• tomekusti

    Uvažuji o nákupu nějaké bundy na podzimní a jarní období. V zimě nejezdím, takže nic úplně teplého. Asi tak kolem +10 stupňů bude spodní hranice použití. Chci něco, co větrá a moc neprofoukne. Líbí se mi např. tato nebo tahle Takže pokud máte někdo zkušenosti, rád si je nechám sdělit. Nebráním se ani jiným návrhům, ale pokud možno se držte v nastavené cenové hladině. Díky

    0 0
    • MlokCZ  

      Ambition je ± totéž (nevím jestli zcela totéž) co Denim. Takže na ni při limitu 10st. rovnou zapomeň.

      Rád jezdím jen dvě vrstvy. A Denim pokud pod to vezmu pouze jednu spodní funční vrstvu, tak je tak do 5st. (a až kolem nuly mi začíná být zima pouze s tou jednou vrstvou a beru druhou), v 10st. je to na uvaření.

      Kolem 10st. vozím

      http://eshop.kalas.cz/default.asp…

      ta je tenší než Denim. Je to ale do těch 10st. zase pouze jen s tou jednou funční vrstvou pod. Pokud vezmu dvě vrstvy pod, tak je i tahle do větší zimy.

      A ta MISSION, to je něco úplně jiného než ty ostatní bundy od Kalase. MISSION je klasický dlouhý dres jako

      http://eshop.kalas.cz/default.asp…

      Přední strana je pak oproti tomu dresu membránová.

      Tedy MISSION je mnohem tenší než ty ostatní bundy.

      Pokud máš limit 10st. (tedy budeš jezdit spíše v o trošku vyšší teplotě), tak bych se vůbec rozmýšlel, jestli celomembránovou­ bundu.

      Já celomembránovku beru pouze pokud má být celou dobu 10st. a méně, jinak je to podle mě zbytečné, celomebránovka netřeba a jen se budeš více potit.

      Do 10st. a výše bych uvažoval buď pouze vozit vestu přes dres nebo maximálně tu MISSION. Pro rychlejší jízdu po asfaltu mi ta MISSION lehce nad 10st. sedí.

      Do terénu je to pořád zbytečně moc membrány a málo prodyšné pro teploty nad 10st.

      Celomembránovka (i když jsou třeba sem tam nějaké malé části bez membrány) prostě nikdy extra dýchat nebude, s tím je třeba počítat, abys pak nebyl sklamaný.

      MISSION je ale výborná v jedné věci, je opravdu skladná (oproti těm ostatním Kalas bundám o hodně skladnější). Takže se dá dobře vozit sebou i do rezervy navíc.

      Jen mi přijde ta MISSION oproti těm ostatním hodně předražená (i když jsem si ji taky před časem koupil).

      Vše píšu z vlastní praxe, mám doma a používám Denim, Titanium a Mission. Denim vozím převážně v zimě kolem nuly a níže. Titanium do těch cca 3–10st. A Mission kolem 10st. a trochu nad (dle toho na čem a co jedu, někdy beru do téhle teploty jen vestičku a dres).

      0 0
      • tomekusti  

        Díky moc za obsáhlý příspěvek. Možná se zaměřím i na tu SPRING TITANIUM. Taky vypadá dobře a možná by se to dalo použít i jinde než na kole. Bohužel nevím, kde by se to dalo vyzkoušet. Jsem z UL a tady sem nic od nich neviděl. I když je fakt, že sem zatím moc nekoukal

        0 0
      • MlokCZ  

        Ještě jsem zapomněl na jednu věc a to jedno negativum Mission. Má nižší límeček (ty ostatní mají límeček výrazně vyšší), mohl být nepatrně vyšší.

        0 0
    • jara111  

      kašli na membránovku. V těch teplotách co uvádíš ti bohatě bude stačit větrovka/vesta (pouze pokud moc nefučí) a nejideálnější by bylo větrovku s odepínacíma rukávama a můžeš to kombinovat i do vyšších teplot. No a pod to zateplený dlouhý dres a do větší kosy nějakou teplejší funkční mikinu. Membrána je pro mě až od nuly a níž.

      0 0
      •  

        tak tak, v membránovce bych se nad 10 stupňu upekl, stačí dobře navrstvit dvě spodní vrstvy a nahoru nějakou větrovku (nejlépe s odepínatejma rukávama), často používám jako vrchní vrstvu vestu (když zrovna moc nefouká), zrovna nedávno jsem si udělal radost novou větrovkou a vestou.

        větrovka http://www.silvini.com/…-kolekce.htm?…

        vesta http://www.silvini.com/…-kolekce.htm?…

        0 0
      • funkatron  

        neviem, ci som taky zimomravy, ale ja nosim membranovku uz pri 10–12st…pod to este dva prepocovaky

        ale zase na cestak…

        0 0
        •  

          je fakt že každej má ten pocit chladu nastavenej jinak

          0 0
        • MlokCZ  

          Na silničce se dá o něco dříve (při vyšší teplotě), tam to více fouká.

