8me  

        Nekdy me to dela taky, ale pak se to samo hodi do bileho rezimu … hlavne na zacatku treningu.

        0 0
      • cubas  

        Nemáš spárovaný BT pás. Mrkni se do spárovaných zařízení, nejspíš tam nebude.

        0 0
        • Forester  

          Máš pravdu, zmizela mě většina spárovaných zařízení. Tak alespoň jsem chytřejší. Díky!

          0 0
    • Forester  

      tak jsem konečně vyzkoušel navigování po předchozí trase (vybráno z oblíbených).

      Všechno běželo v pohodě, jel jsem dle obrazovky s mapou, resp. čárou s trasou, dole to odpočítávalo km dokonce. když jsem z trasy sjel, hodilo to kompas, udávalo to azimut a vzdálenost do nejbližšího bodu. když jsem se někde na trasu napojil, v pohodě to skočilo zase do obrazovky s „čárou“. Asi km před cílem nastal problém. Chtěl jsem si přepnout obrazovku a to byla chyba. Zahlásilo to něco jako „objevila se chyba v zařízení, zařízení se musí restartovat“. Restart proběhl, aktivita se nahrubo ukončila a je nečitelná. Zůstalo započítání do denní aktivity, je to vidět i v grafu, ale při synchronizaci (mobil i kabel) to hlásí chybu a data k tréninku nejsou.

      To, že nejde přepnout obrazovka je vlastnost nebo se stala nějaká jiná chyba?

      0 0
      • Barak  

        Urcite chyba. Prepinam obrazovky a zadny problem.

        0 0
        • H8me  

          taky tak, ja spis resil problem, ze kdyz jsem si nahral trasu z oblibenych a pak jsem chtel navigovat a zadal jsem start, tak to po me chtelo projet tim prvnim bodem, kdyz jsem jej prejel tak ukazoval porad kompas na misto prvniho bodu (startu) a uz jsem tam nemel tu navigaci (cesta se sipkou) i kdyz jsem byl na ceste napriklad 5km, kudy dalsi body cesty vedli. To me docela stve, ze se to neda nejakym zpusobem preskocit treba na nejblizsi bod trasy …

          0 0
          • Forester  

            teď už to funguje v pohodě, to se vyřešilo nějakou aktualizací někdy na jaře. když jsem to zkoušel někdy v zimě, tak jsem s tím přestal právě s tebou uváděného důvodu. Teď stačí projet někde poblíž a ono si to s tím už poradí.

            0 0
            • H8me  

              nejak me to posledne nefakcilo, kdyz jsem si najizdel trasu na triatlon … :(

              0 0
        • Forester  

          ok, takže asi náhodná chyba :-)

          0 0
          • Forester  

            Potvrzuji, nahodna chyba. V patek 2,5 hodiny, v nedeli 3,5 hodiny a vse funguje v pohode a mohl jsem obrazovky prepinat do aleluja:-).

            Kdyby slo jeste dole pod trasou definovat svoje 1–2 udaje (defaultne je tam zbyvajici vzdalenost) a hlasilo to krizovatky, tak je to uplne bomba :-). To bych odpustil i chybejici mereni tepu ze zapesti. Snad to bude mit nastupce.

            0 0
            • Barak  

              Před odbočkou to ještě pípne a upozorní to na displeji, což do jisté míry nahrazuje tu zbývající vzdálenost, protože máš alespoň jistotu, že odbočku nepřejedeš.

              0 0
              • Forester  

                pípne to před odbočkou a upozorní? To u mě nefunguje. Mě to pípne, jen když sjedu z trasy.

                Ale zatím jsem použil jen naklikané trasy z mapy.cz importované do oblíbených.

                0 0
    • cubas  

      Nezaznamenal jse někdo chybu v měření délky spánku? Po upgradu na nový FW (minulou středu) jsem najednou ve flow zjistil, že od té doby spím v průměru 2 a půl hodiny. Do té doby to fungovalo perfektně. Nemáte s tím problém?

      0 0
      • Forester  

        po delší době jsem si kvůli tobě vzal na noc hodinky:-) a mám noční spánek 6:08 a vydatný 4:43, takže dle mého to i +/- odpovídá realitě.

        0 0
    • masa ji to1  

      Již druhá vyjížďka start napíše GPS ok, km i rychlost počítá, ale nadmořska výška světle zbarvení nepočítá nastoupane metry. Děláno tovární nastavení a stále stejné.

      0 0
    • H8me  

      Ja zkousel zase jet podle navigace naklikane v oblibenych a pri dosazeni startovniho bodu se mi nezobrazila mapka se sipkou, porad jen sipka, ktera odkazuje na start … co delam spatne?

      0 0
      • Barak  

        Podle ceho jsi poznal, ze jsi dosahl startovního bodu? Podle me jsi ho nusel minout.

        0 0
      • Forester  

        Kdyz dosahnes startovniho bodu, hodinky to zahlasi a pak uz to jede. Mas tam tu hlasku?

        0 0
        • H8me  

          mel jsem hlasku, ale mapa se sipknou se neukazala prave … fakt me to sralo, protoze jsem jel neznamy teren a musel jsem furt jak pako zastavovat a radeji kontrolovat, at nejedu spatne …

          0 0
    • Motyll  

      Využiju tohle vlákno.

      Jaký je rozdíl (funkčně) mezi G230/235 a F3?

      Můžu mít F3 (bez optiky) za cenu 235 tak nevím, čemu dát přednost.

      Díky za postřehy.

      0 0
      • Frankq  

        https://versus.com/…rerunner-235

        záleží na co ty hodinky chceš ale jestli stejná cena šel bych do F3 mám je a jsem spokojenej ;)

        0 0
        • Motyll  

          Použití kolo, sem tam běh. Notifikace.

          F3 nemá optický snímač tepu, 235 ano.

          Do teď v klidu používám F110, ale odchází baterka a chybí mi notifikace.

          0 0
          • josef05  

            Fenix 3 optic optický snímač tepu má.

            0 0
          • Frankq  

            Já vozím hodinky na řídítkách jako tachometr tak optic by se mi ani nevyplatil, vyplatí se mi čidla co mám spárovaný přes ant+ ale každý si zvolí něco jiného.

            Hodně běhám tam bych ten optic využil víc ale na kolo to je zbytečný ( jen můj názor) .

            Notifikace já stejnak nepoužívám hodinky mám jen na sport v práci bych si je zničil.

            0 0
    • Vyvy86  

      taky se přidám do tohoto tématu přemýšlím o nových hodinkách a přemýšlím od Fenix 3 popřípadě 5kách a docela mě se mi líbí i Samsung gear S3 máte s nima někdo zkušenosti

      0 0
      • josef05  

        Taky jsem se rozhodoval. Nakonec jsem vybral Fenix 3. Rozhodly hlavně tréninkové funkce a možnost spárování se snímači na ANT+, které na kolech používám. Velká spokojenost.

        0 0
      • BB  

        Samsung gear S3 mám a rozhodně bych to nedoporučoval jako sportovní hodinky. Je to bezvadná periferie mobilního telefonu, především oceňuji možnost zvednout a vyřídit telefonní hovor pomocí hodinek aniž bych musel na kole sundavat batoh, sundavat rukavice a vytahovat mobil. Ale jako sport tester nepoužitelné.

        0 0
    • Forester  

      Tak jsem si na včerejšek zkoušel vyklikat trasu pro pěší výlet na mapy.cz. Ztlumil jsem GPS na powersafe mode a spustil trasu z oblíbených (sport Hiking). Našel se startovní bod a nic. Poslední dobou to často píše o kalibraci kompasu, že mám dělat s hodinkama osmičky. Ale jak se spustí pohyb, tato hláška zmizí. Každopádně trasa nenaběhla. Zkusil jsem přepnout GPS do toho prostředního módu, opět se našel startovní bod, ale trasa se neukázala, pořád to psalo, že hledá (už ani nevím co). Tak jsem dal nejvyšší přesnost GPS a hle, během chvíle se to našlo a pak hned naskočila trasa. Myslel jsem, že bych zkusil pošetřit baterii utlumením GPS, ale pak asi nejde trasa. Předpokládám že to je vlastnost. Ale docela to zamrzí.

      Jinak výdrž: v sobotu 2 hodiny na kole, všechny senzory (hrudní pás, kadence, rychlost a k tomu samozřejmě puštěná GPS). V neděli hiking (jen puštěná GPS bez senzorů), 5,5 hodinu čistého času, v přestávkách jsem pauzoval, celkový čas 7 hodin. Asi při 20% to zahlásilo slabou baterii, ale pak to dál běželo bez problémů. Při ukončení to mělo 8%. Docela zamrzí, že nikde není vidět aktuální stav baterie, to bych docela přivítal.

      0 0
      • H8me  

        ten stav bych taky privital, pise to, az je to skoro mrtvy – jinak me nepomaha ani vysoka presnost – s nicim jinym nejezdim a stejne se mi tam ta trasa nezobrazi :(

        0 0
        • Forester  

          zítra ti udělám krátké video. podle mě není možné, že ti to neběhá. máš update přístroje?

          0 0
          • H8me  

            jo, posledni verzi jak flow, tak hodinek …

            0 0
            • MaPa  

              chyba může být i v samotném gpx-ku. třeba na citovaných mapách.cz se liší exportované gpx v módu „cyklo“ a „pěší“ versus „auto“. To pro auto jsou jen waypointy které si proloží nad svou mapou samotný přístroj, zatímco předchozí módy dodají v gpx-ku celý tracklog.

              0 0
              • cubas  

                přesně tak. nestačí to naklikat bod po bodu. Je potřeba aby mapy.cz zakreslily samy trasu na už stávající cesty. Pak to funguje bez problémů.

                Jinak výdrž – při cca 10 procentech jsem přepnul GPS do středního režimu a po 3 hodinách záznamu (+ tepák a powermetter) baterie ukazovala 8 procent.

                0 0
                • Forester  

                  ono to bude jak stahování ve Windows. Během chvíle 99% a pak hodina čekání na to 1% :-)

                  0 0
              • Forester  

                jasně, ale já to naklikal v pěším módu a hlavně při přepnutí na plnou GPS to hned našlo. Podle mě je to asi vlastnost, že to nenaviguje po trase, když máš jakkoliv utlumenou GPS. Netvrdím to, jen domněnka, ale vše tomu nasvědčuje. Ale samozřejmě přivítám diskusi :-).

