Plovoucí kotouče Hope vs. Strokery Ryde

25 nepřečtených
  • Georrge

    Zdravím. Rád bych si pořídil 183mm plovoucí kotouč od Hope (floating saw), už jsem tu o nich dost četl, hlavně že se nevleze do pár třmenů. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s těmito kotouči na brzdách Stroker Ryde (popřípadě trail, třmeny budou asi +/- stejně tvarované). Kolo mám totiž docela nové a proto se mi hned zezačátku nechce třmeny pilovat. A vyhodit litr za drhnoucí kotouče taky není ono :)

    Další věc – nevíte někdo hmotnost 183mm kotouče? Hledal jsem všude možně ale nenašel.

    Jinak vím že hayes taky začal dělat plovoucí kotouče ( http://www.hayesdiscbrake.com/…iece-rotors/ ) ale hmotnostně je na tom stejně jako V7 (158g je celkem nic moc) a u nás se asi ještě neprodává (ani na e-bay). Oproti hope má ale posunuté nýty blíž středu, a tudíš by neměl škrtat.

    Takže jaké máte zkušenosti s hope vs. stroker? Pokud škrtají, jaký jiný lehký 180–185mm kotouč by jste doporučili (přinejlepším ať má i 203mm verzi, pro případ že by mi i 180 přišla málo)? Zároveň ale aby byl i dostatečně tuhý, nechci aby se mi kotouč při prudkém zabrždění sroloval, jak jsem tady už viděl :)

    0 1
    • kubad  

      HOPE v 183mm zase o tolik lehčí není :-) takže otázka váhy padá,

      0 0
      • Georrge  

        dík tohle jsem potřeboval vědět :) takže hmotnostně stejné, jako hayes V7 nebo 180mm plovoucí. V tom případě asi bude nejlepší vzít V7, dá se sehnat za cca. 500 a mám jistotu že škrtat nebude :) jedině když se lehce přihne, což je zase výhoda plovoucích, že se samy centrují (do jisté míry)

        Pokud ale někdo má zkušenosti s hope na strokerech tak pište, nadále mě to zajímá :)

        0 0
        • kubad  

          souhlas, ty Hayes kotouče vypadají slušně, navíc mají širší brzdnou plochu, prostě to bude líp s deskama Hayes fungovat.

          osobně bych tam zbytečně Hope necpal

          0 1
        • biker jura  

          já mám tedy strokery s hope kotoučema 160mm a musel jsem ucvaknout ty packy na destičkách protože to trochu škrtalo o ty nýty. jinak jsou ale naprosto bez problému

          0 1
          • Georrge  

            můžeš prosím přiložit pár fotek jak tato kombinace vypadá? Především detaily jak daleko jsou nýty od třmenu, jaká vůle je mezi spodním úchytem (ta část třmenu která se šroubuje k rámu/vidlici) a nýtem a tak celkově. Dik :)

            0 1
            • biker jura  

              ono na tom není až tak co vidět. ty nýty zasahovaly pouze do těch pacek od destiček, jinak jsou jakoby pod urovní třmenů a k adaptérum maji docela kus. ale pry 183 ma nyty o neco silnější tak tam už by to bylo asi na chlup

              0 0
        • DaSnail  

          je zase výhoda plovoucích, že se samy centrují

          niektorí súdruhovia tvrdia, že sa to necentruje vôbec a to „plávanie“ prebieha v inej rovine…

          0 0
      • mr.antik  

        taktak 150g, tušim o 20–30gramů více než předchozí sjetej (ale funkční) aligátor. Destičky to žere jak otesánek :-))

        0 0
        • biker jura  

          ne s tím žraním destiček to teda vubec nepozoruju

          0 0
          • Richi  

            Netvrdím, že značka co napsal, ale terén už jo.

            Mě taky mizí destičky před očima. Je sice fajn vyjet na pořádný kopec, ale tak nějak se musí i dolů a cestou dolů se nezabít.

            0 0
            • biker jura  

              reaguju na to že kotouče hope žerou desky nejak vic. samozřejmě mě taky desky mizí celkem rychle, ale to se všemi kotouči co mam(ashima, hayes, hope)

              0 0
      • Rychlej turista  

        A 160 mm váží kolik?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.