• Q68

    Ahoj. Jezdím v zásadě celoročně, ale někdy to nevyjde časově, někdy je úplně na prd počasí (sníh, náledí) anebo nechci jezdit potmě. Chtěl bych vyzkoušet cyklistický trenažér (CT), ale nechci ho kupovat a pak případně vracet. Dá se CT někde zapůjčit, případně tam i dojet s vlastním kolem (mtb 26) a vyzkoušet přímo tam? Ideálně východní část Prahy + Praha-východ.

    Zajímají mě samozřejmě i vlastní zkušenosti, pokud CT máte a používáte. Díky.

    0 0
    • milan.v  

      https://www.bike-forum.cz/hledani?…

      https://www.bike-forum.cz/…eru-na-zwift


      Je to natolik obecně položené, že doporučuji detailně pročíst uvedená vlákna na odkazech…

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Q68  

        Tak jinak. Je možné si někde vyzkoušet „jízdu“ na CT s vlastním kolem? Nikoho známého, kdo by něco takového měl doma a nechal mě tam moje kolo na chvíli nahodit, bohužel nemám. Takže můj dotaz směřoval primárně na nějaký subjekt, který vůbec něco takového umožňuje a až následně mi půjde o výběr konkrétního typu.

        0 0
        • Barak  

          Co zkusit zavolat do pár obchodu?

          0 0
        • Fazzy  

          No oni sou mezi tema typy dost zasadni rozdily. Mozna by bylo dobry si nejdriv udelat obrazek o tom jaky sou moznosti, zvazit je a potom premyslet jak si dany typ vyzkouset.

          Pokud chces zacit tim uplnym zakladem, tak tam neni moc co zkouset. Proste slapes na miste, koukas do zdi a koleckem si pridavas odpor jako na rotopedu.

          1 0
          • Q68  

            Já tomu principiálně rozumím, ale rotoped to není. Přinejmenším ty co nejsou pevně spojené s kolem nějak musejí přenášet sílu z kola. Tam si to právě moc nedovedu představit. Už trochu jasnější představu mám u těch co mají kazetu vlastní (zadní kolo se sundává), tam je přenos té síly daný a to už je v podstatě jako rotoped. S tím rozdílem, že na rotopedu mám obvykle úplně jiný posed, jiná řidítka, jiné pedály, jiné řazení …

            0 0
            • Esi  

              A co na těch obyčejných chceš řešit? kolo tam drží za rychloupínák zadního kola, pod přední kolo dáš podložku aby jsi nebyl z kopce, buď originál nebo trámek potřebné velikosti, je to v podstatějedno, zadní kolo je přimáčknuté na válec první minutu to trochu píská než se plášť trošku ohřeje a potom je to stejné jako když pojedeš do mírného kopce, záleží na zátěži, jen nemusíš koukat na cestu ale třeba na film na NB. Chce to vzadu hladký plášť jinak to bude dělat děsný kravál. šlapat déle než hodinu a půl je děsná otrava. Stejné jako rotoped jen sedíš na svém kole. Teda já na silničce kterou používám jen na tento účel, to kolo nemá obuté přední kolo a nemá brzdy :-)

              0 0
    • m9ra  

      V Decathlonu si muzes vyzkouset, například na Chodově. Nevím jestli se svým kolem, ale s jejich určitě.

      0 0
    • Pasrovec  

      Thinkrider A1

      Slyšeli jste někdo o tomto trenažéru?

      Jsou k tomu nějaké recenze? Zkoušel někdo?

      Stojí to za to?

      Nikde jsem k tomu nic nedohledal..

      https://www.alza.cz/…d6475532.htm?…

      0 0
      • milan.v  

        Hoď to sem ještě párkrát…

        Ne, toto je nějaká nová značka, do této chvíle jsem je n žádném ze svých zdrojů k ježdění na trenažéru nezachytil, nebude a tím žádná zkušenost…

        0 0
    • MartyM  

      Dneska jsem byl v Kolovně, měli tam strčenou silničku v trenažéru před velikou televizi, takže predpokladam, že na ozdobu to tam neměli. Jak psal někdo výše, v decathlonu taky mají běžně na vyzkoušení.

      0 0
    • Pasrovec  

      Dá se zkusit i v Brně nějaký trenažér ? Případně je v Brně nějaké fitko?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.