                0 0
              • H8me  

                Delam obcas trasy i na bikemap.net, ale z Mapy.cz jsem si udelal GPX tak, ze to vedlo po cyklostezkach a ruznych pesinkach a stejne to nefungovalo.

                0 0
          • Forester  

            ráno pršelo a nechtělo se mě na kole do práce, ale zítra se polepším :-) a video bude.

            0 0
      • kOmE  

        Mohli by jste psát jestli píšete k F3 nebo k Polaru, občas je to nepřehledné

        0 0
    • Forester  

      včera jsem zapomněl na ještě dvě věci, které jsem zaznamenal. Jednak, jak jsem psal výše, využil jsem Polar V800 k turistice. Naklikal jsem si trasu na mapy.cz (profil Pěší), vyexportoval, naimportoval do Oblíbených a po synchronizaci jsem měl trasu v hodinkách. O výdrži a problémech s nastavením GPS jsem psal výše.

      Zaznamenal jsem ještě jeden „problém“. Asi ve 2 úsecích jsem si vyklikal trasu tam a zpět (odbočka s následným vrácením, něco jako slepé rameno). Při navigování jsem si všiml, že tyto odbočky tam nejsou. Jak jsem si doma ověřil, zmizely už při importu do Polar Flow. Nevím, jestli je to obecná vlastnost nebo jen vlastnost Polaru, že tuto věc vyhodnotí jako chybu a z navigace to smaže.

      A další věc, které jsem si všiml včera a ještě dnes ověřoval, z plávání (nemyslím bazén) zmizela možnost aktivace GPS. Vím, že tam byla a ještě jsem si to ověřoval v recenzi . To mě malinko naštvalo, teď bych to uvítal.

      0 0
      • H8me  

        byla tam urcite moznost zapnout GPS, zapinal jsem si to na triatlon – ale bylo to v OPEN WATER SWIMMING …

        0 0
        • Forester  

          ještě to pořádně prohlédnu, občas pomůže smazat profil a nahrát ho znova … máš pravdu, měl jsem špatný profil. Mám vhodinkách Swimmning a Pool swimming a myslel jsem, že ten obyčejný Swimming je OK. ALe teď jsme našel ještě Open water swimming, jak jsi psal a tam je GPS. Takže díky.

          Jinak tady je odkaz na slíbené video. Nedal jsem tam start od začátku, ale z nejblížšího bodu. Je to potom rychlejší, když to nehledá start:-). A GPS naběhla rychle, protože jsem ji připojil jednou cvičně chvíli předtím, aby se to urychlilo.

          0 0
          • H8me  

            No tak takhle presne to znam taky, ale posledni vyjezdy, kdy jsem chtel jet podle mapy, tak me to zobrazovalo jen ten kompas ke startu i kdyz jsem uz na nem byl a nenapsalo mit to vubec, ze jsem dosahl toho vychoziho bodu.

            0 0
    • mastihuba  

      taky bych se připojil s dotazem…

      naklikal jsem cyklotrasu na mapy cz brno-ostružná 173km, přes Base Camp jsem to dostal do hodinek a trasa je funkční, ale přes garmin conect import trasy nějak proběhne, ale nevím kde to leží a nejsem schpnej ji zprovoznit. Když pak odpojuji hodinky od komplu, tak tam zůstane obrazovka z nabíjení, která se přepne na startovní stav kterej trvá třeba 20min… uměl by někdo vysvětlit co dělám blbě? Poslední akci jsem asi nahrál uplně blbě, protože mi to naběhlo jen v angličtině bez možnosti volby do češtiny.

      0 0
      • mastihuba  

        teď se mi to hodilo do továrního nastavení bez jazyků a trasy jsou fuč… asi je to polámaný …

        0 0
      • H8me  

        Ja se ted chystam Ramzova – Brno :D – nejaky tip jak proplout do Brna nejlip? Asi z Blanska kolem trati pres Adamov, co?

        0 0
        • mastihuba  

          pokud pojedes plumlov drahany jedovnice tak asi jo.

          0 0
          • H8me  

            chci jet Moravska Trebova, Jevicko, Boskovice, Blansko … takze asi taky, co? :)

            0 0
            • mastihuba  

              jasne. kopec si vyjedes uz u mohelnice a pak jedes zkopce az do brna. je nutna ta trebova? jednou sme to jeli trochu bokem po okrskach

              0 0
              • H8me  

                Tak mam to tam najety a do Tatenice ze Zabreha je peknej asfalt a neni tam zadny krpal … MAPA

                0 0
    • Motyll  

      Jakou máte životnost pásku u F3? Myslím originál.

      0 0
      • kOmE  

        mě drží už druhý rok.

        0 0
      • mastihuba  

        to uz ti praskl i ten muj? ti prodam ten kovovej :)

        0 0
        • Motyll  

          Píšu originál :)

          Měl jsem dva originál a oba praskly. Nechal jsem si z nich poutko (má trn, který Ali kopie nemají) a dneska prasklo i to poutko. Tak jsem z toho lehce překvapený.

          0 0
          • Frankq  

            Mám v okolí i sám F3 a u kámoše pásek druhý rok origo a já prvních 9 měsíců a pořád drží asi máš nějaké svaly na zápěstí který to trhají :)

            0 0
          • MaPa  

            Tak to je vtipný. Mě pásek u VSHR+ prasknul po osmi měsících. Z ali jsem si nechal poslat jiný, dokonce povrchovka je lepší, neloupe se jako u origo. Štvalo mě, že to nemá ten pojistnej baznehtík aby se nevysouval konec řemínku – vůbec mne (blbce) nenapadlo to vyměnit, stejně jako černou kovovou sponku řemínku. Po tvém příspěvku jsem to obojí udělal a to poutko prasklo po sedmi dnech :-/. Takže asi tak… Řemínek z Ali mám teď desátý měsíc.

            0 0
      • krabica  

        Kožený vydržel 1,5 roku, ale pak nedal bouračku na kole. :-) Nahrazen koženým nacvakávacím pro F5X.

        0 0
        • tivgs  

          To jde? Dát na F3 nacvakavaci pro F5? To by bylo dobrý…

          0 0
          • RHNeM  

            http://www.zivotsgarminem.cz/…i-na-fenix-3

            Jinak quick band řemínky na fenix 5 kupuji na ebayi za ceny od 150,– Kč (gumové), kovový jsem koupil za 450,–.. po čtyřech měsících bez problémů..

            0 0
          • krabica  

            Jasně, ověřeno na vlastní kůži. Jen je třeba vzít ty na 5X, tz. 26mm. Je třeba mít osičky z gumového řemínku, ty z koženého nelze použít. V balení Quick řemínku žádná osička není.

            0 0
            • tivgs  

              Tak to je super! Díky. Jestli tomu dobře rozumím, mohu ponechat osičku z původního origo řemínku, koupit nacvakavaci pro F5 a jen nacvaknout? Nebude tam žádná vůle?

              0 0
              • atty  

                Ne, je to obojí 26mm a funkční jak na F3/F3HR, tak na F5X (prostě stejně širokej pásek, s upevněním dutou osou na šroubky).

                Jiná „nekompatibilita“ tam nehrozí.

                Od té doby, co chce Garmin za ty originální silikonové pásky pro F3/F5X asi 1200,– jsem to taky pořešil „od číňana“ – chápu tu cenu za značku, ale výrobní hodnota je tak 3 dolary a ta jejich „marže“ za kus silikonu z formy mi přijde trochu příliš…

                0 0
                • tivgs  

                  Tak to jste mi udělali radost! Díky za tip! Taky se mi originální řemínky zdají nesmyslně předražený…

                  0 0
                  • Motyll  

                    Jediná výhoda origo řemínků je ta pojistná spona s trnem. To se Číňan ještě nenaučil…

                    0 0
                    • atty  

                      Já jí tam mám – sice je ten trn kratší, než u originálu, ale je tam a na místě to drží. Asi záleží, kterej číňan to vyrobil, teď se už naučili i ty pojistné trny… :)

                      0 0
                      • Motyll  

                        Dej link, pls.

                        0 0
                        • atty  

                          Linkovat nebudu – mám je z Prahy – přes inzerát na cyklobazaru, – jsou to klasický pásky bez quickfitu (ale já je nestřídám, takže je mi to buřt, že nemaj quickfit), za 150,– a druhej den jsem si je vyzvedl v centru Prahy (nechtěl jsem čekat tejdny, než mi dorazí z Číny, odkud tyhle taky určitě jsou).

                          Kupoval jsem si dva právě proto, že mi nepraskl origo pásek, ale jen ta zmiňovaná pojistná spona s trnem. Takže jsem zagůglil, našel na cyklobazaru, zavolal, domluvil se a druhej den měl pásek přehozenej.

                          Paní, co to prodává jich má určitě hodně, prodává i kožený – kdybys nenašel, pošlu Ti kontakt a odkaz do zprávy.

                          Ale jak opakuju – za 150 to nejsou quickfit verze, jen „obyčejné“ silikony v 26mm, ale za to mají na sponě takový cca 3mm trn, takže to v dírách pásku opravdu drží a funguje, jako originál.

                          Já navíc používám překlápěcí sponu (mám jí právě na starém černém originálním), protože mi vyhovuje, že je pásek nastavenej stále stejně a nemusím řešit, do jaké dírky jej upnout – tenhle novej žlutej jsem nasadil, tak jak je, jeslti mne to nebude v té žluté bít do očí, ale zvykl jsem si a tak časem zase přehodím překlápěčku na tenhle žlutý pásek.

                          Mimochodem – sehnat překlápěcí nerezovou sponu na 26mm pásek se mi v ČR povedlo v jediném obchodě, ale věřím, že kdybych prolezl „číňany“, tak tam taky určitě něco použitelného najdu :)

                          0 0
                          • tivgs  

                            Chtěl jsem se ještě připojit s dotazem. Nemáte někdo tip na prověřenou Čínu, kde bude pásek třeba dražší, ale kvalitnější, co do síly (tloušťky) materiálu, capliku na sponě… Prostě co nejblíže k origo základnímu silikonovemu. Ten co jsem vyzkoušel mi teda nevyhovuje. Měkké, spona má krátký caplik a nedrží, konec – zbytek pásku se ohýbá, pořád s ním o něco chytám…

                            Origo pásek se po roce loučí (praskla spona a začíná praská i pásek) a na rok používání pásku mi přijde tisíc korun strašně moc… Ale nakonec ho možná vezmu, protože ten levný Číňan mě opravdu ne potěšil. Je pravda, že rozdíl v ceně musí být někde znát.