          0 0
    • jIrI___  

      Není tu bazar, ale přesto to sem dám :). Pokud by někdo měl doma nevyužitý zateplený dres nebo bundu (žádné membrány, v zimě na kole jezdit nehodlám) vhodný do současného podzimního počasí, kterého by se chtěl za rozumnou cenu zbavit, vel. L nebo XL, může mi napsat na mail z profilu, rád odkoupím.

      0 0
    • t100-CZ  

      Dobrý den,

      rád bych obnovil toto téma. Hledám bundičku na chladná rána (-3 až 8°C) při cestě do práce. Na vyšší teploty mám vestu a dostatek termoprádla.Dále bych rád,aby měla množství reflexních pruhů, a dobře viditelné barvy ve dne.

      pokukuju po:

      http://www.kalas.cz/…n/2043–586×/

      ale zdá se mě dost drahá, tak třeba nějakou alternativu

      0 0
    • baobab  

      Nechci zakládat nové téma, proto se zeptám v tomto. Rád bych si pořídil nějakou teplejší bundu do současného podzimního počasí. Už jsem byl na 100% rozhodlý pro Mission od Kalase, ale včera jsem narazil na tuto bundu Author: http://www.axitbikes.eu/index.php…

      Zaujala mě především rozmezím teplot, do kterých by se dala použít, proto se ptám jestli s ní někdo nemáte zkušenosti nebo popř. můžete nedhodit nějakou jinou alternativu v podobné cenové relaci. Předem díky za odpověď

      0 0
      • MlokCZ  

        Na tahle extrémní rozmezí teplot vůbec nedej, to je úplný nesmysl. Výše má odkaz na AMBITION X, která má udávané úplně stejné rozpětí teplot.

        Mám tu předchozí verzi Ambition (téměř stejná) a nad 5st. už ji nevozím, protože bych se v ní uvařil a to jsem dost zmrzlík. V 10st. už si tuhle bundu nedokážu vůbec představit.

        Mission je třeba vhodná právě do znatelně vyšších teplot. Není teplá tolik a membránu má jen ze předu. Mission vozím právě kolem 10st.

        Do 15st. si neberu ale už ani tu Mission, to už není vůbec na bundu, ale maximálně tak na vestičku.

        Tu Author ale vůbec neznám.

        0 0
        • Lister  

          Jak je ta Mission skladná? Dá se vozit jako záloha v malém batohu. Využíváš vůbec odepínací rukávy. Teoreticky by se to asi dalo, když je vzadu profuk materiál. Ta bunda se mi zpracováním líbí, horší je to s nabízenými barvami – černou určitě ne, ta bílá bude viditelnější, ale určitě nebude nejpraktičtější.

          0 0
      • zarkow  

        Mam dobrou zkušenost s „bundo-dresem“ Endura http://www.endura.cz/Product.aspx… jezdím v něm od 0–10 stupňů pod ní dle potřeby navrstvím prádlo. Dýchá to slušně a subjektivně jsem s ní belmi spokojen.

        0 0
    • melton.z  

      Pokud ti můžu poradit a doporučit do podzimního a jarního počasí tak raději W&W Bunda MISSION Light TitanRed od Kalaše.Ta se do tohoto ročního období hodí lépe.

      Přední stana ti neprofoukne a v zadu to dobře odvětrává.Navíc když odepneš rukávy máš dobrou vestu s kterou můžeš jezdit i když bude tepleji.

      W&W Zimní bunda AMBITION je sice super,ale jak už tady bylo řečeno tak do 5 stupnů jinak je v ní pak horko.

      Spring titanium je v podstatě jako Zimní bunda AMBITION ,ale neni v ní teplo nemá uvnitř ten fleece co hřeje.

      Pokud nemáš kde si to vyzkoušet tak se koukni na stránky KALAS je tam velikostní tabulka a podle těch mír zjistíš tvou velikost.Pak stačí Objednat přes e.shop oni ti to pošlou a v případě,že bude malá nebo velká vymění ti jí za jinou bez problémů.

      0 0
      • MirosPikos  

        Já bych té velikostní tabulce moc nedůvěřoval. Dneska jsem si zkoušel Ambition X ve velikosti XL a 3XL. Na to, že podle tabulky bych měl mít XL, tak lepší by mi byla 3XL. Nejlepší by byla asi XXL, ale tu bohužel neměli.

        XL měla kratší a upnutější rukávy, tak na hranici. XXXL měla rukávy v pohodě. Prodavačovi se zdáli upnutý, ale pocitově mi sedly dobře, jedna nebo dvě vrstvy by se pod to určitě vešlo. Jen trup byl vepředu řekl bych moc velkej. Z toho usuzuju, že pro mojí postavu (186cm, 90kg, pas 90cm, hrudník 109–110cm) by mi padla nejlépe XXL, kterou nemohu vyzkoušet.

        Kalhoty od Kalaše jsem zkoušel XL bez vložky. Trenky s vložkou jsem s sebou neměl, ale kdybych měl, asi by to už chtělo XXL. Čapáky mi byly dobře, nikde netahaly (ani přes ramena, ni přes gule) ale jak říkám, s vložkou bych je snesl asi volnější a dala by se pod to v extrémech dát ještě jedna vrstva.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce