Zdar ve spolek!
Malá konzultace ohledně volby obutí na závod UB20, kde mi to vychází na poměr asfaltový povrch/neasfalt (gravel, kostky, něco jiného) v poměru 695km/130km. Doteď jsem v podstatě cokoliv projel na silničních Continental Grand Prix 5000 AllSeason TR v šířce 35mm cokoliv (byť to pochopitelně vyžadovalo obezřetnost, zpomalení, vysednutí a pružení v loktech a kolenou atd..) a měl jeden jediný defekt, v pohodě zalepený tmelem. Chystám se ale na UB20 a rád bych pro pohodlí nahodil 40mm široký plášť a uvažuji co zvolit. Silniční pláště jsou z podstaty poměrně tenké a vzhledem k tomu, že na trase bude vícero úseků s horším povrchem koukám po nějakých, co by měly jednak „více materiálu“ + byly o něco odolnější proti případnému defektu (a byly bezduše). Kombinace tmel (co používáme) a Continental je ověřená a funkční, ale nemají žádný plášť, co by měl uprostřed plný profil a k tomu po stranách trochu vroubkování na horší terén ve 40 mm šíři
.
Prozatím jsem našel:
- Pirelli Cinturato All Road ProWALL Gravel TLR
- Goodyear County Ultimate Tubeless Complete 40–622
- WTB Byway TCS Fast Rolling 28" gravel plášť kevlar Black
- Panaracer GravelKing plášť 700×40
- Vittoria Terreno Zero TNT G2.0 gravelový plášť kevlar 40–622
Profilem tak nějak všechny splňují požadavek na to, aby byl uprostřed plný profil pro asfaltové úseky a přitom o něco vyšší odolnost proti defektu + schopnost trochu vyššího záběru v horším terénu (než mají silniční pláště).
Je některý z těchto plášťů (nebo výrobců) vyložený propadák?
Díky za případné tipy!