                            0 0
                        • RHNeM  

                          https://www.ebay.com/…292179305637?…

                          Trochu dražší, ale alespoň dorazí z Německa rychleji (cca 3–5 dní).

                          edit: je to na F5, pro F3 třeba dohledat pro F5×, tohle je link na pásky které jsem kupoval osobně.

                          0 0
                          • XC-biker1  

                            Tak zrovna tady ten, v modré mám. Tipuji podle stříbrné spony. A jednou už mi hodinky spadly z ruky (F5). Ta quickfit zarazka je tak slaba ze se na ose na hodinkach neudrží. Pak mam jeste jeden z Ali, s cernou sponou a ten drzi lépe. Ale i tak, na kolo radeji jen s originálem 

                            0 0
                            • atty  

                              I tohle je možná důvod, proč quickfit nechci/nepotřebuji, protože mu tak úplně moc nevěřím (a to ani na originálu). Je to dáno taky tím, že se na mne často různě „věší“ moje dcerka a občas to odnáší i pásek hodinek (celkem se divím, že mi ten originál rok a půl vydržel). Pokud je na neoriginálech ještě slabší pružina, je celkem možný, že dřív nebo později se hodinky u toho bazmeku při nějaké specifické „námaze“ odepnou ze stěžejky. Takže mi z toho vychází, že klasickej pásek bez quickfitu, je prostě na sportovní hodinky furt nejlepší volba, zvlášť, když je v tomhle případě protaženej osou se šroubky. Nicméně chápu, že když má někdo potřebu střídat si pásky barevně podle nálady či oblečení skoro každej den, rozumné a jiné řešení asi neexistuje – koupit si třeba 10 různých barev quickfitů v originále od Garminu, to už je skoro na hypotéku :)

                              0 0
                              • XC-biker1  

                                No, tak co jsem se ted dival, tak hlavní problém je asi v tom, že originál řemínek má ten quickfit žlábek ve venitř potažený plastem, takže osa tam je napevno, kdežto ty z Ali ho mají silikonový, a je tam větší vůle

                                0 0
                                • RHNeM  

                                  Z pádů mám taky strach. Už se mi povedlo jej „uvolnit“ z ruky dvakrát… origo i neorigo. Ale jak se píše výše (měnění podle nálady), jeden pásek na civilní nošení, jeden na kolo a běh, jeden do práce a kovový do společnosti :-D.

                                  0 0
                                • atty  

                                  Pak je to jasný – číňan ušetřil, bez ohledu na to, zda to ovlivňuje funkčnost a spolehlivost – což je vcelku obvyklé :)

                                  Další důvod, proč zůstat u klasického funkčního silikonového pásku, protože 1200 za originál je u mne dost přes čáru a pro mne (jako nestřídače pásků) to nemá pražádný smysl.

                                  0 0
                                  • RHNeM  

                                    Ono rozdíl v kvalitě zpracování bude (ani při detailním zkoumání není viditelný), ale jak jsem psal, odepnul se mi i originál (ani jeden z pásků se neodepnul při sportovní aktivitě). Doporučuji obětovat ty dvě stovky a vyzkoušet :-). Nebo v případě obav, doopravdy vyměnit za řemínek „napevno“.

                                    0 0
                                    • krabica  

                                      Mně QuickFit drží parádně a to ho přehazuji 2× denně, Číňanům bych v tomto moc nevěřil.

                                      0 0
                                      • atty  

                                        Kterejm číňanům? Těm, co na to dostali od Garminu 3 dolary, aby to udělali pořádně/pořádnějš, nebo těm, co to dělaj za doláč ve vlastní režii? :)

                                        0 0
    • Forester  

      Polar V800

      Myslel jsem, že i když jedu trénink, notifikace z mobilu normálně běží. A dosud jsem měl za to, že to tak funguje. Ale poslední dobou registruji nepřijaté hovory a SMS. Je to pouze moje domněnka, že to tak dříve bylo a teď není nebo je to vlastnost?

      0 0
      • atty  

        Tohle se občas stává i u Fenixu – že se „rozpadne“ připojení k mobilnímu Conectu a hodinky nereagují na nové SMS, hovory ani další notifikace. S prvními firmware to bylo hodně často (skoro každý den), dnes mi to dělá tak jednou za měsíc – obvykle stačí vypnout BT na telefonu, znovu zapnout a provést synchronizaci v Connectu (nebo restartovat hodinky/telefon).

        Prostě 100% jistota asi nikdy nebude, pokud se notifikace přenášejí přes BT u žádného zařízení.

        0 0
        • Forester  

          Jen abych tomu správně rozuměl. Bavíme se o Polaru V800. Pokud nejedu trénink, vše funguje normálně. Chodí notifikace, hlásí příchozí hovory, atd. Pokud rozjedu trénink, nechodí nic.

          A teď nevím, jestli žiju ve správné představě, že to kdysi chodilo a teď to nefunguje nebo je to vlastnost (to, že v rámci tréninkového módu notifikace nefungují).

          0 0
      • Mamutko  

        Ja mam sparovane V800 s androidom a pocas treningu nic nechodi, videl som reklamu kde notifikacie chodili aj pocas treningu, ale bolo to len pre iphone.

        Ked sme pri tych notifikaciach na Xiaomi som za nic notifikacie nerozbehal na 100%, na Huawei je to OK. Inak skoda ze to nevie notifikovat aj pocas treningu :-(.

        0 0
        • H8me  

          u Xiaomi musis v povolenich aplikace povolit upozorneni … ja dlouho ladil Xiaomi, nez mi bezelo, jak jsem chtel, vcetne aplikaci, zabitych aplikaci na pozadi apod.

          0 0
    • Forester  

      Zjistil jsem, ze kdyz bezim nejakou trasu tam a zpet, staci naklikat jen jeden smer a pri navratu se to po par metrech zepta, jestli chci navigovat v opacnem smeru. A vse v jednom treninku.

      Nekdo u toho premyslel, takze bod pro Polar:-).

      0 0
      • atty  

        Ne že bych chtěl shazovat Polar (neznám ho), ale Garmin má taky Trackback, takže to zas není tak superúžasné… :)

        0 0
    • Foja  

      Ahoj, přemýšlím, že bych také začal používat nějaký ten sporttester. Už dlouhou dobu používám tachometr Polar CS500 a tak bych rád pokračoval u Polaru. Funkcemi se mi líbí Fenix 3. Ale nelíbí se mi designově. Nejraději bych zvolil Polar V800, jen mi chybí měření tepu ze zápěstí. Takže připadá v úvahu pro mě Polar M430. Jenže vnitřně vím, že chci V800… Nemáte někdo přímé srovnání, nebo nějaký tip a doporučení? Díky.

      0 0
      • RHNeM  

        Doporučuji V800 z bazaru. Měl jsem je a jelikož mě nebavilo čekání na nástupce a chtěl jsem hodinky s měřením tepu tak jsem je prodal (za necelých 5k). Uvažoval jsem mezi M430 nebo Fenix 5… Nakonec jsem si řekl dám ještě šanci Polaru a pořídil 430ky. Hned ze startu mě zklamalo zpracování, jako celek celkem fajn, ale vadilo mi velmi nepřesné usazení displaye. Druhá věc, i přes dobré hodnocení přesností GPS v různých testech, byla má zkušenost úplně opačná a GPS záznam byl tedy hrozný (pěkné počasí, přímý „výhled“).Využil jsem možnosti vraticeni a šel do Garminu (a zatím spokojenost).

        S V800 jsem neměl žádné problémy, GPS záznam luxusní. Vadil mi snad jen pomalejší fix satelitů na začátku běhu nebo jízdy.

        Nyní bych klidně měření tepu na zápěstí oželel ☺️

        0 0
      • H8me  

        kdyz Polary, tak jedine V800, maj lepsi vydrz baterie nez M450 a vice vyhod – samozrejme jsou drazsi. Resil bych to bazarove. V porovnani s ostatnima znackama jsou V800 hodne kompaktni. Pokud ale budes chtit resit mapy v hodinkach, mereni HR na zapesti, tak v tomhle V800 nezvolis. IMHO – mereni na zapesti pri sportovni aktivite je kravina … neni to presne, musis mit hodinky priskrcene poradne na ruce, aby to vubec nejak fungovalo. Zlatej HR hrudni pas!

        0 0
      • Forester  

        nevím, jestli je to ještě platné, ale nedávno jsem na fb Polarshopu.cz viděl jedny V800 za zajímavou cenu, jako bazar.

        Na ty tepy ze zápěstí čekám taky. Občas se to hodí, jako na přesný sportovní měření to není, ale do posilky, in-line, či podobný doplňkový sporty mě to přijde jako OK.

        Jinak mapy na Polaru nejsou, ale už celkem slušně funguje ta vlastní trasa, kterou si tam dohraješ a ukazuje to pak na samostatné obrazovce čáru, dle které jedeš/jdeš. Vzhledem k přesnosti GPS mě to funguje skvěle, neměl jsem problém. Trochu mám problém s tím, že to funguje pouze když máš GPS nastavenou na nejvyšší přesnost, takže když se s tím naviguješ třeba u nějakého delšího pěšího výletu v horách, tak to zbytečně rychle vybíjí baterii, ale jinak OK.

        0 0
    • Foja  

      Ahoj, tak jsem nakonec šel do V800. A zatím velká spokojenost. I když se teprve seznamuju. Jediné, s čím má problém, jsou notifikace. Pokud vše nainstaluju a udělám od nova (hodinky do továrního nastavení a nová instalace aplikace flow v mobilu), tak vše nějakou dobu funguje. Třeba –2–3 hodiny. A pak už notifikace na hodinkách nefungují. Nevíte někdo kde by mohl být problém? Díky za každou radu. Telefon xiaomi redmi note 4 a aplikace má všechna mě známá povolení a úspora baterie je vypnuta pro tuto aplikace.

