• Jenda

    Netusite nekdo jaky lze ocekavat v Andalusii pocasi resp teploty na prelomu zari a rijna? Chystame se tam s potencialni manzelkou na cykloturistiku s Adventurou tak jestli mi tam nezdechne vedrem (ja predpokladam ze ne me zacina byt ouzko az kdyz je na 42 C:-)

    0 0
    • 100kg  

      Byl jsem s Ad. 2006 a bylo vyloženě příjemné počasí, večer a v noci i chlad­no.

      0 0
      • Jenda  

        jo super, muzes se rozepsat nejak vic – jakej byl program a tak – jestli to za ty penize stoji?

        0 0
        • 100kg  

          Určitě to za to stojí. Už jen proto, že tak daleko jet vlastním autem je nepříjemné. Není to žádný bajking, kolo si uprav na asfalt (80km/den). Akorát jednou je náročnější výjezd na Mulhacén, z 800 do 3000. Je to také hodně o kultuře a památkách, ale rozvržení kolo-prohlídky je rozumné, zvlášť pro města ve kterých se pohybuješ. A hlavně jsi ve středomořském způsobu života – hospůdky, šerry, tapas........ Jel bych hned zas. 

          Průvodkyni jsme měli super (Irena, myslím). Děvče tam studovalo, takže kromě odborného průvodcování dokázala i aktuálně řešit vzniklé problémy (zrušený kemp, zdechlý autobus, náhradní převoz a ubytování). V před­chozí zkušenos­ti s Adv. jsme se spíš starali o průdce my.

          S autobusem jsme měli kliku, že byl obsazen jen zpolovic, takže každý měl dvojsedadlo. Klima je dnes již standard. Snídaně jsou dobré, čaj, káva, zelenina, půl bagety a něco na to. Na doražení musli marmeláda a pod. I postpu­bescenti ve vývinu měli dost, asi na úkor přítomných anorektiček.

           
          0 0
          • chico*  

            Ačkoli je to vlákno Jendy, chci se zeptat. Byli jste taky v oblasti Rio Tinto – Nerva? A na Doňaně cyklistika vypadala jak? – tam a zpět po pláži? – mimo pláž se neorganizivaně nesmí, co pamatuju.Dík.

            0 0
            • 100kg  

              Už si to moc nepamatuju. Rio Tinto určitě ne. Doňana byla snad nějaká cyklostezka a dojezd k moři po silnici. Ale protože z toho nemám ani fotku ze 400, tak to ne mě asi moc dojem neudělalo.

              0 0
          • Jenda  

            no vypada to rozumne, predpokladam ze prejezd etapy busem v pripade indispozice tradicne neni problem. Takze asi se pristi tyden bezim prihlasit. Doufam ze se to uskutecni – posledni dobou mam uskutecneny/ne­uskutecneny zajezdy s Adventurou tak 50/50 :-(

            0 0
    • chico*  

      melo by tam byt jako v Cesku v lete, tedy na kolo snesitelno. Ale pocitej s velkymi vykyvy. Andalusie je zeme kontrastu. U more je teplo vzdycky. Ve vnitrozemi muze byt i velmi chladno a vetrno. V Alpujaras muze byt na tricko i na zimni bundu. Pokud bude normalni slunny den, bude ti v kratkem dresu i kalhotech ok. Tak se da ve spanelsku jezdit do konce listopadu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.