Podložka pod trenažér - Rocker Plate

14 nepřečtených
  • MavasH

    U trenažérů se často zmiňuje nevýhoda oproti válcům v tom, že je kolo/jezdec upnutý ve svislé poloze (výjimkou je snad jen Kinetic Rock & Roll) a že je i více namáhán rám kola. Proto se začínají objevovat tzv. rocker plates, které umožní naklánění celého trenažéru i s kolem. K vidění jsou třeba profi řešení, jako SBR ROCKR Pro nebo i jednoduché kutilské varianty .

    Přemýšlíte nad něčím takovým nebo máte už i nějaké zkušenosti?

    0 0
    • Bafoon  

      A proč nevzít rovnou válce?

      Na válcích jsem pár let jezdil ale teď na zimu jsem je prodal a koupil Áčko trenažér.

      0 0
    • Mig_all  

      Mno já nevím tedy, ale podle mě se tady někdo krkolomně snaží vymyslet a prodat něco už dávno dávno vymyšlené. Elite vyrábělo některé své trenažery na pružném uložení tzv. systém ritmo. Vzhledem k tomu, že se to úplně přestalo vyrábět a prodávat, tak to bylo nejspíš trhem vyhodnoceno jako slepá vývojová větev. Osobně to nechápu, ale je to tak. viz. https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Twitko  

      tak pokud položíš dotaz zde, lze očekávat, že se objeví spousta chytráků, co budou mít naprosto jasno že je to všechno k ho*nu a jako jediné řešení ti doporučí válce :-)

      Já osobně (a jen můj názor) RockerPlate (RP) vidím jako zajímavý doplněk moderním trenažérům – třeba z již zmíněného důvodu zmenšení namáhaní rámu kola (kde si stále nejsem jistý, jak moc to vadí – a to nejsem asi jediný) a taky proto, že to pravděpodobně výrazně vylepší tzv. „immersion“.

      A taky se mi to líbí z toho důvodu, že vyrobit si vlastní RP není nic extra složitého ani drahého – dvě dřevěné desky, panty, nějaké tlumení (třeba tenisáky) .. je tam spousta prostoru pro vlastní invenci, kutilství, nápady .. máš si s čím hrát a co vylepšovat. Přesně to, co mě baví. V tomhle za mě super. Jediný důvod proč si to asi nevyrobím je ten, že trenažér i s kolem pokaždé stěhuju z garáže do obýváku před televizi a pak zase uklízím zpět. A RP by byl další bazmeg, který bych musel tahat sem a tam a to se mi (momentálně) vůbec nechce … ale mít nějaké útočistěm kde by to mohlo být nastálo, tak neváhám ani vteřinu :-)))

      0 0
    • melda  

      Tak využiju tohoto vlákna – chystám si vyrobit Rocker Plate a rád bych využil zkušenosti těch, kdo si ho svépomocí vyráběli. Půjdu cestou nejmenších nákladů. Rocker Plate by měl mít pohyb jak výkyv tak i předo-zadní. Nejlevnější mi vyšla verze na skateboardových kolečkach, výkyv pak asi tenisáky nebo 5" nafukovací míčky. Deska bude jen pod trenažérem. Máte někdo zkušenosti s výrobou něčeho podobného? Díky

      0 0
    • milan.v  

      V Tacx Neo/Neo 2/2T není kolo pevně uchycené a je možné s ním kývat ze strany na stranu, cca 1–2cm, nový Wahoo Kickr v5 je na gumových nohou, které umožňují prakticky to samé…

      0 0
    • vrabec_obecny  

      Oživím toto vlákno… Už někdo rocker plate používáte? Přemýšlím nad turbo-rocks v pohybu do všech stran. Tak by mne zajímalo jestli ho už někdo nemá nebo je spokojený s něčím jiným? Konkrentně přemýšlím nad tímto modelem. https://www.turborocks.com/…eact-stealth . Díky za případné tipy ;-)

      0 0
      • melda  

        Pozdě, ale přece. Já jsem si zkusmo vyrobil vlastní ze skateboardu, tenisáků a staré skříně. Stál mě asi sedm stovek a jízda na něm je super. Jak moc si člověk uvědomí až když dá trenažér zpátky na zem.

        0 0
    • Lokotka  

      Ta zkušenosti by mne taky zajímaly.

      Viděl jsem na tohle téma už dost videí a bohužel nejlíp to hodnotí asi australskej Lama, kterej říká, že se stranovým a předozadním pohybem tj. skvělý na oddálení prdelobolu a při silovým nízkokadenčním šlapání vestoje to i docela věrně simuluje skutečnou jízdu po silnici do brutálních kopců. Opak nastává při max. sprintech na vysoký kadenci, kdy se to realitě díky opačnýmu naklánění a snaze furt rovnat kolo do svislý roviny (ty desky to do tý roviny furt cpou, kdežto na silnici tě rovná leda gyroskopickej efekt) nepřibližuje ani náhodou.

      Nestačí teda na ten prdelobol úplně jednoduchej a jen pod trenažér a nikoli pod celý kolo?

      0 0
      • melda  

        To nevím, ale když se podívám o kolik se to kolo posouvá v předo-zadním směru, udělal bych ho dnes stejně.

        0 0
    • milan.v  

      Dan Turek vyrábí pod svou značkou Rockito

      https://www.rockito.cz/…ocker-plate/


      Myslím, že tady už jsme také pár podložek nakousli…

      https://www.bike-forum.cz/…nitr-doplnky

      0 0
      • Chlebovnik  

        Docela mě překvapuje, že zrovna on toto propaguje. Když většina TOP závodníků na Zwiftu se naopak snaží trenažér co nejvíc zatížit (kotouči apod.) nebo uzemnit/ukotvit, aby měli co možná nejpevnější platformu, do které se můžou opřít/tahat.

        Další věc, která mi už nějakou dobu vrtá hlavou, je namáhání samotného trenažéru na těch rocker plates. Zejména tím myslím ložiska na ose setrvačníku. Setrvačník se chová jako gyroskop, a když s ním pořád lomcuješ sem tam sem tam o 10 – 15 °… no nevim nevim.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.