      0 0
    • capo  

      Netušíte někdo prosím, zda je možné (a pokud ano, tak jak) u F3 (já mám F5 ale tam to bude podobné) nastavit při běžecké aktivitě nějaké shrnutí, které pípne po každém km a ukáže pace na posledním km?

      0 0
      • krabica  

        Nastav si Auto Lap na 1km a v upozornění to co chceš zobrazit.

        0 0
        • atty  

          Jo, přesně jak píše krabica to funguje – hodinky pak každej kilometr pípnou, zavibrujou a asi na 10 vteřin ukážou počet kol/uběhlých km. Na F3 jdou nastavit dva údaje, které při tom zobrazují, takže můžeš nastavit třeba pace posledního km a celkový průměrný, nebo si vybrat z dalších xy položek, které se mají zobrazit.

          0 0
          • capo  

            No o tomhle vím, ale nejsem tam schopen dostat pace. Jediný co mi to ukazuje za možnosti alarmu u tempa, je upozornění na příliš rychlý. Můžeš být prosím konkrétní, co udělat aby to zobrazovalo po každém km pace toho posledního? Díky!

            Zatím jsem byl schopen tam dostat jen aby to píplo každej km a ukáže to „1km“ a to je mi naprd :).

            Autolap jsem nezkoušel, přijde mi to proti mysli. Běžím třeba 10km okruh tak přece nechci mít automatický rozdělení na kola po km?

            0 0
            • kOmE  

              V nastaveni okruhu je !upozornění na okruh! a v něm si můžeš nastavit primární a sekundární informaci podle libosti

              0 0
            • atty  

              Ale jinak, než nastavením Auto Lap po 1km požadovaného nedosáhneš – alespoň u F3 to jinak nejde. V záznamu je pak jen vidět rozdělení celé aktivity po 1km a to přece není nic proti ničemu – máš pak statistiku z celého Tvého „okruhu“ v pořádku.

              Jinak máš samozřejmě možnost si „odpípnout“ okruh ručně a pace toho „okruhu“ uvidíš.

              Pokud Ti to nevyhovuje, můžeš si přece pace nechat na displeji stále, nebo si nechat displej automaticky „rotovat“ na předvolených obrazovkách.

              Myslím, že existují i nějaké IQ aplikace, které ukazují na displeji tempo posledního km/míle, ale nepátral jsem po nich cíleně – já mám nastaveno Auto Lap po 1km a dokonale mi to postačuje.

              0 0
    • gollum  

      Omlouvám se, jsem teď líný to hledat. Dají se V800 nabíjet při běžícím záznamu GPS?

      0 0
    • nomecz  

      Nemate nekdo dlouhodobejsi zkusenosti s garminem 230? Hledam neco na kolo a beh a tady me zaujala dlouha vydrz a moznost pripojeni vice cidel prez ant+

      0 0
      • macomb  

        Měl jsem je dva roky a spokojenost, trochu mi vadila absence plavání (letošní pokus o rekreační trénink a závod triatlonu :) ), tak jsem je nedávno vyměnil za slevněné F3.

        Super byly v tom, že na ruce nebyly ani cítit, lehoučké, jinak funkčně bez problémů ;)

        0 0
        • straky  

          Nevím jak F3, ale u Polar v800 je plavání velmi nepřesné v bazénu a v otevřené vodě nelze dobře sledovat tepovou frekvenci protože ji ruší GPS signál, pokud si teda vůbec vezmu pás. Pod vodou se totiž používá podobná frekvence nikoliv však Bluetooth, protože ten pod vodou nemá dosah.

          Podle mě funkce plavání není na hodinkách příliš dotažená.

          0 0
          • H8me  

            jo i ne – tepovka stoji za prd, ale pocitadlo bazenu je presny a super. Otevrena voda a GPS signal – to je taky celkem nic moc .....

            0 0
            • straky  

              To jo, otočky v bazénu počítá velmi dobře, ale když jdeš na trénink, kde kopeš nohy, plaveš s osou či deskou, tak to neregistruje otočku a bazény si počítá jak chce. Takže vím, že jsem naplaval 3 Km, ale na hodinkách mám třeba 1,6 km. Venkovní plavání s GPS je dobré! Až na jedno zaváhání hodinek, kdy jsem podle záznamu plaval přes přehradu až do potoka :-)

              0 0
              • H8me  

                jo, to verim, ze kdyz plaves s deskou apod, tak to nepocita. Protoze to spleha na akcelerometr. Nicmene, me to nevadi, plavu jen kraula a ten mi to pocita presne :)

                0 0
              • Biermann  

                V tom má Garmin výhodu – teda minimálně Fenix5. Podporují plavecké drilly, což je právě pro případy, kdy plaveš něco jiného než klasické styly. Když aktivuješ tuto funkčnost, tak hodinky přestanou měřit, ale po stisku tlačítka kola to umožní zadat kolik metrů člověk naplaval. Není to sice nejjednodušší, ale umožňuje to do jednoho tréninku dostat jak klasické plavání, tak tyhle nácviky – viz obrázek, druhý interval jsou kraulové nohy právě přes režim toho drillu a v tréninkovém logu je to pak s těmi automaticky rozpoznanými bazény.

                0 0
          • Forester  

            tak nevím, s tepovkou na V800 v bazénu problém nemám.

            Co se týče GPS, tak záleží na stylu a ono je to i logické. Pokud plaveš kraula, tak všechno v pohodě, pokud něco, kde nevystrkáváš ruku z vody, tak logicky problém. A počítání bazénů až na výjimky funguje skvěle.

            0 0
            • H8me  

              ja jsem plaval karula na triatlonu v jedne nadrzi a udelalo mi to na mape kolecko, co bylo na 1/3 nadrze, kdezto jsme plavali skoro pres celou – tak mi to neprislo nejak presny. Zajimavy je, ze metry +/- 100m celkem sedeli! :)

              0 0
            • straky  

              Potvrzuji, s tepovkou v bazénu taky nemám, ale zkusil jsem si to jednou. Není to moc pohodlné. Buď máš stáhnutý hrudník a nebo se pás odchlipuje a brzdí.

              Venku bohužel tep společně se zapnutým GPS nenajdu.

              0 0
    • Forester  

      ne že bych používal, ale třeba to někoho potěší :-)

      https://www.polar.com/…-polar-v800/

      0 0
    • hompmo  

      mohu se zeptat…jak převádíte z garmina do stravy data?díky

      0 0
      • atty  

        Přihlásit na Strava, pak vpravo nahoře Setting, dole vybereš Social Connection s Garmin Connect.

        Platí samozřejmě pro případ, kdy klasicky uploaduješ data do Garmin Connect.

        Takhle to, co se Ti natáhne do connectu, máš za pár minut i na Stravě.

        0 0
        • atty  

          Nebo viz video – ono to vypadá vcelku jinak, když už to máš spárovaný. Prostě Strava má bránu přímo na Garmin Conect, takže stačí jen se přilogovat a pak se Ti to automaticky stahuje z Connectu do Stravy.

          https://www.youtube.com/watch?…

          0 0
    • hompmo  

      díky moc…

      0 0
    • hompmo  

      dotaz…mám fenix 3…stavá se vám, že hodinky prostě zamrznou??,co  s tím?…ani po připojení do nabíječky nic..díky za rady…

      0 0
      • atty  

        F3 mi „zamrzly“ fakt asi jen jednou (restart a vše v pořádku). Jinak na to opravdu netrpěj (ani F3 ani F3HR).

        Jako první bych zkusil reset do továrního nastavení (lepší tvrdej reset, přes kombinaci tlačítek, návod se dá najít na netu).

        Pokud by ani to nepomohlo a používáš nějaké IQ aplikace, tak odmazat ty, případně opět s tvrdým resetem.

        Když nepomůže ani tohle, pak asi jedině reklamace – od Garminu mi toho „mrzlo“ hodně (počínaje 310XT…), F3 a F3HR fakt ne.

        0 0
      • kOmE  

        vypnout a zapnout

        0 0
        • atty  

          To bych řekl, že vypnout/zapnout asi vyzkouší každý, zda to nepomůže :)

          Ale možné časté zamrzání to neřeší.

          0 0
          • kOmE  

            Mě se zdá, že se ptá co dělat když zamrznou a ne co dělat když hodinky zamrzají. Viz. ten dovětek s nabíječkou.

            0 0
            • atty  

              Tak já to pochopil tak, že mu často zamrzají a musí je často restartovat, aby se probudily.

              0 0
      • TeryPV  

        Vím, už je to nějaký pátek, ale třeba to někomu pomůže.

        Tohle se stává u F3 v případě upgradu na nový FW. Mě se to stalo v kombinaci se smazanými „aplikacemi“ a ugrade na nový FW. Nový FW nepodporoval smazání „aplikací“ (myšleno, běh, kolo atd.), ale jen vypnutí a pak prostě zamrzal, když mu chyběly. Stačil FR a vše OK. Chvíli mi to trvalo, než jsem na to přišel, ale přišel. Snad to někomu pomůže.

        0 0
    • Lucik_bikerka  

      Nevíte prosím někdo, jak vynulovat stopky na Polaru V800? V návodu jsem nenašla a pomačkala jsem všechno a nic :-(

      0 0
    • Motyll  

      Pokud zvolím aktivitu indoor cycling (f3) jsou potřeba nějaká čidla na kole?

      0 0
      • josef05  

        Pokud chceš vědět alespoň rychlost a ujetou vzdálenost, tak čidlo rychlosti.

        I kdybys měl v místnosti signál GPS, při jízdě na místě nic nezměří.

        0 0
      • Forester  

        samozřejmě nejsou, ale pokud záznam chceš i na něco jiného než záznam tepu (pokud budeš mít tepák) a délku trvání aktivity, vyplatí se čidlo rychlosti a kadence

        0 0
    • hompmo  

      Chlapci, máte někdo u trojky to teplodní čidlo?…jak a jak dobře to funguje?

      0 0
      • jaja01  

        dostanu ho od dcerenky 11. k narozeninam tak pak dam vedet … ale podle recenzi meri presne, pripojuje se taky v pohode, jen je problem v hodinkach – pokud nastavis, aby pouzivaly externi tempe cidlo a to neni pripojene/v dosahu, tak teplotu ze sveho cidla neberou, dokud rucne externi cidlo neodpojis, coz je trolilinku opruz … ale je pravda, ze teplota me mimo aktivity nezajima, tak to budu mit pripojene porad

        trochu se bojim toho systemu upinani, na batoh to bude ok, ale ze bych si to jako recenzenti daval na tkanicku boty, to se budu bat, ze potratim

        0 0
        • hompmo  

          tak ono to čidlo na hodinkách stejně měří naprd…:-)

          0 0
          • josef05  

            Ono měří dobře, ale ovlivňuje to teplota těla. Pro správný výsledek se doporučuje hodiny alespoň na 20 minut sundat.

            0 0
            • hompmo  

              jj..to je mi jasné…:-)…

              0 0
            • JFtryall  

              Presne tak, kdyz to neovlivnuje teplota tela, teplomer ukazuje ok hodnoty.

              0 0
              • mastihuba  

                skoro tri stupně rozdil…

                0 0
                • JFtryall  

                  Moje meri docela ok. 520 mam cca o tri mene a Fenix asi o jeden az dva.

                  0 0
                  • mastihuba  

                    omluva, byl jsem netrpelivej a vozralej, po noci se to srovnalo, :-)

                    0 0
                    • krabica  

                      Fenix 3 měří přesně, ale tak dlouho se srovnává, že to je v případě nošení na ruce nepoužitelné. Na kole v držáku měření teploty funguje bez připomínek.

                      0 0
                      • MaPa  

                        U edge 520 se teplota z pokojové na vnější (plus 5–10st) srovnává kolem 5km na kole. Je jasné, že pokud jí přiblížíš tělu (třeba na běžkách v kapse kalhot), nesrovná se nikdy ;-)

                        0 0
                        • jaja01  

                          tak jsem si tempe vyzebral o dva dny drive :-) a jsem zde s minirecenzi

                          cidlo: velikost je decentni, cidlo lehounke a nenapadne, bat se ztraty neni na miste, uchyceni do kolebky je hodne napevno

                          presnost mereni: odpovida digitalnimu teplomeru s externim cidlem, ktery mam doma, lisi se o +/- 0.1 stupne C

                          pripojeni k F3: nemile me prekvapilo, ze trva 10–20s, nez se pripoji, potom uz je spojene a neodpojuje se

                          prechod teplo/zima: cidlu na zacatku aktivity trva cca 5 minut, nez se z pokojove teploty dostane na venkovni, stejne, jako u meho garmin edge 810; staci s tim pocitat a vyhodit ho na mraz s predstihem

                          resume: funkcni hracka za 700, me zaznamy outdoor aktivit budou zase presnejsi a co si budeme povidat, hybu se z 50% prave pro ty statistiky :-D

                          0 0
                          • RHNeM  

                            Dobu připojení ber spíše jako milé překvapení :-).. K F5 se mi Tempe připojuje někdy i několik minut (stihnu celkem dlouhé rozcvičení před běháním a ještě čekám) a připojení se příležitostně přeruší (ale zpětně se chytne již rychleji).

                            Pa aktualizaci firmware hodinek se mi zdá, že se rychlost připojení a stabilita zlepšily (nový fm nemám zatím moc dlouho tak budu pozorovat)…

                            0 0
                            • jaja01  

                              to je vec, ktera me jedina na garminu hodne sere, ze trva minimalne rok, nez u noveho produktu vychytaji fw!!! nastesti jsem se do F3 odhodlal investovat az po jejich takrka dvoulete existenci, to, co mi ted kamarad s F5 obcas ukazuje a vypravi, z toho jenom koulim ocima

                              0 0
                              • RHNeM  

                                Tak na druhou stranu tohle je jediné negativum co jsem zaznamenal. Měl jsem chvíli F3 ale kvůli nepřesnosti GPS a špatnému podsvícení jsem je dal pryč, byla to ale asi vada kusu (kolega má F3 po celou dobu co já obměnil M400, F3, V800, M430, F5 a GPS má stejnou přesnost jako já u současných F5 (na Polar V800 ale nemají ani jedny :-).

                                Aktualizace vychází celkem často, ale vidím spíše nové funkce než opravy chyb (které jsem tedy nezaznamenal :-). Nechci ať to vypadá, že si F5 obhajuji, jsem člověk který když vidí sebemenší blbost na čemkoli tak to nechci, prodávám pod cenou, zbavuji se atd., pokud bych zaznamenal něco co mi u nich vadí už by šly pryč :-)

                                0 0
                          • atty  

                            Dotaz na majitele Tempe senzoru – když ho jednou spáruješ, připojují se k němu hodinky automaticky, pokud jsou v dosahu ANT+ (tak, jak mi to funguje u pásovejch tepáků, čidel rychlosti a kadence), nebo se musí ručně připojovat pokaždé (jak jsem někde četl)? Díky za info :)

                            0 0
                            • jaja01  

                              automaticky, jednou ho sparujes a uz se nestaras … jediny problem, ktery se tyka pripojeni je ten, ze pokud to takto nechas a hodinky nejsou v dosahu cidla, nezobrazuji automaticky teplotu z cidla sveho … ja to tak nechavam; abys videl teplotu z cidla hodinek, musel bys v nich tempe zakazat a pred dalsim pouzitim zase povolit

                              0 0
                              • atty  

                                Díky za rychlé info – to je opačná logika, než bych čekal – právě u hrudních pásů (mám spárované a zaplé dva) a kadence i rychlosti to funguje tak, že se po příchodu do dosahu čidel automaticky hodinky „přepnou“ na snímaní tepu z externího pásu, když pás odložím v předsíni a jdu do bytu, tak se přepnou na interní čidlo tepu. Tak jsem nějak doufal, že s tempe to bude stejné – že když se čidlo ztratí z dosahu, hodinky se přepnou na interní a zase naopak.

                                0 0
                                • jaja01  

                                  neni tomu tak a nevidim to jako problem – teplotu chci vedet jen pri aktivitach a na ty si s sebou tempe beru, tak co … cidlo na hodinkach, umistenych na ruce, nema vyznam, nikdy nebude ukazovat teplotu realnou, dokud hodinky nesundas

                                  0 0
                                  • atty  

                                    Jasně, chápu – čidlo v hodinkách (pokud je někdo nesundavá a nedává třeba na řídítka a to s předstihem alespoň 20 minut) moc významu nemá (celkem dobře to měří teplotu bazénu – to je tak jediný dobře použitelný :) ). Jen je pro moje použití přijatelnější ta logika – jsem v dosahu ANT+ čidla, beru údaje z něj, nejsem v dosahu ANT+ čidla, přepínají se na interní (tak, jak mi to funguje u HR pásů).

                                    0 0
                                    • RHNeM  

                                      Jen dám mou zkušenost. Co týče tempe tak stejně ukazuje teplotu jen při aktivitách nebo v „doplňcích“ (ty co jsem zkoušel ukazovaly teplotu jak z temte tak z hodinek současně). Co se týče watchface, tak jsem nenašel jediné, které by mi ukazovaly teplotu z tempe, i když bylo čidlo v blízkosti byla ukázána teplota z hodinek.

                                      Při aktivitách je to tak jak je napsáno výše, pokud se přiblížím k tempe, přepne se zobrazení teploty na ně.

                                      Pokud tedy nejdu běhat nebo na kolo tak mi je celkem jedno jestli mám tempe někde poblíž stejně bych teplotu z něj viděl jen po přepnutí na „doplňek“ (ale to vidím i teplotu interního čidla).

                                      0 0
                          • jaja01  

                            Doplňuji jeden nepříjemný poznatek z delšího používání snímace teploty Tempe, F3 se mi s ním při aktivitách vybíjejí výrazně rychleji, řekl bych, že s připojeným Tempe při aktivitě ubude dvakrát více baterie, než bez něj…

                            0 0
                            • atty  

                              Tak pokud nemáš spárovaná další čidla s ANT+ (klasicky třeba externí tepák, kadenci, rychlost, waťák…), tak je to vždy „komunikace navíc“ a už jen prostě jakékoliv externí čidlo přes ANT+ něco navíc z baterie ukusuje.

                              Bez externího čidla je spotřeba nižší, s externím čidlem se zvyšuje, s více čidly ještě větší odběr, ale ne o moc).

                              0 0
                              • jaja01  

                                no jasne, je to vcelku ocekavane, ze s pripojenym externim zarizenim spotreba stoupa .. neocekavane je to, ze o tolik, drive jsem nabijel jednou za 7 dni, ted musim uz po 4

                                0 0
                            • JFtryall  

                              2× vic baterky urcite ne pri aktivite, pochybuju ze tim teplomer tak zahybe. To bude rozdil par procent. Ja s Fenixama s tepakem a wattama mam odber jen o trochu vyssi, nez uplne samotny zaznam. Za hodinu aktivity to bude cca 8 procent vs 10.

                              0 0
    • Mamutko  

      Dokupil som si k V800 powermeter Stages. Vsetko funguje ako ma. Na zwifte som si zvykol jazdit treningy podla wattov a chcel som si teda vytvorit planovany trening cez polar flow, kde by som nastavil fazu treningu podla wattov. Len na moje sklamanie som zistil, ze sa da vytvorit planovany trening len podla zony tepov a rychlosti. Viete niekto nieco k tomu, lebo som z toho dost mimo, ze Polar neumozni vytvorit si trening na zaklade wattov…

      0 0
      • H8me  

        S timto nemam vubec zkusenosti, ale pokud ti to nepujde nebo ti tato funkce bude chybet, hned napis na Polar na Facebooku napriklad a pozadej o doplneni funkce, ja je tak dlouho „jebal“ a myslim, ze jsem nebyl sam, az konecne pridali mereni sklonu pri vsech aktivitach (nejen na kole), aby vratili prvne vibrace a pak zvuk na budik a dalsi funkce …

        0 0
        • Mamutko  

          To som spravil hned, dnes mi prisla odpoved: I'm not sure if this is planned but I'll share your wish about it with our developers

          0 0
      • cubas  

        Bohužel nejde. Už jsem jim to psal zhruba před rokem. Jediná šance je nastavit si zony zatížení jako free (časovač běží), a intenzitu si prostě pamatovat. Je to pakárna. Slibujou opravu už opravdu hodně dlouho

        0 0
        • Mamutko  

          Hmm tak to asi skusim ako pises, ale je to na hlavu pri top modely od Polaru…

          0 0
    • Matyldaa  

      Zdravím,

      Mam Polar v800 a z hodinek se mi ztratily chytré notifikace-upozornění na hovor z mobily… a misto toho tam mam strava live segments… neví někdo jak to dostat zpět?

      0 0
    • mastihuba  

      tak cina pasek fenix3 pro docasny noseni odstaven a nasazen novej origo. fakt 100:1 ty srace z ciny uz mi na ruku nesmi. :-)

      0 0
      • atty  

        Já nevím, asi jsem nenáročnej, ale „čína pásek“ mi slouží úplně stejně, jako originál, jen začíná lézt černá barva ze spony , což sice nevypadá nejlépe, ale na funkci rostlináře to vliv nemá. kdybych nebyl línej a přehodil si sponu z originálu nebo dal svou překlápěcí, nějak nepoznám rozdíl (poznám, že materiál origo a číny je přeci jen trošicku jinej na pohmat, ale nedovolil bych si říct, kterej „lepší“, protože fungujou oba stejně.

        0 0
        • mastihuba  

          ad1 jinej tuzsi material. neni to tak oblepeny okolo ruky.

          ad2 zarazka na ocku. zasunutej reminek nema tendenci sjizdet. u ciny to vyjizdi a odchlipnutej pasek zavazi. to u hodinek za dvanact litru fakt nemam zapotrebi.

          0 0
          • atty  

            Asi záleží, jaká je to „čína“, jelikož ani jeden z Tvých postřehů nepociťuju – čína pásek se mi zdá dokonce měkčí (je to trochu jinej matroš, nevím jak moc je to silikonovo-gumové a co převažuje), zarážka na pásku je sice objektivně o fous kratší, než u originálu, nicméně drží mi úplně stejně, jako originál, takže samovolné „odchlipování“ minimální.

            Což neznamená, že buď to nepoznám, nebo nejsem náročnej, nebo že opravdu nemám čínu z jiné formy/fabriky/ma­teriálu :)

            0 0
      • jaja01  

        neni cina jako cina, obvykle je, ze se udela kopie originalu a nasledne dalsi kopie teto kopie, pak uz se to pochopitelne originalu moc nepodoba … mam z ciny dva barevne reminky na f3 a jsou v pohode, dokonce je material prijemnejsi, nez na originalu, jsou mekci

        vydrz vypada v pohode, pravdu mas v tom, ze zobacek toho stavitka na konec reminku je mensi a hure drzi, takze jsem to vyresil vymenou za dil z reminku originalniho

        0 0
        • Motyll  

          Tady na bazaru někdo prodával kopie a dle fotek měly zobáčky OK. Osobně mám z Číny a musel jsem dát z originálu (prasklého). Takže to chce vychytat tu správnou Čínu.

          0 0
    • Ondraj  

      A taky sponu je dobré vyměnit za originál. U řady 5 je to velký rozdíl oproti těm plechovým nebo s nešroubovacími stěžejkami u čínských řemínků. Testuji teď trvanlivost čínského vroubkatého řemínku na 5× a zdá se mi zatím ok. Originální, hlavně černý řemen na 5 toho moc nevydrží, ošoupe se povrchová úprava a samotný řemen se rychle opotřeboval i v kanceláři za 3 měsíce nošení. :(

      0 0
    • Barak  

      Nenarazil někdo z vás na nějakém zahraničním serveru na nějaké informace o připravovaných modelech V810, V850 a V900?

      0 0
      • Lucik_bikerka  

        Mam Polar V800 a dneska jsem byla běhat svojí trasu co vždy, ale když trénink stáhnu do pc tak mi to neukazuje běžecký index ani v hodinkách a navíc mi to v hodinkách ukazuje uplně jinak míru regenerace než ukazuje v pc, nevíte čím by to mohlo být?

        0 0
    • JudyN15  

      Řeším nový sporttester po RCX5.

      V hledáčku je Polar V800 (mám možnost nový s pásem za 6000Kč) a Garmin Fenix 3 Optic (starší za cca 6500–7000Kč).

      Mám raději Polar, ale možnost tepu ze zápěstí a kvalitněší zobrazení displeje mě svádí ke Garminu…

      Naopat rozměry Garminů na moje hubené zápěstí bude asi jako pěst na oko a zřejmě i nepohodlné.

      Jak z toho ven, nevím :)

      0 0
      • Pajasob  

        Jak z toho ven? :-)

        Máš rád Polar? Já taky.

        Nejdřív bych pro nasátí „atmosféry“ doporučil zhlédnout toto video, které právě před deseti dny vydal Polar:

        https://www.youtube.com/watch?…

        Potom přečíst toto: https://www.dcrainmaker.com/…to-know.html

        Nějaké komentáře na Facebooku, něco na www.polar.com a pořádně popřemýšlet nad specifikacemi :-).

        0 0
        • Pajasob  

          Problém je ale cena, nový Vantage V bude stát nějakých 13 tisíc. Vantage M necelých 8 tisíc, ten ale nemá barometr, což je dle mě poměrně velká slabina. Chtěl jsem hlavně poukázat na to, že Polar už nemá jen V800, ale už vydal zajímavé novinky s tepem ze zápěstí.

          0 0
        • bop  

          Představit po letech čekání nádherný hw a k tomu hromadu slibů o budoucích updatech, to už musel být ohromný tlak. Některé hlasy to utišilo, já měl očekávání mnohem větší. Za 500EUR nebudu kupovat betu, a následně čekat na další a další firmware.

          0 0
          • Barak  

            Taky počkám s nákupem, až ty funkce budou zahrnuty v updatech. Zatím mě k výměně V800 nic netlačí, takže kupovat zajíce v pytli nehodlám.

            0 0
      • Forester  

        nevím, jestli jsi měl na ruce Polar V800, ale to taky nějaký drobeček není. Jako jejich uživatel bych v současně době váhal, zda je koupit. přeci jen už je to výběhový model, který nějaké ty funkce postrádá.

        Pokud pominu ty tepy ze zápěstí, tak bych uvítal i alespoň jednoduchý mapový podklad v hodinkách. Navigace podle čáry je nouzově využitelná, ale není to přeci jen úplně ono.

        Dobře rozmysli, co je pro tebe priorita a dle toho vybírej.

        0 0
        • Barak  

          Máš recht, dneska už se nabízejí pokročilejší funkce v hodinkách. Na druhou stranu, nemají zbytečnosti a funkce jsou zaměřené na trénink, ne na brouzdání po facebooku (s trochou nadsázky). Jestli je má možnost koupit za 6K, není to špatná cena. JudyN15 by si měl ujasnit, k čemu přesně hodinky chce využít. A ještě k tomu mapovému podkladu. Nemám úplně velký přehled, co, kdo z výrobců nabízí. Ale, když jsem koukal třeba na Garminy, hodinky s mapovým podkladem stály nějakých 17K.

          0 0
          • Forester  

            jo, ta cena je někde jiné, o tom žádná :-).

            ale pokud by tam byla ta mapa, nemusíš kupovat navigaci, takže něco ušetříš :-). A ještě mě štve, že s Androidem nejdou notifikace. A Applem ale jo?! Když jsem se na to tázal, tak jsem se dozvěděl, že to nejsou chytré hodinky, ale sporttester. A proč Apple, to už bylo bez odpovědi.

            Takže až půjdu kupovat nový, někdy příští rok, tak ještě shlédnu Vantage V a pokud budou stále bez mapy, asi si počkám na nové Fenixy. Což teda bude dost potupa, pro zapřisáhlého Polaristu ..

            0 0
            • kamilk  

              Jaké přesně notifikace s Androidem nejdou? Já mám Garmin F5 a notifikace jdou normálně. Předpokládám, že F5 a F3 se tak moc neliší. Možná máš něco špatně nastaveno…

              0 0
              • atty  

                Forester předpokládám mluví o Polaru, že prý (zatím) fungují jen notifikace pro jabko telefony. Nicméně pokud mu někdo dal (z oficiálních zdrojů Polaru) na takovýhle dotaz odpověď, že s jabkem to chodí, zatímco s Androidem je to „sportestr“, tak bude asi o tom, že zatím jim to v Polaru prostě nechodí, tak jak by mělo a proto to ještě nechávají „vypnuté“ (dobře sami vědí, že lidi ty notifikace a další funkcionality spojení s telefonem chtějí). Vcelku si dokážu udělat obrázek o tom, že to asi není zatím dotažené softwarově k úplné dokonalosti, což tedy na obhajobu Polaru není v prvních (a většinou i mnoha dalších) verzí software od Garminu taky. Spíš jde o to, co ty nové hodinky nabízejí oproti právě Garminu v podobné ceně? Mimo ty pokročilé výpočty tréninku mne toho moc nenapadá, ve většině ostatních parametrů jsou papírově lepší Garminy z řad F5 či 9XX řady (ve stejné, ne-li nižší ceně)

                0 0
                • Barak  

                  Ty Polary nenabízejí podle me oproti třeba F5 nic. Možná přesnost tepaku? Zatim tezko rict. Zasadni jsou asi ty analytické nastroje na webu. A možná pocit toho, že to nenosí každý druhý.:)

                  0 0
                  • H8me  

                    Treba skrz snimani HR je Polar TOP bych rekl … uz kvuli testum, ktere hodinky umi, R-R recording, ortostaticky atd … Jeste ma celkem presnou GPS. V ostatnim bohuzel pokulhava za konkurenci. Zajimave bylo, kdyz jsem si V800 po jejich vydani kupoval, mel jsem bluetooth pas (Sigma tusim) a ten s tema hodinkama fungoval OK pro aktivity, akorat uz nejeli vyse zminene testy. Pan Sacha mi sdelil, ze tyto HR pasy umi posilat do hodinek jen osekane komprimovane info (neco jako JPEG), kdezto Polar H1/H7 atd umi do hodinek posilat plnohodnotne EKG info (neco jako RAW). Takze jsem si pak potupne dokupoval Polar HR pas k hodinkam zvlast :))))

                    0 0
                • Forester  

                  ano, mluvil jsem o tom, že při zapnutém tréninku nechodí notifikace, pokud je spárovaný telefon Android. Apple ale chodí, wtf?

                  Bavíme se pořád o Polaru V800, nepředpokládám, že to tam někdy doplní, už je to mrtvý produkt (z hlediska update firmware)

                  0 0
            • Barak  

              U mých V800 notifikace z Androidu fungují, tak nevím, který model máš teď na mysli. Stejně to ale nepoužívám, neshledávám v tom nic, co by pro mě mělo nějaký užitek.

              Nové Vantage určitě mapový podklad mít nebudou. Bůh ví, jestli budou mít vůbec navigaci jako V800.

              0 0
              • cubas  

                Notifikace na androidu neběží při zapnutém záznamu . Jinak ano.

                Ale máš pravdu – taky jsem to vypnul.

                0 0
                • H8me  

                  ja to mam taky vypnute :)

                  0 0
                • Forester  

                  tak, pří zapnutém tréninku. Já je nosím pořád, telefon mám utlumený a jen koukám na hodinky. A při delším tréninku by se to hodilo.

                  0 0
      • iceduck  

        STejný problém jsem minulý týden dořešil… Fenix 5s.

        V800 už jsou na konci životního cyklu.. leda kvůli ceně

        Sice kompletní přechod na jiný „ekosystém“ ale spokojenost a hodinky nevypadají tolik „sportovně“ takže je nosím i normálně.

        0 0
      • gmbiker  

        Abys nebyl z měření tepu na zápěstí zklamaný. Nevím, jak to komu funguje, ale mě to hlásí nesmyslné hodnoty. Navíc na kole mám hodinky na řidítkách (a i tomhle případě hází Garmin nějaké hodnoty) Mám F5 a k tomu používám tepák H7, který mi zbyl z V800.

        Co se týče velikostí, zas tak velký skok to oproti V800 není.

        0 0
        • Lucik_bikerka  

          Neřešili jste někdo s Polar V800 skvrnu pod displejem?

          0 0
          • Cryzyy  

            to nahoře v pravo ? to se zacina odlupovat sklo, casem se to bude zvetsovat a bude se dovnitr dostavat vlhkost

            0 0
          • Pincek  

            Bohužel, to je odlepene sklo a bude se to jen zhorsovat(vlastní zkušenost) nezalepis to, pomůže jen výměna a mění se to cele i s tim kovový bokem a kovovými a tlačítky. Už nevím přesně kolik to stojí( možná 2000) ale já už to pak neřešil a koupil vantage V protože V800 už nebyly vodotesne a po 5 ti letech provozu už vydržely jen polovinu doby na baterii co dříve. Ty tvoje už nejspíše taky nebudouvodotesne, mas to už dost…

            0 0
            • georgej  

              Jak jsi po přechodu z V800 s Vantage spokojený?

              0 0
              • Pajasob  

                Taky by mě zajímalo. Teď navíc, co vyšly Grit X, spousta lidí nadává, že Vantage V jsou dražší a umí toho „míň“ než Grit X.

                0 0
              • Pincek  

                Helo když to vezmu z globálu tak spokojený spíše jo.

                • Mám tu verzi Titan, tak si myslím že vzhled a také nošení na ruce super, bál jsem se toho,ale je to lepší jak s V800.
                • Barevný displej je slušný, ze začátku jsem si musel trošku zvykat na trošku horší kontrast vůči V800 (logické jiný typ zoobrazení) ale tedka už to tak ani nevnímám.
                • Celkově se mi hodně líbí monitoring tepu a zátěže vyjádřené v číslech a sruzumitelně TRIMP. Mám je asi dva měsíce a dost to pomáha a motivuje.
                • Baterka při tréninku vynikající určitě vydrží alespon 30 hodin i s ruznejma čidlama. Jinak mě vydrží zhruba 4 dny,mám ale připojeny telefon, monitoring tepu a vždy tak 2 –5 hdin nějaké aktivity. Kdybych neměl tréninky, myslím že by baterka vydržela tak 7–10 dní max. To bylo na starších lepši, tak to vydrželo tuším i 3 týdny
                • Celkově prostředí je přehledné a i čeština je v klidu
                • je toho určitě víc, kdyžtak se zeptejte kdyby jste něco potřebovali vědět…

                Ale abych jen nechválil

                • 3× mě zamrzly a netuším proč, dvakrát se restartovaly sami,to zamrzli jen při nošení, 1× jsem musel najít na netu jak je restartovat, zamrzli při aktivitě a pomohlo až dlouhé držení tlačítka OK (nepomohlo ani připojení k PC), aktivita nebyla vůbec uložena
                • v náhledu tréninků chybí plno funkcí co měli V800 (zobrazení teploty, VAM, doby v zoně TP…)
                • nejde dát světlé pozadí, jen je tam nastaveno tmavé, předtím jsem měl světlé pozadí a asi bych ho chtěl i tady kdyby byla možnost
                • při autolapu se na V800 zobrazovali důležité informace, jako je vzdálenost úseku, průměrná rychlost, průměrny tep apod, u Vantage V je jen čas úseku, uplynulí čas a jaký usek to je, tedy když autolap po kilomeru a máš za sebou 5 kilometrů, ukáže to 5 úsek
                • trvalé osvětlení jde zapnout před aktivitou, během nelze, jen ji pozastavit, zapnou podvětlení a zase spustit pokračování, nic hrozného ale předtím to bylo lépe řešeno
                • nejde korigovat nadmořská výška jako šlo u V800 ani zadávat POI body
                • celkově je u zaplé aktivity úplně nevyužité tlačítko osvětlení, opravdu to jen na chvilku rozesvítí diplej, aji když ho podržíte déle, nic více se neděje krom zapnutí osvětlení
                • co mě ale trochu rozladilo je GPS. Při aktivitě je o trošku méně přesná na zaznamenání,ale dá se. Jednou se mě ale stalo, že jsem si vytvořil trasu na mapách,nahrál do hodinek jel. Obyčejně to není problém,ale ten den jsem se podle hodinek dost odchyloval od trasy(80 metrů), ikdyž jsem byl prokazatelně přímo na trase. To znamena že zmizne z displeje vykreslená trasa a objeví se šipka ve směru kam se mám vrátit na trasu. V důsledku to takto dělalo relativně často a pak člověk moc neví kam má jet, jen k místu kde by měla být trasa. Možná jsem to nevysvětlil uplně srozumitelně,ale tenkrtá jsem musel v lese koukout do mobilu,protože jsem prostě nevěděl kudy…
                • race pace je sice přehledný,ale obrazovka race pace už neobsahuje tepovku, takže je pro mě nepoužitelný, nebudu furt přepínat na tepovku

                Doufám, že některé funkce ještě poupravý v nějakém dalším updatu,ale zatím to vypadá, že Polar už je spokojený,protože další update není plánovaný.

                Já jsem i přes nedostatky také spokojený, prostě jsou to dobré hodinky,ale je škoda že ty funkce nejsou úplně stejné jako u V 800,ale zřejmě to nejde, nebo co…

                0 0
                • Lucik_bikerka  

                  Díky za zhodnocení, V800 zatím nechám opravit, mám je přes dva roky a mám je fakt ráda :-D baterie zatím ok. Třeba časem Vantage V ještě vylepší. Jinak teplotu ti to asi ukazovat nebude, mám pocit, že to nemá teploměr. Mě by asi dost vadilo, že nejde při tréninku upravovat nadmořskou výšku. Ale počítám, že bych našla jiné přednosti Vantage V.

                  0 0
                • TeryPV  

                  Jaj, 4 dny to je fakt slabota :(

                  0 0
          • Forester  

            jj, odlepené sklo. cena před dvěma lety 1500. Pokud máš delší dobu, asi se to pomalu nevyplatí, protože i baterie je tak na poloviční kapacitě. A ta se vyměňuje i se základní deskou. A to seš v tom už za 4,5tis. Pak ale stav nových.

            Teď babo raď :-).

            Nechal jsem opravit, koupil FR945, prodal Polary, teď FR945 na reklamaci a nemám nic :-).

            0 0
            • Volovec  

              Jojo, mně i manželce když toto V800 udělali, tak během následujícího plavání úplně umřely. Já je měl ještě v záuce, takže byly vyměněny, pak okamžitý prodej a přechod ke Garminu. Nicméně do teď vzpomínám na PolarProTrainer.

              0 0
              • Forester  

                jj, PolarPro Trainer byl bezvadný. Pak jsem přecházel na Flow a když jsem do toho pronikl, tak změna na GarminConnect. Hlavně ty začátky byly dost tragický …

                0 0
                • Barak  

                  Mám to stejně, Flow mi přišlo fajn, v Garmin Connectu jsem dost tápal. Škoda, že jsem musel přejít z Polar V800 zrovna v době, kdy byly Vantage V poměrně novinka, která čekala na postupné updaty FW a ohlasy na některé funkce nebyly moc pozitivní. Nechtělo se mi moc riskovat, tak jsem šel do Garminu. Teď bych si ty Vantage V nebo nové GritX hned koupil.

                  0 0
                  • Forester  

                    už jsme řešili :-)

                    záleží, jaké funkce potřebuješ/chceš :-). Já přestupu, co se týče funkcí nijak nelituji, určitě jsem si polepšil a Vantage ani GritX nějaké věci prostě z principu neumí a ani umět nebudou, bo Polar.

                    Na druhou stranu z pohledu monitoringu aktivit nebo právě aplikací, to si myslím, že Polar je minimálně vyrovnaný soupeř.

                    0 0
                    • Pincek  

                      Já to mám takto:

                      Mám tu verzi Titan, tak si myslím že vzhled a také nošení na ruce super, bál jsem se toho,ale je to lepší jak s V800.

                      Barevný displej je slušný, ze začátku jsem si musel trošku zvykat na trošku horší kontrast vůči V800 (logické jiný typ zoobrazení) ale tedka už to tak ani nevnímám.

                      Celkově se mi hodně líbí monitoring tepu a zátěže vyjádřené v číslech a sruzumitelně TRIMP. Mám je asi dva měsíce a dost to pomáha a motivuje.

                      Baterka při tréninku vynikající určitě vydrží alespon 30 hodin i s ruznejma čidlama. Jinak mě vydrží zhruba 4 dny,mám ale připojeny telefon, monitoring tepu a vždy tak 2 –5 hdin nějaké aktivity. Kdybych neměl tréninky, myslím že by baterka vydržela tak 7–10 dní max. To bylo na starších lepši, tak to vydrželo tuším i 3 týdny

                      Celkově prostředí je přehledné a i čeština je v klidu

                      je toho určitě víc, kdyžtak se zeptejte kdyby jste něco potřebovali vědět…

                      Ale abych jen nechválil

                      3× mě zamrzly a netuším proč, dvakrát se restartovaly sami,to zamrzli jen při nošení, 1× jsem musel najít na netu jak je restartovat, zamrzli při aktivitě a pomohlo až dlouhé držení tlačítka OK (nepomohlo ani připojení k PC), aktivita nebyla vůbec uložena

                      v náhledu tréninků chybí plno funkcí co měli V800 (zobrazení teploty, VAM, doby v zoně TP…)

                      nejde dát světlé pozadí, jen je tam nastaveno tmavé, předtím jsem měl světlé pozadí a asi bych ho chtěl i tady kdyby byla možnost

                      při autolapu se na V800 zobrazovali důležité informace, jako je vzdálenost úseku, průměrná rychlost, průměrny tep apod, u Vantage V je jen čas úseku, uplynulí čas a jaký usek to je, tedy když autolap po kilomeru a máš za sebou 5 kilometrů, ukáže to 5 úsek

                      trvalé osvětlení jde zapnout před aktivitou, během nelze, jen ji pozastavit, zapnou podvětlení a zase spustit pokračování, nic hrozného ale předtím to bylo lépe řešeno

                      nejde korigovat nadmořská výška jako šlo u V800 ani zadávat POI body

                      celkově je u zaplé aktivity úplně nevyužité tlačítko osvětlení, opravdu to jen na chvilku rozesvítí diplej, aji když ho podržíte déle, nic více se neděje krom zapnutí osvětlení

                      co mě ale trochu rozladilo je GPS. Při aktivitě je o trošku méně přesná na zaznamenání,ale dá se. Jednou se mě ale stalo, že jsem si vytvořil trasu na mapách,nahrál do hodinek jel. Obyčejně to není problém,ale ten den jsem se podle hodinek dost odchyloval od trasy(80 metrů), ikdyž jsem byl prokazatelně přímo na trase. To znamena že zmizne z displeje vykreslená trasa a objeví se šipka ve směru kam se mám vrátit na trasu. V důsledku to takto dělalo relativně často a pak člověk moc neví kam má jet, jen k místu kde by měla být trasa. Možná jsem to nevysvětlil uplně srozumitelně,ale tenkrtá jsem musel v lese koukout do mobilu,protože jsem prostě nevěděl kudy…

                      race pace je sice přehledný,ale obrazovka race pace už neobsahuje tepovku, takže je pro mě nepoužitelný, nebudu furt přepínat na tepovku

                      Doufám, že některé funkce ještě poupravý v nějakém dalším updatu,ale zatím to vypadá, že Polar už je spokojený,protože další update není plánovaný.

                      Já jsem i přes nedostatky také spokojený, prostě jsou to dobré hodinky,ale je škoda že ty funkce nejsou úplně stejné jako u V 800,ale zřejmě to nejde, nebo co…

                      0 0
                    • Barak  

                      Jo, řešili, já vím.:-)

                      V mém případě chci sportovní hodinky, funkce smart watch moc nepotřebuju, takže proto mě to teď trochu mrzí.:-)

                      0 0
                      • Forester  

                        tak, zase FR945 je taky sporttester, jen se smartwatch funkcemi navíc :-)

                        bohužel teď u doktora, což mě se.e. Ale snad budou brzy zpět, bo jsme bez nich jak bezrukej. A teď dost lituju, že jsem V800 prodal za pár korun :-(. Měj jsem vše vyměněno, takže stačilo nechat do zálohy.

                        0 0
                        • Barak  

                          Jo, já vím. Ale ty funkce navíc mi tam skoro překážej.:-) I proto jsem bral, ne FR945, ale 935…

                          0 0
                          • Lucik_bikerka  

                            Máte někdo zkušenosti s Polar Grit X? Váhám mezi Vintage V a Grit X.

                            0 0
                            • Forester  

                              Spíš se podívej na funkce. Dle mého je Grit X takový poloviční nástupce Vantage V.

                              0 0
                            • TeryPV  

                              https://www.gone4.run/…recenze.html prošel bych si tuhle recenzi

                              0 0
                              • Kubiczech  

                                Tak, přečíst, a než to dočte, vyjdou Vantage V2. Počkal bych chvilku…

                                0 0
                                • Pincek  

                                  Vantage V2 nevýhodu ještě minimálně 2 roky. Polar nemá ve zvyku to točit tak rychle. Měl jsem 5 let V800 max spokojenej a dodnes je mám jako záložní hodinky. Ted mám rok vantage V Titan a krom o neco horsi GPS jsou krokem vpřed :)

                                  0 0
                                  • Cryzyy  

                                    Máme doma Vantage V, tak bych se zeptal na zkušenosti, aktivně je nepoužívám, ale občas si je vezmu na hraní do ruky, nebo nějaké nastavování…

                                    Při jízdě na kole (silničním, kde jsou na řídítkách) a zřejmě přejezdu nerovností dochází samovolně k přidávání časů úseků, je to normální ? (řekl bych že to je výsledek nějakého klepnutí při přejezdu nerovností).

                                    Jednou se stalo, že během jízdy docházelo k restartování hodinek, během hodiny asi 2× předtím v tom samém dnu jednou – udělal jsem reset nastavení od té doby se to zatím neopakovalo.

                                    Při ovládání dotykem občas hodinky nereagují, někdy musím kliknout, nebo potáhnout vícekrát, někdy pomůže otření prstu, subjektivně to vnímám jako horší citlivost, kterou z jiného dotykového zařízení neznám.

                                    0 0
                                  • Kubiczech  

                                    Vzhledem k tomu, ze vlajkovou lod Polaru strci do kapsy levnejsi outdoorove Grit X, tak je myslim jasne, ze se neco chysta. Ostatne neco uz prosaklo, takze Vantage V2 bych videl jako hotovku. Na zahranicnich forech se vcelku dost spekuluje o alu pouzdre, coz by te jako majitele V800 mohlo potesit.

                                    0 0
                                • Lucik_bikerka  

                                  Díky, přečetla jsem, ted mám V800 a bohužel dosluhují, jinak bych neměnila. Ale asi ať už koupím V nebo Grit X tak si polepším. U mých V800 se mi odlepuje sklo, myslíte, že to časem nastane i u Grit X? Nebo je to už jinak řešené.

                                  0 0
                                  • Pincek  

                                    Jak je to u GridX řešené nevim, ale u Vantage V je to určitě jinak než u v800 kde se mě to mimochodem stalo taky, proto je mám už jen jako rezervní. U Vantage V je hrana displeje zapuštěná pod hranou lunety, tedy na rovné ploše se sklo nikdy nedotkne podkladu a tedy není ani náchylné na nějaké nadzvednuti, prohnutí apod. Myslím ze odlepovani skla nehrozí a nebál bych se toho. Jistě to ale říci nedokážu.

                                    0 0
    • Lucik_bikerka  

      Ahoj, mám Polar Grit X dva měsíce a vždy mi baterie vydržela cca 2až3 dny, podle toho, kolik jsem odtrénovala, ale najednou mi vydrží, tak jeden den a to mám třeba trénink bez GPS. Nevíte čím by to mohlo být? Pomohl by třeba restart? Díky

      0 0
      • Kubiczech  

        Probehla nejaka aktualizace? Polar s tim obcas problem ma, nedavno jsem to resil u Vantage. Pomohl opravny patch, ktery Polar pomerne zahy vydal.

        Pokud ne, tak restart, pripadne reset pres Flowsync.

        0 0
        • Pincek  

          Mas hodinky připojené k telefonu? Mas aplikaci polar spuštěnou má pozadí?Já tu aplikaci u Vantage V vždycky po synchronizaci raději zavřu úplně. Pozoruji, ze když to neudělám, tak se hodinky nějak pravidelně s aplikaci synchronizuji i bez meho vědomi. Na hodinkách to třeba není vidět vůbec, ale v aplikaci ta synchronizace je vidět a hodinky se více vybiji. Muže to dělat tak 15–20% denně dolu…

          0 0
          • Lucik_bikerka  

            Díky, ted jsem udělala restart, tak uvidíme jestli pomůže. Myslím, že žádná aktualizace ted nebyla. K telefomu připojeno nemám, pokud synchronizuji, tak potom aplikaci zavírám. Sežralo by mi to můj ,,novodobý,, telefon :-) Na Polaru jsem akorát měla zapnuté sledování TF, ale i s tím mi to vždycky vydrželo tři dny.

            0 0
        • Lucik_bikerka  

          Tak restart nepomohl :-(

          0 0
          • Pincek  

            Už je to lepší? Na svých hodinkách taky někdy pozoruji výraznější úbytek baterky, nevím na čem to závisí, možná je jen špatný ukazatel baterie? Ještě se mě nepodařilo hodinky úplně vybít tak, aby nesla GPS, je pravda ze jsem to ale nezkoušel, mám rad aktivitu kompletní :)

            0 0
            • Lucik_bikerka  

              Odeslala jsem na reklamaci, ani po týdnu žádná změna. Jeden den a konec a to jsem vypnula i sledování TF. Na švih jesm vyjížděla s 59% baterie a po 3h vybito na 8%. Úplně vybít, tak aby nešla GPS se mě podařilo u V800 a to víckrát. Polar Grit X jsem měla teprve dva měsíce, tak jsem to ještě nestihla :-D Tak doufám, že je budu mít brzy zpět, V800 už je dědeček a já bez Polaru nemůžu žít :-D

              0 0
              • Pincek  

                jo tak to asi odešla baterka, protože to je fakt divný… Polar má u nás dobrej servis, tak myslím že to spíš budou opravovat než posílat novej kus, nebál bych se ale toho :)

                0 0
                • Lucik_bikerka  

                  No snad to proběhne rychle a bude fungovat. Mám ho teprve dva měsíce, tak na reklamace je ještě v nejhorším čas. Tak jsem ted oprášila V800, který je už v rozkladu :-)

                  0 0
                • Lucik_bikerka  

                  Tak dneska se me po měsící vrátil z reklamace. Prý výměna základní desky. Tak doufám, že to už bude fungovat bez problémů.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.